Examenstress…. en andere besognes

1 juni

Met Lianne naar de markt, en naar de winkel voor iets lekkers tussen de middag. Een casinobrood gehaald en wentelteefjes gemaakt. Lekker! De rest van de dag gewerkt. De declaraties voor de kerk en het ziekenfonds gisteren al weggedaan. ’s Avonds de begroting voor juni gemaakt.

2 juni

Naar Marian om de Roadshow te plastificeren. Dat ging heel goed. Daarna verder gewerkt aan de nieuwsbrief. De Lasershoot gereserveerd, een optie op De Hoge Rielen genomen en een mailtje naar Johan Visser gestuurd dat 2 oktober ok is als datum voor de startzondag. ’s Avonds gestreken.

3 juni

Vanmorgen om 7 uur naar de bus. Om 9 uur op kantoor aangekomen. Eerst koffie gedronken met Bea, Micheline en Xavier. Dan aan t werk: eerst de nieuwsbrief van juni afgerond en doorgestuurd naar Yong-Wan. Daarna verstuurd. Mailinglijst aangepast. Vervolgens met de jeugdverblijven aan de gang. Uitkomst: Optie op De Hoge Rielen paviljoen 14 voor t kinderweekend van 21-23 april, ’t Kasteeltje in Wijgmaal voor t jongerenweekend van 17-19 februari en het Jommekeshuis in Beverlo voor t tienerweekend van 10-12 maart. Met Maria over en weer gemaild over het artikel voor de Kerkmozaïek. Vanavond nog een paar telefoontjes plegen en dan zit de werkdag voor vandaag er weer op. Ook mijn kalender nog even verder bijgewerkt.

4 juni

Een rustig dagje vandaag. ’s Morgens voor het eerst in tijden weer eens uitgeslapen. Daarna ontbeten, de vaatwasser uitgeruimd en boodschappen gedaan bij de Jumbo.Verder vooral ontspannen.

5 juni

Vroeg opgestaan en om kwart na 9 bij de kerk aangekomen, waar To Brandwijk al voor de deur stond met een paar gebaksdozen. Er was nog niemand…. Vrij snel na ons kwamen Piet en Sjaan Schouwenaar aanlopen. Zij hebben dan opengedaan. Snel begonnen aan m’n bezigheden: eerst de vaatwasser aangezet, en toen ging de telefoon:Alex had zijn sleutels op de fietsenberging laten zitten, dus hij was teruggegaan. Jan was al bezig met het bord. Ik ben brood gaan snijden en toen Annie binnenkwam, is ze begonnen met de bekertjes in te schenken. De kluis opengedaan en aan ds Jan verteld wat er met Alex aan de hand was. We waren ruim op tijd klaar met alles. Na de kerkdienst Jean-Paul gefeliciteerd en gebabbeld over het nut van je verjaardag vieren. Daarna de tafel afgeruimd en de boel afgewassen. De was mee naar huis genomen (Nelly vertrekt op vakantie deze week) en door naar het volgende adres: de afscheidsreceptie van Steve en Barbara. Ze waren blij verrast dat wij er waren. Naar huis, even zitten en naar de dorpsdag. Was gezellig. Verschillende mensen gesproken.Op zoek naar eten, begint het ineens te druppelen en al snel te gieten. Geschuild onder de luifel bij Pieter en Nadine. Meteen maar even bijgepraat. Intussen was de regen hagel geworden, dus maar even wachten tot het droog was.

6 juni

Gewassen en de nieuwsbrief verstuurd. Diverse mails verstuurd en beantwoord. Het is erg warm vandaag.Om half 8 stond Yong-Wan voor de deur. Overlopen wat er deze week moet gebeuren. Toen hij weg was, even de mail gecheckt en toen patiëntje gespeeld voor Lianne. De vogeltjes hebben de lamp gesloopt, dus nu hangt er een kale lamp aan het plafond.

7 juni

Vanmorgen vroeg naar Brussel vertrokken. Daar ontdekt dat ik de verkeerde laptop met de adapter van de goeie laptop bij heb. Marian gebeld of zij in Brussel was. Ze komt pas tegen de middag, dus vanmorgen kan ik aan haar computer werken. Na het eten heeft Debby de laptop van kantoor opgestart. Daar zit ik nu op te werken. Met Micheline naar t station gewandeld. Daar de metro gepakt naar het Planbureau. Toen ik buitenkwam, begon het net te regenen. Even gewacht tot Jan kwam en besloten om toch eerst naar de Bio-markt te wandelen, want het regende niet hard. Daar rond gekeken; t zag er leuk uit. Iets uitgekozen om te eten en onder een tentje gaan zitten. Jan had een Turkse pannenkoek met keftaballetjes, groente en saus, en ik couscous met groenten. Heel lekker allemaal. Gaandeweg begon het te hagelen, echt dikke bollen weer. Na het eten naar de trein en om 8 uur thuis. Samen foto’s gekeken en met Lianne nog wat geoefend toen ze thuis kwam van turnen.

8 juni

Vanmorgen het een en ander achter de laptop gedaan. Nog een uurtje met Lianne geoefend en om 12 uur een slaatje in elkaar gedraaid, m’n zak ingeladen en op de fiets naar de Lange Winkelstraat. Daar een goede en gezellige vergadering gehad met Hans, Marcel en Ina over Eigentijds Kerkzijn. Vooral over hoe we de gezamenlijke districtsdag gaan invullen. Na afloop nog met Anne Gera zitten babbelen. Om kwart voor 6 thuis. Gerwin was al aan het eten begonnen en samen hebben we het afgemaakt. Om kwart over 6 aan tafel. Alle deuren open, zodat we de bel zouden horen. Lekker boerenomelet met geroosterde boterhammetjes gegeten. Om kwart voor 7 kwam ds Jan mij halen. Naar Vilvoorde gereden, waar we na enig zoeken de kerk vonden. Mijn babbeltje gedaan en ook al wat positieve reacties gekregen. Na afloop nog een kopje thee, Ernst Veen kort gesproken en weer naar huis. Thuis nog even iets gedronken, met Lianne gebabbeld en naar bed. 

9 juni

Weer naar Brussel vandaag. Dit keer wel mijn laptop mee. Verschillende dingen gedaan voor Roadshow, weekends, enz. ’s Avonds thuis opgeruimd en wat gelezen.

10 juni

’s Morgens eerst boodschappen gedaan. Uitnodigingen voor de reünie verstuurd en voicemail van Maria ingesproken. Nog wat administratie bijgewerkt, en van Maria fiat gekregen voor de weekendverblijven en de data. De huizen geboekt. Met Lianne geoefend voor haar examen van maandag. ’s Avonds gewandeld.

11 juni

Naar de Ikea om een nieuw bed te kopen. Daar grondig rond gekeken, koffie gedronken en besloten wat we wilden. Toen weer gaan rondkijken en besloten. Daarna een lamp uitgezocht. Besloten dat we de taxiservice gaan gebruiken. Doorgereden naar de Mediamarkt en de Action. Bij de Action wat spulletjes voor de Roadshow gekocht. Jan heeft een nieuwe gsm gekocht en een batterijlader. De kaartjes van de Roadshow aangepast: ze kleiner gemaakt, zodat er meer op 1 blad gaan. Soldaat van Oranje gereserveerd op 31 augustus. 

12 juni

Vandaag met Marian mee naar Horebeke. Om kwart voor 7 de bus gepakt naar de Rooseveltplaats, en de metro op Astrid. De 3 maar gepakt, want 5 reed nog niet. Van station Sport naar Marian gewandeld. Om kwart na 8 in de auto en om half 10 ter plekke. Goed ontvangen met koffie en koekjes. Het was een mooie dienst in een prachtig oud kerkje. Na de collecte heb ik mijn praatje gehouden over de Roadshow. Tijdens de koffie aangesproken dat het jammer was dat ze dat niet eerder geweten hadden, want het is geknipt voor de Geuzenfeesten. Misschien iets voor volgend jaar. ’s Middags een beetje vrij genomen en zitten FB-en. Lianne ziet het examen helemaal niet zitten…. Na het eten gewandeld en haar laten vertellen wat ze allemaal wist. Daarna nog wat dingen gevraagd terwijl ik pastasaus voor morgen aan het maken was. Om kwart na 11 naar bed.

13 juni

Weer een dagje Brussel. Mensen aangeschreven voor het artikel in de Kerkmozaïek van september, mails rondgestuurd over de Roadshow, begonnen aan de nieuwe kalender….. ’s Avonds naar het feestje van Petra Schipper. Was heel gezellig. De eerste boeking voor de Roadshow is binnen!

14 juni

Hoofdpijn…. Na de middag wel begonnen met wassen. Met Lianne geoefend, naar de zaal geweest en de groente gehaald. ’s Avonds bespreking met Yong-Wan.

15 juni

Vandaag weer naar Brussel. Diverse mailtjes en sms’jes verstuurd, de Roadshow gepromoot, een gesprek met MariePierre gehad over de studiedag en zo nog het een en ander bijgewerkt. Na de middag naar huis, omdat mijn hoofd niet meer mee wilde. Om 4 uur thuis. ’s Avonds niet naar de vergadering geweest. Lianne heeft nog wat op mij geoefend.

16 juni

Dagje thuiswerken.De hoofdpijn is gelukkig over. Nog wel een beetje rustig aan gedaan. Wel met Lianne naar de Handyman geweest om een nieuw onderdeel voor de stofzuiger te halen. ’s Avonds het bed afgebroken en de slaapkamer gezogen. 

17 juni

Vandaag wordt André begraven. Het is een mooie dienst, helemaal André. Mee geweest naar de begraafplaats en daarna koffie en broodjes. Daarna boodschappen doen. Thuis de strijk afgemaakt. ’s Avonds naar Benjamin en Deborah. Deborah hebben we niet gezien, zij lag op bed, ze heeft een burn-out. 

18 juni

Om 9 uur de deur uitgestapt. Met de bus naar het Sint Jansplein en te voet naar de Lange Winkelstraat. Nog even koffie gedronken en vertrokken richting Dendermonde. Het was een goede middag. Onze presentatie en spelletjes zijn heel goed ontvangen. Nu nog zien dat er ook wat met al die ideeën gebeurt. Door AnneGera bij Schijnpoort afgezet en met de tram naar de Kinepolis. Bij de Quick iets gegeten en door Jan opgehaald. Samen naar Engelina. Dat was heel gezellig.

19 juni

’s Morgens om kwart voor 9 Samuel en Thimo opgehaald. Koffie gezet. De jongens hebben de kopjes en zo klaargezet. Een mooie dienst. Thimo en Sarah hebben afscheid genomen van de kindernevendienst. Volgende week hebben ze hun eerste Rock Steady. Leuk om te zien hoe blij ze zijn met hun eigen bijbel! Om 4 uur vertrokken naar Centraal, daar de trein van 17.09 naar Brussel. Daar vreselijk moeten zoeken, dus pas om 19 uur in de kerk. Daar was de pauze al bezig. Gelukkig nog wel deel 2 van het concert gehoord. Samen met Tetty terug naar Antwerpen gereisd.

20 juni

Met de trein naar Leuven voor een bespreking met ds Ernst Veen. Na wat heen en weer gebel de plaats gevonden waar hij op mij stond te wachten. Naar de kerk gereden. Alles bekeken en besproken, zowel de reünie als de startzondag. Na afloop weer naar het station gebracht en daar de trein genomen. Gegeten in de trein. Thuis nog wat gewassen.

21 juni

Vandaag naar Brussel. ’s Morgens overleg met het Plateforme de Jeunesse. Interessante vergadering; bijna alles wel kunnen volgen in het Frans. Na de vergadering gegeten, mijn spullen ingepakt en naar het station. Lianne laten weten hoe laat ik een trein had. Lianne is mij op Ekeren komen ophalen. Samen doorgereden naar Kapelle. Gezellig gebabbeld en gegeten bij Engelina. Om een uur of 8 naar huis.

22 juni

Jane opgehaald en doorgereden naar Ikea. Tot half 1 rondgelopen en geshopt en toen gaan eten. Daarna de laatste dingen opgezocht en uit het magazijn gehaald. Langs de kassa en alles in de auto geladen. Naar huis gereden. Dat ging goed tot bij de Waterval de spiegel kapotging. Lianne was helemaal over haar toeren. Bij Jane iets gedronken en weer wat gekalmeerd. Het ’s avonds samen aan Jan verteld, die (zoals ik al had verwacht) niet boos was. In de loop van de avond koppijn erger geworden.

23 juni

Niet goed wakker geworden, maar toch naar de G-Man gereden voor een nieuwe spiegel. Het glas kon meteen vervangen worden, de kap moet besteld en in kleur gespoten worden. De kosten gaan goed meevallen. Eenmaal thuis weer in bed gekropen. Weinig gegeten en gedronken de rest van de dag. Jan heeft restjes opgewarmd, Gerwin is naar een feestje. ’s Avonds al een berichtje rondgestuurd dat ik nog niet weet of ik morgen wel naar Brussel kan komen.

24 juni

Na het nodige heen en weer ge-sms en gebel is het duidelijk dat ik niet naar Brussel kan en de vergadering wel doorgaat. Ik vind het heel vervelend, maar het gaat echt niet. Ik kan nauwelijks praten en rechtzitten om iets te eten. Dus ik blijf lekker liggen. In de loop van de middag gaat het langzaam maar zeker iets beter. Ik kan weer wat langer rechtzitten en dus ook weer iets eten. Ook lezen begint zo stillekes aan weer te lukken. ’s Avonds hebben Jan en Gerwin het eten gemaakt; Lianne is naar de Hechi’s.

25 juni

’s Morgens thuis gebleven om nog het een en ander in huis te doen en te regelen voor morgen. Jan is naar de weekendarts met een ontstoken teen. Dus Lianne en Jan zijn met de auto vertrokken naar Berendrecht. Wij pakken de bus van 10 voor 1, en om even na 2 uur zijn wij in de sporthal. Ze is al aan het inspringen. De eerste sprong gaat niet goed, maar in haar 2e doet ze dan toch die half uit, en de 3e gaat ook goed. Na de wedstrijd drinken we nog iets en gaan dan met de auto naar huis. We zetten Jan thuis af en rijden naar de Colruyt om boodschappen te doen. Gerwin begint alvast aan de pizza’s. ’s Avonds vrijwilligersdrink in de Wilgehoeve. Aan de hand van een aantal vragen bespreken we het vrijwilligersbeleid van de club. Daarna nog wat gebabbeld en   naar huis.

26 juni

Vanmorgen met Kelly en Joost meegereden naar de Kapel. Jan is gaan luisteren in Amersfoort. Na de dienst is het vreselijk slecht weer, en we staan een hele poos te wachten tot men naar de auto durft te lopen. Lianne laat ook nog even op zich wachten, want ook in Ekeren komt het met bakken naar beneden. We rijden naar Leuven, waar we in de parkeergarage parkeren. Naar de lasergame gelopen en daar op de anderen gewacht. Uiteindelijk zijn ze met 5 om te gaan spelen, want de 3 uit Gent hebben vertraging. Het 1e potje spelen ze individueel en Lianne staat heel de tijd op kop. Als ze net naar binnen zijn voor het 2e potje, komen Enata, Sarina en Astrid binnen. Net te laat om nog mee te doen. Dit keer wint het andere team. Daarna door naar de kerk. Santina rijdt met ons mee. Als we bij de kerk aankomen, staan er al een paar mensen te wachten. Snel de deur opendoen en alles naar binnen brengen. Koffie en thee gezet, want de limonade en het bier komen met Yong-Wan mee en hij is er nog niet. Om 5 uur begonnen met de barbecues klaarzetten en dan bakken. In het begin is het nog droog, maar daarna begint het te regenen. De mannen staan onder twee grote paraplu’s te bakken. Alles smaakt wel lekker. Na afloop met zijn allen opgeruimd en naar huis. Wij zijn eerst nog langs Laura gereden om Lianne’s sportzak en mijn sleutels op te halen.

27 juni

Vannacht niet goed geslapen en dus niet naar Brussel vandaag. Ik werk wel thuis. Tussen de wassen door van alles gedaan. Tijdens de oecumenische dienst op de Geuzenfeesten willen ze graag het programma van het kinderweekend draaien. Dat moet wel lukken, denk ik.’s Avonds de groente halen.

28 juni

Vanmorgen om half 9 bij Christel. Zij heeft een heel verhaal over de ouders van Charlotte en Florence. Die papa heeft zijn vrouw laten zitten en is met een half zo jong vrouwtje aan de overkant gaan wonen. Zij is er helemaal niet goed van. Op de terugweg hoepels en springtouwen gehaald voor de roadshow en brood bij de Lidl. Eenmaal thuis naar Harry gebeld dat ik niet op tijd in Roeselare geraak, en alles via de telefoon nog doorgesproken. Als we er zondag om 9 uur zijn, moet alles wel lukken. Verder nog wat in huis gerommeld, onder andere de was verder gedaan. Ook een lamineermachine besteld bij Bol.

29 juni

Veel te laat wakker, dus niet naar de markt. Nog administratieve zaken afgehandeld en de bestelling van Bol aangenomen. Planning voor juli opgemaakt en de papieren voor vanavond afgedrukt. De kinderen hebben allebei wat herexamens: Gerwin heeft er 3 en Lianne 5. Lianne heeft er in de tweede examenperiode maar 1 bij: een 9 voor Revalidatiewetenschappen. Al bij al een stuk beter dan vorig jaar, toen had ze er 11. ’s Avonds naar de evaluatievergadering van het jeugdweekend. We gaan proberen de jongere tieners naar de ProJOP kampen te krijgen en voor de 18+-ers zijn we nog zoekende.

30 juni

Vandaag dan nog maar eens naar Brussel. Vandaag de maand afronden en een begin maken voor de nieuwe maand. Eerst de agenda en m’n blog bijwerken, daarna eens zien of ik alles voor komende zondag heb. Vanmiddag kopiëren en wat financiën afhandelen. Na het eten alles gekopieerd en nog wat financiële zaken afgehandeld. Daarna naar huis. Thuis had Lianne koekjes gebakken met zoetstof; lekker hoor! ’s Avonds wafels gegeten en met Lianne een wandelingetje gemaakt. Bij Joost en Kelly aangeland voor de brievenbussleutel. Thuis Polen-Portugal gekeken. Na strafschoppen is Portugal door. ’s Nachts een brood gebakken.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s