De eerste roadshow….

Zondag 3 juli

Om half 8 vertrokken voor de eerste roadshow van dit seizoen. Helemaal naar Roeselare. Ontvangen met koffie…. Al het een en ander klaargezet voor de kindernevendienst. Er zijn in totaal 14 kinderen, tussen  de 2 en de 13 jaar. Het verhaal ’s morgens gaat goed. We maken ook al de eerste knutsels. Na de dienst koffie drinken en dan op zoek naar iets te eten. We eten bij een pittazaakje. Daarna terug naar de kerk. De zaal verbouwen en het ganzenbord klaarleggen en de spullen voor de grote knutselwerken. De kinderen schilderen en kleien er flink op los. Dan gaan we ganzenborden. Dat gaat goed en duurt ook wel een poosje. Daarna even eet en drinkpauze. Daarna het laatste spel. Terwijl we daar mee bezig zijn, komen de ouders binnendruppelen. Alles opgeruimd en om 5 uur vertrokken. Om half 7 thuis; de oven aangezet en nog even wat gedronken en nabesproken. De volgende keer moeten een aantal dingen beter: alles moet beter in elkaar overlopen om de kinderen beter bij de les te houden. Ook zorgen dat er per groepje een begeleider is, zodat ook dat wat gestroomlijnder verloopt. We hadden wel de indruk dat de kinderen het leuk vonden. ’s Avonds weer voetbal gekeken. Om kwart over 11 naar bed.

Maandag 4 juli

Vandaag weer een dag naar Brussel. De nieuwsbrief gemaakt met een vooruitblik op het nieuwe seizoen, een verslag van de roadshow en van de reünie van de jongeren. Verder de kalender bijgewerkt en een artikel voor de Kerkmozaïek geschreven. Met Marian en Debby een broodje gehaald. Om kwart voor 4 gestopt en richting Planbureau vertrokken. Samen naar het Warandepark gewandeld en een plekje gezocht om naar de muziek te luisteren. Was mooi: Mozart door een blazersensemble. Daarna nog wat door de stad gewandeld en op een terrasje een biertje gedronken. Daarna nog wat gewandeld en bij een Italiaan mosselen gegeten. Jan had een schnitzel. Als dessert een crème brûlée en Jan een dame blanche. Tot slot nog een muntthee en een espresso. Naar centraal station voor de trein. Die bleek zwaar vertraagd. Uiteindelijk om 10 na 9 vertrokken uit Centraal. Om kwart voor 11 thuis. Nog even wat gedronken en naar bed.

 

Dinsdag 5 juli

Vanmorgen begonnen met wassen. Om 10 uur naar de dokter. We gaan het weer proberen met Sumatriptan. Eens zien of dat nog werkt. Naar huis en verder wassen en werken. Nog wat aanpassingen aan de nieuwsbrief gedaan. Ook nog een mailtje met de kalender van het najaar aan Debby doorgestuurd. Om half 7 gegeten: Aardappelen, gebakken paksoi en voor de mannen een hamburgertje. De bus naar de stad gepakt en naar de cinema. Het is een fantastische film! Geen ‘enge’ stukken, en de personages uit Finding Nemo die je terugziet, zijn heel leuk. Na afloop nog een biertje gedronken bij het Bierhuis op de Keyserlei. Thuis nog even zitten. Jan kwam er ook nog even bij, en toen was het ineens half 1.

Woensdag 6 juli

Vanmorgen de laatste was gedaan. Met Lianne naar de markt en naar de Aldi voor een paar boodschapjes. Engelina is er om 12 uur. We rijden naar de Ikea waar we eerst gaan lunchen. Lekker gerookte zalm met een beetje sla en een donkerbruin broodje. Voor toe een kwarkdessertje met rood fruit. Dan de hele winkel door en wat kleine dingetjes gekocht. Ook Engelina heeft het een en ander gevonden. Na afloop is Lianne naar de Tom & co gegaan om nog iets voor de vogeltjes te halen en Engelina en ik hebben de auto ingeladen. Dan naar huis. Engelina heeft nog iets gedronken en is daarna naar huis gegaan. Wij hebben pasta met kaassaus, pesto en ham gegeten. Even na half 8 stond Jan voor de deur. Naar de kerkenraad. Een goeie vergadering gehad. We hebben taken verdeeld voor als Jan met pensioen is. Ik ga de kalender op de website bijhouden en vertegenwoordig Brasschaat op het district. Na afloop nog een wijntje gedronken en naar huis. Thuis nog even gezeten en om kwart voor 12 naar bed.

 

Donderdag 7 juli

Vroeg vertrokken naar Brussel. Daar eerst een feestje omdat de ramadan voorbij is. Mij daar vreselijk verslikt, maar uiteindelijk is t goed gekomen. Daarna verder met de jaarkalender en nog wat andere werkjes. Om half 3 naar de trein. Om 4 uur op de Rooseveltplaats, geld gehaald en iets te drinken gekocht bij de Exki. Op de Teniersplaats op Lianne gewacht. Dan shoppen. Bij de America Today een blauwe flodderbroek en een groen T-shirt gekocht. Bij de H&M een ecru linnen broek, een blauw en een zalmroze T-shirt en een ruitjeshemd gekocht. Bij de C & A een zomerregenjas gevonden. Ivoorkleurig. Daarna naar de Da Giovanni’s. Daar een lekkere pasta met zalm gegeten. Na afloop naar de kaaien en Tall Ships gekeken. Doorgelopen tot het MAS en vandaar zo stillekesaan richting bus. We hadden allebei zere voeten. Thuis nog iets gedronken en voetbal gekeken. Om kwart voor 12 naar bed.

 

Vrijdag 8 juli

Vanmorgen een beetje uitgeslapen. Daarna Lianne verwittigd dat ik naar beneden ging en ontbeten. Een flink deel van de boekhouding gedaan. Toen ik aan de administratie van ProJOP wou beginnen, werkte het apparaatje van de bank niet. Daar kan ik dus niet mee verder. Nog wat aanpassingen aan de kalender gedaan. Tot nader order is die klaar. Verder een beetje genikst en Lianne geholpen met het uitzoeken van overtollige kleding. ’s Avonds soep met stokbrood gegeten.

Zaterdag 9 juli

Vanmorgen boodschappen gedaan bij de Colruyt. Het was er ongewoon druk. Ook de camera opgehaald bij Van Dijck. Normaal gezien moet die het weer doen. ’s Middags gestreken en de was opgeruimd. ’s Avonds lekker rustig in huis, want de kinderen hadden allebei een feestje. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s