Hagepreek en werkweek

Zondag 10 juli

Op tijd wakker om Lianne uit bed te horen komen. Zij zal haar trein wel halen. Ze gaat vandaag naar de Harry Potter tentoonstelling in Brussels Expo. Gisteren vergeten brood te bakken, dus een brood gaan halen bij de Carrefour. Wij zijn om half 10 richting Zegersdreef vertrokken voor de jaarlijkse buitenzondag. Er waren nog niet zoveel mensen, maar het is nog vroeg. Uiteindelijk zijn er zo’n kleine 40 mensen! Een super opkomst dus! De preek van Jan gaat over het feit dat je niet moet vragen wie je naaste is, maar voor wie jij een naaste kunt zijn. We zitten heel gezellig in een halve cirkel en Jean-Paul zit heel goed met zijn elektrische piano. Dus het zingen gaat (meestal) goed, behalve als we ‘op hol slaan’. Na afloop koffie drinken en een broodje blijven eten. Een foto gemaakt van Eric en Brenda voor het gemeenteboek. Daarna nog een glaasje wijn gedronken. Naar huis en thuis nog wat gegeten. Lekker buiten onder de parasol zitten lezen en kleuren. In de loop van de middag komt Gerwin thuis. Zijn feestje was zeer geslaagd. Ik heb gisteravond de kip al in de marinade gelegd, want eigenlijk zouden we naar mevrouw Dubernard, maar ik heb wat last van de warmte en blijf liever thuis. Om 6 uur de kip gaan braden. Om half 7 was Lianne thuis. De tentoonstelling was mooi. Ze heeft een schattige beker voor me meegebracht: eentje met Dobby die zegt: Dobby is a free elf. Ik ben er heel blij mee! Voor zichzelf heeft ze een tijdverdrijverketting. Die was lekker duur… Zo stilaan de tafel gaan dekken en lekker gegeten. ’s Avonds begonnen aan het fotoboekje voor Alex. Lianne nog geholpen met het oprollen van haar matje en daarna gaan slapen.

Maandag 11 juli

Vandaag is een mix tussen een vrije dag en een gewone maandag. Lianne is om half 9 uit bed. Ik help haar nog met de laatste dingetjes en daarna mezelf aangekleed. De tafel gedekt, binnen vandaag, in tegenstelling tot gisteren: toen kon het buiten. Na het ontbijt eerst nog een beetje zitten kleuren. Toen Gerwin uit zijn bed was, hem zijn was naar voren laten brengen, de was gesorteerd en de eerste trommel aangezet. Die opgehangen en de volgende erin gedaan. De was kan wel lekker buiten hangen vandaag. Nog wat verder gekleurd en Jan zijn kousen gerepareerd. Als de tweede trommel klaar is, is de eerste bijna droog. Dat gaat dus wel goed vandaag. Gerwin gaat ’s middags met Ruben naar de fitness. We eten vandaag aardappelsalade met tonijn. Om half 6 kook ik de patatjes. Als ze klaar zijn, zet ik ze in het koude water. Samen de salade afgemaakt en brood geroosterd. ’s Avonds gestreken voor de tv. Om kwart over 11 naar bed.

Dinsdag 12 juli

Vandaag naar Brussel om daar een dag flink door te werken. De hele dag bezig geweest met de kalender. Gebeld met Maria. Ik ga donderdag naar Gent om samen met haar aan de flyers en de kalender te werken. Mijn kaartlezer aan Micheline gegeven. Zij gaat proberen ‘m om te ruilen voor een nieuwe.  Intussen kan ik als ik in Brussel ben die van haar gebruiken. 

Woensdag 13 juli

Thuis nog het een en ander voor de flyers gedaan, en wat kleine boodschapjes gedaan. Lianne is terug uit de Ardennen, maar ze voelt zich niet goed: waarschijnlijk te vet gegeten en door een verkeerd beestje geprikt. Ze is misselijk, heeft overal pijn en is lamlendig. Rustig aan dan maar vandaag. ’s Avonds mee geweest naar de korfbal. Was heel gezellig.

Donderdag 14 juli

Vandaag naar Gent. Maria haalt me af van het station. Ze had een slow start, want Rick is ziek en Sebastiaan had een slechte nacht. Druk bezig geweest met kalender en flyers. Ik heb de foto’s en de stukjes tekst naar Maria doorgestuurd, zodat zij ze kan verwerken. Met de trein van 1 uur weer richting Antwerpen. Om half 3 thuis. Daar nog wat in huis gerommeld. De kattenbak schoongemaakt en de vuilzak verder vol gemaakt. ’s Avonds met zijn drieën Alice in Wonderland gekeken.

Vrijdag 15 juli

’s Morgens laat wakker geworden. Na het ontbijt boodschappen gedaan en die opgeruimd. De boekhouding van mei en juni afgemaakt. ’s Avonds na het eten naar de cinema met Jan en Lianne. Alice through the looking glass gekeken. Leuk om die 2 films meteen na elkaar te zien. Na afloop nog een biertje gedronken bij Bier Centraal.

Zaterdag 16 juli

Weer een rustige start vandaag. Na de middag de living gestoft en de vriezer ontdooid. Grotendeels toch. Alleen het ijs bovenin moet er nog uit. Ontdekt dat de overloop van de wasmachine lekt. De slangen iets anders gestoken en eens zien of dat werkt. Vandaag dus ook gewassen en ’s avonds gestreken. Het is lekker weer, lange warme zomeravonden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s