De ProJOP zomertoer en andere belevenissen

Zondag 17 juli

Om 8 uur de bus genomen richting Marian; we gaan samen naar Dendermonde. Zij moet daar voorgaan en ik kan dan alvast wat mensen spreken over de roadshow die ik daar in september kom doen. We zijn er zo vroeg, dat de kerk nog dicht is. Om kwart voor 10 kunnen we naar binnen. De dienst gaat over de gelijkenis van het mosterdzaadje. Omdat de organist er niet is, is de muzikale begeleiding een gezellig rommeltje. Alexander speelt op de gitaar en Aimee en Marian op de piano. Gelukkig komt het allemaal goed. ’s Middags buiten zitten lezen en kleuren. Het is heerlijk weer. We eten hartige muffins met paprika en feta (mozzarella voor Gerwin).Lianne gaat met Jan en zijn moeder uit eten.  ’s Avonds een wandeltje met Lianne gedaan, die op Pokémon-jacht wil. Maar het is geen succes, want de server valt elke keer uit. We hebben samen stiekem pret om al die mensen die overduidelijk Pokémon Go spelen: op de fiets, te voet… 

Maandag 18 juli

Vandaag naar Brussel. Een kwartier later vertrokken en toch dezelfde trein halen…. Al de datums op de website in de agenda gezet. Een nieuwe link aangemaakt voor het voetbaltoernooi, de flyers van voetbal en het jongerenweekend van oktober op FB gezet en zo nog wat klusjes gedaan. Om 10 voor 4 de trein naar Antwerpen genomen. In de bus opgepropt gezeten naast een papa die de buggy met zijn kindje gewoon in de gordel vastzette en ergens anders ging zitten…. Thuis nog even een halfuurtje gezeten en aan het eten begonnen. Spaanse hamburgers vandaag. Ik heb er de guacamole bij gemaakt die vorige week nog niet ging omdat de avocado’s niet rijp waren. Jan is blijven eten. ’s Avonds heeft Lianne haar zak gepakt voor de komende 2 dagen. ’s Avonds al gedag gezegd, want op een thuiswerkdag wil ik niet om half 7 wakker worden omdat ze zo nodig nog gedag moet komen zeggen.

zaalvoetbal 2016

Dinsdag 19 juli

Toen ik wakker werd, waren Jan en Lianne allang vertrokken. De wekker bleek ook nog aangestaan te hebben, die heb ik ook niet gehoord. 😉 Vandaag een mix tussen thuiswerken, huisvrouwen en niksdoen. Gerwin is weer terug in bed gekropen, die voelt zich helemaal niet goed; iets griepachtigs denk ik: hoofdpijn, buikpijn, keelpijn…. Ik heb hem n fruitijsje gegeven en verse munt-thijmthee voor hem gemaakt met honing en suiker. Verder de aangepaste tienerflyer bekeken en gevraagd om een aanpassing in het jaartal op de kinderflyer. Een mail gekregen van Edwin over catechesemateriaal. Ik ga mij daar de komende dagen eens over buigen… We eten aardappelpuree, groentjes en gebakken vis. Dat smaakt Gerwin in elk geval wel. ’s Avonds een fles Canei opengetrokken. Lekker fris!

Woensdag 20 juli

Vandaag vroeg naar Brussel. Ik rijd met Marian mee en zij vertrekt om half 8 vanuit Deurne. Om 6 uur net voor mijn wekkertje wakker. Aankleden, ontbijten en wegwezen. Ik maak een etikettenbestand voor de verzending van de flyers en kalender. De adressen haal ik van de website van de vpkb. Verder krijg ik wat interessante links doorgestuurd van Marian. Die van beachpraise heb ik doorgestuurd naar de stuurgroep, en de clip van Steve Taylor heb ik op FB gezet, inclusief tekst. Om 12 uur rijden we terug naar Antwerpen, want Marian moet naar de tandarts. Ik krijg een app-je van Wendy: of we morgen naar de tuin komen, want ze willen graag barbecuën. Dat is goed. Ik zeg ook meteen dat we misschien maar met zijn drieën komen, omdat Gerwin ziek is. Ik pak de tram naar de stad en daarna de bus naar huis. Ik eet een broodje in de stad. Thuis blijkt Gerwin nog niet opgeknapt en het schilderwerk afgerond. Ik oriënteer me alvast op kinderanimatie voor de startdienst van 2 oktober. Voorlopig zoek ik op het thema ‘samen’. We eten pasta bolognese met kant-en-klare saus. Lekker makkelijk voor een keer. Jan en Lianne komen om een uur of 11 thuis. Jan gaat meteen door naar huis. Het is erg leuk geweest.

Donderdag 21 juli

Lekker uitgeslapen, want het is vandaag een feestdag. Vanmiddag gaan we naar Mamma en daarna naar Bram en Jolanda. Gerwin voelt zich al wel weer iets beter, maar nog lang niet goed genoeg om mee te gaan. Om 13 uur rijden we richting Rotterdam. Het gaat wel goed met Mamma, maar ze heeft haar hoorapparaat uitgedaan, omdat ze daar niks mee hoort. Zonder dus ook niet. Het gesprek gaat moeizaam, omdat alles een paar keer herhaald moet worden. Na een uurtje gaan we naar de Rotte. Bram heeft een afdak gebouwd naast het tuinhuisje. Zo zitten we wel lekker buiten, maar niet in de zon. Niels helpt met het aansteken van de barbecue. Het eten is erg lekker. Om 22 uur rijden we door. Lianne rijdt terug deze keer. Thuis drinken we nog wat.

Vrijdag 22 juli

Vanmorgen eerst de kindernevendienst van komende zondag voorbereid. Het gaat over bidden. Ik vind een aantal leuke dingen om met de kinderen te doen: een poppetjesketting, een gebedsslinger, een gebedskubus, een manier om je vingers te gebruiken met bidden…. Alles wordt afgedrukt. Na het eten gaan we boodschappen doen. Gerwin knapt heel langzaam op.. ’s Avonds gaat hij naar Jonas. Om 23 uur is hij weer thuis.

Zaterdag 23 juli

Vanmorgen lekker uitgeslapen en de laatste dingetjes voor de kindernevendienst gedaan. Na de middag begonnen met wassen, en met Gerwin naar de Lidl gelopen, onder andere voor brood. Met Lianne even naar de Carrefout voor wat vegetarische dingetjes, voor het geval dat ze er op turnkamp geen rekening mee houden dat ze geen vlees eet. ’s Avonds verder met het fotoboekje voor Alex.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s