Een warm weekje

Zondag 24 juli

Vanochtend veel te vroeg wakker: om half 5 even uit bed geweest, en daarna niet meer in slaap kunnen komen…. Gerwins licht brandde, dus die was wakker, en Liannes fiets stond nog niet in de patio, dus zij was nog niet thuis. Toen ik tegen 5 uur net in bed lag, kreeg ik een sms’je van Lianne, zij was net thuis. Om 6 uur maar opgestaan en de wekker uitgezet. Rustig ontbeten en mijn band opgepompt. Om 20 voor 9 richting kapel vertrokken. Alex en Joop Cok waren er al. De koffiemachines aangezet en geleegd, koffie in de filters en de eerste pot aangezet. Joop zet de kopjes en schoteltjes klaar. Ik vul de suikerpotjes en melkkannetjes, hij doet de koekjes. Intussen is Annie gearriveerd, en later komt Girty. Dat is dan de kerkenraad voor vandaag… Marjolijn heeft een kapotte band en die kan ze niet laten repareren, omdat de rekening nog altijd geblokkeerd is. Ik zal haar komende week eens bellen. Ik heb ook kindernevendienst; geruild met Trudy, die vorige week mijn dienst heeft overgenomen. Een leuk groepje van 3 meisjes en Aaron. Ik lees het verhaal van vandaag uit de Samenleesbijbel. De meisjes kennen die wel, ze hebben hem thuis ook. Ze willen allemaal graag een poppetjesslinger maken. Aaron en het middelste zusje maken meer dan 1 slinger, het oudste zusje maakt een gebedsslinger. Zij is er wel even mee bezig, want ze schrijft op elk ringetje iets om voor te bidden, en daar denkt ze lang over na. Het kleinste zusje (2 jaar) kleurt en knipt. Als ze daarmee klaar is, wil ze ook poppetjes. Ik pak een aantal strookjes papier en teken er een half popje op. Dan knip ik ze uit: allemaal halve mannetjes. Ik laat haar zien wat er gebeurt als ik ze aan elkaar plak: prachtig! Ze is heel blij met haar slinger. We gaan terug naar de kerk en sluiten de dienst af. Na afloop drink ik koffie met de Riet Beumer en Corrie de Roon. Na afloop krijg ik bij het opruimen en afwassen hulp van Annie, Martha, Marijke en Joop. Met zijn allen is het zo gebeurd. Ik check nog even de kindernevendienstruimte, maar die is keurig opgeruimd. Ik weet niet door wie, maar ben er wel blij mee. Als ik om 1 uur thuiskom, is alles nog in rust. Maar een uurtje later is iedereen wakker. Ik probeer wat te slapen, maar dat lukt niet echt. Jan is nog niet thuis, hij is gaan luisteren naar een dominee, ergens in het Gooi.Ergens tussen 4 en 5 komt hij thuis. Ik zorg voor het avondeten: gekookte patatjes met aardappelkruiden, gebakken vis en een salade van ijsbergsla, komkommer en tomaatjes. Lianne bakt er een vegetarische schnitzel bij. Lianne vraagt naar een dessertje, en ik beloof een ijsje van de ijsboer (als die komt), maar later realiseer ik me dat die op zondag niet komt, dus pak dan maar een ijsje uit de vriezer. Gelukkig zijn die er nog. Intussen pakt Lianne haar koffer voor de komende week: ze gaat 5 dagen op trampolinekamp. Zij zet mij morgen af aan het Atomium, dan rijden we samen. ’s Avonds werk ik de strijk weg en als ik klaar ben, drinken we een Desperado. Om 12 uur (veel te laat) lig ik in bed.

poppetjes160326 Koffieruimtedesperado

Maandag 26 juli

Om kwart over 6 naar beneden: ik roep Lianne en eet een schaaltje yoghurt met aardbeien. Om 7 uur rijden we weg. Het gaat goed, tot de wegversmalling voor de wegwerken op de E19. Uiteindelijk valt de vertraging wel mee: ze zet me om 8 uur af aan het Atomium. Daar pak ik de metro richting Zuidstation. Ik haal iets te eten voor vanmiddag: een pastasalade met zeevruchten, en ben om kwart voor 9 binnen. Ik babbel even met Xavier, pak een glaasje water en ga aan de slag. Vandaag zet ik de nieuwsbrief van augustus in elkaar. Ik maak een kaartje van de roadshows op Google maps, maar krijg dat niet goed opgeslagen. Uiteindelijk maak ik er met mijn gsm een foto van en zet die erin. Verder een kolommetje met varia, de flyers van jongerenweekend en zaalvoetbal en een pagina met vakantietips, die ik van internet pluk. Ik stuur Yong-Wan een mail met flyers en kalender, en een update van de planning. Ik sla een babbeltje met een paar collega’s, en ga dan weer verder. Ik snoep van de koekjes in de keuken: één collega is jarig, de ander net terug van vakantie. We eten met drie: Xavier, Debby en ik. Ik krijg van Micheline de nieuwe kaartlezer, en geef de reserve weer terug. Om 3 uur ga ik richting station, maar ik heb pas om 15.39 een trein, omdat mijn trein met technische problemen staat en niet vertrekt. Dus dan wordt het de Benelux. Om half 6 ben ik thuis. Jan en Gerwin maken het eten: een roerbak van peultjes, lente-ui, paprika, spekblokjes en honing met zilvervliesrijst. Het is erg lekker. Om 8 uur vertrek ik naar de bestuursvergadering van de turnkring. Ze zijn bezig met het rooster: er zijn nog wel wat uren die ingevuld moeten worden: voor de kleuters is er nog geen enkele hoofdlesgever. Voor de dans is er wel iemand, maar er moet wat met de groepen geschoven worden, want zij kan niet op donderdag. Lianne mag misschien toch de volwassenen wel geven. Ik zal nog even het verslag afwachten. Ik krijg Tamara’s clubhuissleutel om bij te maken. Dat zal ik morgen doen, dan kan ik ook een afspraak maken met de monteur voor het kopieermachine. Om 10 uur ben ik thuis. De ijskar die ik in de Vuurkruisenstraat zie staan, komt helaas niet deze kant op. Nog een dagje wachten dan maar.

Dinsdag 27 juli

Om 3 uur even wakker geweest, maar gelukkig weer snel in slaap gevallen. Daarna pas tegen 9 uur wakker geworden. Eerst rustig ontbijten. Dan nog eens kijken naar die kaart, maar ik wacht wel op Gerwin. Dan kan ik de nieuwsbrief afmaken en donderdag versturen. Ik hoop dat ik snel de aangepaste kinderflyer krijg, dan kan ik alles bestellen bij de drukker. Ik heb gisteren de brieven aangepast, die met het promomateriaal meegaan: de begeleidende brief en de collectebrief. Die doen we ook eerder de deur uit, omdat nu de collecteroosters nog niet compleet zijn. Antwoord gekregen van Edwin dat hij met de catechesetips aan de gang kan. Fijn dat ik de juiste dingen doorgestuurd heb. Samen met Gerwin de kaart aangepast. Helemaal niet zo moeilijk, dus. De verbeterde versie naar Yong-Wan doorgestuurd. Daarna samen naar de Kloosterstraat gewandeld om een sleutel te laten bijmaken, maar Goossens is met vakantie en de Handyhome heeft die sleutels niet. Even denken hoe ik het dan ga oplossen. Bij de Delhaize nog een paar dingetjes gekocht, onder andere pesto voor de wafels van vanavond. Bij de kassa Brenda tegengekomen. Even bijgepraat. Lekkere wafels gemaakt: Italiaanse wafels met pesto, basilicum en ham, en speculaaswafels met honing. Ze zijn goed gelukt! ’s Avonds een film gekeken: Good Will Hunting, met Matt Damon, Ben Affleck en Robin Williams. Een ijsje van de ijskar gegeten tijdens de film.

Woensdag 27 juli

Vandaag laat wakker: half 9. Jan is al gaan wandelen. Nog even rustig wakker worden en dan een paar foto’s van de vogeltjes naar Lianne doorgestuurd. Ontbeten met een schaaltje yoghurt. De benedenverdieping gezogen en de vloer bij de vogeltjes schoongemaakt. Verder de micro schoongemaakt en het wafelijzer. Vanmiddag de nieuwsbrief rondgestuurd. Ik zal ‘m zo op Facebook en de website zetten. Morgenochtend even naar het clubhuis om een afspraak te maken voor het kopieermachine. Intussen ook ons bed verschoond. De mannen eten vandaag wraps met sla, kip, maïs, paprika, champignons, guacamole en lente-ui. Voor mezelf maak ik een potje met rijst, ui, champignons, maïs en guacamole. ’s Avonds eerst tv gekeken (Tussen kunst en kitsch, altijd leuk) en daarna samen met Jan nog wat foto’s gekeken.

Donderdag 28 juli

Niet naar Brussel, omdat ik dan wat soepeler in mijn tijd zit. Het scheelt toch 3 uur reistijd, die ik aan iets anders kan besteden. En ik kan nog een beetje slaap inhalen, want vroeg gaan slapen lukt momenteel niet zo goed. Na het ontbijt eerst de nieuwsbrief online gezet en een paar mailtjes verstuurd ivm de roadshow in Leuven, Mechelen en Brasschaat. Daarna een paar dingen ingescand die nog op de printer lagen. Een berichtje gestuurd naar Tamara ivm de sleutel van het clubhuis. Dat is in orde, als ik maar voor 14 augustus zorg dat zij hem weer terug heeft. Dat zal wel lukken, want de sleutelmaker is tot 9 augustus in verlof. Ook de inbox van de ProJOP mail voor een flink stuk opgeruimd. Ik ben al bij tot begin april. Alleen de oudere mails zijn nog niet opgeruimd. Zo eens nadenken over een indeling voor de startdienst van 2 oktober. Dat kan ik dan doorsturen als ik weet wanneer we bij elkaar komen in augustus. Ik wil vandaag ook al een boodschappenlijstje maken voor de barbecue van morgen. Uiteindelijk heb ik samen met Gerwin die boodschappen al gedaan. Ik ben ook al begonnen met het koken van de aardappelen en de boontjes voor de salades van morgen. Gerwin heeft de pesto gemaakt, en na toevoeging van knoflook en citroensap smaakte het ook effectief naar pesto. 😉 Ook nog een potje kruidenboter gemaakt met peterselie en knoflook. Vanavond Thaise vissoep met stokbrood en kroepoek gegeten. Lekker!

Vrijdag 29 juli

Vandaag bijtijds opgestaan en om half 10 op de fiets gestapt richting Schoten. Als we daar een uur later aankomen, blijkt mevrouw Dubernard aan de wandel te zijn. Wij maken ook een rondje door park Vordenstein en stappen dan maar weer op de fiets. We rijden naar het Peerdsbos, waar we een kopje koffie drinken bij de Melkerij. Daarna via de Hoogboomsteenweg richting huis. Vlak voor de Kapelsesteenweg rijdt Jan lek. Samen gewandeld tot de Driehoekstraat, daar ben ik opgestapt. Ik moest nog even langs de geldautomaat en nog een boodschapje doen. Terug tot de fietsenmaker, en daar allebei onze fietsen achtergelaten. Jan om zijn band te laten plakken, en ik voor de versnellingen. Die moeten nodig bijgesteld worden. Te voet naar Sapore, waar we lekker geluncht hebben. Jan een kaasbordje en ik kaaskroketjes, allebei met stokbrood. Als dessert een espresso en een capuccino gedronken. Thuis op een rijtje gezet wat er  nog moest gebeuren voor vanavond. De salades afgemaakt en de vis ontdooid. Een potje muntijsthee gemaakt en in de koelkast gezet. Even na 5 uur stond de visite voor de deur. Gerwin zorgt voor een drankje en een hapje en Jan maakt de barbecue aan. Lianne komt om half 7 thuis, Jan komt een kwartiertje later. Om 7 uur gaat Marian Anna halen. Gezellig met zijn allen zitten eten en drinken. De kleintjes hebben ook veel op de trampoline gezeten. Om half 10 brengt Marian Anna naar huis, zij moet morgen weer vroeg op om te gaan werken. Om kwart na 11 gaan ze met de kinderen naar huis. Gerwin zit dan alweer op zijn kamer. Wij ruimen met zijn vieren de boel op. We zetten de vaatwasser aan. De rest zien we morgenochtend wel.

2016070149998sapore100610 Sheba

Zaterdag 30 juli

Vanmorgen eerst goed uitgeslapen en daarna de vaatwasser geleegd en gevuld. Daarna ontbijtje maken. Na het eten verder alles opgeruimd en een boodschappenlijstje gemaakt. Samen naar de Jumbo en de boodschappen opgeruimd. We eten vanavond restjes van gisteren, lekker met afbakbrood. Verder niet veel gedaan, want heb een beetje koppijn. ’s Avonds lekker lui voor de tv. Lianne is naar de Tel en Jan zit buiten, of in de veranda met postzegels.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s