Vakantie voorbij

De vakantie van manlief is weer voorbij. Dat betekent dat we weer 2 x per week samen in de trein naar Brussel zitten. Dit wordt een week vol afwisseling: naar een andere kerk in verband met een roadshow die op het programma staat, een paar dagen werken in Brussel, werk van thuis uit, met poes naar de dierenarts, de reeds genoemde roadshow en het begin van een weekendje weg….

Zondag 31 juli

Vanmorgen bijtijds opgestaan, want we gaan naar de kerk in Boechout. Ontbeten met een eitje, beschuitje en een stukje Turks brood uit de rooster. Om 9 uur begonnen met weggaan en even na half 10 in de kerk, veel te vroeg dus. Staan babbelen met Joost en Kelly. Kelly gaat daar vandaag voor. De preek gaat over IS die uit is op een burgeroorlog, en hoe we daarop moeten reageren. Het is heel belangrijk om te blijven kijken naar wat ons bindt en niet naar wat ons scheidt. Het toekeren van de andere wang van Jezus  moet je niet zozeer letterlijk zien, maar je mag best de actie van de ander in vraag stellen: ‘Wat heb ik fout gedaan? En als ik niks fout gedaan heb, waarom sla je dan?’ De kinderen zitten achterin de kerk aan een tafel te kleuren.Na de dienst gesproken met de mevrouw die de kindernevendienst coördineert, en met de mama van Maaike en Daniël. Yong-Wan is er niet, die zal nog wel moe zijn van het kamp. Naar huis gereden en daar eerst koffie gedronken. Daarna lekker lui op de bank. Nog een beetje proberen slapen. Nog altijd een beetje hoofdpijn. Om 4 uur nog een halfuurtje buiten gezeten. Daarna aardappeltjes, boontjes en eitjes gekookt voor straks, en de tonijn gebakken. Ook de tomaten ontvellen. Als alles staat af te koelen, nog even wat lezen. Uiteindelijk om kwart na 7 gegeten: Salade Niçoise, lekker hoor! Lianne is met Jan en zijn vader naar de film. ’s Avonds voor de tv gehangen. Om half 12 naar bed.

Maandag 1 augustus

Een nieuwe maand, en de vakantie van manlief is voorbij. Dus staan we weer samen vroeg op. Een ontbijtje van yoghurt met aardbeien, m’n spullen inpakken en naar de bus. Als ik in de Brogniezstraat aankom, is er nog niemand; de voordeur zit op slot. Gelukkig kan ik die opendoen met mijn sleutel. Eerst maar koffie zetten dan. Terwijl ik daarmee bezig ben, komt de eerste collega binnen. Even bijgepraat en aan het werk. Met een beker koffie dan maar. En die staat dus weer koud te worden als ik bezig ben. Daarom drink ik dus geen koffie op kantoor….. Nog een uurtje later arriveren langzaam maar zeker de collega’s: laat op gang gekomen, naar de tandarts geweest…. Maar het blijft een mager clubje: ik denk dat er maximaal 8 mensen aanwezig zijn vandaag. De kalenders en flyers besteld; die zullen in de loop van de week wel toekomen. Misschien kan ik donderdag toch de eerste lading al meenemen naar Boechout. Verder mijn administratie bijgewerkt en al eens gekeken wat er nog moet gebeuren voor de roadshow van donderdag. Om half 4 trek ik de deur achter mij dicht en om half 6 ben ik thuis. Even relaxen voor ik aan het eten begin. We eten pasta pesto vandaag. ’s Avonds nog een fikse wandeling gemaakt met dochterlief die op Pokémonjacht wil. En bovendien moeten we de groente ver halen deze week: in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Uiteindelijk pas over tienen thuis. Nog even tv gekeken en dan naar bed. O ja, we gaan volgend weekend niet naar Leeuwarden, want ze zijn dan net of net niet terug van vakantie. Jammer. Volgende keer beter.

Dinsdag 2 augustus

Vandaag een varia-dagje: er staat van alles op het programma. Om te beginnen gaat om half 9 de bel: het eerste pakketje met promotiemateriaal is al binnen. Dat is snel! Om 9 uur naar beneden om te ontbijten. Lianne gooit de was naar beneden, en de eerste trommel kan draaien. Intussen de mail checken. Liesje is niet content: ze wil naar buiten, maar dat mag niet. Ten eerste moet ze straks naar de dierendokter, en ten tweede is het slecht weer. De tweede was ingestoken en nog even naar Agua gekeken. Die ziet er alweer beter uit, dus moet ze niet acuut mee naar de dokter. Om kwart voor 1 Liesje in de kattentas gestopt. Als Lianne klaar is, vertrekken we naar de dokter. Liesje gilt huizenhoog. Bij de dokter is ze heel onrustig; ze loopt maar te draaien op de behandeltafel en wurmt soms zo, dat hij moeite heeft om haar te onderzoeken. Op ons verhaal dat ze niet altijd zo goed eet, en dat ik het idee heb dat ze soms vergeet dat ze aan het eten is, antwoordt de assistente dat dat best aan de leeftijd kan liggen. Tenslotte is ze al bijna 12. Thuis Liesje vrijgelaten en doorgereden naar de AVA om spullen voor de roadshow te kopen. Bij de Tom & Co hondentouw en speeltjes voor poes gekocht. Bij de Colruyt in Merksem fruitsap en een fles Passoa gekocht. Thuis eerst de was weer omgewisseld en wat dingen uitgespoeld. Dan het hondentouw uit elkaar geprutst: er zit een heleboel touw in zo’n krans. Daar kunnen wel wat vogelspeeltjes mee gemaakt worden. We eten zomerse andijviestamppot met satés en pindasaus. Lekker hoor! Lianne heeft nog een restje van gisteren. Groeten van Max op tv gekeken terwijl ik aan het strijken was. De laatste was heeft ook gedraaid. Nu moeten de laatste dingen nog droog. Om half 12 naar bed.

Woensdag 3 augustus

Vandaag weer naar Brussel. Allerlei klusjes op mijn programma staan. De kopieën voor de roadshow gemaakt, de mailbox van ProJOP opgeruimd, verschillende dingen nagekeken, nagedacht over de startdienst, maar nog niks opgeschreven…. Om 3 uur begonnen met weggaan en met de trein van half 4 richting Antwerpen. Om half 6 thuis. Nog even zitten, treinkaartjes kopen en daarna het eten gemaakt. Aardappeltortilla met champignons, tonijn en paprika. Voor Lianne een versie met courgette en zonder paprika gemaakt. ’s Avonds kerkenraadsvergadering. Door omstandigheden was er weinig te melden uit de wijken. Om even na half 10 was de vergadering gesloten. Nog iets gedronken en daarna naar huis. Thuis alvast de spullen voor morgen ingepakt en om half 12 naar bed.

Donderdag 4 augustus

Vanmorgen om half 8 opgestaan. Ontbijten en de laatste dingetjes inpakken. De bus van kwart voor 10 genomen en om even na tienen op de Rooseveltplaats. Trudy was er al. Naar Centraal Station gelopen en daar koffie met een wafel genomen. De trein vertrok om 11.39 uur. Tegen 12 uur waren we bij de kerk. Nog even gewacht, maar de koster van dienst bleek er al te zijn. Binnen alles gaan klaar zetten, en daarna maar wachten. Om half 1 was Marleen er, en om 5 voor 1 arriveerden de eerste kinderen. Uiteindelijk waren er 11. Intussen was ook Yong-Wan toegekomen. Eerst het verhaal verteld, en daarna de liedjes gezongen. Het ene was gekend, het andere niet. Maar dat hadden ze snel aangeleerd. Daarna de knutselwerkjes tevoorschijn gehaald: Mozes in het mandje en de piramides om te vouwen. Alleen de kleinsten moesten wat geholpen worden met vouwen, de anderen kregen het zelf voor elkaar. Terwijl ze met aan het knutselen waren, het ganzenbord klaar gelegd, en ook de spulletjes voor het laatste spel. Toen iedereen klaar was, alle kinderen weer bij elkaar geroepen voor het ganzenbord, met de belofte dat er na het ganzenbord iets te snoepen en te drinken zou zijn. Ze vonden het ganzenbord erg leuk. Toen dat gedaan was, chips en limonade voor iedereen gepakt en even pauze gehouden. Tijdens de pauze was het erg rustig, zoals gewoonlijk als er iets te snoepen valt. Daarna weer iedereen bij elkaar geroepen voor het laatste spel. Uitgelegd wat er moest gebeuren, en groepjes gemaakt. De grootsten hadden niet zo’n zin om mee te doen, dus het waren 2 groepjes: de jongens tegen de meisjes. Alle opdrachten zijn uiteindelijk uitgevoerd, maar sommige opdrachten waren niet gemakkelijk. Zeker de woordzoeker was erg lastig. Maar met een beetje hulp zijn ze er wel uitgekomen. Toen het spel gedaan was, waren de eerste ouders al binnen. Ze hebben ohet erg leuk gevonden. We hadden de trein van half 6, en om kwart voor 7 was ik thuis. Gerwin had de frietpot al aangezet. Om kwart na 7 zaten we aan tafel. ’s Avonds niet veel meer gedaan, alleen Liannes spullen in de koffer gedaan. Op tijd naar bed.

Vrijdag 5 augustus

Lianne is vroeg vertrokken: om een uur of 8 is ze opgehaald. Ze gaat 4 daagjes naar Normandië. Ik heb de administratie bijgewerkt, die van mezelf en die van ProJOP. Ook in huis nog het een en ander opgeruimd en schoongemaakt. Jan is naar het containerpark geweest. Ik heb daarna de ergste vettigheid schoongemaakt, want er was een fles frituurolie gaan lekken. Aan het eind van de middag naar de winkel. ’s Avonds koude schotel gegeten met kipfilet met tuinkruiden, gerookte makreel, garnaaltjes, komkommer, gekookt eitje, sla, tomaatjes, geroosterd brood en boter.  ’s Avonds lekker lui geweest.

Zaterdag 6 augustus

Om half 8 opgestaan en ontbeten. Bagage bij elkaar gezocht en ingepakt. Cadeautjes en nog wat boodschapjes gaan halen bij de Carrefour en de cadeautjes ingepakt. Gerwin een berichtje gestuurd dat hij geen kattenbrokjes meer moet gaan halen, want dat heb ik al gedaan. Hij is samen met Ruben naar een conventie van manga en comics in Gent. De vogeltjes eten gegeven en nog even de rommel opgeveegd daar. Liesje van brokjes voorzien, de spullen in de auto gezet en om half 11 vertrokken. Om 1 uur langs de kant van de weg gestopt om een broodje te eten. Daarna doorgereden naar Oldemarkt, vlakbij Steenwijk. Marja en Anton wonen daar in een buurt, die gebouwd is als vakantiepark, maar dat uiteindelijk nooit geweest is. Het is heel gezellig, en naar omstandigheden gaat het redelijk met haar. We hebben heerlijk bijgepraat onder het genot van een kopje koffie en een stukje appelvlaai. Tegen 5 uur rijden we door naar Zorgvlied, waar we ons hotel hebben. We maken daar nog een wandelingetje en gaan daarna in de bar zitten met een biertje. Om half 8 kunnen we aan tafel. We eten een lekker dineetje: ik heb als voorafje uiensoep, als hoofdgerecht pangasiusfilet met een lekker sausje en als dessert een kopje crème brûlée met slagroom. Tijdens het eten zien we de inspanningen voorbij rijden die aan het ringsteken meedoen. Er zijn 18 combinaties die meedoen; de een nog mooier dan de ander. Tijdens de slotparade gaat het mis: een van de paarden van de laatste combinatie is op hol geslagen en de andere is meegesleept onder de wagen. Het dier heeft een gebroken voorbeen en daar is niets meer aan te doen. Het echtpaar dat de sjees bestuurde, is gelukkig ongedeerd. Ze zijn alleen vreselijk geschrokken. We maken na het eten nog een wandeling en daarna drinken we nog een koffietje en een biertje. Het is erg gezellig in de bar; het halve dorp zit er…. Om 12 uur gaan we naar onze kamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s