Werk in uitvoering…

Een week met uiteenlopende bezigheden: een roadshow, een dochter die verbrand terugkomt van een korte vakantie, een kerkdienst in den vreemde, vrienden bezoeken die we al even niet meer gezien hebben, mijn gedachten laten gaan over de startzondag in oktober, en het voorbereiden van het nieuwe jeugdseizoen in onze eigen kerk….

Zondag 7 augustus

Om 7.40 uur wakker geschrokken van Jan die zegt: ‘We moeten over 20 minuten aan tafel.’ Dat even tot me door laten dringen en dan uit bed. Aankleden, alvast het een en ander inpakken en nog even lezen, terwijl Jan onder de douche staat. Lekker ontbeten met een boterhammetje met aardbeien en een stukje suikerbrood. Ook nog een gekookt eitje genomen en een glaasje fruitsap. Daarna de laatste spullen pakken, tanden poetsen en in de auto naar de kerk. Omdat we een klein stukje moeten omrijden, zijn we mooi op tijd. De kerk zit al goed vol, maar we vinden nog een plaatsje. De dienst gaat over waakzaamheid en dat je hart moet zijn waar je schat is; je geen schatten verzamelen op aarde, maar in de hemel, en hoe je het praktisch moet invullen. We hebben echt het gevoel dat we hier thuis zijn. Na de dienst terug gereden naar het hotel, en nog een kopje koffie gedronken. Daarna nog een stukje gewandeld en in het hotel geluncht met 2 kroketten met brood. Jan en Wendela gebeld om te laten weten dat we iets later gaan zijn. Ik kreeg Leanora aan de telefoon, en zij moest duidelijk even denken wie ze aan de lijn had. Zij deed ook de deur open toen we aanbelden. Wat is die lang geworden! Ze is groter dan ik! En ze begint zo stillekesaan ook al te puberen: aandacht vragen, lelijke gezichten trekken als het niet naar haar zin gaat… Het was heel gezellig. We hebben lekker buiten gezeten, want het gedruppel zette gelukkig niet door. Anoushka ging met een vriendin naar de film. Lekker gegeten: pasta met groente en tomatensaus. Om half 8 zaten we weer in de auto op weg naar huis. Het was erg druk onderweg, maar uiteindelijk waren we om kwart voor 11 thuis. Even met Gerwin bijgepraat en nog iets te drinken gepakt. Om 12 uur naar bed.

Maandag 8 augustus

Ik ben pas laat in slaap gevallen, dus het viel vanmorgen om kwart na 6 niet mee om wakker te worden. Toch op tijd klaar om naar de bus te gaan. In Brussel eerst de mails gecheckt en m’n programma voor deze week gemaakt: de roadshow in Turnhout voorbereiden, het kinderprogramma voor zondag in orde brengen, de nodige telefoontjes en mailtjes plegen, m’n gedachten laten gaan over de startzondag in Leuven en nog eens de doodle rondsturen voor een eerste vergaderdatum. Daar zal m’n weekje wel mee gevuld raken. Het is erg stil op kantoor: iemand naar de tandarts, de nodige mensen die nog met vakantie zijn… We lunchen met 3: Marian, Debby en ik. Om 3 uur komt Marian naar boven: als ik nu kan afronden, kan ik met haar meerijden naar Antwerpen. Dat doen we dan maar, want ik kan thuis ook wel verder met waar ik mee bezig was. In de auto uitgebreid gebabbeld over onze weekenden, kinderen en echtgenoten… Thuis eerst nog een poosje gezeten. Om kwart na 6 samen met zoonlief het eten gemaakt. Pasta Carbonara met Parmezaanse kaas en oude kaas, room en spekjes. Buiten gegeten, en daarna de keuken opgeruimd. Tijdens het eten heeft Pruts, het konijn, weer lekker los rondgehuppeld. Dat vindt ze wel heel erg leuk; ze rent de hele tuin door, soms ook met Liesje achter zich aan. Om half 11 is dochterlief thuis. Zij heeft nog veel last van zonnebrand, maar eerst wil ze cadeautjes uitdelen. Ze heeft allerlei lekkers meegebracht: kastanjepasta, bretonse galetjes en karamels met gezouten boter. Voor we naar bed gaan, smeer ik haar in met flammazine, en ik adviseer haar om een pijnstiller in te nemen als ze niet kan slapen van de pijn. Ze is vooral erg verbrand langs de randjes van haar bikini, en daar schuurt haar kleding lekker langs… Het zal zo langzaam aan wel beteren, denk ik.

Dinsdag 9 augustus

Vanmorgen niet zo vroeg wakker. Pas na tienen ontbeten. Daarna aan het werk. Ik heb een berichtje gekregen over het jeugdoverleg eind deze maand, of ik al een uitnodiging gestuurd heb, en naar wie. Ik heb nog geen officiële uitnodiging gestuurd, alleen de aankondiging in de notulen van het vorige overleg. We gaan proberen om er ook wat jonge ouders bij te krijgen, zodat ook zij kunnen meedenken over de verdeling van de leeftijdsgroepen. Er is ook een idee voor een programma voor de tieners en de 18+-ers voor komend seizoen. Ik zal een dezer dagen op zoek naar voorbeeldprogramma’s voor de kindernevendienst, en zal daar iets van afdrukken en ook wat doorsturen via mail. Mailtjes gestuurd naar Marcel en Wim over komende vrijdag. Trudy wil wel weer mee, maar ik zou wel graag van het station opgehaald worden, en ook een indicatie over het aantal te verwachten kinderen is wel prettig. Met Lianne naar de Lidl geweest om brood te halen en een potje tomatensaus voor over de pasta. Geluncht met een croque met pastasaus. Lianne en Gerwin hebben pasta gegeten. De kinderen zitten te studeren, en ik zit wat werkjes aan de computer te doen. De fietsenmaker belde met niet zulk goed nieuws: het schakelmechaniek van mijn fiets is versleten en ook de ketting is aan vervanging toe. Na enig overleg toch maar besloten dat hij dat mag doen, want een nieuwe fiets is nog altijd duurder, en het is altijd een lekker fietsje geweest. Ik ben benieuwd wat dat gaat kosten… We eten vandaag rijstsalade met komkommer en doperwtjes. De kipfilet met champignons en bosui ligt ernaast. Lianne eet een restje pasta van gisteren. ’s Avonds zitten kleuren.

80825 Fietsen geparkeerd

Woensdag 10 augustus

Deze week is het woensdag wasdag. Het is al ruim een week geleden dat ik gewassen heb, dus het is veel. Het is geen weer om het buiten te hangen, dus dan maar in de droger. Lianne is met de auto naar de psycholoog, want het regent en ze is te laat voor de bus. Ik heb laat ontbeten, dus als zij gaat lunchen, sla ik over. Gerwin is intussen ook in gang geschoten voor zijn herexamens. Vanaf nu 2 blokkers in huis dus. ’s Avonds eten we aardappeltjes, boontjes en schnitzel. Het restje pasta neem ik morgen mee naar kantoor. ’s Avonds na het eten print ik mijn programma voor zondag uit, dan kan ik er morgen op kantoor kopietjes van maken. ’s Avonds is er de mannenfinale allround toestelturnen op tv. Mooi om te zien! Om kwart voor 12 is het afgelopen en ga ik naar bed.

Donderdag 11 augustus

Vanmorgen weer vroeg op om te gaan werken. Eerst weer wat administratieve zaken afhandelen: mailtjes beantwoorden, planning aanpassen… Daar ben ik zowat de hele voormiddag mee zoet. Na de middag kopietjes gemaakt voor de roadshow van morgen. Ook nog definitief afgesproken voor morgen met Trudy, Wim en Marcel. Voor ik wegging nog geholpen om brieven klaar te maken voor verzending. Om kwart voor 6 thuis. We eten vandaag gebakken patatjes met sla en schnitzel. Ik kook de patatjes voor de salade van morgen nu al, want ik weet niet precies hoe laat ik thuis ben. ’s Avonds gestreken voor de tv.

Vrijdag 12 augustus

Vanmorgen eerst nog wat in huis gedaan. Om 10 uur de deur uit: eerst nog een buskaart kopen en dan naar de stad. Met Trudy een verwenkoffie gedronken op het station. Nog een zak snoepjes gekocht voor vanmiddag en op ons gemak naar het juiste perron gewandeld. De trein staat er al en vertrekt ook op tijd. M’n gps uitgeprobeerd, omdat we wilden weten waar we ergens zaten met de trein: leuk! Je ziet een pijltje bewegen op het scherm… Dat kan van pas komen als ik op wandel ga en niet precies weet waar ik heen moet. Marcel is al op het station als we aankomen. In de kerk is zijn dochter al aanwezig. We nemen het programma door en zetten alvast het een en ander klaar. De beamer kunnen we niet gebruiken, want er zit geen kabel bij om de laptop er op aan te sluiten. Jammer, maar zonder lukt het ook wel.Langzaam maar zeker komen de kinderen binnen. Marcel gaat er nog op uit om er 2 op te halen die gezegd hadden te zullen komen. Een kwartier later komt hij met ze binnen: de ouders waren het vergeten. Uiteindelijk komen ook de 2 vakantiegangers nog binnen. 7 kinderen in totaal; een leuk groepje. Ik vertel mijn verhaal en er wordt goed geluisterd. Daarna gaan we knutselen, ook de papa van één van de kinderen doet mee. De woestijn en de Nijl raken goed gevuld met piramides en biezen mandjes. Daarna is het tijd voor het ganzenbord, dat we buiten uitgelegd hebben. Doordat er wat minder kinderen zijn, gaat het ietsje sneller. Uiteindelijk geraakt iedereen bij de berg Horeb, en is het tijd voor pauze met limonade en chips. Daar wordt van gesmuld. Om half 5 besluiten we om het laatste spel ook nog te spelen. Als we nog niet klaar zijn als de ouders komen, moeten ze nog maar fkes wachten. De kinderen worden in 2 groepjes verdeeld en alle opdrachtjes worden enthousiast gedaan. Mijn assistentes helpen bij de puzzel, want die is nog wel moeilijk. Maar ook daar komen ze uit. Onder luide aanmoedigingen van de ouders wordt de kettingestafette gelopen. Als ze alle materialen hebben verzameld, gaan we naar buiten voor de groepsfoto. Het was een hele geslaagde middag. Marcel brengt ons weer naar het station. Terug gaan we met de bus, want de trein komt pas over 20 minuten en het is al bijna 6 uur. Als ik thuiskom, om half 8, zijn Jan en Gerwin ook al thuis. Ik maak de salade af en Lianne en ik eten voor de tv. We kijken naar de allround finale van het toestelturnen van de dames. Nina doet het goed, maar ze eindigt niet erg hoog. Om 12 uur naar bed.

 

Zaterdag 13 augustus

Pas om 9 uur wakker; dat wordt doorwerken om alles gedaan te krijgen voor de visite komt. We doen onze boodschappen bij de Jumbo en Jan zet mij af bij de Promenade. Ik laat een sleutel bijmaken van het clubhuis, want ik ben de mijne verloren. En ja hoor, het Hieltje heeft wel de juiste sleutel. Gelukkig maar! Ik koop een boekje voor Gerwin, op verzoek van Trudy. En dan weer terug naar de bus. Als ik thuiskom, is Jan al druk bezig met schoonmaken. Ik maak het eten voor vanavond klaar, zodat ik straks niet lang in de keuken moet staan. Alles is net schoon en bijna klaar als Marlies en Faramarz voor de deur staan. Ik dek de salade af en we gaan lekker in de tuin zitten. Marlies vertelt dat ze in september weer terug gaan naar Nederland, want dat Faramarz zijn verblijfskaart heeft. Dat is goed nieuws, maar wel jammer dat ze alweer terug gaan. Zij kan niet aarden in België, dus ze wil graag terug naar Zwolle. Hun huis daar is opgeknapt, dus ze kunnen er zo weer in. We spreken af dat we hun opzoeken als we weer eens in de buurt zijn, maar zeggen er wel bij dat het wel even kan duren, want we zijn net weer die kant uit geweest. Na het eten stappen ze weer op de fiets richting stad. Het was gezellig. ’s Avonds doe ik de laatste voorbereidingen voor morgen. Ik drink nog wat en om kwart voor 12 ga ik naar bed.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s