Het werk gaat door

Deze week zit weer vol variatie: te beginnen met een jeugdactiviteit op het Geuzenfeest in Horebeke. Dan begint deze week ook het werk voor de turnkring weer, ga ik een dagje passagieren in Gent met zoonlief en maak ik het promotiemateriaal van ProJOP klaar voor verzending. En tot slot het Bollekesfeest in Antwerpen, waar we zeker ook nog willen passagieren. Onze studenten komen goed op stoom nu, want de herexamens komen stilaan in zicht…

Zondag 14 augustus

Het is vroeg dag vandaag: om half 8 willen we vertrekken naar Horebeke. Ik weet nog niet precies waar we neergezet worden met ons kinderprogramma en wat we nog moeten klaarzetten, dus ik heb liever wat meer tijd. We arriveren om 9 uur en als de tuinman ons de pastorie gewezen heeft, worden we opgevangen door Cornelis. Hij laat ons zien waar we ons programma kunnen draaien en wijst waar de stoelen staan. Op mijn verzoek gaat hij op zoek naar een tweede tafel. Intussen sluit ik de laptop aan en start ik die op. Ik leg Jan uit wat we deze morgen gaan doen en laat zien hoe het lamineerapparaat werkt. We leggen alles klaar en gaan op zoek naar een kop koffie. Aan het begin van de kerkdienst wordt nog wat promotie gemaakt voor het kinderprogramma en uiteindelijk hebben we 7 kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Bij binnenkomst moeten ze een pasje invullen, wat dan door Jan geplastificeerd wordt. Hij snijdt ze op maat en na de eerste 2 liedjes: Dit is de dag en Heer, ik kom tot U,  en het gebed om open harten, oren en ogen deelt hij ze uit.Het zingen is wel wat onwennig , maar ze doen goed mee. Na het verhaal zingen we nog een liedje: Zomaar te gaan met een stok in je hand. Tijdens het verhaal krijgen ze de gelegenheid om te reageren en dat doen ze ook wel, maar het zijn rustige kinderen. Na de liedjes hebben we een gesprekje over vluchtelingen en wat ze zelf voor hen kunnen doen. Dan zetten we ze aan het werk: ze mogen kiezen tussen het vullen van een rugzak met spullen die ze graag mee willen nemen, of een collage over vluchtelingen. Als ze willen, kunnen we hun kunstwerk plastificeren. Dan moet het wel op A4-formaat, anders past het niet in het machine. Ze zijn enthousiast bezig met hun werkjes. Na afloop mogen ze nog een snoepje kiezen en gaan ze hun ouders zoeken. We gaan op zoek naar bekenden en komen Marleen en haar man tegen; hen heb ik ontmoet toen ik met Marian in Dendermonde was. We raken goed aan de babbel en eten ook samen. Na het eten gaan zij een wandeling maken en wij praten nog wat met Els Van Geem, Suzanne Blokland en Lyda Blommaert. Daarna zijn Marleen en haar man weer terug en sluiten we met zijn vieren af met nog een drankje. Om 4 uur stappen we weer in de auto en om half 6 zijn we thuis. We eten pizza. Na het eten maak ik met Lianne nog een wandeling. Daarna ga ik met Jan verder met  foto’s inplakken. Om 12 uur liggen we in bed.

Maandag 15 augustus

Een vrije dag vandaag, dus veel tijd voor mezelf. Ik begin lui en kom pas laat uit bed. Ontbijten met brood, hagelslag en banaan: lekkerrr! Ik rommel een beetje in huis en kleur wat. Na de middag doe ik het een en ander op de laptop: foto’s van de roadshows en de geuzenfeesten op FB zetten, een stukje schrijven over de roadshow in Boechout en mails met afrekeningen versturen. Verder nog wat spelen… Lianne en ik maken het eten: pasta bolognese: voor Lianne zonder vlees en met verse tomaatjes en voor ons met gehakt en paprika. Na het eten gaan we Lianne’s fiets halen, die staat nog bij de Tel. Kan ik meteen mijn opgeknapte fiets uitproberen. Die is helemaal goedgekeurd: ik voel niet eens dat ik schakel! Ik kijk nog wat tv en ga om half 12 naar bed.

Dinsdag 16 augustus

Werken op dinsdag, omdat gisteren een feestdag was. Ik heb een heel lijstje met dingen die ik vandaag wil doen: mails versturen ivm de roadshow, notities in mijn gsm zetten ivm werk en klusjes, agenda bijwerken, en beginnen met het updaten van de website. Dat lukt allemaal heel behoorlijk, alleen heb ik een verkeerde versie van de kalender tussen mijn bestanden staan. Om half 4 richting huis. We eten frietjes, dat is makkelijk. ’s Avonds begonnen met wassen, met Lianne de groente gehaald en de saus voor de lasagne gemaakt.

Woensdag 17 augustus

Om half 8 wakker en om 8 uur opgestaan. Douchen en ontbijten en Gerwin wakker maken. Dan lasagnebladeren halen zodat ik de lasagne verder kan maken. Als dat klaar is, Gerwin nog eens porren, want het is half 10 geweest. Hij kleedt zich aan en eet snel een paar boterhammen. We hebben de bus van kwart na 10. Tegen half 12 zijn we in Gent. We nemen de tram naar het centrum en zoeken een terrasje voor een koffie/thee met appeltaart. Dat smaakt! We gaan eerst de Sint Baafskathedraal in. Mooie kerk, veel te zien. We bekijken alles. Als we weer buiten staan, zoeken we de route naar het Gravensteen. Dat is niet zo moeilijk te vinden. We kopen een kaartje en gaan naar binnen. We bekijken alles, de hele burcht wordt bekeken. We concluderen dat ze in de Middeleeuwen toch erg barbaars waren, met hun duimschroeven en zo. Dan door naar het volgende station: het Rabot. Ook weer een behoorlijke wandeling, maar we hebben geen zin in de tram. Dat wordt alleen van de buitenkant bekeken. Daarna gaat het via de Graslei terug naar de Korenmarkt. We vinden dat we wel een drankje verdiend hebben en strijken neer op een terrasje.We besluiten een lekker glas cider met een bordje salami te bestellen. Daar waren we wel aan toe! We slenteren nog wat door de winkelstraatjes van Gent en om half 6 besluiten we uit te zien naar een eetgelegenheid. De menukaart van een Chinees staat ons wel aan; Chinees zal het worden vandaag. Na het dessert stappen we richting tram. Om half 11 zijn we weer thuis. Het was een geslaagde dag!

Donderdag 18 augustus

Weer vroeg richting Brussel vandaag. Ik heb me bezig gehouden met het verder aanpassen van de website.Met Maria gebeld over de verdeling van het werk en de prioriteiten. Om kwart over 2 naar huis vertrokken. Onderweg nog wat verder nagedacht over de startzondag en andere zaken die geregeld moeten worden. Thuis nog wat verder gewerkt en een paar boodschapjes gedaan. Om 6 uur stond Ronald voor de deur en even later was Jan ook thuis. Met zijn allen naar de bus en op naar het Bollekesfeest! Met de metro naar de Groenplaats en eerst naar de kaaien om iets te eten te zoeken. Daar gezeten tot een uur of 9. Dan naar de Grote Markt voor het optreden van Sylver. Dat was echt leuk! Daarna nog iets gedronken aan de kaaien en Ronald en Jan hebben een zak friet gegeten onderweg naar de bus. Thuis vrij snel richting bed vertrokken.

Vrijdag 19 augustus

Vanmorgen eerst naar de Colruyt voor boodschappen. Daarna uitgezocht of ik naar de Pandava of de Ava zal fietsen voor enveloppen ed. Qua afstand maakt het niets uit. Dan maar naar Hoevenen. Mijn boodschapjes daar gedaan en terug naar huis.De brieven afgedrukt en ook de flyer van het 2e jongerenweekend. Begonnen met het insteken van de brieven en de printversie van de jongerenflyer. Nog even gecheckt bij Kelly of de doop van de jongens inderdaad niet door gaat, en dat klopt: Jan is nog te ziek, dus dat wordt uitgesteld. Verder nog wat administratie bijgewerkt. Vandaag de zomersalade gemaakt die we eigenlijk gisteren zouden eten: salade van tomaten, nectarines, ijsbergsla, boursin, frambozenazijn en caesar dressing met broodjes en roomboter. Het smaakte erg lekker. ’s Avonds wat gestreken en tv gekeken.

Zaterdag 20 augustus

Rustig aan de dag begonnen en lekker ontbeten. Om 12 uur een kleine lunch genomen en richting Donk gefietst om de onthaalbrochures te bussen. Daar was ik na een klein uurtje mee klaar. Terug naar huis en wat gedronken. Daarna de boekjes van het Schoonbroek mee genomen. Aan het eind van het Schoonbroek eerst over de Leugenberg gefietst om 1 flyer naar de Edisonwijk te brengen. Daarna de rest van de boekjes gebust. Thuis eerst uitgerust en afgekoeld. Dan het eten maken samen met Jan: rösti; voor ons met en voor Lianne zonder spekjes. Het is een grote pan vol geworden in plaats van kleine rösti’s. Dat lukt de ene keer al beter dan de andere. Wel lekker. ’s Avonds nog wat tv gekeken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s