Een goed gevulde week

Dit wordt weer een beter gevuld weekje: zondag de mailing met promotiemateriaal klaarmaken, maandag naar Brussel, met ’s avonds de Feeëriën. Dinsdag een dagje varia, met van alles wat. Woensdagnamiddag de roadshow in Gent, en woensdagavond Muziek in de Wijk. Donderdag een vergadering over de startdienst van ProJOP en vrijdagavond Ekeren Zingt. Veel avonden weg dus, en intussen onze studenten die van gezond eten voorzien moeten worden, zodat hun hersens van de nodige stimulansen voorzien worden. En toen kwam daar ook nog een begrafenis bij op vrijdag…

Zondag 21 augustus

Op tijd opstaan, want vandaag weer eens naar de Olijftak. Dat is alweer 3 weken geleden. Eerst maar eens zien wat ik moet lezen vandaag: Ezechiël 47. Dat is een hele boterham, maar het zal wel lukken. De voorganger laat nogal op zich wachten en Girty wordt helemaal zenuwachtig: straks moet ze nog een preek gaan voorlezen. Denise en ik maken er al grapjes over: wij zullen de gemeente de Levieten wel lezen… Om 2 voor 10 valt ineens de stroom uit. Jan en Manfred gaan kijken wat er aan de hand is. Uiteindelijk wordt de groep van de buitenlamp uitgezet, want waarschijnlijk zit het probleem daar. Dat is al eens eerder zo geweest. Intussen is de voorganger gearriveerd en kunnen we met de dienst beginnen. Behalve wat gerommel met een hoofdmicrofoon die ongelooflijk piept, en een moeilijk zingbare psalm, gaat alles goed. Jan van den Berg krijgt de bloemen, en ik bied aan om ze langs te brengen. Tijdens de koffie verbazen we ons over Alice, die weer verschillende mensen aanspreekt, die dat eigenlijk niet willen. Die heeft echt een plaat voor haar kop… Bij mij begint ze af te dingen op de kaarten die ik maak, en uiteindelijk komen we een mooie prijs overeen. Ze koopt er aardig wat, dus ik kan wel een beetje korting geven.We rijden naar Jan. Jane is op stap, dus hij ontvangt ons zelf. Hij is aan de beterhand, maar je kan nog wel goed zien dat het allemaal nog niet meevalt. We blijven dus niet al te lang. Thuis een kleinigheidje gegeten en de mailing verder klaargemaakt voor verzending. Dat breng ik dan morgen hier naar het postkantoor voor ik naar Brussel vertrek. Samen met Lianne maak ik de zalmpizza’s. Jan komt ook eten. Hij is net terug van vakantie. ’s Avonds strijk ik weer een gedeelte. Laat naar bed.

Maandag 22 augustus

Op tijd opgestaan, ontbeten en aan het werk. De enveloppen in de fietstas en op naar het postkantoor. Daar hebben ze alles gewogen en ik heb ter plekke de postzegels geplakt. Daarna terug naar huis. Thuis mijn werktas verder ingepakt en naar de bus. Onderweg nog even uitgestapt om nog een boodschapje te doen. Tegen lunchtijd in Brussel aangekomen. Daar meteen aangeschoven in de keuken.Na de lunch aan het werk. Een begin gemaakt met de nieuwsbrief. Verder wat mailtjes verstuurd en wat administratie gedaan. Na het werk richting Planbureau. Daar even gewacht tot Jan klaar was met zijn werk. Al vrij snel op zoek gegaan naar iets te eten. In de buurt van de Naamse poort gegeten bij Boston Grill: ik een Manhattan hamburger en Jan gegrilde kip. Erg lekker, zelfs de frietjes vielen mee. Daarna nog wat rondgewandeld, onder andere naar Peter Pan. Vandaar naar het Warandepark, waar het al behoorlijk druk was. Toch nog een plekje gevonden om te zitten. Een lekker dessertje in de vorm van frozen yoghurt genoten. Later nog wat gedronken. Genoten van de muziek: eerst een operazanger die erg spannende dingen deed: zingen en tegelijkertijd mixen, zodat je zijn eigen stem een paar keer door elkaar hoorde. Wel heel speciaal. Daarna een jazz-zangeres met een prachtige stem had. Helaas moesten we na een halfuurtje weg om de trein naar Ekeren te halen. Onderweg van het station bijgepraat met pa en ma Moens die de hond liepen uit te laten. Die zitten ook met twee blokkers thuis. Thuis nog even gezeten en om 1 uur naar bed.

 

Dinsdag 23 augustus

Een gevarieerd dagje vandaag: wat computerwerk voor ProJOP, verschillende mailtjes versturen voor de kerk, onze eigen boekhouding bijwerken…. Daar ben ik een flink deel van de dag mee zoet. Ook moet ik nog het een en ander kopiëren voor de roadshow van morgen. Ik moet zelfs nog wat kopietjes bij maken als ik een mailtje krijg dat er nog wat kinderen zijn bijgekomen. Ik maak ook alvast mijn koffer klaar, dan kan ik morgen zo vertrekken. Dochterlief heeft vandaag haar examen chemie: ze heeft geen idee hoe het gegaan is; ze heeft in elk geval een vraag niet kunnen invullen omdat de tijd om was. We zullen wel zien. We eten pasta met kaassaus en zij helpt me met koken. Het is lekker, maar wel zwaar. Om 12 uur gaan slapen.

Woensdag 24 augustus

Vanmorgen een berichtje gekregen: de mama van m’n beste vriendin is overleden. Ze is heel vredig ingeslapen. De laatste dagen deed ze al niet veel meer dan slapen; en eten en drinken kreeg ze met een spuitje, want happen deed ze niet meer. Ik krijg de vraag of ik tijdens de uitvaartdienst het Onze Vader wil bidden en eventueel nog een persoonlijk woordje wil zeggen. Dat Onze Vader zeg ik meteen toe, over het woordje denk ik nog even na.Dan wordt het tijd om te gaan vertrekken, want ik moet ook nog inschrijvingspapieren kopiëren voor de turnkring. Ik neem mijn koffertje alvast mee, dan kan ik meteen door naar de bus. Terwijl ik aan het kopiëren ben, krijg ik een telefoontje van de onderhoudsmonteur: hij kan daar in een halfuurtje zijn. Uiteindelijk bel ik hem toch af, want ik moet echt wel een bus hebben om 11 uur, anders ben ik niet op tijd in Gent. Mooi op tijd op het station voor mijn trein. Ik vind een plekje en bereid me alvast voor op vanmiddag. Ik eet wat in de trein en drink ook nog wat. Dan naar de tram. Die brengt me naar het Rabot. Ik ben mooi op tijd: de eerste kinderen zijn er al. Uiteindelijk zijn er 10 kinderen. Ik heb hulp van 3 doorgewinterde dames. Zij kennen de groep door en door en vangen wat onregelmatigheden op. 😉 De kinderen luisteren naar het verhaal en we zingen ‘Zomaar te gaan’. Daarna zet ik ze aan het knutselen: Mozes in het mandje en de piramides. We zetten ze in de Nijl en in de woestijn. Daarna is het pauze met waterspelletjes. Ondertussen zet ik alles klaar voor de spelletjes. Ik leg het ganzenbord uit en zet ook alles al klaar voor het afsluitende spel. We roepen de kinderen weer bij elkaar en beginnen aan het ganzenbord. We spelen dit keer tot de eerste op de berg Horeb is aangekomen. Er wordt een foto van haar gemaakt terwijl ze nummer 50 voor zich houdt. Dan is het tijd voor een ijsje. Tot slot spelen we het afsluitende spel. Tijdens de opdrachten die te moeilijk zijn voor de kleintjes spelen zij Memory. Voor de laatste opdracht heb ik iedereen nodig: de kettingestafette. Dat is een groot succes, en eigenlijk willen ze dat nog wel een keertje doen. De dominee komt ook nog even langs, en we babbelen even. Hij geeft aan dat hij wel een goed woordje voor me wil doen bij de Synodale Raad, zodat ik eventueel nog verder kan doen. Een van de dames brengt me naar het station, en ik heb om 6 uur een trein. In Brussel Zuid staan we een hele poos stil wegens mensen op het spoor. Om kwart na 8 ben ik thuis.Als ik wat van de meloensalade heb gegeten, gaan we toch nog even naar Hof de Bist. We moeten wel staan, want alle stoeltjes zijn bezet. De muziek is wel goed: een beetje reggae, een beetje ska; swingt wel lekker… Om half 11 is het afgelopen en gaan we naar huis. Om half 12 naar bed.

Donderdag 25 augustus

Vandaag ook bijtijds opgestaan. Een paar dingen in huis gedaan en daarna richting bus voor een vergadering over de startdienst van 2 oktober. Onderweg een telefoontje gekregen van Maria dat ze wat later gaat zijn. Ik ben er zelf om kwart na 10, ook wel iets te laat, maar het valt nog mee. We beginnen alvast… Gaandeweg besluiten we om van de dienst een soort ‘Messy Church’ viering te maken. De dienst begint met iedereen in de kerkzaal, en na de overdenking gaat men uit elkaar in workshops. Dat ziet er al heel goed uit. Ik ga het uitwerken en rondsturen naar iedereen. Daarna naar huis. Aan het eind van de middag met Gerwin een aantal boodschapjes doen: naar de Pearle, de apotheek, de speelgoedwinkel, de Blokker, het Kruidvat… Na afloop eerst even afkoelen, want het is echt wel heel warm… We eten gebakken patatjes met gebakken spitskool en kip-satéschnitzels. Lekker! Vanmiddag ook al van alles gewassen. ’s Avonds buiten gestreken, en mijn verhaaltje voor morgen geschreven.

Vrijdag 26 augustus

Vandaag is de begrafenis van Engelina haar moeder. We vertrekken om half 10 en zijn om half 11 in Kapellen. Daar kopen we een klein bosje roosjes en om kwart voor 11 zijn we bij het rouwcentrum. We arriveren tegelijk met Myra. Na het condoleren gaan we nog even kijken. Ze is sterk vermagerd. Om 11 uur begint de dienst. Het zijn dezelfde liederen en dezelfde tekst als bij de uitvaart van haar moeder. Engelina doet een woordje. Heel herkenbaar allemaal. Na de preek ben ik aan de beurt. Het gaat allemaal goed. Dan rijden we naar de begraafplaats. Ook daar word nog een kort woordje gesproken. Dan terug naar het rouwcentrum voor koffie, cake en een broodje. Ik laat de foto rondgaan waar ik het in mijn praatje over had. Ze vinden hem erg leuk. Na afloop onderweg naar huis boodschappen gedaan. Nadat ze opgeruimd zijn, moet ik wel even bekomen. Ik tik mijn verhaaltje in en stuur het door naar Engelina. We chatten nog even over vandaag. Het was erg mooi. We eten vanavond koude couscous met gekruide kipfilet en knoflookchampignons. Om kwart voor 8 vertrek ik met Lianne naar Ekeren zingt. Even mijn zinnen verzetten. Ik sluit me aan bij Michael en zijn moeder, en Lianne zoekt haar vrienden op. Als mijn gezelschap naar huis gaat, sluit ik me bij een ander groepje bekenden aan. Als ik op mijn fiets wil stappen, ligt mijn ketting eraf. Met de hulp van een vriendelijke dame komt alles weer in orde. Om kwart over 12 ben ik thuis. We drinken nog wat en gaan naar bed. Midden in de nacht word ik wakker, en ik kan niet meer slapen. Nadat ik even naar beneden geweest ben, speel ik wat op mijn telefoontje. Ik zet hem aan en check mijn FB. Dan gaat hij over: Lianne is haar sleutel vergeten, ze heeft hier al aan de deur gebeld, maar wij hebben het niet gehoord. Of ik even naar beneden kan komen om zo de deur open te doen? Dat doe ik dan maar….

 

Zaterdag 27 augustus

Intussen is het half 5 en ben ik echt wel helemaal wakker. Ik kruip nog wel in mijn bed, maar slapen, dat lukt niet meer. Dus maar vroeg uit bed. Ik haal het bed af en stop nog een was in. Ik dek de tuintafel en we ontbijten buiten. Dan pak ik de strijkplank en werk de was weg die er nog ligt. Alle natte was hang ik buiten, zodat het kan drogen. Na de lunch ga ik met Gerwin op pad om het een en ander te kopen voor zijn cosplay. Eerst naar de Action, dan naar de Ava.Als we daar zijn, krijgen we een berichtje van Lianne: het vogelvoer is op, of we nieuw kunnen meebrengen. Terug naar de overkant, daar zit de dierenwinkel. Dan eerst eens flink water drinken en door naar de Hoogboomsteenweg. Dat is best een eind fietsen vanaf de Bredabaan. Gelukkig zitten ze vrij vooraan de Hoogboomsteenweg. We vinden de stofjes die hij hebben wil en dan gaat het richting huis. Het is wel erg warm om te fietsen, en we spreken af dat we dit niet meer doen als het rond de 30 graden is. Hij is wel blij met wat hij al gevonden heeft. De rest van de middag doe ik niet veel meer. Ik bereid nog wel de dienst van morgen voor. We eten vandaag koude visschotel. Precies goed voor dit warme weer! ’s Avonds maak ik nog een wandeling door de Ekerse Putten met Lianne. Het is al wel heel schemerig als we er doorheen gaan. Maar het is wel even lekker. De rest van de avond zit ik lekker buiten. Tegen 12 uur naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s