Herexamentijd…

Er staan een aantal herexamens voor de deur. De kinderen hebben er ook al een aantal gehad, dus de kop is er af. Er moet nog wel flink gestudeerd worden deze week. Binnen 2 weken vertrekken we op vakantie, dus ik ben ook zo stilaan bezig met de voorbereidingen. De nieuwsbrief van september moet de deur uit deze week en de eerste vergadering van de kindernevendienstleiding is ook deze week. Het zal een vergadering zijn zonder onze dominee, want hij is ziek. Volgende zondag staan er 2 roadshows op het programma, en die moeten nog voorbereid worden. Ook de begroting voor het nieuwe werkjaar van ProJOP wil ik deze week afronden, evenals de boekhouding van het afgelopen halfjaar. Tussen de bedrijven door op zoek naar werk, want mijn contract loopt eind september af. Woensdagavond gaan we naar de musical. Verder deze week ook inschrijven voor de turnkring.

Zondag 28 augustus

Vanmorgen lekker buiten ontbeten. Dan naar de kerk. De lector is er niet, dus ik zal de lezing wel doen. Het is een mooie dienst over jezelf niet op de voorgrond stellen: je kan op een feest beter op de minste plaats gaan zitten, dan word je misschien naar voren gehaald. Maar als je jezelf zo belangrijk vindt dat je op de gereserveerde plaatsen voor eregasten gaat zitten, kan je wel eens bedrogen uitkomen. Na de dienst gesproken met Meriellen die een heleboel goeie ideeën heeft voor de kindernevendienst. Daarna nog even gesproken met Ruth en Eva. Tot slot Marjolijn nog even gesproken. Zij komt woensdag ook naar de vergadering. Dan naar huis. Thuis boterhammetjes gegeten, en ’s middags nog even gelezen. Om half 3 richting Hoge Rielen vertrokken. Jan zit al te wachten op de parking. Dan verder naar Vught. Het is een klein gezelschap: Eric, Ellen en Renee, Hans en Machteld, Ton, en wij met zijn vieren. Eerst uitgebreid borrelen en dan gaat de barbecue aan. Het eten is lekker en het is erg gezellig. Iets na 9 uur gaan we naar huis. We brengen Jan thuis en zijn zelf om half 11 thuis. Na het douchen drink ik nog wat. Om kwart voor 12 naar bed.

Maandag 29 augustus

Heerlijk koel vanmorgen! Maar aangenaam genoeg om zonder jas te vertrekken. Het is niet helemaal droog, maar dat is niet erg. In Brussel regent het iets harder, dus pak ik mijn plu. Als ik op kantoor aankom, laat ik onze stagiair binnen. In de keuken zit de kuisvrouw koffie te drinken. Ik verstuur wat mails en werk nog wat administratie bij. Ik zoek naar werkvormen bij de Kind op Zondag van september, om alternatieven voor jongere en oudere kinderen te hebben. En ik denk na over een aantal dingen die ik morgen thuis wil doen. Ik eet mijn boterhammetjes in mijn bureau en ga naar de keuken als ik daar gebabbel hoor. Ik drink nog wat en praat even bij met Debby, terwijl zij nog zit te eten. Na het eten weer verder. Om 3 uur ga ik naar huis. Ik leg de synodestukken voor Brasschaat weer beneden op het secretariaat, want dat kan ik niet meenemen in de trein; veel te zwaar en te veel. Dat past echt niet in mijn zak. Om kwart voor 6 ben ik thuis. Lianne gaat haar fysica-examen nu niet doen, want ze snapt er niks van. Komend schooljaar maar bijles volgen, dan lukt het waarschijnlijk wel. Ze kan beter investeren in MSK en dat zien te halen. We eten pasta met balletjes, tomatensaus, courgette en paprika. Gerwin helpt koken. Na het eten maak ik nog een wandeling met Lianne. Daarna nog heel even buiten gezeten om af te koelen. Om half 12 naar bed.

Dinsdag 30 augustus

Vandaag een ‘van alles’ dagje. Wat werken voor ProJOP, de vergadering van morgen-ochtend voorbereiden, naar de kapper, nog wat boodschapjes doen…. Gerwin heeft vandaag zijn examen filosofie, dus die moet op tijd vertrekken. Nog even aan de kapster vragen of Lianne mee kan komen straks. Om kwart voor 1 krijg ik antwoord: geen probleem. Snel, snel klaarmaken, en weg. Op de terugweg nog wat boodschapjes gedaan. Thuis alles op punt gezet voor de vergadering van morgen. Een mail de deur uit gedaan om door te geven dat ik volgende week woensdag pas om kwart over negen op de kerken-raadsvergadering kan zijn. Het eten maak ik klaar met hulp van Lianne. ’s Avonds kijk ik nog wat tv. Redelijk op tijd naar bed.

Woensdag 31 augustus

Om 9 uur de deur uitgestapt en naar het station gewandeld. Niet lang op de trein moeten wachten. Als ik op Heide uitstap, is Ingrid er al. Ze hebben een mooie vakantie gehad, maar ze hadden wel wat pech met de camper. Steeds was er weer wat mee. Maar ze hebben toch wel veel kunnen doen. De vergadering is in klein comité: Trudy kan niet, Jan is ziek en Marjolijn is het vergeten. Met zijn drieën werken we de agenda door. We gaan het allemaal een beetje anders aanpakken. Een vastere structuur in de kindernevendienst, foto’s van de kinderen aan de deur, zodat iedereen weet wie in welke ruimte thuishoort, verhaaltjes lezen uit de Samenleesbijbel en meer variatie in de werkjes. Op 8 oktober komen we (hopelijk met iedereen) bij elkaar om een programma voor de rest van het jaar te maken, tot aan de Advent. Om 1 uur komt Jan, en we zijn dan bijna klaar. Dan rijden we richting Rotterdam. Mamma doet niet open, dus gaan we maar naar de receptie. Het is mogelijk om een extra sleutel aan te vragen, dat zullen we dan een volgende keer doen. Als de deur wordt opengedaan, zit mamma gewoon op de bank. Ze heeft ons dus niet horen bellen.We drinken en praten wat, maar echte gesprekken zijn het niet meer. Na een dik uur gaan we door: richting Wassenaar deze keer. We eten in een strandtent. Lekker hoor! Dan gaan we naar de musical: Soldaat van Oranje in de TheaterHangaar. Prachtige locatie! Schitterend theater. We genieten volop van de voorstelling. Na afloop drinken we nog wat en gaan dan naar huis. Om half 2 zijn we thuis.

Afbeeldingsresultaat voor soldaat van oranje de musicalAfbeeldingsresultaat voor soldaat van oranje de musical

Donderdag 1 september

Eerste schooldag voor basisschool en middelbaar, laatste examen voor Gerwin. Spannend! We vertrekken een uurtje later naar Brussel, omdat het gisteren zo laat was. Ik steek de nieuwsbrief in elkaar en stuur hem ter goedkeuring door. Verder nog eens zien naar alternatieve knutsels voor de kindernevendienst begin oktober. Ik heb boterhammen bij voor ’s middags, maar er ligt een heleboel pizza in de keuken. Als ik dat geweten had….. Na de middag eerst naar de Hema in de Nieuwstraat om stevig wit papier te halen. Om 3 uur ben ik weer terug. Ik ga kopiëren. Op een gegeven moment loopt het papier vast, maar we vinden niets. Uiteindelijk heb ik de technische dienst gebeld, en er komt morgen iemand om het probleem op te lossen. Tegen 5 uur heb ik een trein, en om kwart voor 7 ben ik thuis. Gerwin heeft maar pizza’s gehaald, waarvan de eersten al in de oven staan. ’s Avonds begonnen met Gerwin zijn cosplay: de cape geknipt, de zak geknipt en begonnen met het in elkaar zetten van de kap.

Vrijdag 2 september

Eerst naar de Colruyt om boodschappen te doen. Dan naar het clubhuis, want ze komen het kopieermachine repareren. Thuis de was verzamelen en het wasmachine aanzetten. Intussen aan het werk, én Gerwin helpen bij zijn cosplay. Hij gaat het naaimachine van Annemie halen, want dat van mij begon gisteravond te roken. Dat is einde verhaal. Ik hang de was maar binnen, want het regent elke keer een beetje. Nadat de kap aan de cape genaaid is, loopt het spaak: er zit heel veel dubbel genaaid, dus het hele stuk moet uitgehaald worden. Dat is de druppel: als alles los is, wordt het netjes opgevouwen, de rommel wordt opgeruimd en de naaimachine gaat terug. We gaan wel zorgen dat het voor Facts in oktober wél af komt! ’s Avonds de keuken opgeruimd.

Zaterdag 3 september

Weer vroeg opgestaan vandaag, want we gaan naar Bobbejaanland met de jeugd van de kerk. Eerst nog even broodjes halen om mee te nemen en dan naar de Kattenberg om 2 jongens op te halen. Dan door naar de Carrefour in Schoten voor nummer 3. Om half 10 zijn we op de parking. Christine komt er dan ook net aan, dus we zijn meteen compleet. Op naar de kassa om kaartjes te kopen. En dan maar wachten tot het open gaat. Meteen een run naar de Tyfoon, want daar willen ze graag in en nu staat er nog geen rij. Van de Tyfoon naar de zweefmolen, en dan zijn we vertrokken. De ene na de andere attractie wordt afgegaan. Om kwart voor 12 eten we onze boterhammetjes op. Daarna nog een paar gezamenlijke attracties. Ik ga mee in de wildwaterbaan en in het treintje. Dan splitsen we op. Ik zou ook mee in de Mount Mara, dat is de Revolution met een Virtual Reality bril, waardoor die minder eng is. Maar het is te benauwd en warm in de wachtrij. Ik begin hoofdpijn te krijgen en ga dus toch maar uit de rij. Dat zal voor een andere keer zijn. Thimo gaat met mij mee. We zoeken de anderen op en vinden ze bij de Tyfoon. Daar wachten we op Lianne en Sabeth. Om 5 uur gaan we naar huis. We rijden eerst langs de Carrefour en dan langs de Kattenberg. We zijn na 6 uur thuis. Het eten is makkelijk, want we eten frietjes. ’s Avonds zet ik de spullen voor morgen klaar. Ook draai ik nog een laatste was. Na 12 uur naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s