De laatste roadshow en…

De week van de laatste roadshows van deze zomer. Zondag gaan we op tocht langs Vilvoorde en Dendermonde. Verder een weekje vol administratie, voorbereiding vakantie (jawel!) en het verdelen van de 2e lichting promotiemateriaal. De herexamens zijn (min of meer) achter de rug, dus de kinderen kunnen beginnen relaxen. Mijn ouwe, trouwe naaimachine heeft het begeven en zal worden vervangen. Inschrijvingen in de turnkring, een kerkenraadsvergadering op een alternatieve locatie en de startvergadering van de turnkring.

Zondag 4 september

Vroeg op vandaag, want we moeten een eind rijden. Na een rit die toch sneller verliep dan gedacht, zijn we om even na 9 uur al ter plaatse. Men is druk bezig met de voorbereidingen van de startzondag, en bovendien is het ook Gordelfestival vandaag. We worden opgevangen door dominee Edwin en er is ook al iemand van de kindernevendienst aanwezig. De meisjes van Edwin zitten al lekker te kleuren. Ik stel me voor en heb alle tijd om alles rustig voor te bereiden. Er zijn heel veel kindjes in de kerk: 18 in totaal! Tijdens het verhaal zit iedereen (op de 2 kleintjes na) braaf te luisteren en ook de liedjes worden meegezongen. Na het verhaal zetten we de kinderen die kunnen lezen rond de tafel om te puzzelen en te knutselen. De meeste kinderen willen een Mozes maken. Uiteindelijk staan er 3 piramides in de woestijn en liggen er een stuk of 6 Mozessen in de Nijl. Na afloop nog even wat opruimen en een kopje koffie drinken. Ik laat de spellen zien aan de verantwoordelijken en leg ook  het bijkomende spel nog uit. Dan gaan we door naar Dendermonde. Dat kost iets meer tijd dan gedacht, maar uiteindelijk hebben we tijd genoeg om te eten. Ze zijn ’s morgens al uitgebreid met Abraham bezig geweest, want we vinden overal papiertjes met plaatsen uit het leven van Abraham. Er zijn 9 kinderen aanwezig, dus dat is ook een mooi clubje. We beginnen met de knutsel. Dat kost zoveel tijd, dat er op een gegeven moment voorgesteld wordt om eerst het spel te spelen. Dat is goed; en dan mag eindelijk die spannende koffer open! Ik leg uit dat ze een tent gaan bouwen, en dat ze het gerief daarvoor kunnen krijgen door opdrachtjes te doen. Ze vinden het een prima idee. En dus wordt er driftig touwtje gesprongen, kralen geregen, een snoepschilderij gemaakt, gehinkeld en de ketting-estafette vinden ze helemaal te gek. Als dat achter de rug is, gaan de eersten met hun ouders mee naar huis. Met de achterblijvers wordt touwtje gesprongen met het grote springtouw: om de beurt inspringen…. Niet gemakkelijk! Als de vergadering gedaan is, pakken we alles in en gaan naar huis. Thuis maken we samen het eten klaar. ’s Avonds ruim ik de bak met spullen op. 

Maandag 5 september

Vroeg op weg naar Brussel. Ik verstuur de nieuwsbrief van september, eerst per abuis met te grote bestanden. Dan maar overnieuw met verkleinde bijlages. Verder de foto’s geüploaded en de administratie bijgewerkt. Overleg gehad over mijn planning van de komende weken. Het is erg stil op kantoor. Om 15 uur naar huis, dus lekker op tijd thuis. Gerwin helpt met koken. We eten rijst met linzen, kipfilet en ricotta. Na het eten de groente gehaald en gestreken. Om kwart voor 12 naar bed.

Dinsdag 6 september

Vandaag wassen en de strijk afmaken. Samen met Lianne de vogeltjes schoongemaakt. Dat was hard nodig! De boekenkasten van boven schoongemaakt en er kranten opgelegd. Dat is gemakkelijker als de vogeltjes daar steeds zitten. Een paar betalingen gedaan en nog wat administratie gedaan, onder andere een nieuwe naaimachine besteld. Even met Gerwin naar de Carrefour voor een paar boodschapjes. Lianne helpt met koken: salade met tomaatjes, komkommers, ricotta en kipfilet. Op de fiets naar de Sint Lucaslaan voor de kerkenraadsvergadering. Jane voorziet ons van koffie en taart en vertrekt dan naar boven. Na de vergadering praten we nog even na onder het genot van een glaasje witte wijn. Ik stuur Gerwin een berichtje als ik vertrek, en bij de Melrose treffen we elkaar. We fietsen samen naar huis. Hij wil wel mee naar de vergadering van Over Hoop en Huizen. Ook gaat hij zich opgeven om mee te gaan naar Calais in de herfstvakantie (die hij niet heeft). Thuis nog even gezeten met een drankje en daarna naar bed.

Woensdag 7 september

Begonnen met wat administratie terwijl Gerwin naar de fitness is. Als hij terugkomt, gaan we samen naar de markt en naar de Aldi. Als we terug zijn, is het etenstijd. M’n lunch voor de tv genoten. Dan nog het een en ander opgeruimd. ’s Avonds scharfilet met aardappelpuree en gebakken groentjes gegeten. Inschrijven voor de turnkring in het Venneke. We zitten aan het eind van de avond bijna aan de 500 leden. Daar moet nog wel iets bijkomen. Thuis de was afgehaald en Jan de laptop gegeven. Zelf nog wat tv gekeken. Met Jan nog wat foto’s gekeken. Als om half 12 Jan en Lianne thuiskomen, drinken we nog wat. Om kwart na 12 naar bed.

Donderdag 8 september

Vandaag laatste dag in Brussel voor mijn vakantie. Het verhaaltje voor de kinderen voor 2 oktober in grote lijnen op papier gezet, mijn gedachten laten gaan over de vraag naar een adventsproject rond Hoop en Huizen en de begroting voor het nieuwe seizoen verder op punt gezet en doorgestuurd naar Maria. Verder bezig geweest met het afronden van een aantal kleinere dingen, zodat ik met een gerust hart met vakantie kan. ’s Avonds niet al te laat naar huis en samen met Gerwin het eten gemaakt. Jan komt mankend thuis: hij heeft waarschijnlijk een spierscheurtje in zijn kuit. Morgen maar even naar de dokter. De koffer leeg gemaakt voor Lianne, zodat zij die zondag mee kan nemen op vakantie. Om 12 uur naar bed.

Vrijdag 9 september

In de mail gezien dat mijn naaimachine onderweg is. Misschien nog net op tijd om Gerwin zijn broek te repareren. Als de postbode voor de deur staat met een pakje, denk ik: ‘Dat is een kleine naaimachine’, maar het is de Samenleesbijbel, mijn welkomstcadeautje van het NBG. Ook fijn dat die al binnen is, maar die had ik nog niet verwacht. Jan is intussen naar de dokter om te horen wat die van zijn been zegt. Hij komt terug met een verwijsbrief en een afspraak voor de radioloog om een echo te laten maken. Het is inderdaad een klein scheurtje. Geen kine nodig, wel pijnstillers en rustig aan doen. Na de middag gaat weer de bel en dat pak is wat groter en zwaarder. Die zal ik straks een uitproberen! Eerst maar eens wat eten. Intussen staat de wasmachine al vrolijk te draaien met was die nog mee moet. Na het eten begonnen met het inrijgen van mijn naaimachine. Dat is makkelijk, want er staan nummertjes bij. Het gaat goed, en de spoeltjes van het oude machine passen in mijn nieuw apparaat. In eerste instantie krijg ik geen reactie als ik op het pedaal druk, maar na een paar keer proberen gaat ie van start. Ik moet wel een keer het spoeltje wisselen, want de draad is op, maar verder gaat het gelukkig goed. Hij naait goed en geruisloos. Dat was met mijn ‘ouwetje’ wel anders! Ik ben hier wel blij mee. Even langs Kristel gelopen om te horen hoeveel mensen er ingeschreven zijn voor het straatfeest. Daarna langs de Lidl voor cava en nog een paar andere boodschapjes gedaan. Samen een paklijst gemaakt, zodat we toch een beetje op een rijtje hebben wat we mee moeten nemen. Bijtijds gegeten, want vanavond is het startvergadering van de turnkring. Lianne is met Jan naar Brussel om Pokémon te vangen. Ze is op tijd terug, maar heeft niet zoveel honger. Na de startvergadering blijf ik nog even iets drinken. Ik beloof Irène dat ik contact opneem met de wijkagent met betrekking tot de overbuurman, die nog eens in de zaal gestaan heeft en alle kindjes bang heeft gemaakt met zijn grote mond. Ze kunnen er misschien niet veel aan doen, maar dan weten ze dat de situatie nog altijd niet is opgelost. Thuis nog een glaasje fris gedronken en naar bed.

Zaterdag 10 september

Een druk dagje vandaag, dus redelijk op tijd uit bed. Eerst ontbijten en dan een boodschappenlijstje maken. Boodschappen gedaan bij de Jumbo en bij de Hema een paar flessen kinderbubbels gehaald. Boodschappen opgeruimd terwijl Jan de auto is gaan wassen. Dan de was uitgezocht en mijn bagage ingepakt. Verder spullen bij elkaar zoeken en nog het een en ander opgeruimd. Even overlegd met Peter wanneer wij onze cava gaan uitschenken en nog even terug naar binnen. Tegen half 4 komen Lianne en Jan binnen. Ze moeten nog iets stiekems doen, dus wij mogen niet in de living. Als ze klaar zijn, volgt een officiële overhandiging van het cadeautje: een schattige puzzel van een foto van de 4 vogeltjes op onze trouwfoto. Echt heel lief! Daarna gaan we naar buiten en delen we de cava uit. De rest van de middag en avond is heel gezellig. Om 11 uur ga ik naar binnen om de laatste spullen in te pakken. Daarna naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s