Vakantie….

 

Een weekje vakantie, na een drukke zomer. De kinderen kunnen even bijkomen na de herexamen periode, en na zo’n drukke zomer is het wel lekker om er even een weekje uit te zijn. Met zijn vijven naar het Zwarte Woud, misschien wel de laatste keer dat we met zijn allen weg zijn. Een paar hele dagen op uitstap, en de rest van de tijd zien we wel: iedereen kan doen wat hij of zij wil: rustig in het huisje blijven, een wandelingetje maken of nog iets anders… Vrijheid, blijheid!

Zondag 11 september

Vroeg wakker om de laatste spullen in te pakken en rustig te ontbijten. Met het nodige gepuzzel past alles in de auto. De koffer is kleiner dan normaal, want een van de stoeltjes is rechtgezet om niet met 3 op de achterbank gepropt te zitten. Om 10 over negen rijden we weg. In Luxemburg stoppen we om te tanken en de benen te strekken. Lianne neemt het stuur over, Jan kruipt in de koffer en we gaan weer verder. Nog eens 2 uur later zijn we al een flink eind in Duitsland en stoppen we om te eten. We vinden een tafeltje in de schaduw waar we onze boterhammetjes smeren. Voor de laatste etappe kruipt Gerwin in de koffer en papa Jan rijdt het laatste deel. Als we aankomen in St Peter, worden we verwelkomd door Frau Kirsten. Zij laat ons alles zien in het appartement. We maken het eten: noedels met zoete sojasaus en verse groente. Na het eten doet ieder zijn ding. Om half 1 naar bed.

Maandag 12 september

Lekker uitgeslapen, papa Jan gaat naar de bakker om broodjes, Joke dekt de tafel. We ontbijten in 2 shiften. Dan maken we een boodschappenlijstje en gaan naar de winkel, die op loopafstand ligt. Na de middag maken we een wandelingetje naar het dorp. Gerwin blijft thuis; hij vindt het te warm. We strijken neer op een terrasje en sturen een berichtje, maar hij hoort het niet. We bespreken een tafeltje voor morgen en gaan terug naar huis. Lianne en Jan maken een lekkere lasagne met tomatensaus en champignons en veel kaas. Na het eten doet iedereen weer rustig aan.

Dinsdag 13 september

Vandaag op uitstap naar Europapark. Ontbeten met verse broodjes en op tijd vertrokken. Lianne heeft al uitgezocht waar ze zeker in wil, en na binnenkomst beginnen ze er meteen aan. Terwijl de achtbaanlustigen in de rij staan, verken ik de eerste twee themagebieden en maak een aantal leuke foto’s. Ik zal me hier wel amuseren, want de aankleding is zeer fotogeniek! Er passeert nog een aantal achtbanen de revue. Na Rusland is het tijd om te gaan eten, want onze magen rammelen, ook al is het nog geen 12 uur. Tijdens het eten ontdekt Gerwin dat zijn gsm weg is. Hij gaat samen met Jan terug naar de laatste achtbaan. Daar worden ze doorverwezen naar de info-stand. Helemaal blij komen ze terug: de gsm lag nog in het karretje en is door een paar vriendelijke jongens binnengebracht. Voor de rest van de dag verdwijnt het toestel in de rugzak of in een afsluitbare broekzak. Na het eten door naar GrieEen dakenland voor de Pegasus. Deze doen we met zijn allen, want hij is niet zo heftig. Als we kort na de start een flink eind stijgen, krijg ik toch mijn twijfels, maar uiteindelijk valt het mee: niet zo heftig als het lijkt. Daarna blijf ik weer even op de grond als de rest van de familie de Poseidon ‘doet’: een wildwaterbaan met de nodige plonzen. De wildwaterbaan in Ijsland vind ik wel leuk, dus ik ga mee. Daarna splitsen we op: ik ga met Jan de monorail doen en de jeugd pakt nog een paar heftige achtbanen mee. Na de monorail gaan we met het treintje, en daarna zoeken we elkaar weer op. Ik laat de treintjes achtbaan voor wat hij is, maar hier had ik makkelijk in gekund. Soms toch iets meer durven, dus. Na nog een paar achtbanen en iets te snacken, gaan we naar de uitgang. We frissen ons op in het huisje en wandelen daarna naar het restaurant. Gelukkig kunnen we toch op het terras zitten, ook al hadden we eigenlijk een tafeltje binnen gereserveerd. Het eten is heerlijk: ik bestel een gebakken forel met amandelschaafsel en aardappelen. Ook het eten van de anderen ziet er heerlijk uit. We sluiten af met een lekker dessertje: ook allemaal iets anders. Ik kies voor de crème brûlée met kersen, ijs en slagroom. Daarna langs een korte omweg naar huis en lekker rustig onderuit voor de rest van de avond.

Woensdag 14 september

Een dag waarop iedereen doet wat hij of zij wil. Het is trouwens nog altijd lekker warm: tussen de 25 en de 30 graden. Lianne en Jan zoeken een zwembad/wellness center op, Gerwin blijft thuis en Jan en ik maken aan het eind van de middag een wandeling in de directe omgeving. Prachtig hier! Soms een beetje steil, maar als ik het in mijn eigen tempo kan doen, gaat het best. We hebben vanmorgen met zijn drietjes boodschappen gedaan. Wel fijn dat het zo lekker dichtbij is! Omdat vandaag de laatste warme dag is, is het barbecue vandaag. Ik snijd met Gerwin de groente en Jan maakt de barbecue aan. De jongelui zijn mooi op tijd terug uit het zwembad. We eten er lekker van. De onweersbui die lang dreigt, trekt langs, dus we kunnen in alle rust buiten zitten. Na afloop alles opgeruimd. Jan pakt zijn bagage in, want hij vliegt morgenavond terug naar België. Vrijdag heeft hij een verplichte introductieles, dus…. 

Donderdag 15 september

Redelijk op tijd opgestaan en na het ontbijt richting Basel vertrokken. We parkeren net buiten het centrum en wandelen verder de stad in. Aan de Marktplatz staat het Rotes Rathaus, dat we van buiten grondig bekijken. Wel jammer dat het harder regent dan we verwacht hadden. Hopelijk wordt dat snel minder. Na het Rathaus strijken we neer in een restaurant voor een kop koffie. Dat smaakt! We wandelen naar de Münster, maar daar kunnen we nu niet in vanwege het middaggebed. We bekijken hem alvast van buiten. Ook de kloostergangen en de binnentuin zijn toegankelijk. Van daar hebben we een mooi uitzicht over de Rijn. We maken een rondwandeling door de stad en zoeken iets te lunchen. Eerst vinden we niets, totdat Gerwin en Lianne zich herinneren een Subway gezien te hebben. Daar gaan we dan heen. We eten er ons buikje rond aan lekkere broodjes. Het is wel behoorlijk duur. Zwitserland is best een duur land. Na het eten terug naar de Münster. We bekijken hem helemaal, ook de crypte en de tentoonstelling over Erasmus. Daarna lopen we nog wat rond en tegen 4 uur zijn we weer bij de auto. We rijden naar de luchthaven om Jan op het vliegtuig te zetten. Om half 6 gaan we weer naar de auto. Terug in het huisje eten we de restjes van gisteren op. ’s Avonds maak ik nog een wandeling met Lianne.

Vrijdag 16 september

Weer een vrije dag. Gerwin blijft thuis, Jan, Joke en Lianne gaan naar de Schauinsland-bahn; de langste kabelbaan van Duitsland. We gaan er met het openbaar vervoer heen. Eerst een bus, dan de trein voor 2 stations. Daar stappen we over op de tram en tot slot nog een stukje bus. Het sluit allemaal goed op elkaar aan, alleen naar de tram moeten we een stukje lopen. Na iets meer dan een uur zijn we bij het dalstation. We kopen kaartjes en stappen in een gondel. Het is prachtig! De tocht duurt zo’n 16 minuten. Boven drinken we een koffie met een stuk Schwarzwalder Kirschtorte. Ik laat het laatste stukje liggen, want het is zo groot! Dan gaan we aan de wandel naar de top van de berg. Een mooie wandeling naar een prachtig uitzicht. Bovenop staat nog een uitkijktoren, die we natuurlijk ook nog opklimmen. We genieten uitgebreid van het uitzicht en gaan dan weer afdalen. Ook de tocht naar beneden is mooi. Weer terug naar St Peter, waar we om kwart na 5 terug zijn. Even thuis een boodschappentas halen en boodschappen doen voor het eten. Gerwin heeft vanmorgen de rest al gehaald. We eten kalkoenfilet met kruidenkaas, Käsespätzle en champignonroomsaus. Heerlijk! ’s Avonds maakt Lianne nog een wandeling met Jan.

Zaterdag 17 september

Op tijd uit bed, want we gaan naar Freiburg, met het openbaar vervoer. Om 10 voor 9 staan we op de bushalte. De bus is mooi op tijd. Aan het eindpunt stappen we over op de trein naar Freiburg Hbf. Daar nemen we de tram naar het dierenpark. Vanaf het eindpunt van de tram moeten we nog een flink eind stappen voor we er zijn. De wandeling voert langs een natuurgebied, dus het is wel een mooi uitzicht dat we hebben. Het dierenpark is gespecialiseerd in vee: koeien, schapen, geiten, paarden, ezels… van over de hele wereld. Het park is ruim opgezet. We zien er ook struisvogels, aapjes, kamelen en papegaaien. Er is een gebouw met aquariums en een paar terrariums met wat hagedisjes en slangen. Als we ongeveer op de helft zijn, drinken we iets met een stuk Kuchen erbij. Zo kunnen we er weer even tegen. Als we alles gezien hebben, gaan we met de tram de stad in. Op de markt vinden we voor de hongerigen nog iets te snacken. Dan bekijken we de Münster van binnen en van buiten. Na wat wikken en wegen wordt de toren beklommen. Het is een flinke klim, maar wel de moeite waard. Het uitzicht is prachtig! Op het plein bij de Münster strijken we neer op een terrasje om onze dorst te lessen. De kinderen hebben allebei het een en ander nodig, dus we trekken wat tijd uit om te winkelen. We spreken af om elkaar tegen 6 uur te treffen bij de stadspoort. Dat blijkt een goed plan. Zo kan ieder op zijn gemak rondkijken in de winkels die interessant zijn. Dan maar eens op zoek naar iets te eten. Jan en Gerwin hebben al wat vooronderzoek gedaan toen ze op zoek waren naar een C & A. Uiteindelijk vinden we een beschut terrasje waar ze Flammkuchen in allerlei variaties serveren. Lianne kiest voor de vegetarische versie van de traditionele Flammkuchen: met uien en spek, zonder spek (!). Jan neemt er een met schapenkaas en Joke en Gerwin gaan voor een variant met tonijn en olijven. Heerlijk! Als dessert wordt er gedronken:  rooibosthee met vanille, Ovomaltine chocomel, Baileys chocomel en koffie met Grappa. De varianten met drank zijn goed voorzien van alcohol; we schatten het ongeveer half om half. Omdat we toch wel moe zijn van het wandelen en klimmen, pakken we toch de tram voor die ene halte naar het station. Even wachten op de trein die ons weer naar het eindpunt van de bus brengt. Om even na 9 uur zijn we thuis. Omdat we morgen om half 10 uit het huisje moeten zijn, beginnen we toch alvast maar met opruimen en inpakken. Als we daarmee klaar zijn, kruip ik alvast in bed, want ik heb hoofdpijn. De rest van de familie doet rustig aan met laptop, tablet en boek. Om 12 uur gaat het licht uit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s