Terug aan het werk….

De vakantie is weer ten einde. Op zondag naar huis, maandag ga ik weer aan het werk, maar voor vader en dochter duurt de vakantie nog een dagje langer. Zij gaan zoet zondigen in Maassluis. Deze week brengt de nodige vergaderingen met zich mee, er moet het een en ander afgerond worden, ik heb een paar verzoeken liggen om aan te werken, het studiejaar wordt voorbereid, ik ga nog met dochterlief op schoenenjacht; wat bedoelen ze toch met ‘zwarte geklede schoenen’? Het wegwerken van de vakantiewas staat op het programma, evenals het verder opruimen van de vakantieboel. Een datum voor mijn verjaardagsfeestje moet worden vastgelegd, en tussen de bedrijven door zal ik me ook oriënteren op ander werk, want mijn contract loopt over 2 weken af…

Zondag 18 september 

Vandaag weer naar huis. Vroeg opstaan, want we moeten om half 10 uit het appartement zijn. Ik begin met het inpakken van de laatste dingen, Jan gaat naar de winkel voor broodjes en dergelijke. Gerwin is ook al aan het opruimen. Ik ruim de vaatwasser uit en maak Lianne wakker. Ontbijten met een eitje en een halve streuselkoek. Als alles is ingepakt, beginnen Jan en Gerwin met het inladen van de auto. We bellen aan bij Frau Kirsten en betalen. Om kwart over 9 rijden we weg. Op een gegeven moment, we zitten net in Frankrijk, begint er een oranje waarschuwingslampje te branden. 1000 meter verder is een parkeerplaats. Daar stoppen we en Jan zoekt op wat het lampje betekent. De oliedruk, denkt hij. Hij belt met de Bosch Carservice. Die vertellen hem wat hij moet doen. We wachten op de takeldienst. Die is er in een halfuurtje. Het oliepeil is goed, en de depanneur checkt nog eens welk lampje het is. Het is niet de oliedruk, maar het oliepeil. Dat is goed, dus er klopt iets niet. Na overleg besluit hij terug te rijden naar zijn garage. Jan rijdt er achteraan. Het lampje gaat niet weer branden, dus we handelen de administratie af en rijden verder. In Luxemburg is het tijd om te eten. We eten in de auto, want er zijn geen bankjes. Lianne rijdt het laatste stuk.We eten thuis ravioli uit blik en voor Lianne zijn er vegetarische burgertjes en boontjes. Alles wordt uitgepakt en opgeruimd. Als Iris belt, geven we haar de chocolaatjes. Ze is er blij mee. Alles is goed gegaan. Er is 1 keer een vogeltje ontsnapt, maar dat hadden ze vrij snel weer gevangen. De rest van de avond rustig aan gedaan en bijtijds gaan slapen.

160916-auto

Maandag 19 september

Jan en Lianne zijn vandaag op uitstap. Lianne had nog een Bongo-bon van het jureren, die maakt ze deze keer op met Jan. Ze hebben ervoor gekozen om naar Maassluis te gaan, en de Maasland-kering te gaan bekijken. Ik moet niet naar Brussel; de vergadering van de stuurgroep is in de Lange Winkelstraat. Ik spreek een uur voor de vergadering af met Maria op de Ossenmarkt. Dan kan ik mooi nog een wasje draaien, en nog wat administratie doen. Tijdens ons overleg overlopen we nog even de planning voor de laatste weken. Tijdens de stuurgroepvergadering komt naar voren dat een van onze belangrijkste vrijwilligers een burn-out heeft. Er blijft nu dus van alles liggen wat hij deed. Ik ga contact opnemen met zijn predikant om te horen wat de bedoeling is van het adventsproject dat voor hun ontwikkeld moet worden. Verder gaan we aan het bestuur van de Kompaskampen doorgeven dat het geen probleem is dat ze via onze kerken reclame maken voor de kampen. Er is voor dupleks een groepje leiding dat het heel goed en heel graag doet. Daar moet niets aan veranderen wat ons betreft.De organisatie van KAP in Zuid-Afrika was erg rommelig. Dit gaat geëvalueerd worden, en naar aanleiding van die evaluatie wordt bekeken of Zuid-Afrika nog in aanmerking komt om dit te organiseren. Na de vergadering fiets ik weer naar huis. Gerwin maakt het eten en ik draai nog een was. Ik ga ook even langs in de zaal. Er zijn 7 kindjes aan het dansen, waarvan 1 derde kleuterklasser. Daarna naar de vergadering. Het is erg belangrijk dat iedereen aanwezig is bij het persmoment komende zaterdag. Dat gaan we dus regelen. Verder ga ik de sleutelbos krijgen van een bestuurslid dat al een paar jaar geleden gestopt is. Ik ga eens proberen welke sleutels daarvan bruikbaar zijn. Dan moet ik minder sleutels laten bijmaken. Verder ga ik er de komende weken voor zorgen dat iedereen die een sleutel van de Blarenstraat heeft, daar ook voor tekent. Die lijst moet ik dus bijwerken, want er is wel wat geschoven met sleutels. We drinken een glaasje cava op het nieuwe seizoen en ik neem de glazen mee naar huis om af te wassen. Thuis drink ik nog wat en dan naar bed.

Afbeeldingsresultaat voor cava

Dinsdag 20 september

Bijna herfst en nog altijd schitterend weer. Ik ga verder met wassen en werk de strijk weg die er al ligt. Ik bel met de dominee van Boechout om te horen wat de bedoeling is van het adventsproject. Ik krijg het telefoonnummer van degene die nu de kindernevendienst coördineert en een mailtje met het doorgestuurde materiaal. Daar kan ik dan mee aan de slag. Ik ga met Lianne naar de stad om zwarte schoenen voor haar werk te kopen. Uiteindelijk slagen we in de Shoe Discount. Daar hebben ze schoenen in haar maat, die ook neutraal genoeg zijn. Dan naar huis en op tijd in de zaal. Na mijn zaalwacht haal ik wat boodschapjes bij de Lidl. We eten maar met zijn tweeën. Gerwin is in de stad blijven eten en Lianne is eerst naar de psycholoog en daarna gaan lesgeven. Zij eet pas vanavond laat. Ik werk nog wat strijk weg en kijk intussen tv. Om 12 uur naar bed.

Afbeeldingsresultaat voor shoe discount zwarte schoenen

Woensdag 21 september

Verder met de laatste was en nog wat administratieve zaken afhandelen. Nog even met Lianne nagepraat over haar gesprek met de psycholoog. Hij denkt dat Lianne best een vorm van ADHD of iets dergelijks kan hebben. Van hem mag ze zich laten testen. Dat wordt dus nog een gesprek met de huisarts hierover. Ik ga met Lianne naar de winkel en pak daarna mijn spullen bij elkaar om naar de vergadering in Mechelen te gaan. Voor ik vertrek, wil ik nog iets aan Gerwin vragen, maar die is uiteindelijk toch in slaap gevallen na nachtje door gedaan te hebben. Ik ben te laat op de vergadering, maar dat had ik al laten weten. Ik blijf waarschijnlijk wel in de werkgroep Eigentijds Kerkzijn, niet als vertegenwoordiger van ProJOP, maar omdat het me interesseert. Na afloop gaan we met zijn vieren terug naar Antwerpen. Ik ben om kwart voor 9 thuis. Gerwin is intussen weer wakker, en zijn pizza is op. Jan komt om half 11 thuis. We praten nog even na en gaan dan naar bed.

Mechelen-Noord

Donderdag 22 september

Vandaag nog eens een dagje naar Brussel om te werken. Het een en ander meegenomen om over te dragen aan Maria. Maar…. onderweg krijg ik een berichtje dat ze niet in Brussel geraakt wegens ziekte. Dan laat ik dat maar liggen tot ze daar wel geraakt. Met het adventsproject voor Boechout aan de gang gegaan en geprobeerd telefonisch contact te krijgen met hun kindernevendienst, maar dat is nog niet gelukt. Gezocht naar verhalen over vluchtelingen en… ik heb iets gevonden van een paar jaar geleden. Daar kan ik misschien wel onderdelen van gebruiken. Liedjes gezocht die erbij passen, maar ik kan ook nog wel verder zoeken op youtube. Ook al een verbeelding uitgewerkt die voor in de kerk kan staan, zodat de volwassenen ook zien waar de kinderen mee bezig zijn. Om 15 uur naar huis. Lianne heeft vandaag een gesprek gehad met de studietrajectbegeleiding: ze neemt dit jaar een beperkt aantal studiepunten op, zodat de kans groter is dat ze haar vakken haalt. Volgens jaar neemt ze dan de resterende 64 studiepunten van haar bachelor op. Als er inderdaad iets uit de testen komt waardoor ze recht heeft op medicatie om zich beter te kunnen focussen, zal dat toch moeten lukken. ’s Avonds werk ik de laatste strijk weg en intussen kijk ik tv.

Vrijdag 23 september

Op tijd uit bed en boodschappen doen bij de Jumbo. Als dat opgeruimd is, werk ik de was verder weg en ga dan aan het werk: Maria is alweer iets opgeknapt, maar nog wel erg moe. Ze stuurt vragen door voor op de kaartjes. Ik maak 60 kaartjes met aan de ene kant een smiley en aan de andere kant een vraag. Ook zoek ik plaatjes van bijzondere kerken op om de kinderen te laten zien wat een gekke kerken er zijn. Mijn verhaaltje maak ik niet veel langer, want we hebben maar een half uur de tijd om een kerk te bouwen. Verder houd ik me bezig met het plannen van de laatste week van september en van de maand oktober. Ik stuur een sollicitatiebrief naar een jongerenorganisatie die een administratief medewerker zoeken voor 80%. Ik repareer Lianne’s zwarte broek, want die moet ze morgen aan. Morgen is haar eerste werkdag: ze zit aan de kassa op een hobbybeurs in de Nekkerhal. ’s Avonds tijdens het lesgeven slaat ze haar voet om. Ze vraagt of ik haar brace kan komen brengen, maar ik vind ‘m niet. Dan maar zonder en een beetje rustig aan doen vanavond. Als ze ’s avonds thuiskomt, smeer ik de enkel in. Hij is inderdaad een beetje dikker dan de andere en er zit een kleine bloeduitstorting. Daarna ga ik naar bed.

Zaterdag 24 september

Jan brengt Lianne naar de Rijnkaai, want ze moet er al om 7 uur zijn, fietsen gaat niet met haar enkel en de bus rijdt nog niet zo vroeg. Ik sta ook op tijd op, want ik moet om 10 uur in Brussel zijn. Ik ben er om kwart na 10 en de vergadering is nog maar net begonnen. Dat valt dus mee. Er wordt een kennismakingsrondje gedaan en het kost allemaal veel tijd, omdat het een tweetalige werkgroep is, dus alles moet 2 keer gezegd worden. Er worden ervaringen uitgewisseld en er wordt een engagement gevraagd om per district 3 metergemeentes te zoeken. Dat zou betekenen dat we in ABL klaar zijn, want die zijn er al. Ik vertrek om kwart na 12, want de trein naar Antwerpen vertrekt om 12.27. In de trein praat ik met Jelle over de vergadering en nog een aantal andere zaken. Ik beloof hem dat ik snel iets laat weten over zijn vraag met betrekking tot het district. Om half 2 ben ik op Antwerpen CS, dat wordt een close finish om tijdig in het Hagelkruispark te zijn. Ik ben om 2 uur thuis en kleed me snel om. Daarna stap ik op de fiets. De eerste toespraak is al bezig; ik schaar me zo onopvallend mogelijk onder het publiek en schuif steeds een beetje dichter naar het bestuur toe. Het is erg warm, maar ik houd braaf mijn trainer aan voor de foto’s. Iedereen is erg blij dat er eindelijk begonnen is met de bouw van de zaal. We gaan met een groepje belangstellenden rond de bouwplaats en Eddy laat zien waar alles gaat komen. De contouren zijn al duidelijk zichtbaar. We gaan er nog eentje drinken, maar vinden in eerste instantie geen vrij terras. Uiteindelijk belanden we op een knus terrasje achter Perfect Present. Om 5 uur ga ik naar huis. Ik maak de frietpot schoon en vervang het frituurvet. Hij werkt een stuk beter met dat nieuwe vet: de frietjes zijn sneller bruin. Na het eten gaan we verder met het fotoboekje voor een vriend. Als Jan met zijn bladzijden bezig is, duik ik even onder de douche, repareer ik Lianne’s broek nog een keer en strijk ik haar hemdje op. Zo kan ze morgen weer netjes voor de dag komen. Om kwart voor 12 ga ik naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s