De laatste week bij ProJOP

Dit is de laatste week dat ik voor ProJOP werk. Mijn contract loopt tot vrijdag, en dan is het gedaan. Intussen ben ik me al aan het oriënteren op ander werk. Misschien iets in het godsdienstonderwijs? Een administratieve job? Ik zal eens zien wat er op mijn pad komt. Vorige week mijn eerste sollicitatie de deur uit gedaan, wie weet wat er nog volgt? Verder gaat het leven gewoon door: het nieuwe studiejaar aan de UA begint deze week, vrijdag mijn verjaardag en de laatste voorbereidingen voor de startdienst van 2 oktober.

Zondag 25 september

Vandaag naar de kerk. Gerwin gaat mee, want hij wil Jan nog een aantal keren horen voor hij met pensioen gaat. Ik hang de nieuwe kalender van ProJOP op in de jeugdruimte en haal de oude kalenders weg. Die kunnen in de papiercontainer. De dienst gaat over de rijke en de arme Lazarus. We moeten de deur openhouden voor de mensen om ons heen die het minder goed hebben, en niet alleen aan onszelf denken. Na de dienst voor het eerst gerepeteerd voor de 30e oktober. Weer even wennen aan het zingen van een altpartij, maar het gaat al aardig. ’s Middags eerst een poosje zitten kleuren en daarna met Gerwin aan zijn cosplay gewerkt. Zijn zak is nu bijna klaar, alleen de draagband moet nog vastgenaaid en er moet nog een knoop en een lusje op. Dan kokkerellen: we maken zelf cannelloni met zalm, doperwtjes, tomaatjes en ricotta. De saus is erg dun, maar het smaakt wel lekker. Lianne is vrij vroeg thuis, maar ze had wel wat problemen om aan een kaartje te komen, want de automaat op Nekkerspoel werkt alleen op een mobib-kaart en die heeft ze niet. Uiteindelijk is het opgelost, maar ze voelt zich miskend, want de conducteur geloofde haar verhaal niet. Ze kan nog naar de scouts van Mariaburg, die op de Mariaburgse feesten zitten, maar ze is zo moe dat ze liever thuisblijft. Om 11 uur gaat ze naar bed.

Maandag 26 september

Niet helemaal goed wakker geworden vanmorgen: een beetje een stroeve keel en een lichte hoofdpijn. Echt zo het gevoel dat ik verkouden ga worden. ’s Morgens niet veel gedaan: ik kom niet goed op gang. Rond de middag even met Lianne langs Roxanne en naar de Colruyt om kaas te halen. Daarna weer achter de computer om de kaartjes voor zondag te printen. Intussen ook begonnen met wassen. De kaartjes plastificeren en dan met het eten beginnen. Ik geraak niet in de zaal, omdat alles vandaag zo traag vooruit gaat. Na het eten en de afwas wandel ik met Gerwin naar Eddy om de sleutels te halen, die ik in de zaal ga uitproberen. Even staan babbelen en daarna via een andere weg terug naar huis. Verder niet veel meer gedaan. Nog wel de emmertjeswas klaargezet. Om half 12 naar boven.

Dinsdag 27 september

Vandaag naar Brussel. Telefonisch contact gehad met Boechout over het adventsproject. Dat blijkt een communicatiestoornis geweest te zijn, want ze gaan met het project van de Kind op Zondag aan de slag. Ik heb ze wel op het idee gebracht om een huis voor in de kerk te bouwen, zodat de link met Over Hoop en Huizen gelegd wordt. Ze gaan wel iets doen met het kerststuk, maar dat worden dan waarschijnlijk de tieners, want de persoon die de kindernevendienst coördineert zit met kerst in het buitenland. ’s Middags met een collega een broodje gaan halen. Zij had dit gevraagd omdat ze vrijdag op reis vertrekt en dus niet aanwezig is op mijn laatste werkdag. Geïnformeerd bij de persoon die voor het onderwijs in Brussel zit naar vacatures in het godsdienstonderwijs en die zijn er nog wel. Ze print een aanmeldingsformulier voor me uit en geeft me het mailadres van een van de inspecteurs. Dat zal ik deze week dus invullen en doorsturen. Om half 4 naar huis. Thuis nog even zitten en dan aan het eten beginnen. Tomatensoep met balletjes en gegratineerd stokbrood. Lekker makkelijk vandaag. Na het eten de groente halen en verder met de laatste wasjes.

 

Woensdag 28 september

Een thuisdag met van alles op het programma. Eerst maar eens een extra afwasmachine vullen met pannen ed. Dan beginnen met strijken. Lianne heeft Oihana mee gebracht naar de keuken om te proberen of ze onder de kraan wil douchen. Als ze ontsnapt, laat ze zich makkelijk vangen en klimt ze op Liannes vinger. Dat is voor het eerst dat een van de vogeltjes dat doet! We maken er een paar foto’s van. Rond de middag met Lianne weg: eerst naar een gesprek. Eenmaal ter plekke controleert ze nog eens haar mail en ziet dan dat ze er 2 uur eerder had moeten zijn. Niet goed gekeken dus. Dan eerst maar een broodje eten op de universiteit, want de cursusdienst is gesloten tot half 2. Om half 2 naar de cursusdienst en aanschuiven… Er staat een ellenlange rij en het gaat niet echt vooruit. Uiteindelijk zijn we om 3 uur aan de beurt. Terug naar huis en nog op tijd om haar spullen te pakken voor turnen. Ik ben dan nog even achter de laptop gekropen om nog een aantal dingen te doen. We eten vandaag puree, boontjes, broccoli en zalm. Na het eten de strijk afgemaakt. Nog even met Jan en Lianne voor de tv gezeten en om kwart na 11 naar bed.

Donderdag 29 september

’s Morgens wakker geworden met hoofdpijn. Eerst gegeten en daarna onder de douche. Wat administratie gedaan en langzaamaan is de hoofdpijn gezakt. Als ’s middags de vogeltjes los zijn, komt Lianne weer met Oihana de keuken in om te oefenen met de kraan en de hand. Dat gaat goed, het beestje zit zelfs even op mijn arm! Als Uiri gevangen is, komt ze ook even naar me toe, maar Uiri ontsnapt. Het beestje raakt in paniek en stort neer achter de koelkast. Daar kruipt ze in de kabelgoot. Koelkast van de kant, kastje van de kant en vogeltje gevangen. Dat is dus geen goed idee, Uiri in de patio. Met Agua gaat dat beter, die ontsnapt ook wel, maar stort niet neer… Ik besluit dan maar meteen achter de koelkast te stofzuigen, die is nu toch van de kant. Dan nog even verder werken. Als Lianne naar de turnkring vertrokken is, maak ik het eten: pastasalade met tomaatjes, pesto, kruidenkaas, sla, koriander en peterselie. Als het klaar is, vertrek ik naar de zaal voor mijn zaalwacht. Ik probeer de gekregen sleutelbos uit, maar vind geen sleutels die ergens op passen… Dan maar 2 complete bossen bij laten maken volgende week… Na het eten eerst wat tv gekeken en dan de keuken opgeruimd. Om 11 uur naar boven.

 

Vrijdag 30 september

Wakker geworden met een felicitatie van m’n ventje. Om even na 7 vertrokken voor mijn laatste werkdag bij ProJOP. Maar ik ben al bezig met ander werk: m’n kandidaatstelling en cv zijn verstuurd naar alle inspecteurs  van PEGO (het protestants godsdienstonderwijs in Vlaanderen), dus wie weet… Op kantoor in de keuken m’n traktatie op de tafel gezet. Meteen vragen gekregen voor wat dat was. Uitgelegd dat het mijn laatste werkdag is én dat ik vandaag verjaar… Afgesproken dat we om kwart na 12 een kleine receptie houden. Intussen nog het een en ander afgerond: de laatste administratie gedaan, de afrekening van de roadshow gemaakt en nog wat mails verstuurd. Ik krijg van een van de inspecteurs een telefoontje dat hij wel wat uren voor me heeft en die op mail zal zetten met de adressen erbij. Dan kan ik uitzoeken of dat met het openbaar vervoer haalbaar is. Tijdens de receptie krijg ik een theepotje met zeefje cadeau van het personeel. Heel lief, zo’n cadeautje! Na het eten weer aan het werk. Met de mensen van het archief mee naar beneden om te zien of we de opslag van ProJOP kunnen vinden. Helaas! Dan ga ik zo stilaan opruimen, want het is intussen half 3 geweest. Ik neem afscheid van Xavier en van Patricia. Dan nog even langs Bea: zij geeft me nog een cadeau van haar en Micheline: een prachtige handtas! Verder legt ze me uit wat er verder gaat gebeuren en wat ik daarmee kan doen. Ik beloof dat ik zeker nog eens langskom. Dan naar de trein. Ik ben om 5 uur thuis. Ik zoek uit hoe het zit met de bereikbaarheid van de scholen die ik doorgekregen heb, en dat valt eigenlijk goed mee. Ik mail door naar welke uren mijn voorkeur uitgaat. Spannend hoor! Om kwart voor 7 vertrekken we naar de Hechi. Daar moeten we even aanschuiven voor we binnen zijn. Het wordt een gezellig en lekker etentje, maar het is wel erg warm binnen. Om kwart voor 10 richting huis. Daar drinken we nog wat en om 12 uur gaan we naar bed. Het was een geweldige verjaardag.

Afbeeldingsresultaat voor hechiAfbeeldingsresultaat voor pego godsdienstonderwijs

Zaterdag 1 oktober

Vandaag is poetsdag. Ik heb m’n wekker om 8 uur gezet. Eerst een beetje opgeruimd en dan ontbeten. Daarna verder met opruimen en al wat stofzuigen. Dan een boodschappenlijstje maken. Intussen heb ik de bevestiging van mijn uren gekregen. Ik kan maandag al beginnen! Dan boodschappen doen. Als de boodschappen opgeruimd zijn, gaan we verder met poetsen. Tussendoor ga ik even met Gerwin naar de Blokker voor een paar boodschapjes: Liannes infusiefles is gevallen en de dop is gebarsten en zijn thermosfles werkt niet meer, dus dat moet nieuw gekocht worden. Op de terugweg halen we ook nog 4 gebakjes om mijn nieuwe baan te vieren. We eten uienplaattaart met ansjovis en tomaatjes. Dat smaakt erg lekker. We drinken met zijn vieren koffie met gebak. Ik bereid mijn eerste lessen voor. Om kwart voor 12 ben ik daarmee klaar en ga ik naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s