Kerk, school, vergaderingen…

Het wordt weer een vol weekje: we beginnen met 2 feestelijke kerkdiensten, dan op 4 dagen les geven, een vergadering, voorbereiding weekendje met familie. En daarnaast de bezigheden van het gezin: zoonlief die de eerstejaars gaat dopen op de studentenverenigingen, de colleges van mijn beide studenten, sportactiviteiten, levering van 2 nieuwe apparaten, opvolging wifi-problemen…

Zondag 9 oktober

Een drukke dag voor de boeg: ’s morgens op tijd naar de kerk vertrekken voor de doopdienst van Samuel en Thimo, de 2 oudste zoons van Kelly en Joost. Ik heb dienst, dus genoeg te doen. Na de dienst repeteren voor de afscheidsdienst van dominee Jan. Dat gaat al wat beter, maar we zijn er nog niet. Na de middag de jubileumdienst van Lianne de Oude in Hasselt. Een hartverwarmende dienst! Na afloop een feest met warm buffet. Dat laten we ons smaken! Ik spreek daar een collega lerares protestantse godsdienst. Tijdens het eten word ik nog aangesproken door de voorzitter van het district. Ik stem ermee in om in het bestuur te gaan. Na het eten naar huis. ’s Avonds word ik gebeld door de mevrouw van wie ik in Brasschaat een leerling overneem. Zij wil mij daar wel wegwijs maken. Ze stuurt me een aantal mails met de lessenreeks waar zij mee bezig is. Die zal ik dan gaan gebruiken. Niet te laat naar bed.

Maandag 10 oktober

De nieuwe werkweek begint weer. Vandaag gaat de les over ‘Geluk’ . Eerst een korte kennismaking met mijn leerlingen. Het derde en vierde uur heb ik 2 leerlingen en het vijde en zesde uur 1. Ik lees ze het verhaal van de Rijke Bramenplukker voor: een bekend sprookje voor volwassenen. We praten er wat over, ik laat ze vertellen over wat zij denken over geluk en tot slot laat ik ze een stripverhaal tekenen over het verhaal. In het 2e blok heb ik wat tijd over en we doen nog een bordoefening over geluk. Thuis nog wat gewassen en dan aan het eten beginnen. In de zaal 5 kinderen ingeschreven in de dans. ’s Avonds niet veel meer gedaan.

Afbeeldingsresultaat voor de rijke bramenplukker

Dinsdag 11 oktober

Vanmorgen is zoonlief met goede zin vertrokken om te gaan dopen. Hij heeft er veel zin in… Zelf ga ik vandaag voor het eerst naar Brasschaat. Ik vertrek op tijd, maar mijn banden zijn toch wel erg zacht. Dus nog even langs de fietsenmaker om ze op te pompen. Nog net op tijd bij de school aangekomen. Mijn collega vangt me op en wijst me de weg. Zij gaat ook nog even mee naar het lokaal en wijst me hoe ik de aanwezigheden moet noteren. Dan gaat ze weg. Ik maak kennis met Fabiola en geef haar vandaag nog dezelfde les als ik in het 2e gegeven heb. Onder andere om te testen hoeveel zij van de bijbel weet en hoe goed haar Nederlands is. Dat valt goed mee. Ik bekijk het mapje met de lessen die zij van de andere lerares heeft gekregen en ik beloof haar dat we daar volgende week mee verder gaan. Na afloop naar huis en daar aan het eten begonnen. Naar de zaal om af te sluiten, maar dat blijkt niet nodig, want de dames hebben zelf een sleutel bij zich. Thuis gegeten en ’s avonds nog wat gewassen. Er wordt aan de deur gebeld en daar staat de meneer van Proximus: hij had doorgekregen dat we een probleem hadden met internet. Hij geeft ons het advies om de wifi-versterker ergens anders in te steken en dat doe ik dan maar. Daarna vertrekt hij weer. Een oproep op Facebook gezet voor een vouwfiets en meteen een reactie van een buurman hier uit de straat. Dat is snel! Ik ga morgen na de middag meteen even kijken.

Woensdag 12 oktober

Vandaag voor mijn 2e week naar Burchtse Weel. Misschien de laatste keer te voet van de bus naar school. De les van vandaag gaat over gevoelens, een uitbreiding van het thema geluk. Het is een leuke les en ze doen allebei goed mee. Terug naar de bus en naar huis. Thuis eerst wat gegeten. ’s Avonds districtsvergadering. Ik heb me kandidaat gesteld voor het bestuur en wordt met 30 voor en 0 tegen verkozen. Dat zit dus wel goed. Het is de laatste districtsvergadering van dominee Jan, dus iedereen wil hem even spreken in de pauze. Ik krijg mijn krat met gerief van de roadshow uit Vilvoorde terug, dus die kan mee naar Ekeren. Om kwart voor 11 thuis. Nog even iets gedronken en naar bed.

Donderdag 13 oktober

Vandaag weer naar Boom. De les van vandaag en de komende week gaat over de zaligsprekingen. We lezen dit gedeelte in 3 vertalingen: NBG, NBV en de Bijbel in gewone taal. We praten er even over na. Ik laat liedjes horen over geluk, we doen een associatiespelletje met situaties en smileys, ik doe de bordoefening over geluk en dan is het etenstijd. Tijdens mijn vrije uur doe ik wat administratie en het 6e uur gaan we verder. Ik laat een mindmap over geluk maken en een puzzel over de zaligsprekingen. Tot slot wil ik nog graag een rap, gebed of gedicht over de zaligsprekingen. Dan weer naar huis. In Antwerpen koop ik een abonnement, drink nog een kopje thee en samen met Gerwin reis ik dan naar huis. ’s Avonds in de zaal geen bijzonderheden. 

Geluk is…

Vrijdag 14 oktober

Mijn vrije dag vandaag, dus een van alles en nog wat dagje. Eerst boodschappen doen en als dat opgeruimd is, is het tijd voor de was. ’s Middags bereid ik mijn lessen voor volgende week voor en ik doe ook nog wat administratie. We eten rösti. ’s Avonds nog wat gestreken.

Zaterdag 15 oktober

Op tijd opstaan, want we moeten nog het een en ander doen vanmorgen. Straks komen de zussen van Jan. Zij zijn een weekendje in Antwerpen. We ruimen op en maken het huis schoon. Ik haal koffiekoeken en een buskaart. Om half 2 zijn de jongste zus en zwager bij ons. We eten koffiekoeken en drinken een kop thee erbij. Dan rijden we naar het hotel en halen de rest van de familie op. We rijden naar de P + R bij de cinema en pakken daar de tram naar de stad. Na een keer overstappen zijn we op de Groenplaats. Het is prachtig weer geworden. We maken een stadsrondrit met het toeristentrammetje en zien leuke hoekjes van het oude centrum. Van het commentaar van de gids horen we niet veel; eerst kletsen we te veel en daarna rammelt het teveel over de kasseitjes. Na afloop wat drinken op de Groenplaats. De terrasjes zijn vol, dus we gaan binnen zitten. Na een uurtje komt Gerwin onze kant op. Als de glazen leeg zijn, gaan we naar de pizzeria. Het is erg gezellig. Lianne komt ook nog even hallo zeggen tegen de familie, en dan is ze weer verdwenen. Na het eten gaan we met de tram terug naar de auto’s. We brengen Gerwin thuis en pakken de fiets naar het hotel om nog wat te gaan drinken. Om 12 uur zijn we weer thuis. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s