Een ‘gewone’ week

En de nieuwe week begint weer: op zondag een Rock Steady bijeenkomst, 4 dagen werken, uitdelen van brieven voor de lekkernijslag van de turnkring, briefjes tellen en nieten, lessen voorbereiden, bedenken van sinterklaascadeautjes, de gebruikelijke huishoudelijke beslommeringen… Mijn week zal snel voorbij zijn, denk ik.

Zondag 23 oktober

Op tijd uit bed, want het is Rock Steady vandaag. Om 9 uur nog de laatste dingetjes inpakken (voor de grabbelton in de kindernevendienst) en dan in de auto naar de Kapel. Daar aangekomen ontdek ik dat ik de zak met cadeautjes en klei vergeten ben. Het wordt me vergeven door onze tieners. Ze zijn er bijna allemaal, alleen Adam ontbreekt. We hebben het over christenvervolging in de begintijd van het christendom. Het gaat dus onder andere over Paulus, die begonnen is als vervolger, maar door God geroepen werd om Hem te gaan volgen. Het is een goede bijeenkomst; iedereen doet lekker mee. ’s Middags gaan we naar de open orgelnamiddag in de Sint Lambertuskerk. Zoals we al gedacht hadden, speelt ook de zoon van vrienden een klein stukje. De namiddag sluit af met een klein concert van de orgelleraar van de muziekschool. Hij speelt een heel gevarieerd programma. Het tweede deel is even wennen, want dat is erg modern. Maar desondanks wel mooi. Er staan ook wat kleine draaiorgeltjes, die in de pauzes bespeeld worden. Zoonlief is vandaag naar Facts. Ik ben benieuwd hoe zijn kostuum het houdt, vooral zijn schoenen zijn spannend. We eten vandaag couscous met kipstukjes en gemengde groente. Voor dochterlief is er Quorn gehakt. We hebben chocoladepudding voor toe. ’s Avonds niet veel gedaan. Zoonlief is om 9 uur thuis. Zijn schoenen zijn gehavend, maar nog wel te repareren. Het is erg leuk geweest en hij heeft veel complimentjes gehad over zijn kostuum.

Maandag 24 oktober

Manlief werkt vandaag thuis, dus we kunnen samen ontbijten. Na het ontbijt print ik nog wat dingetjes af voor vandaag en dan ga ik mijn tas inpakken. Ik ga met de bus vandaag. De les van vandaag gaat over pesten, spijt en vergeving. Ik laat een kort filmpje zien over Nick Vujic: The Butterfly Circus. Ze vinden het erg dat Nicks eerste baas hem zo minderwaardig behandelt. Ieder mens heeft zijn waarde, ook iemand die zonder ledematen is geboren. Vervolgens laat ik ze een paar liedjes horen over vergeving. Ook daar praten we over na. Ik laat ze een tekening maken over het thema. Ze kiezen ervoor om iets over de film te tekenen. Het tweede blok heb ik tijd over. De dingen gaan met één leerling nu eenmaal wat sneller. We zoeken nog wat filmpjes en liedjes op over pesten en vergeving. Dan naar huis. Ik ruim mijn zak op en check mijn smartschool. We eten soep van pompoen en zoete aardappel. Erbij heb ik kaasstengels van bladerdeeg en stokbrood met kruidenboter. Het is erg lekker. Zoonlief eet vroeger, want hij heeft een quiz vanavond. Ik ga met dochterlief naar de vergadering van de turnkring. Alle lesgevers zijn uitgenodigd, want we gaan het gala bespreken. Ik voorzie een aantal lesgevers van T-shirts en om 10 uur gaan we naar huis. Nog even relaxen en dan naar bed.

Dinsdag 25 oktober

Wasdag vandaag. Alles wordt gewassen, en ik zal vrijdag ook weer wassen wat er is, dan kan ik mijn wasdag verschuiven naar de vrijdag, als ik de hele dag thuis ben. Ik kijk of alles voor mijn les van vanmiddag op punt staat en eet een vroege lunch met een kop soep en een stuk stokbrood. Om 2 uur vertrek ik naar Brasschaat. Voor het einde van de les zijn we al klaar, dus we bekijken nog wat filmpjes over het ontstaan van de Bijbel. We hebben het vandaag over handschriften gehad en over de talen waarin de Bijbel oorspronkelijk geschreven is. We eten vandaag visburgers. Zoonlief heeft introductie van zijn werk in de stad, dus hij moet vroeg weg. Ik breng briefjes en T-shirts naar de zaal. ’s Avonds ga ik verder met wassen.

Woensdag 26 oktober

Mijn spullen voor vandaag inpakken, ontbijten en op naar Burcht. Ik ben er ruim op tijd. Het thema van mijn les van vandaag is ‘God zorgt voor jou’, maar we praten vooral over bang zijn. Je kan van veel dingen bang zijn. Mijn leerlingen zijn goed in vorm vandaag, want ze doen lekker mee. We spreken met elkaar af dat alles wat hier in de klas gezegd wordt, het lokaal niet uit komt. Ze zijn heel open en geven toe dat ze van veel dingen bang zijn. Als ze onder vrienden zijn, geven ze dat natuurlijk niet zo makkelijk toe. ‘Dan doe ik een beetje stoer’, zegt Nathan dan. Als we een filmpje bekijken van reacties van mensen op de vluchtelingencrisis, vinden ze dat sommige mensen erg discrimineren. Ik leg dan uit dat veel mensen bang zijn van het onbekende. Na de les brengt een collega me naar de tramhalte. Ik ben om kwart voor 2 thuis. Ik lunch en werk daarna een flink stuk strijk weg. Intussen ga ik verder met het drogen van de was. Ook verdiep ik mij in smartschool en mijn so-account. Dat laatste, daar kom ik nog niet helemaal uit en ik stuur een mailtje om af te spreken of ik na de vakantie een uurtje eerder kan komen voor assistentie. Ik zie ineens dat het al kwart na 6 is, dus ik sluit alles af en begin aan het eten: puree met chinese kool en kipkarbonades. ’s Avonds doe ik niet veel: ik heb veel last van mijn verkoudheid.

Donderdag 27 oktober

Als ik wakker word, ben ik behoorlijk lamlendig. Ik slik een paracetamol, maar dat helpt niet zoveel. Ik besluit dan maar thuis te blijven en bel naar school om te zeggen dat ik niet kom vandaag. Dan maar een beetje rustig aan doen. Ik doe wat computerklusjes en telefoneer met een collega-kerkenraadslid over wel of niet gaan zingen vanavond en de problemen die zij met haar e-mail heeft. Uiteindelijk stel ik voor om morgen bij haar langs te komen om haar te helpen de boel weer op gang te krijgen. Terwijl ik achter de computer bezig ben, krijg ik gezelschap.

Dochterlief is één van haar dwergpapegaaitjes aan het trainen met op de hand zitten. Dat gaat al heel goed. Het beestje blijft braaf op mijn bureau zitten als ze even haar handen gaat wassen. ’s Avonds eten we Quiche Lorraine, voor dochterlief maak ik een veggie variant met quorn gehakt en tomaatjes. ’s Avonds bereid ik alvast mijn lessen voor de rest van deze periode voor. Ik print van alles uit en zal dat morgen uitzoeken en verdelen. Om half 12 naar bed.

Vrijdag 28 oktober

Wat langer geslapen vandaag en ik voel me een stuk beter dan gisteren. Verder met het voorbereiden van mijn lessen. Ik vind een verklaring van het Onze Vader, die ik voor mijn leerlingen bewerk en zoek nog wat bij de thema’s passende muziek en filmpjes op. Ik sla alles per thema op en sorteer de papieren per thema. Nu nog de lessen aanpassen voor mijn klas van woensdag en de lessen voor de tweede graad opzoeken. Maar dat kan ook na het weekend nog wel. Het is volgende week tenslotte vakantie. Intussen weer bezoek gehad van Oihana. Kijk maar:

Intussen zitten alle vogeltjes weer in hun kotjes. Ik kreeg een telefoontje dat ik niet moet gaan helpen in Wuustwezel: mijn collega-kerkenraadslid is ziek, dus zij doet niets vandaag. Maar eens zien wat ik met mijn overgebleven tijd doe dan. Lekker ontspannen bezig geweest met nog wat computerwerk en op tijd naar bed.

Zaterdag 29 oktober

Vanmorgen op tijd opgestaan en boodschappen gaan doen. Na het opruimen van de boodschappen gewassen. Verder mijn papieren voor de lessen gesorteerd en de eerstvolgende les in de kaftjes van de leerlingen gestoken. De inschrijving voor mij en mijn  collega-kerkenraadslid doorgemaild, besloten dat ik morgen de kindertjes wel doe en ook even gekeken wat ik met ze ga doen. Verder niet veel gedaan, een rustig zaterdagje dus. Laat naar bed, maar dat is niet zo erg, want we hebben toch een uurtje meer vannacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s