Herfstvakantie

Een week vakantie, die op voorhand al voor de helft gevuld is: op zondag de afscheidsdienst van dominee Jan, op maandag met zoonlief naar de boekenbeurs, op dinsdag naar mijn Zeeuwse vriendin, op woensdag naar Wuustwezel om de kindernevendienst voor te bereiden, een kerkenraadsvergadering, boodschappen, huishoudelijke beslommeringen, administratie bijwerken… Kortom, ik denk niet dat ik me ga vervelen deze week!

Zondag 30 oktober

Rustig begonnen vandaag; de kerkdienst is toch pas om 15 uur vanmiddag. Ik moet wel een uur op voorhand aanwezig zijn om in te zingen. Dochterlief weet nog niet of ze wel naar de receptie komt, want ze is gisteren een beetje gecrasht. Dus haar werk voor vandaag heeft ze afgezegd. Dat betekent dat we wel even langs de huisartsenpost moeten voor een briefje. Het is er erg druk. Als we aan de beurt zijn, doet ze haar verhaal en ook dat het al langer speelt en ze in behandeling is bij de psycholoog. De weekendarts raadt haar aan om toch een aantal dingen op een laag pitje te zetten, zodat ze wat meer rust in haar agenda heeft. Alles kan wel erg leuk zijn, maar teveel verplichtingen zijn nooit goed. Terug thuis kan ik nog even iets eten en dan stap ik op de fiets richting Brasschaat. We zingen ons lied een paar keer door en het klinkt heel behoorlijk. Dan heb ik nog een halfuurtje om de kindernevendienst voor te bereiden en de oppas op te vangen. Ik licht de dominee in dat ik de kindertjes voor mijn rekening zal nemen en vraag om assistentie. Dan neem ik mijn plaats in tussen mijn medekoorleden. Het is een mooie dienst. Ik neem de kinderen mee naar achter en laat ze hun snoepzak wegleggen. We gaan in de nevendienst geen snoepfestijn houden. Alle kinderen maken een tekening voor dominee Jan en we binden die tot een boekje. Ons tekentalent maakt een voorblad, waar ik dan alle namen opzet. Na terugkomst in de dienst is het tijd voor het slotlied. Het gaat erg goed. Tijdens de receptie na afloop spreek ik verschillende mensen. Ook een kandidaat kerkenraadslid spreekt mij aan. Ze is erg in verwarring gebracht doordat ze verschillende malen benaderd is over de functie die ze zal gaan innemen als ze in de kerkenraad komt. De een vraagt dit, de ander zegt dat… Niet prettig. Zij spreekt mij aan als ik samen met een collega sta, en we zijn onthutst over wat er gebeurd is, buiten de vergaderingen om. Wij beloven haar dat we dit zeker in de vergadering ter sprake zullen brengen. ’s Avonds volgen er nog een aantal mailtjes over dit onderwerp. Als we thuiskomen, is de pizza (nog) warm en gaan we aan tafel. ’s Avonds blijft het voorval van ’s middags nog wat nazeuren in mijn hoofd…

Maandag 31 oktober

Vanmorgen weer een rustige start. Ik ga om half 11 zoonlief wekken met de mededeling dat ik toch wel rond de middag naar de boekenbeurs wil vertrekken. We hebben uiteindelijk de bus van half 12. Het is er erg druk, maar we kunnen overal goed bij komen. We kijken onze ogen uit… Als we dorst krijgen, drinken we een smoothie. Voorlopig moeten we nog even niks eten… Na 3 hallen krijgen we toch wel honger, dus bekijken we alle eetgelegenheden. Uiteindelijk kiezen we voor de pastabar. Het is zo lekker, dat alles op gaat… We kopen er allebei wat: Gerwin een nieuwe uitgave van Lord of the Rings en The Hobbit in het Engels en ik koop de Bijbel in 1001 Legoblokjes. Om half 6 nemen we de tram terug naar huis. Ik stuur naar huis dat als manlief de groente en de patatten alvast klaar zet, wij wel zullen zorgen dat het eten op tafel komt. ’s Avonds ben ik erg moe en doe ik niet veel meer. Er wordt nog wel een paar keer aangebeld door Halloweenkinderen.

Afbeeldingsresultaat voor de bijbel in 1001 legoblokjesAfbeeldingsresultaat voor de bijbel in 1001 legoblokjes

Dinsdag 1 november

Vandaag weer op stap: ik ga een dagje naar mijn beste vriendin in Zeeland. Zij heeft een paar dagen vrij, dus kunnen we weer eens uitgebreid bijkletsen en misschien nog wel wat leuks doen. Ik neem de trein van 11 uur en ben tegen 1 uur bij haar thuis. Eerst maar eens een boterham eten. Ze heeft weinig in huis, maar een gebakken eitje sla ik niet af… Na het eten gaan we verzinnen of we nog wat willen gaan doen. We zijn eigenlijk wel een beetje lui, maar ze heeft nog een ophangsysteem voor schilderijen ed liggen, en dat wil ze ook wel ophangen. Dat doen we dan maar. Eerst eens zien hoe het moet en wat we allemaal nodig hebben. Als dat allemaal beneden ligt, gaan we meten: hoever moeten de gaten in de muur uit elkaar… Het lukt heel aardig, en gelukkig is ze vrij lang en kan ze overal net bij. Als alles klaar is, hangen we 2 ingelijste puzzels in en het ziet er heel goed uit. We willen iets bestellen om te eten bij een plaatselijke pizzeria, maar die blijkt op dinsdag gesloten te zijn. Ze snuffelt even in haar kasten en we besluiten dan maar onze maaltijd te doen met een soepje en pannenkoeken. Dat smaakt prima! Om 8 uur stap ik bij haar de deur uit en wandel naar het station. Dat is mooi getimed, want binnen 10 minuten is de trein er. Ook in Roosendaal moet ik niet lang wachten op mijn aansluitende trein. Om half 11 ben ik thuis. Nog even iets drinken en dan naar bed.

Woensdag 2 november 

Weer rustig wakker geworden, maar ook vandaag moet ik nog de deur uit. Ik heb de persoon die zondag kindernevendienst heeft, beloofd om dat samen voor te bereiden. Om half 11 pak ik de bus. Als ik de halte van de aansluitende bus niet vind, neem ik de tram naar de stad en stap daar over op de bus naar Wuustwezel. Het regent hard als ik daar uitstap, maar daar ben ik op voorzien. We worden begroet door hondje Sam, de oude knorrepot van de familie. Als de dochter thuiskomt van haar werk, gaan we eten. Daarna bekijken we waar het komende zondag over gaat en voor de groten gebruiken we de knutselsuggestie uit de Samenleesbijbel. Voor onze kleuters gaan we nog even google raadplegen. We vinden een graanschuur, die ze kunnen uitknippen en waar ze graan in kunnen plakken. Papierpropjes zal wel het beste gaan, denken we. Daarna drinken we nog koffie en we eten een paar plakjes cake. Om half 4 ga ik weer op huis aan, want ik moet de vergadering van vanavond nog voorbereiden. Als ik dat gedaan heb, ga ik aan het eten beginnen. Ik vraag manlief mij even te brengen, ophalen moet niet, want ik geraak altijd wel thuis. Op de vergadering komt de voorzitter van de beroepingscommissie verslag uitbrengen van de vorderingen tot nu toe. Daarna vervolgen we de agenda. Als de verwikkelingen rond het zoeken van nieuwe ambtsdragers ter tafel komen, stapt onze kersverse interimvoorzitter op. Als dat een beetje bezonken is, handelen we de overige agendapunten af, ik sluit de vergadering en we ruimen de afwas op. Onze scriba brengt mij thuis en onderweg praten we nog na over wat er gebeurd is vanavond. Ik bezweer haar dat ze er niet van wakker moet liggen en dat alles wel weer in de plooi zal vallen (als wij ze tenminste een beetje gladstrijken). Thuis doe ik verslag van de gebeurtenissen en dan is het bedtijd.

Donderdag 3 november

Voor het eerst deze week is manlief gaan werken. Ook dochterlief moet werken vandaag. Ik zet me aan onze administratie en neem me voor die vandaag voor een flink stuk bij te werken. Op een gegeven moment komt zoonlief te voorschijn. Hij blijkt zich verslapen te hebben. Na de middag vertrekt hij dan toch naar college. Ik heb intussen een berichtje gestuurd naar een van de kandidaat kerkenraadsleden om een afspraak te maken voor een babbel. Ze is blij dat ze haar verhaal kan doen en onze kant van het verhaal kan horen. Morgen komt ze naar me toe. Ik stuur ook een mailtje naar de andere kerkenraadsleden over de kerstmusical. Dat is me gisteren door alle consternatie door mijn hoofd geschoten. Ik heb de orde van dienst voor komende zondag al binnen. Niet vergeten die morgen door te sturen. Verder doe ik nog wat betalingen. ’s Avonds eten we vis met groente uit de oven. We bekijken nog een deel van de openbaar vervoer foto’s van manlief en gaan op tijd naar bed.

Vrijdag 4 november

Vanmorgen eerst boodschappen doen. Daarna een grote pot koffie zetten, zoals elke vrijdag als manlief thuiswerkt. Mijn gesprek met het kandidaat kerkenraadslid verloopt goed: ze is nog altijd kandidaat. Als zij vertrokken is, lees ik de krant en begin stilaan de was te verzamelen: mand van zoonlief, mand van dochterlief, mand van boven, mand uit de badkamer… Alles bij elkaar een flinke berg wasgoed. Nog wat administratieve werkjes doen (onder andere kaartjes voor het Gymgala bestellen), Smartschool checken en m’n blog bijwerken. Zo gaat mijn dagje wel voorbij. ’s Avonds maak ik rösti met dochterlief.

Zaterdag 5 november

Schoonmaakdag vandaag. Ik werk een enorme berg strijk weg en ben daar een flink deel van de dag mee bezig. Intussen wordt het huis gestoft en geveegd. Ook zoonlief lijkt aangestoken, want hij is zijn kamer aan het opruimen. Maar het valt maar toevallig samen met onze activiteiten, want hij krijgt morgenavond een logé. Ik beloof hem zijn kamer te vegen en te dweilen als hij een deel van mijn was opruimt. Als ik klaar ben met strijken, ga ik eerst nog een paar boodschapjes doen. Daarna ruim ik onze wasmand nog op. Terwijl manlief de pudding voor morgen maakt, maak ik de soep en kaasstengels klaar. ’s Avonds ben ik zo moe dat ik niets meer doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s