Een bewogen week

Dit is een bewogen week geworden. Er is van alles gebeurd deze week. De meeste geplande dingen heb ik kunnen doen, maar er is ook wel iets blijven liggen. De gewone huishoudelijke besognes gaan natuurlijk gewoon door, wat er ook gebeurt.

Zondag 27 november

Op tijd opgestaan om naar de kerk te gaan. Het is Rock Steady vandaag. We gaan het hebben over China en het gevaarlijke boek. Het is een goede bijeenkomst met 5 tieners. Na de Rock Steady ruimen we op. Dat is hard nodig, want het is een rommel geworden: ze hebben een stressbal gemaakt van een ballon, gevuld met klei. Overal liggen kruimeltjes klei. Daarna is het tijd voor koffie. Eenmaal thuis rustig aan gedaan. Wel samen eten gemaakt: zalm en patatjes uit de oven. ’s Avonds nog wat foto’s bekeken. Op tijd naar bed. Nog wel eerst even douchen om m’n spieren nog wat los te maken.

Maandag 28 november

Vandaag gaan werken in Stabroek. De eerste les alleen Gabriela gehad, want Jeremie had een les in Kapellen. We hebben gepraat over advent en ik heb haar het complete kaftje van de 1e periode gegeven. Ze was erg blij met de chocoladeletter. Ik heb haar ook de Bijbel in 1001 blokjes laten zien. Ze vond die erg leuk en heeft er een flink stuk in gelezen. Daarna de les aan Lipsey gegeven. Tijdens de lunchpauze hoorde ik dat het morgen tussen de middag vergadering is over de interlevensbeschouwelijke projecten. Ik ga proberen daar te geraken. We eten vandaag pasta pesto. ’s Avonds mijn zaalwacht gedaan en nog wat geld meegebracht voor de lekkernijslag. Dat meteen bij Eddy afgegeven. Verder ’s avonds niet veel gedaan.

Dinsdag 29 november

’s Morgens eerst naar de huisarts voor mijn arm. Ze constateert een gekneusde borstspier. Het slechte nieuws is dat dit tot 4 weken kan duren, het goede nieuws is dat ik alles mag doen en niets kan forceren. ’s Middags vergadering in Kapellen. We besluiten in kleinere groepjes te gaan werken om effectiever te kunnen vergaderen. Als ik wegga, loop ik met Marcela mee naar het station. Daarvandaan ga ik naar de bus. Alleen pak ik daar de verkeerde bus: hij rijdt de verkeerde kant uit. Ik stap bij de eerstvolgende halte uit en merk dan dat ik de bus de goede kant op net gemist heb. Ik bel school dat ik iets later ga zijn. Dan mis ik nog een keer de bus, omdat op de halte niet duidelijk aangegeven staat welke richting hij gaat vanaf deze halte. Uiteindelijk ben ik een uur te laat. Brasschaat is echt makkelijker te bereiken met de fiets, zne! Ik laat Fabiola ook een stuk lezen in de Legobijbel en daarna gaan we een klein stukje verder over de boeken van de Bijbel: wat staat er in elk boek van het oude testament? Dan pak ik de bus naar huis. Thuis maak ik het eten: gebakken patatjes met gehaktbrood, bloemkool en  boontjes. Geen zaalwacht gedaan en ook geen berichtje gehad dat ze me nodig hadden daar. Gestreken en daarna naar bed.

Woensdag 30 november

Op tijd opgestaan en met de bus van half 10 naar Burcht vertrokken. Als ik bijna door het natuurgebied heen ben, gebeurt het: een man fietst mij voorbij, keert aan het eind van het pad en vraagt mij of ik een toilet weet daar in de buurt. Nee dus. Hij zegt dat hij dan wel even tegen een boompje zal gaan staan en vraagt of ik zijn fiets in het oog wil houden. Dat doe ik. Even later vraagt hij om een papieren zakdoekje. Dan gaan bij mij al wat belletjes rinkelen, want dat heb je daar toch niet bij nodig? Als ik hem dat papiertje wil aanreiken, vraagt hij of ik het niet even wil afvegen. Ik zie dan dat hij met zijn piemel bloot staat en zichzelf staat te bevredigen. Ik heb de zakdoek laten vallen en heb mij omgedraaid en ben weggewandeld. Ik was iets later op school en heb de bus dan maar de schuld gegeven. Ik heb samen met Marc de les gegeven en dat ging wel goed. Daarna naar huis, daar wat gegeten en door naar het Sinterklaasfeest van de turnkring. Dat was erg druk. Thuis mijn eten gaan maken en de vergadering voor ’s avonds afgezegd. Ik zag dat even niet zitten. Als Jan thuiskomt, komt alles wat er gebeurd is die ochtend eruit. Ik ben volledig van de kaart. Ook alles wat gebeurd is toen ik 19 was, komt weer terug. Ik was daar net overheen en wil niet weer afhankelijk worden van anderen om ’s avonds ergens van thuis te komen. Ook als Gerwin thuiskomt, moet ik weer huilen. Ik heb het intussen op facebook gezet en heb al flink wat reacties gekregen. Die zijn hartverwarmend, maar ik word er wel emotioneel van. Om 9 uur duik ik onder de douche en kruip in mijn pyjama in de zetel. Even niet nadenken nu. ’s Nachts slaap ik best goed.

Donderdag 1 december

Vanmorgen eerst naar Boom gebeld om te zeggen dat ik later ga komen omdat ik eerst iets op het politiebureau af te handelen heb in verband met iets dat ik gisteren meegemaakt heb. Ik spreek af dat ik nog wel even laat horen als ik meer weet. Ik passeer nog even langs Annemie en daar komt het hele verhaal er weer uit. Uiteindelijk heb ik de bus van half 11 naar de stad. In de bus en de tram zit ik de hele tijd met het klamme zweet op mijn rug en heb ik het koud. Ik zit te shaken van de stress en de tranen zitten erg hoog. Als ik op Linkeroever door de politie wordt opgehaald, krijg ik weer een huilbui. We rijden naar het bureau en ze bereidt me erop voor dat het verhoor niet leuk gaat zijn, omdat ze alles zo gedetailleerd mogelijk wil weten. Dat gaat wel redelijk goed, dankzij een bak koffie en een paar tissues. Ik vertel haar ook dat ik niet weer 35 jaar wil wachten om weer alleen over straat te durven en daar is zij het helemaal mee eens. Dat is die vent niet waard. Dan heb ik nog een gesprek met een maatschappelijk werkster, die een formulier gaat invullen voor slachtofferhulp. Daarna brengt de rechercheur me naar Boom. Daar moet ik niet eens uitleggen dat ik geen les kan geven, want ze zien het al aan mijn gezicht. Ik leg uit waarom en snuit weer een paar tissues vol. Dan geef ik Moises zijn kaftje en vertel dat ik er volgende week weer ben. Dan ga ik iets eten in de broodjeszaak bij t school. Daarna pak ik de bus naar huis. Om 5 uur ben ik thuis. Ik ga het eten maken en passeer ook langs de zaal om wat T-shirts af te geven. ’s Avonds plakken we nog wat foto’s in. Vannacht slaap ik niet zo goed.

Vrijdag 2 december

Weer niet zo goed geslapen. Om half 10 op de fiets naar de huisarts. Zij laat mij m’n verhaal vertellen en heeft ook de tissues al klaar staan. Ook zij vindt dat ik het er niet bij moet laten zitten en zo snel mogelijk hulp moet zoeken. Ik vertel dat ik niet zo goed slaap en ze schrijft me pilletjes voor. Ik moet met een halfje beginnen en eens zien wat dat doet. Dan meteen door naar het ontmoetingscentrum voor de lekkernijslag van de turnkring. Dat gaat wel weer goed. Bart weet wat er gebeurd is en aan Lieve leg ik het uit. Ook zij vindt het niet kunnen. We hebben de hele tijd wel iets te doen, dus tijd om aan iets anders te denken is er niet. Als ik thuiskom, is iedereen weg. Ik doe niet veel thuis, maar pak wel de cadeautjes voor morgen in. Dan even douchen. Lianne en Jan gaan even iets te eten halen, want tijd om te koken is er niet. De pannenkoekjes smaken wel, maar na 2 heb ik genoeg. Ik drink mijn limonade en ga me klaar maken voor vertrek. We gaan vanavond Fantastic Beasts zien in de Kinepolis. We gaan met de bus en papa Jan treffen we in de cinema. We kopen eten en drinken en zoeken ons plekje in de zaal. Het is een leuke film. Na afloop gaan we iets drinken en dan naar de bus. Ik ga meteen naar bed met een halve slaappil. Eens zien wat dat geeft…

Zaterdag 3 december

Heel slecht wakker geworden: precies alsof ik een kater heb. Ik ontbijt met een beschuitje en een kopje thee. Dan ga ik met zoonlief nog een cadeautje voor mijn neefje kopen. We vinden een leuk doosje Lego. Als dat thuis ingepakt is, maak ik mijn gedichtjes. Ik tik ze op de tablet van dochterlief en print ze dan af. Langzaam maar zeker komen alle pakjes in de zak terecht. Ik stop de bestelling van de lekkernijslag van de familie in een zakje en dan zijn we klaar om te vertrekken. Bij de Jumbo doen we boodschappen, ook alvast voor de verjaardag van zoonlief. Dan rijden we door naar oma. Het wordt een gezellig avondje, maar ik kan weer niet veel eten: na een kop tomatensoep heb ik genoeg. Ik krijg 3 cakevormen. Dan kan ik me weer uitleven in de keuken. Thuis neem ik weer een half pilletje en kruip in mijn bed. Hopelijk word ik morgen beter wakker….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s