Ups en downs

Dit is een week met ups en downs: de naweeën van wat vorige woensdag gebeurd is, zijn duidelijk voelbaar. De ene dag gaat het beter dan de andere. Voorlopig maar leven bij de dag: elke dag opnieuw proberen te gaan werken. Als het lukt, is het mooi, als het niet lukt, dan ga ik maar weer naar huis…

Zondag 4 december

Goed wakker geworden vandaag. Op tijd naar de kerk vertrokken om de computer en de beamer klaar te zetten. Als we de aanvangspsalm aan het zingen zijn, gaat het mis: ik blokkeer volledig, kan niet meer zingen en loop de kerk uit. Jan komt achter mij aan. We gaan in de consistorie zitten. Ik ben volledig overstuur en doe niets dan huilen. Als ik een beetje gekalmeerd ben, gaat Jan terug. Hij zal met de kinderen mee naar buiten komen. Als hij weg is, ga ik in de jeugdruimte zitten. Jan komt terug; ik ben weer iets rustiger. Intussen praten we over van alles en nog wat. Na de dienst gaat Jan de computer opruimen. Hij komt terug met Ina en ik vertel mijn verhaal nog een keer. Ze is geschokt en laat me uithuilen. Ten slotte bidden we nog. Ik ga de consistorie in en leg aan mijn collega-kerkenraadsleden uit wat er gebeurd is. Dan gaan we naar huis. ’s Middags ga ik aan de slag met kerstkaarten. Verder doe ik niet veel. Ik ga ’s avonds bijtijds naar bed.

Maandag 5 december

Ik vertrek met de fiets richting Stabroek, maar omdat ik niet goed gegeten heb, gaat dat niet. Ik stap af aan de Leugenberg en parkeer mijn fiets bij kennissen. Ik ga verder met de bus. Als ik op school aankom, vraag ik eerst een gesprek met de directie. Ik vertel wat er gebeurd is en krijg weer een huilbui. Ik kan geen lesgeven vandaag. De directrice gaat mijn leerlingen in de studie zetten en komt dan terug met een kop koffie. Ik spreek met haar af dat ik volgende week alleen het uur voor de lunchpauze lesgeef omdat ik na de middag een afspraak met slachtofferhulp heb. Als ik weer een beetje op m’n plooi ben, pak ik de bus en ga terug naar de mensen waar mijn fiets staat. Daar leg ik uit wat er gebeurd is en ik zit daar een hele poos te praten. Na afloop brengt zij mij thuis. Ik ga niet naar de zaal.

Dinsdag 6 december

Vandaag voel ik me weer wat beter. Ik rommel ’s morgens wat in huis en ga op tijd naar de bus. Ik ben ruim op tijd in Brasschaat en doe eerst mijn verhaal op de personeelsdienst. Ook daar snappen ze dat het de komende tijd op en af zal gaan. Ik drink een kop thee in de leraarskamer en geef daarna mijn les aan Fabiola. Dan weer met de bus naar huis. Weer niet naar de zaal vandaag, maar ’s avonds heb ik nog wel het een en ander gedaan.

Woensdag 7 december

Weer een nieuwe dag. Ik vertrek op tijd naar de bus en bel onderweg nog even met school om zeker te zijn dat er iemand op de bushalte staat. Ze rijdt met mij langs de volgende bushalte en laat zien langs welke route ik naar school kan lopen. Als ik daar aankom, realiseer ik me dat mijn leerlingen naar de cinema zijn. Ik ga in de leraarskamer aan mijn rapportjes werken. Ik begin ook aan een jaarplan en geef ook aan welke leerdoelen er al bereikt zijn. Om half een ga ik naar buiten. Mijn collega brengt me naar de tramhalte, terwijl ik ook aan hem vertel wat er vorige week gebeurd is. We maken plannen voor de komende twee weken. Ik ga nog even de stad in om Sinterklaascadeautjes te kopen. De kinderen zijn erg blij met wat ik gekocht heb. Thuis werk ik de administratie bij. Dan is het tijd om eten te gaan maken. Intussen maken we ook de soep voor komende vrijdag. ’s Avonds is het kerkenraad. Manlief brengt me naar de vergadering. Tijdens de vergadering vertel ik nog eens wat er gebeurd is en vraag ik om een backup voor de kerstdienst. Dit om zeker te zijn dat er iemand klaarstaat als ik het niet trek. Ik word thuisgebracht. Thuis drink ik een glaasje water, ik maak me klaar en ga naar bed.

Donderdag 8 december

Als ik wakker word voel ik het al: dit wordt niet werken vandaag. Ik bel naar school dat het niet gaat. Ik voel me slecht en kom niet op gang. Als ik beneden kom, zie ik dat de vriend van dochterlief niet weg is: zijn fiets staat nog in de gang. Ze komt melden dat hij ’s nachts ziek geworden is. Daar heb ik niets van gemerkt. Op een gegeven moment besluit ik maar administratie te gaan doen en langzaam maar zeker gaat het beter. Als zoonlief thuiskomt, gaan we aan de gang voor de taart. Het eten is niet zoveel werk: spaghetti carbonara. Het vriendje van dochterlief is vertrokken, ook al voelde hij zich nog niet super. Ik begin al zo stilaan met wassen: eerst het dekbed van dochterlief; dan bestaat er een kans dat het vanavond droog is. Zoonlief en ik maken de taart en we draaien de balletjes voor de soep. Zo stilaan komt alles wel in orde. We maken het ’s avonds nog even gezellig met een kopje koffie/thee en een stukje pudding in plaats van taart. Het smaakt best! Daarna nog een drankje en dan is het bedtijd. Het is toch nog een leuke dag geworden.

Vrijdag 9 december

Om haf 9 wakker en meteen uit bed, want er is nog veel te doen vandaag. Ik maak zoonlief wakker en na het ontbijt gaan we aan de slag. We ruimen de kamer op, smeren croques, ik maak kaasstengels en de balletjes gaan in de soep, die ik nog even aan de kook breng om de balletjes gaar te krijgen. De stoelen worden in de living gezet, en een extra tafeltje, zodat iedereen zijn of haar glas kwijt kan. Dan is het tijd voor zoonlief om te vertrekken en ook ik maak me klaar voor mijn vergadering. Ik ben even na drie uur ter plaatse, maar ik ben niet de laatste. Om 10 na 3 beginnen we met de vergadering. Er komt veel op tafel en om 6 uur zijn we klaar voor vertrek naar huis. De penningmeester neemt me een stuk mee met de auto, zodat ik niet het hele stuk met de trein moet. Om half 7 zet hij me af bij een tramhalte in het zuiden van de stad. Het duurt even voor de tram komt, maar daarna gaat het redelijk vlot. Om half 8 ben ik thuis. De kamer zit al vol en iedereen is lekker aan het eten. Ook ik pak mijn kopje soep. In koor word ik bedankt voor het lekkere eten. Het is een gezellige boel. Het is wel eten in etappes, want de soep en de croques zijn al klaar, maar de kaasstengels nog niet. Ook die worden op prijs gesteld. Er blijft uiteindelijk nog wel aardig wat linzensoep over, maar de tomatensoep is bijna op en van de croques en de stengels blijft ook niet veel over. Iedereen helpt mee afruimen en we zetten de eerste vaatwasser aan. Na een halfuurtje komt de taart op tafel, die ook erg lekker gevonden wordt. Het spel dat zoonlief gekregen heeft, wordt uitgeprobeerd, maar het is erg ingewikkeld. De spelregels beslaan 32 bladzijden! Toch wordt er in elk geval een begin gemaakt met het spel, en het lijkt wel een leuk spel. Voor we naar bed gaan, vul ik nog een tweede vaatwasser. Om half 1 gaan manlief en ik naar boven. We slapen vrij snel en ik heb echt niets meer gehoord van beneden.

Zaterdag 10 december

Als we beneden komen, is het nog stil in de living. We ruimen de vaatwasser uit en vullen hem nog een keer. Stilaan komt er leven in de kamer en de een na de ander verschijnt. Dan gaat zoonlief brood halen en ik maak spek en eieren voor het hele stel. We dekken de tafel en het is tijd voor een lekker ontbijtje. Er wordt goed gegeten en de twee verse broden gaan helemaal op. Om half 1 breken we op en de een na de ander vertrekt richting huis of kot. Dan is het tijd om alles op te ruimen. Met zijn drieën gaat dat vrij snel. Daarna gaan we boodschappen doen. Als die opgeruimd zijn, is het tijd voor de opruim en de schoonmaak. Om vijf uur stop ik de pizza’s in de oven, want dochterlief en ik gaan vanavond naar het Gymgala in de Lotto Arena. We moeten lang op de tram wachten, maar uiteindelijk zijn we nog ruim op tijd. We hebben een mooi plaatsje en genieten van de show. Het is echt weer prachtig en er zitten een paar mooie spektakelstukken tussen. Om twaalf uur zijn we thuis. Nog even iets drinken en dan naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s