De examens zijn begonnen…

Deze week al wat minder les geven, want in de meeste van mijn scholen zijn de examens al begonnen. Donderdag dan wel toezicht gaan houden bij de middagstudie in Boom. Wat zal dat gaan geven…. Mijn eerste districtsvergadering als bestuurslid en vrijdag gaan shoppen met dochterlief. Zaterdag gaan we de verjaardag van schoonmamma vieren. 87 hoopt ze te worden volgende week…

Zondag 11 december

Het is alweer de 3e advent. Dat gaat toch snel! We zijn op tijd in de kapel om de computer en de beamer op te zetten. Ik twijfel nog of ik voor in de kerk zal gaan zitten, maar ik doe het toch maar. Misschien gaat het wel goed vandaag. En dat gaat het ook. Ik kan de hele dienst in de kerk blijven zitten. Als de kerkdienst gedaan is, schrijf ik de opbrengst van de projectcollecte op het bord bij. Ik doe even een babbeltje met een vriendin over hoe het bij hun thuis gaat. In sommige opzichten gaat het goed, in andere helemaal niet. Laten we hopen dat daar verbetering in komt. Hun oudste zoon vond het geweldig dat hij de adventskaarsen mocht aansteken. Na de koffie gaan we naar huis. ’s Middags gaan we de verjaardag van een vriendin vieren. Het is erg gezellig en we blijven eten. ’s Avonds begin ik de kerstboom op te zetten. Dan is het tijd om naar bed te gaan.

Maandag 12 december

Een beetje een slow start vandaag, maar ik maak nog wel mijn lesvoorbereidingen. Ik vertrek met de bus naar Stabroek. Daar geef ik eerst mijn les over de kerst. Ik spreek met mijn leerling af, dat hij tijdens de studie na de middag de toets maakt en die inlevert bij de directeur. Dan ga ik bij de directeur langs om de bijlages binnen te brengen en haar te vertellen over mijn afspraak betreffende de toets. Ik moet wel wachten, want ze is in gesprek. Dan vraagt zij mij hoe het met me gaat. Dat vertel ik haar en ik geef mijn papieren af. Ook spreken we af dat zij de examens en de toets volgende maandagavond in de bus komt doen, zodat ik dinsdag de punten kan ingeven voor het rapport. Dan ga ik naar de bus. Ik stap af om mijn fiets te gaan halen, maar er is niemand thuis en ik ben de code van de garage vergeten. Dan loop ik voor de bus, die ik net haal. Op dat moment krijg ik een sms met de code, maar dat zal voor een andere keer zijn. Thuis pak ik mijn tas uit, ik eet iets en vertrek naar slachtofferhulp voor mijn eerste gesprek daar. Dat gaat allemaal goed. Ik ben al goed bezig doordat ik bepaalde zekerheden inbouw, zodat ik zeker weet dat ik veilig thuis en ter plaatse kom. Ik laat me op de wachtlijst zetten voor verdere hulp en krijg nog wat informatie mee. Vanavond ben ik thuis, want de vergadering is verplaatst naar donderdag. ’s Avonds verder met de kerstboom.

Dinsdag 13 december

Geen les vandaag, maar verder doe ik ook niet veel, want ik voel mij niet goed. Een ‘min’dagje dus. Ik doe wel wat administratie. ’s Avonds werk ik een deel van de strijk weg. Ik ga op tijd naar bed.

Woensdag 14 december

Vandaag naar Burcht om les te geven. Ik stap een halte verder van de bus en loop door het dorp naar school. Dat is toch wel wat verder, maar ik voel me er wel prettiger bij. Als ik binnenkom is mijn collega net met de les begonnen. We bespreken even wie wat doet en dan beginnen we. We leggen wat woorden uit die in het kerstverhaal voorkomen. Daarna doen de leerlingen een woordzoeker. Tussendoor wordt er van alles besproken. Daarna pak ik de tram naar de stad. Ik doe nog een paar boodschapjes en ga dan naar huis. Ik maak eten voor mezelf en spreek met zoonlief af dat hij voor het eten voor zichzelf en de papa zorgt. Dan ga ik naar het station. Ik mis de bus naar het station, maar krijg een lift van mensen die toch die kant uit moeten. Uiteindelijk vertrek ik met 20 minuten vertraging richting Mechelen. Ik ben net op tijd voor de vergadering in plaats van een halfuur vroeger, zoals oorspronkelijk afgesproken was. De vergadering verloopt goed. Een van de dominees van Antwerpen brengt me thuis. Ik drink nog iets en ga dan naar bed.

Donderdag 15 december

Vandaag bijtijds opstaan, want ik moet met dochterlief langs de dokter. Daarna pak ik de bus naar school. Ik ben er ruim op tijd, zeker als ik hoor dat mijn toezicht een uur is opgeschoven. Dat komt mij niet zo goed uit, dus ik spreek af dat ik om 3 uur doorga. Het laatste halfuur neemt iemand van de administratie het over. Het eerste uur zijn de leerlingen vrij onrustig, maar na de lunch gaat het beter. Er wordt een uur lang flink doorgewerkt. Het derde uur zijn ze weer een stuk onrustiger en uiteindelijk schrijf ik een nota in de agenda van de grootste onruststoker. Hij is hier niet blij mee, dus ik geef het blad af aan mijn vervangster, die ervoor zal zorgen dat hij het mee naar huis neemt. Dan pak ik de bus naar de stad, waar ik nog een paar dingen moet halen voor de kerstversiering. Ik ben om 5 uur thuis. Ik ben erg moe, dus ik zeg af voor de vergadering van vanavond. Na het eten ga ik op mijn gemakje verder met het versieren van het huis. Ik ga op tijd naar bed, want ik ben nog altijd moe.

Vrijdag 16 december

Vandaag ik met dochterlief shoppen. Ik wil wel weer eens een nieuwe kerstoutfit. En bovendien wil ik nog wat cadeautjes onder de boom leggen. We zijn zo vroeg in de stad, dat de winkel waar we willen beginnen, nog niet eens open is. Dan eerst maar een koffietje drinken. Daarna vliegen we er in. We zijn tot een uur of 3 zoet, maar dan hebben we ook wel alles gevonden. Thuis snel alles inpakken, voor het vriendje van dochterlief op de stoep staat. Dan alles onder de boom schikken en laten zien wat ik gekocht heb. Daarna nog even relaxen voor ik aan het eten begin. ’s Avonds verzamel ik alle kerstkaarten die ik vinden kan. We hebben er in elk geval genoeg om naar Nederland te versturen.

Zaterdag 17 december

Ik word laat wakker en we gaan snel eten. Dan het boodschappenlijstje afmaken en de spullen pakken om weg te gaan. We doen eerst boodschappen bij de Jumbo en rijden dan door naar Rotterdam om de 87e verjaardag van schoonmamma te vieren. Langzaam maar zeker druppelen de gasten binnen: een schoonzus met schoonzoon, de enige overgebleven broer met zijn vrouw en een schoolvriendin van mamma en mijn moeder. Het is erg gezellig. Er zijn hapjes in overvloed, dus ’s avonds zullen we wel niet veel meer eten. Als iedereen weg is, ruimen we de boel op en rijden richting huis. We stoppen nog even bij een hotel in de buurt om nog iets te drinken en de kerstkaarten te schrijven. Die kunnen daar meteen in de brievenbus. Dan rijden we door naar huis, waar de pizza’s al in de oven staan. We eten samen met dochterlief; zoonlief heeft al gegeten. ’s Avonds hang ik een beetje voor de tv en ga niet al te laat naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s