Kerstvakantie…

De eerste week vakantie wordt er een met nogal wat op het programma: Kerstfeest in de kerk met toneelstuk, een etentje met ons gezin, gourmetten bij mijn moeder, naar de Zoo, kerstdiner met de vriendenclub, boodschapjes en oudejaarsavond bij mijn Zeeuwse vriendin. Ziet er vol uit, maar wordt vast erg leuk!

Zondag 25 december

Vroeg uit bed en alles klaarzetten om mee te nemen, voor zover ik dat gisteren nog niet gedaan had. Dan ontbijt klaarzetten en aan tafel. Om 8 uur eens gaan zien bij zoonlief. Hij is net wakker, maar gaat toch maar op de fiets. We vertrekken om half 9 en gaan dochterlief ophalen. Zij staat al klaar. We zijn op tijd in de kapel. De koster van dienst is er nog niet, dus zijn er al mensen begonnen met koffie zetten. Zodra iedereen binnen is, kunnen we repeteren. Het gaat goed. Intussen zijn er stoelen bijgezet. Ik controleer het bord en begroet de dominee van dienst. De externe oppas wordt opgevangen. Ik vertel haar dat er een knutsel klaarligt voor de kleuters, voor het geval zij dat willen. Dan is het even paniek: ik vind mijn blad met mededelingen niet. Iedereen gaat zoeken. De jeugd is intussen bezig met het klaarzetten van de cadeautjes. Gelukkig worden mijn mededelingen weer gevonden. Ik schrijf de laatste dingen erbij en dan is het tijd om naar binnen te gaan. De kerk zit goed vol. De dienst verloopt goed. Na afloop wordt het toneel opgevoerd en ook dat gaat heel goed. Iedereen kent zijn of haar rol en komt op tijd op. Dan vervoeg ik mij bij de dominee om handjes te schudden. Ik schrijf de opbrengst van de collecte op het bord en vul de papieren verder in. Ik controleer of alle kinderen hun cadeautje hebben gepakt en we ruimen de overgebleven cadeautjes op. Dan kunnen we naar huis. Om 3 uur komt het vriendje van dochterlief. We besluiten om 5 uur te gaan borrelen. Om half 6 beginnen we met de voorbereidingen voor het eten. Eerst eten we een licht soepje, dan een voorgerecht van artisjokbodems met kaas en tomaatjes. Het hoofdgerecht is zalm met aardappelpuree, béchamelsaus, uien en doperwtjes. Daarbij gewokte zoetzure tomaatjes. Als dessert hebben we tuttifruttipudding. Het is allemaal erg lekker. Na afloop drinken we nog een kopje koffie of thee. Dan is het tijd voor de cadeautjes. Iedereen is er erg blij mee en alles past. Dan trekt zoonlief zich terug om nog wat te studeren en wij kijken een paar afleveringen van de Kampioenen. Daarna is het bedtijd.

Maandag 26 december

Niet al te vroeg wakker. Als ik beneden kom, zitten dochterlief en haar vriendje al te ontbijten. Als zij klaar zijn, gaan manlief en ik ook eten. Als zoonlief om 12 uur nog niet verschenen is, ga ik eens even kijken. Hij is blij dat ik hem wakker gemaakt heb. Vrij kort daarna komt hij zijn ontbijt maken. Wij vertrekken om half 3 richting Rotterdam. Daar treffen we mijn broer en ons neefje al aan. We drinken iets en het is gezellig. Om 5 uur komen schoonzus en nichtje terug van het paardrijden. We treffen de laatste voorbereidingen voor het eten en dan kunnen de machines aan. Het eten is lekker en erg gezellig. Als dessert zijn er ijsjes. Om negen uur gaat mijn broer met zijn gezin naar huis. Wij blijven nog een halfuurtje babbelen en dan gaan we ook naar huis. Het was erg leuk. Als we thuiskomen, is zoonlief al terug van zijn werk. Wij gaan om half 12 naar boven. Dochterlief is nog niet thuis.

Dinsdag 27 december

Weer een beetje lui geweest en laat uit bed gekomen. Ontbijt gemaakt en daarna wat opgeruimd. Intussen dochterlief een beetje geholpen met inpakken en op tijd weg geraken. Om 11 uur richting Zoo vertrokken. Een ontspannen middag diertjes gekeken en de mooie Chinese figuren bekeken. Voor de China Light Zoo hadden we van te voren kaartjes moeten kopen. Maar het is zo ook leuk en mooi. Uitgebreid mijn fototoestel uitgeprobeerd. Op tijd naar huis en eten gemaakt. ’s Avonds de foto’s op de computer en Facebook gezet. Mijn blog bijgewerkt en de blog van vorige week gepubliceerd en gedeeld. Daarna naar bed.

Woensdag 28 december

Vandaag komen ze voor het putje in de bijkeuken dat vol zit en overloopt, en voor de wifi die niet altijd optimaal werkt. Gisteren zat de adapter voor de digibox bij de post, dus dat is al opgelost. Het putje wordt helemaal leeg geschept en gespoeld. Als het goed is, kunnen we hier weer een aantal jaren mee vooruit. De wifi wordt doorgemeten en de andere frequentie wordt ingesteld. Eens zien wat dat geeft… Ik knutsel de kersthuisjes en stalletjes in elkaar en daarna ruim ik mijn bureau op. ’s Avonds doe ik wat betalingen en werk ik mijn blog weer bij. Ik ga even douchen en dan nog wat drinken.

Donderdag 29 december

Redelijk op tijd uit bed en rustig ontbeten. Nog even een aanvulling op een cadeautje gehaald en alles ingepakt. Om half 11 vertrokken richting Castricum waar een tante van manlief woont. Ze vindt het heel gezellig dat we komen. Eerst een kopje koffie met een stukje cake en daarna een kopje soep met boterhammen. Uitgebreid bijgepraat over de familie. Om half 4 vertrokken naar onze volgende bestemming: het eindejaarsdiner in Akersloot. Ook daar is het heel gezellig en lekker. We zijn er als eerste en kletsen alvast lekker bij. Even na 5 uur komt de rest van het gezelschap binnen. De meesten hebben hun best gedaan voor de dresscode: iets Nederlands en iets Zweeds, want de gastheer werkt momenteel in Zweden. Het menu is volledig in het Zweeds opgesteld, maar het meeste kunnen we wel een beetje raden… Het is wel een lang diner, want om kwart voor 12 zijn we aan de koffie toe. Daarna gaan we vrij snel naar huis en om kwart na 2 zijn we thuis. Welterusten!

Vrijdag 30 december

Erg laat wakker vandaag. Om 11 uur ontbeten en aan m’n boodschappenlijstje begonnen. Nog wat opgeruimd en dan zijn we klaar om naar de winkel te gaan. Thuis de boodschappen opgeruimd en als dochterlief thuis is, samen met haar nog even langs de apotheek. Zij gaat daarna verder voor de laatste boodschapjes. We eten Belgische erwtensoep. Volgende keer halen we dat weer in Nederland, want het is veel dunner… Het smaakt wel. ’s Avonds gestreken.

Zaterdag 31 december

De laatste dag van het jaar. Weer niet al te vroeg opgestaan. Ik ruim de laatste spullen op, zodat ons jong koppeltje vanavond een gezellig huisje heeft om te dineren. Ik ruim de strijkplank op en pak onze sportzak in met spullen voor vannacht. Om 5 uur vertrekken we richting Zeeland. Ook zoonlief staat klaar voor vertrek naar het kot van een vriendin in de stad. Dochterlief is al aan de hapjes toe. We wensen ze veel plezier. We zijn om kwart voor 6 in Zeeland. Eerst tijd voor koffie met oliebollen. Daarna een lekkere pizza. Om 8 uur komt er nog een vriendin. Het is gezellig, met op de achtergrond de top 2000. Ik heb voor mijn vriendin een nieuwjaarskaartje gemaakt met een verwijzing naar onze 39-jarige vriendschap. Dat betekent in 2018 een feestje! Nog een uurtje later komt de broer van mijn vriendin met zijn partner. Zij zijn niet helemaal in orde, dus zij feesten alcoholvrij. Om half 11 schakelen we over naar de eindejaarsconference. Claudia is meesterlijk! Om 12 uur proosten we op het nieuwe jaar. Het feestje duurt nog tot kwart voor 2, dan breken we op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s