Het nieuwe jaar

We staan aan het begin van een nagelnieuw jaar vol nieuwe kansen… Eerst nog een weekje vakantie vieren, ook al moet ik ook mijn lessen nog voorbereiden. Ik neem een voorsprongetje door mijn lessen voor de komende periode voor te bereiden. Zo moet ik komende weken alleen de puntjes nog op de i zetten. Verder wil ik uitgebreid experimenteren met mijn nieuwe cameraatje en kan ik deze week een voorraadje ‘studeervoer’ voorbereiden voor mijn twee hardwerkende studentjes. De kerstbomen laat ik nog staan tot na de nieuwjaarsdrink hier in de straat. Daar moet ik me nog niet druk over maken.

Zondag 1 januari

Heel laat wakker, want niet zo goed geslapen. Dat is meestal zo met oudjaarsnacht, dat ik niet zo goed slaap. Je eet wat meer, je drinkt wat meer, gaat veel te laat slapen… Gelukkig geen hoofdpijn, alleen maar niet goed wakker. Lekker gebruncht met een halve croissant met sinaasappel-gemberjam en een halve met leverkaas. Een lekkere kop thee en een glaasje fruitsap erbij voor het nodige vocht. Daarna nog een kopje koffie, de spullen inpakken en weer richting huis. Zit mentaal ook niet helemaal lekker vanmorgen. Onderweg gestopt voor een fles cola, want dochterlief heeft een slok slechte kriek gedronken en is daar serieus ziek van geworden. Misschien dat cola wat verlichting brengt. Thuis treffen we dochterlief en haar vriendje. Hij heeft goed voor haar gezorgd en ruimt nu ook de rommel op. Ze hebben heerlijk gegeten gisteravond; hij vond het allemaal erg lekker wat ze hem voorgeschoteld heeft. Ik besluit vanavond geen frietjes te bakken, maar de restjes uit de koelkast tot een buffetje te transformeren met een paar geroosterde boterhammen erbij. Het is meer dan genoeg en erg lekker. ’s Avonds de afwas opgeruimd en verder lekker op de bank gezeten met een boekje. Als zoonlief terugkomt van zijn werk, slaat hij ook nog een stevige bres in de lekkernijen die nog over zijn. Hieronder nog wat foto’s van oudejaarsavond.

Maandag 2 januari

Manlief is in alle vroegte vertrokken en ik word om 9 uur wakker. Om 10 uur ga ik eens naar beneden. Dochterlief is nog niet helemaal opgeknapt, want de croques als ontbijt vielen niet helemaal goed. Nog maar een beetje rustig aan doen vandaag dan. Ik doe wat computerklusjes en wat schoonmaakklusjes. Zelf doe ik ook nog een beetje rustig aan. Mijn boek is uit, dus ik begin aan een nieuw. Ik breng mijn studentjes thee met lekkers. We eten spaghetti bolognaise met een paprika erin verwerkt die ik in de groentela tegenkwam… Dochterlief krijgt frietjes met een kaaskroket en een kaassoufflé. ’s Avonds voorzie ik iedereen van een beker warme drank met nog wat lekkers erbij. De tulband, brownies, kerstkrans en appelbeignets zijn nog niet op. Die kunnen we toch niet laten bederven, nietwaar? Ik nestel mezelf voor de tv nadat de afwasmachine is gevuld en de keuken opgeruimd. Zo af en toe eens een ontspannen avondje tv met Kassa, Spoorloos en het Familiediner; moet kunnen… Manlief ruimt de dozen met schoolspullen van de kinderen op. Dat kan volgende week aan de straat, als ze het oud papier komen ophalen.

Dinsdag 3 januari

Op tijd wakker en ontbeten met een appelbeignet en een kopje thee. Daarna eerst de vaatwasser legen en de afwas die er nog over is van gisteren erin zetten. Dan de was sorteren en de eerste trommel draaien. Vandaag is het dus wasdag.Verder aan de gang met mijn lesvoorbereidingen. Op internet van alles uitgezocht dat bij de lessen van de komende periode past… Aan het eind van de dag alles ophangen en de droger staat nog lustig te draaien… Ook de handwasjes hangen al aan de lijn. Niet al te laat naar bed.

Woensdag 4 januari

Vandaag wat later begonnen dan gisteren. Maar er daarna goed ingevlogen: vergadering van vanavond voorbereiden en mijn lessen verder voorbereiden. Alles uitgeprint, zodat ik per week nu alleen nog de puntjes op de i moet zetten en moet kopiëren wat ik nodig heb. Dat geeft wat ruimte in de agenda voor andere dingen. ’s Avonds kerkenraadsvergadering. Ik open met een gedicht dat ik op internet gevonden heb:

Ik droomde, dat alles goed zou komen
In een wereld zonder pijn en verdriet
En ik blijf over vrede op aarde dromen
Maar helaas, ik zie dat voorlopig niet.

Ik droomde, dat alle mensen gelukkig waren
Zonder angsten, pijn, ziekte en ongemak
Dat alle mensen Gods liefde zouden ervaren
En dat het niemand aan eten en drinken ontbrak.

Ik droomde, dat er geen onheil zou ontstaan
Geen verkeersongelukken meer zouden gebeuren
Geen overstromingen, aardbeving of orkaan
Waarbij veel doden zouden zijn te betreuren.

Ik droomde van een nieuwe hemel en aarde
Waar alles en iedereen volmaakt zou zijn
En waar God al Zijn schepselen aanvaardde
Hetzij rijk of arm, jong of oud, groot of klein.

Eens zal deze droom veranderen in werkelijkheid
Als God , de Heer wederkomen zal op de wolken
In al Zijn glorie, in Zijn grote macht en heerlijkheid
Hoe het dan zal gaan, kan niemand nog vertolken.

Fedde Nicolai

De vergadering verliep verder vlotjes: ik was om 10 uur alweer thuis. Nog wat gedronken en gelezen en dan naar bed.

Donderdag 5 januari

Een rustig dagje vandaag. Mijn lesvoorbereidingen voor de A-reeks afgemaakt. Nu moet ik alleen de eerste lessen nog kopiëren en de filmpjes en dergelijke in een mapje plaatsen. Verder wat mails voor het district en de turnkring afgehandeld. Het rooster voor het jeugdwerk tot en met juni staat op punt en is rondgestuurd. Met dank aan Meriellen, die het in elkaar gezet heeft. We eten vandaag pindasoep, bospaddesstoelensoep, stokbrood met kruidenboter, boterhammen en zalmsalade. Voor elk wat wils. De studeermotivatie van  vanmiddag bestond uit een kopje thee  met een halve tortilla met kaasdip, een plakje salami en wat geraspte kaas. Dit even gebakken in een koekenpan en klaar is kees. Verder nog een oreo met chocoladevulling en een snoepje. Vanavond voor zoonlief een beker warme chocomel met een stukje boterletter, een mandarijntje en een zakje colaflesjes. Voor dochterlief een kopje winterthee met een klein stukje boterletter. Na het eten met dochterlief een wandelingetje van een halfuur gemaakt om het hoofd weer fris te krijgen. Daarna de afwas gedaan en gestreken.

Vrijdag 6 januari

Vandaag toch boodschappen doen, want de garage heeft geen vervangwagen. Dat wordt dus opgeschoven naar volgende week. De administratie van december bijgewerkt in de computer. Alleen de bank- en kasboekingen nog doen en dan is 2016 klaar. Daar ben ik een flink deel van de middag mee bezig. Om half 5 boodschappen gaan doen. Zoonlief moet werken vanavond. Ik heb hem al gewaarschuwd dat hij voorzichtig moet zijn in verband met mogelijke gladheid. We eten vanavond gebakken patatjes met ribbekes, doperwtjes en appelmoes. Ik ruim de afwas op en duik in onze foto’s voor een artikeltje in de Libelle. Daarna nestel ik me de rest van de avond voor de tv. Zoonlief heeft lekker gewerkt en hij is niet gevallen met de fiets. Gelukkig maar!

Zaterdag 7 januari

Kuis-, opruim en werkjesdag vandaag. Ik rond mijn lesvoorbereidingen af, scan nog het een en ander in en maak setjes voor mijn leerlingen. Verder maak ik een planning voor de komende week. En passant krijg ik een berichtje van degene die morgen de kindernevendienst heeft, maar verhinderd is wegens een zware verkoudheid. Ik ruil mijn beurt van eind januari met haar. Die dienst bereid ik ook voor. Het thema is Driekoningen en we gaan het hebben over de ster die zij volgden. We besteden ook de verwerking aan het maken van sterren. Verder snijd ik de worst en de kaas voor de nieuwjaarsreceptie morgen na de kerkdienst. Ik zet ook de financiën van vandaag op een rijtje en stuur een berichtje naar de voorganger van dienst om te informeren of zij een babbeltje met de kinderen doet of dat ik dat voor mijn rekening neem. Ten slotte zal ik de living nog opruimen, zodat we de week beginnen zonder strijkplank en dergelijke. Vanavond een ontspannen avondje voor de tv, met een kleurboek of zoiets…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s