Weer aan het werk

De vakantie is weer voorbij en we vliegen er weer in. Op zondag kindernevendienst en vanaf maandag weer voor de klas. Ik ga het deze week hebben over onzekerheid, goede voornemens, sterke en zwakke punten, uitsluiting en de invloed van de Bijbel op de mensen. Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen… Verder een vergadering, een gesprek met iemand van slachtofferhulp en thuis onder andere het verzorgen van mijn studentjes.

Zondag 8 januari

Gelukkig heeft het vannacht niet meer gevroren, zodat de ruiten van de auto niet gekrabd moeten worden. Ik ga het met de kinderen hebben over de wijzen uit het oosten, de ster en waarom Herodes zou graag wilde weten waar de koning geboren zou worden. Het is een goed samenzijn met 5 kinderen, variërend in leeftijd tussen 4 en  12 jaar. Ze komen goed overeen en ik heb het idee dat iedereen goed aan zijn trekken komt. Terug in de kerk laten we de Legobijbel zien. Na de dienst is het nieuwjaarsreceptie. Ik praat met verschillende mensen en laat de bijbel aan verschillende mensen zien. Iedereen is positief over de Legobijbel. ’s Middags eerst iets eten en dan een stuk wandelen met manlief. Ik maak wat fotootjes van het kleine beetje sneeuw dat er nog ligt. Na het eten maak ik met dochterlief nog een klein wandelingetje. Dan kan ze daarna weer met een fris hoofd verder studeren. Zoonlief heeft een avondje vrijaf genomen: hij is naar een concert. Verder ga ik lekker onderuit op de bank.

Maandag 9 januari

Op tijd opgestaan om te gaan werken. Mijn eerste les loopt goed; de leerlingen hebben veel te vertellen en ze werken goed mee. Ook de tweede les verloopt prima. We hebben het uitgebreid over de goede voornemens van mijn leerling: hij had een aantal buizen op zijn kerstrapport omdat zijn gedrag niet goed was. Dat gaat hij nu veranderen, want hij had verder wel goede punten en alleen buizen omdat je je niet goed gedraagt, is een beetje stom, vindt hij zelf. Het tweede deel van de les besteedt hij aan het maken van nieuwjaarskaartjes om uit te delen aan zijn klas. Ik krijg er ook eentje van hem. Thuis zet ik meteen een kopje thee met lekkers voor mijn studentjes. Dan doe ik nog wat administratie. Het is Verloren Maandag, dus ik ga met zoonlief worstenbrood en appelbollen halen bij de bakker. Na het eten pak ik mijn tas en ga naar de bestuursvergadering van de turnkring. We maken kennis met onze nieuwe verenigingsmanager en bespreken eerst alles van het turn- en dansgala. We kunnen weer op pad voor sponsors voor in het programmaboekje. Het is een lange vergadering; ik ben pas om 11 uur thuis. Nog even iets drinken en dan naar bed.

Dinsdag 10 januari

Vanmorgen eerst met dochterlief naar de Decathlon om eens te zien naar skikleding. Ze gaat in de Paasvakantie met haar vriendje en zijn familie skiën. Uiteindelijk met een jack, een helm, een skibril en een paar truitjes naar huis. Ik ben doorgegaan naar slachtofferhulp voor het vervolgtraject. Ik heb daar een heel goed gesprek gehad met een van de medewerkers. Ze vindt wel dat ik goed bezig ben met de verwerking en al heel veel kleine stapjes gezet heb. Als ik dan opmerk dat ik nog veel stapjes te gaan heb, kan ze me geen ongelijk geven. Maar het gaat heel behoorlijk; ik heb geen volledige dagen meer dat ik me slecht voel; het zijn meer momenten. Na het gesprek neem ik de tram naar de Lunchgarden, waar ik een lekker kopje uiensoep en een dessertje eet. Verder met de bus naar Brasschaat, waar ik eerst nog een kopje thee drink in de leraarskamer. Tijdens mijn les ronden we de bundel over het ontstaan van de Bijbel af. Volgende week aan iets nieuws beginnen… Thuis doe ik nog wat administratie en dan begin ik aan het eten. Het zijn burgers vandaag. ’s Avonds lees ik een boek en kijk ik wat tv.

Woensdag 11 januari

Op tijd vertrokken voor mijn les in Burcht, maar toch te laat aangekomen. Marc is de les al begonnen en ik schuif aan. We gaan het hebben over vertrouwen en dat wordt gelinkt aan het verhaal van Abraham. De leerlingen moeten het naspelen. Dat is erg grappig: Ruben is een overtuigend oud mannetje. Na afloop met de tram en de bus naar huis. Thuis doe ik de was en ondertussen doe ik nog het een en ander op de laptop. We eten samen, want dochterlief slaapt vannacht bij haar vriendje en zoonlief is gaan werken. Daarna gaat hij nog bij een vriendin langs. Ik kijk wat tv en ga op tijd slapen.

Donderdag 12 januari

Wakker geworden met een serieuze hoofdpijn. Dat wordt niet werken vandaag… Me ziek gemeld en met een pijnstiller weer in bed gekropen. Licht ontbijtje genoten en weer gaan liggen. Rond de middag nog een pijnstiller en daarna is het langzaam maar zeker gezakt. Om een uur of 2 opgestaan en wat werkjes in huis gedaan. ’s Avonds met zoonlief croques gemaakt en gebakken. Na het eten nog wat licht pc-werk gedaan. Op tijd naar bed.

Vrijdag 13 januari

Goed wakker geworden vandaag: de hoofdpijn is weg! Na een lekker ontbijtje even de mail gecheckt en me voorbereid op het gesprek van deze morgen: ik ga met een collega kerkenraadslid praten met een kandidaat-ouderling om te zien of we nog zaken administratief in orde moeten brengen met betrekking tot haar registratie als officieel lid van onze kerkgemeente. Precies op de afgesproken tijd vertrekken we. De ontvangst is hartelijk, met koffie en cake. Het is een goed en verhelderend gesprek. Na afloop gaan we naar huis. Na de lunch werk ik de strijk weg en doe nog een paar kleine boodschapjes in het dorp. We eten fish and chips vanavond. Dochterlief helpt mee de visstukjes paneren. ’s Avonds spreek ik af met de voorzitter van de turnkring dat ik morgen met hem mee kan rijden naar de wedstrijd waar ik achter de toog ga helpen.

Zaterdag 14 januari

Laat wakker geworden. Na het ontbijt een boodschappenlijstje gemaakt en naar de Jumbo gereden. Weer thuis de boodschappen opgeruimd en nog even iets gegeten. Daarna ben ik me gaan omkleden en naar de plaats van afspraak gewandeld. Tijdens het wachten nog een babbeltje gedaan met de trainster van dochterlief. Op tijd gearriveerd in Mortsel. Tijdens onze shift is het hollen of stilstaan. Er zijn lange periodes dat we zo goed als niets te doen hebben en dan is het weer heel druk. Uiteindelijk toch wel hard gewerkt. Eenmaal weer thuis eerst binnen nog iets gegeten en gedronken voor ik naar het winterstraatfeest ben gegaan. Daar met verschillende mensen gebabbeld. Het was erg gezellig. Om kwart voor 12 naar binnen. Nog even gepraat met dochterlief en de papieren voor zondagmorgen afgedrukt. Daarna naar bed.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s