Verder na de klap…

Het leven gaat verder na de klap. De nieuwe week brengt weer van alles met zich mee: tienerbijeenkomst in de kerk, het zoeken naar een nieuwe auto, die we vinden, examens, een dochter die wat ziekjes is en kampt met de gevolgen van het ongeval, spier- en andere pijntjes bij manlief en mijzelf, migraine, examens en het begin van een verkoudheid.

Zondag 22 januari

Met de vervangwagen naar de kerk. We hebben 5 tieners in onze bijeenkomst en we praten over Syrië en het fenomeen ‘hoop’. Het is een ontspannen bijeenkomst en iedereen doet lekker mee. De koffie na afloop smaakt goed. Manlief gaat ’s middags met dochterlief langs de huisartsenpost, want ze heeft toch nog wel last van het een en ander. Ze heeft een lichte hersenschudding en kan het beter een paar dagen rustig aan doen. We gaan vandaag kokkerellen: kipfilet met pesto en ontbijtspek, gebakken aardappeltjes en ratatouille. Het smaakt prima! ’s Avonds een wandelingetje gedaan met dochterlief.

Maandag 23 januari

De eerste les van de week. Het gaat deze week over zorgen voor elkaar. We kijken naar Jezus die zieken geneest en we praten over hulporganisaties en aandacht hebben voor elkaar. Het gesprek gaat alle kanten uit: van je niet aan de regels houden tot Donald Trump. De tweede les gaat over de barmhartige Samaritaan, die de naaste blijkt te zijn van het slachtoffer van een overval. Mijn leerling is ervan overtuigd dat hij de Samaritaan zou volgen in zijn reactie op een ongeval. We bekijken een aflevering van Puberruil, waarin we zien dat anders zijn niet perse betekent dat je minder bent. En turnen is absoluut geen meisjessport, volgens mijn leerling (een echte voetballer). Hij zou graag eens meedoen aan zo’n programma. Tot slot doen we nog een bordoefening: ik teken een stad met wijken die gescheiden zijn door grachten. In de wijken schrijven we bevolkingsgroepen en in de grachten de vooroordelen die we tegen hen kennen. Het lijkt hem uiteindelijk geen fijne stad om te wonen. Ik ga na de les naar het winkelcentrum in Kapellen om een sleutel te laten bijmaken en nog wat gerief voor woensdag te kopen. Dan snel naar huis. Manlief was vandaag vrij van zijn werk om het een en ander af te wikkelen in verband met het gebeuren van afgelopen zaterdag. Hij heeft een andere auto gekocht, die binnen een week afgeleverd zal worden. Na een kopje thee begin ik aan het eten: risotto. ’s Avonds ga ik samen met dochterlief de groente halen.

Dinsdag 24 januari

Ik word ’s morgens wakker met een bonzend hoofd: migraine. Dat wordt geen lesgeven vandaag. Ik eet iets en drink een kopje thee. Daarna slik ik mijn medicatie en kruip weer in bed. Om half 12 pak ik een tweede pil en drink een kopje koffie. Daarna bel ik naar school dat ik ziek ben. Een uurtje later ga ik naar beneden en na een lichte lunch neem ik contact op met onze spaarbank om geld over te maken voor de auto. Daarna bel ik naar een psychologisch centrum om een afspraak te maken voor een intake gesprek. We willen dochterlief laten testen op concentratieproblemen. Eind februari kunnen we terecht. Verder doe ik niet veel vandaag. In de loop van de middag zakt de hoofdpijn verder. We eten vandaag soep met foccacia en stokbrood. ’s Avonds onderuit voor de tv, nadat ik de spullen voor morgen bij elkaar gezocht heb.

Woensdag 25 januari

De migraine is over, dus ik kan vandaag weer aan het werk. Als ik op school aankom, hoor ik van een collega dat Marc ziek is vandaag. Ook de collega van zedenleer is afwezig. Dat betekent dat hun leerlingen verdeeld worden. Onze dwarsligger mag vandaag islam volgen en ik krijg de leerlingen van zedenleer erbij. Ik improviseer een inleiding over het thema ‘tijd’ en leg dan uit dat we vandaag een klokje gaan knutselen. 2 leerlingen hebben geen zin om te knutselen en zij mogen achter de computer op zoek naar filmpjes over tijd. Met de rest ga ik aan de slag. Een half uur voor het einde van de les is iedereen klaar. Ik laat ze spelen tot het tijd is. Daarna wandel ik met een van mijn leerlingen door het natuurgebied naar de bus. Om kwart na 2 ben ik thuis. Ik maak een kopje soep warm en eet er een paar stukjes brood bij. Dan handel ik nog wat administratie af. ’s Avonds eten we puree van aardappels, knolselderij en pesto met bloemkool, maïs en peultjes. Daarbij een kippencervela. Dochterlief is niet naar haar examen geweest, dus ze moet binnenkort haar doktersattest binnenbrengen. ’s Avonds tv gekeken.

Donderdag 26 januari

Ik voel mij niet super als ik wakker word, maar ik kan wel gaan werken. Ook met mijn leerling van vandaag heb ik het over zorgen voor elkaar. Na afloop van de les pak ik de bus naar de stad. Daar drink ik een koffietje met een koek erbij. Dan pak ik de tram naar Deurne. Daar heb ik een onthaalavond voor nieuwe leerkrachten in het GO. Na afloop praat ik nog wat na met een paar collega’s van mijn school in Stabroek. Een van hen woont in Kapellen en brengt me thuis. Daar eet ik nog een kopje soep en dan kruip ik voor de tv.

Vrijdag 27 januari

Met de vervangwagen rijden we naar de winkel om boodschappen te doen. Dan ga ik wassen. Intussen is zoonlief vertrokken voor zijn examen. Ik doe wat administratie op de computer terwijl de wasmachine draait. Aan het eind van de middag vertrekt manlief om de nieuwe auto te gaan halen. Ik begin aan het eten: pannenkoeken vandaag. Zoonlief eet niet mee, want hij gaat werken vanavond. Als de pannenkoeken klaar zijn, begin ik met dochterlief vast te eten, want het is vanavond Jazz in de Kapel, dus we moeten bijtijds weg. Om kwart na 7 komt manlief thuis. We zijn vlak voor 8 uur ter plaatse. We krijgen een drankje en vinden nog een plaatsje. Dan is het luisteren en genieten. In de pauze praten we bij met een paar bekenden, die we niet zo vaak zien. Na afloop praten we nog even na en gaan dan naar huis. 

Zaterdag 28 januari

Vandaag is het poetsdag. Ik stof de keuken en de woonkamer en ruim nog het een en ander op. Na de middag werk ik de strijk weg. ’s Avonds bereid ik mijn lessen voor. Verder gebeurt er niet veel bijzonders vandaag. We eten bami goreng. Lekker met verse groente, pindasaus, sateetjes, ham en een spiegeleitje. Dochterlief kiest voor een vegetarische burger met pindasaus en mie met kaassaus en champignons. Niet al te laat naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s