Druk, druk, druk….

Er staat weer een druk weekje voor de deur. Wedstrijd van dochterlief op zondag, zoonlief vertrekt voor een kleine week naar Lissabon (ook op zondag), 2 vergaderingen, lessen, van alles regelen, stukken lezen, boodschapjes én al eens nadenken over een cadeautje voor alle jarigen die eraan zitten te komen…

Zondag 5 februari

Niet naar de kerk vandaag. Dochterlief is vroeg met de auto vertrokken om te jureren en vanmiddag heeft ze zelf wedstrijd. Wij willen wel graag gaan kijken en kunnen meerijden met een clubgenootje. Maar zij moet eerder springen en wij worden om 11 uur opgehaald. We eten een broodje en een tosti voor haar wedstrijd begint. Ze springt goed, maar de vorige keer ging het beter. Ze eindigt als 3e van Antwerpen, maar het gaat nu nog niet om een medaille. Dat is voor de volgende wedstrijd. Na afloop drinken we nog wat en dan gaan we richting Antwerpen. We zetten dochterlief af bij haar vriendje thuis. We maken samen een lekkere pan risotto. ’s Avonds nog even achter de laptop en niet te laat naar bed.

Maandag 6 februari

Op tijd uit bed en na een lekker ontbijt vertrokken naar Stabroek. Daar niet de gewone les gegeven, maar een spel gespeeld ter voorbereiding op de wereldmeerdaagse, waar de leerlingen volgende week dinsdag naartoe gaan. Het is een tof spel, maar erg eerlijk is het niet, vinden ze. De rijkste speler begint met een veel hoger startgeld en hij verdient ook veel meer dan de armste speler. Door het spel heen blijkt dan ook nog eens dat de rampen vooral de armsten treft, want zij moeten verhuizen omdat hun huis is weggespoeld bij een overstroming, ze moeten hun huis herstellen na een orkaan, ze hebben geen ziektekostenverzekering, geen recht op ouderschapsverlof en ga zo maar door… Aan het eind van de rit heeft de speler die als rijkste begon dus ook het meeste geld. Ik pak de bus naar huis en stap uit bij de supermarkt, waar dochterlief met de auto naartoe komt. We doen de boodschappen en thuis ruim ik die op. Dan begin ik aan het eten: aardappeltjes, broccoli en gehaktballen met tomatensaus. Na het eten ga ik naar de bestuursvergadering van de turnkring. Het is een lange vergadering, maar er wordt dan ook veel besproken. De verenigingsmanager is goed bezig. En de voorbereidingen voor het gala zijn in volle gang. Om kwart voor 11 ben ik thuis. Daar drink ik nog wat en ga dan liggen.

Dinsdag 7 februari

Een dagje vrij vandaag en van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens lekker lui te zijn. Tegen 10 uur dochterlief wakker gemaakt en even onder de douche. Daarna ontbeten en wat administratie afgehandeld. Een was ingestoken en aangezet. Na de lunch met dochterlief een taart en koekjes gebakken. De koekjes zien er niet mooi uit, maar ze smaken prima. Ook de taart is goed gelukt. Intussen gaat de was door: nog een was ingestoken, wat opgehangen en de rest in de droger gestopt. Daarna de keuken opgeruimd en naar de zaal. Weer thuis aan het eten begonnen: lasagne met tomatensaus en kaas. Na het eten de strijk weggewerkt en de laatste was opgehangen. Op tijd naar bed.

Woensdag 8 februari

Op tijd uit bed en op weg naar school. Vandaag weer een les apart met mijn 2 protestantse leerlingen na een aantal gezamenlijke lessen met mijn katholieke collega. We praten over het verschil tussen mannen en vrouwen en lezen het verhaal van de overspelige vrouw die Jezus’ voeten wast. We bekijken een aantal filmpjes over de rol van mannen en vrouwen in verschillende culturen. Een halfuur voor het einde van de les zijn we klaar met de les. Ik haal mijn ganzenbord boven en praat met hen over de vragen die we tegenkomen. Na de les komt dochterlief mij ophalen. We gaan naar de Ikea om een aantal dingen te kopen: een nieuwe overtrek voor de zetel, een nieuw dekbed voor dochterlief en een wissellijst voor zoonlief, die een aquarel cadeau heeft gekregen. We lunchen in het restaurant en gaan dan naar de kassa. Eenmaal thuis bereid ik de vergadering van vanavond voor. Om half 5 loop ik nog even naar de apotheek. Daarna begin ik aan het eten: stamppot met aardappelen, wortelen, uien en spitskool. Ik schep een portie in een Tupperware doosje en pak mijn zak in. Dan vertrek ik naar de bus. Op het station eet ik al wat terwijl ik op de trein wacht. In de trein eet ik verder. Ik ben iets na 7 uur ter plaatse. We hebben een korte voorbespreking en daarna kan de vergadering beginnen. Het notuleren gaat goed. In de pauze praat ik bij met wat bekenden. Na afloop ga ik samen met een predikant uit Antwerpen naar het station. Als we Antwerpen naderen, zie ik dat ik de bus naar Ekeren niet meer haal, dus ga ik verder met de trein naar station Ekeren. Ik stuur naar manlief dat ik met de trein naar Ekeren kom en of hij mij tegemoet wil komen. Dat doet hij. Het laatste stuk lopen we samen. Ik heb de hele dag al last van mijn buik en nu wordt het wel heel erg. Eenmaal thuis loop ik meteen door naar het toilet. Manlief trekt zijn jas en schoenen weer aan en fietst naar de apotheek van wacht voor medicijnen tegen diarree. Om half 2 liggen we uiteindelijk op bed. Ik hoop dat ik morgen kan gaan werken…

Donderdag 9 februari

Als ik ’s morgens wakker word, heb ik nog altijd erge buikpijn. Eerst denk ik dat ik wel kan gaan werken, maar het wil niet echt zakken. Dus meld ik mij toch maar ziek. Een dagje rustig aan doen dan maar. Om half 11 smeer ik een paar beschuitjes en drink een beker thee. Om 12 uur kom ik uit bed. Ik zet koffie en neem een klein stukje taart. Mijn darmen zijn nog erg onrustig, maar verder gaat het redelijk. Ik doe de hele dag rustig aan en ga om 5 uur even naar de winkel voor margarine en room. Dan maak ik het eten: pasta met 4-kazensaus. Het is erg lekker. ’s Avonds kruip ik  in de zetel voor de tv. Met een pilletje tegen de kramp naar bed.

Vrijdag 10 februari

Vanmorgen heel vroeg uit bed, want ik wil om 8 uur op school zijn. Ik moet eerst even langs het secretariaat, want het is mijn eerste dag op deze school. Ik ben veel te vroeg in de stad (half 8), dus ik drink eerst nog een kopje thee in de Starbucks op het Centraal Station. Daarna pak ik de tram naar school. In de leraarskamer maak ik kennis met mijn katholieke collega. Zij heeft mijn leerling de afgelopen twee weken in de klas gehad. Ik drink nog een koffietje voor de bel gaat. Dan laat ze me zien waar haar klas is. De mijne zit er recht boven. Ik maak eerst uitgebreid kennis met mijn nieuwe leerling. Hij is 16 jaar en zit in het 4e. Hij is ook heel geïnteresseerd in mijn verhaal. Dan beginnen we met de les van deze week over het verschil tussen mannen en vrouwen. We lezen een stukje uit de bijbel en praten erover na. Dan bekijken we een aantal filmpjes over de rol van mannen en vrouwen in verschillende culturen. Tot slot spreek ik met hem af dat we het volgende week over verschillende godsbeelden gaan hebben en de week nadien zullen we nog even zien. Na de krokusvakantie gaan we naar Pasen toewerken. Om 10 over 10 gaat de bel. Ik pak mijn spullen in en ga naar de tram. Om 11 uur ben ik thuis. Ik begin aan het verslag van de vergadering van afgelopen woensdag. Tussendoor is het tijd voor de lunch. Daarna maak ik het verslag af en bereid de les over godsbeelden voor. Voor mijn andere lessen moet ik niet zoveel voorbereiden, want maandag hebben we een spel gespeeld, dus die les ligt er nog en dinsdag heb ik geen les gegeven, omdat de lessen om half 2 stopten. Donderdag was ik ziek, dus daar kan ik ook de les van deze week nog geven. Alleen voor woensdag moet ik even zien, maar misschien grijp ik wel terug op een les van eerder in deze periode die ik nog niet gegeven heb. Daarna werk ik mijn blog bij en dan ga ik even naar de winkel. Ik haal eten voor manlief en dochterlief.Zoonlief is intussen thuisgekomen uit Lissabon. Hij heeft een superweekje gehad, maar hij is wel erg moe. Hij weet ook nog niet of hij wel iets wil eten. Zelf eet ik niet thuis. Om kwart na 7 ga ik naar het Chinese restaurant aan de bushalte bij de kerk. Ik ben de eerste. Tien minuutjes later komen de volgende mensen van het bestuur. We bestellen een rijsttafel; daar zit voor iedereen wel wat lekkers bij. Het is erg gezellig en erg lekker. Om kwart voor 12 ben ik thuis. Thuis drink ik nog iets en dan ga ik naar bed.

Zaterdag 11 februari

Vroeg wakker, want we hebben een drukke dag voor de boeg. Om half 10 vertrek ik te voet naar de zelfverdediging. We leren weer veel nieuwe trucjes en technieken om aanvallers af te weren en ervoor te zorgen dat we veilig wegkomen. Tegen 12 uur komt manlief binnen en even later staat ook het vriendje van dochterlief in de zaal. We rijden naar Oud-Turnhout, waar dochterlief vanmorgen gejureerd heeft en vanmiddag heeft ze zelf wedstrijd. De eerste 2 sprongen gaan heel goed, maar de derde is minder: ze landt in het geel. Ze eindigt uiteindelijk als 7e van de 14. We eten en drinken iets in de kantine en daarna gaan manlief en ik boodschappen doen bij de dichtstbijzijnde supermarkt in Nederland. Op de terugweg komen we langs een bouwmarkt, waar we ook nog wat boodschapjes halen. Dochterlief is nog aan het jureren en het vriendje zit op de tribune. Wij zoeken een plaatsje in de cafetaria en drinken nog iets. Intussen kijken we naar de A-springers. Na afloop vragen we aan dochterlief hoeveel 0-sprongen ze heeft uitgedeeld. Het waren er behoorlijk wat. Als ze nog iets gedronken heeft, rijden we naar Oostmalle, waar dochterlief en haar vriendje een etentje hebben. Vandaar rijden we naar huis. Daar gooien we een zak diepvriesrijst in de wok en bakken dat op. Met pindakaas, ketjap, een gebakken eitje en kroepoek erbij is het een lekker maaltje. Manlief wil dit volgende week ook wel aan de familie voorzetten op zijn verjaardag. ’s Avonds bekijken we weer een deel van zijn verzameling openbaar vervoerfoto’s. We gaan laat naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s