Lente in de lucht

De week begint koud, maar na een paar dagen hangt er toch lente in de lucht… Op het programma deze week de gewone dingen: lesgeven, zaalwachten, de gebruikelijke besognes thuis en een verjaardagsweekend in het vooruitzicht. Dochterlief haar tablet is in reparatie, dus de laptop moet gedeeld worden… De lesvrije week is voorbij, dus onze studentjes moeten weer aan de bak.

Zondag 12 februari

Als we in de kapel arriveren, is iedereen druk bezig met het zetten van koffie en het klaarzetten van de kopjes en dergelijke. De koster van dienst is niet komen opdagen. Ik help nog even mee en begroet ook de dienstdoende dominee. Ook de paaskaars is er niet: de persoon die de nieuwe kaars verzorgt, zal hem meegenomen hebben en vergeten zijn de oude terug te brengen. Voor het overige verloopt de dienst gelukkig goed. Na afloop help ik met opruimen en afwassen. Om half 1 zijn we thuis. ’s Middags houd ik mij bezig met lezen en ik begin aan een nieuwe kleurplaat. Om kwart voor 6 beginnen manlief en ik aan het eten: kipfilet met pesto, tomaat en mozzarella, gevulde courgette en aardappelpuree. Het is erg lekker, alleen de kip is iets te gaar. ’s Avonds gaat manlief wandelen. Ik doe nog wat computerwerk. Als manlief terug is, gaat hij in bad. Daarna is het bedtijd.

Maandag 13 februari

De nieuwe werkweek is weer begonnen. Ik bespreek met mijn leerlingen het spel van vorige week en daarna beginnen we aan de les over occultisme. Als ik ze vertel dat ze zich er beter niet mee bezig houden, vraagt een van hen waarom we er nu dan wel mee bezig zijn. Ik wijs ze erop dat het belangrijk is dat je weet wat iets is om het te kunnen vermijden. We besluiten de les met een stellingenspel over ‘rare weetjes’. De tweede les houden we ons bezig met het verschil tussen mannen en vrouwen. Als we klaar zijn met de les, spelen we een ganzenbord met bijbelse en algemene vragen. Op weg naar huis koop ik nieuwe inkt voor de printer. Thuis check ik mijn lessen voor de rest van de week. Ik ga naar de zaal om wat T-shirts af te geven en als ik thuiskom, begin ik aan het eten: pasta bolognese. ’s Avonds kijken we naar een serie op tv: Beau Sejour, terwijl ik de strijk wegwerk. Het gaat over een meisje dat vermoord is, maar door sommige mensen nog gezien wordt. Daarna ga ik naar bed.

Dinsdag 14 februari

Ik word wakker met een fikse hoofdpijn. Ik sta wel bijtijds op en neem na het ontbijt een antimigraine pil. Ik zeg de vakgroepvergadering af. Ik bekijk samen met dochterlief nog een aflevering van Beau Sejour en ga dan wat eten. Daarna pak ik mijn spullen bij elkaar om te gaan werken. Zoonlief is al vertrokken voor een sollicitatiegesprek voor het praesidium van de studentenvereniging. Daarna heeft hij college en ’s avonds is het cantus. Morgen na zijn colleges komt hij weer naar huis. Dochterlief heeft laat college en zij neemt de auto mee, zodat ze zeker op tijd terug is. Ik vertrek om 2 uur naar school. Er staat nog een fikse wind, maar ik ben toch op tijd. Ik tref 2 van mijn levensbeschouwelijke collega’s. Een van hen vraagt of ik een protestantse kerk in Antwerpen Centrum weet, want ze willen met de leerlingen van 6 en 7 naar Antwerpen om een moskee, een synagoge, de kathedraal en eventueel een protestantse kerk te bezoeken. Ik beloof dat ik eens zal polsen bij de predikant van de kerk in Antwerpen Centrum. Die ligt niet al te ver van de kathedraal. Tijdens de les kijken we naar de film Oorlogswinter. Als het belt, is de film bijna gedaan en we besluiten hem uit te kijken. Na afloop beloof ik dat we er volgende week over na zullen praten. Ik ben om half 6 thuis. Om kwart na 6 begin ik aan het eten: patatjes, boontjes en saucijsjes. ’s Avonds kijk ik tv. Ik ga op tijd naar bed.

Woensdag 15 februari

Ik sta om kwart voor 8 op en dek de tafel voor het ontbijt. Manlief is vandaag vrij, dus we ontbijten samen. Om 9 uur stappen dochterlief en ik de deur uit. De bus is snel in de stad en ik ga door naar de metro. Dochterlief is nog te vroeg en ze loopt een stukje met mij mee. Ik ben ruim op tijd op school. De leerkracht van islam is ziek en de lerares zedenleer stelt voor om de hele groep samen te zetten en naar een film over pesten te kijken. Dat doen we. Het is een aansprekende film en de meeste leerlingen zitten ademloos te kijken. De afloop is nogal dramatisch. Volgende week kijken we het laatste stuk. Ik ga nog even de stad in om cadeautjes te kopen. Op de bushalte tref ik een oud-klasgenoot van dochterlief. We praten uitgebreid bij. Thuis drink ik een kop thee en werk mijn blog bij. Na het eten ga ik wandelen met zoonlief. Hij is wat brak teruggekomen van de cantus van gisteravond en bovendien heeft hij van zijn vlam de boodschap gekregen dat zij geen speciale gevoelens voor hem heeft. Niet zo leuk, dus. De wandeling en de frisse neus doen hem zichtbaar goed. Dan ga ik met manlief verder met foto’s inplakken. Als dochterlief om half 11 thuiskomt, kijken we weer een aflevering van Beau Sejour. Daarna is het bedtijd.

Donderdag 16 februari

Om half 10 pak ik de bus richting stad. Daar heb ik een mooie aansluiting op de bus naar Boom. Ik passeer nog even langs het secretariaat om het afwezigheidsregister te tekenen en zet me nog even met een kop thee in de leraarskamer om te wachten tot het belt. Ik geef vandaag les zonder laptop, maar met Lego-bijbel. We lezen over boze geesten en praten over de gevaren van occultisme. We eindigen het eerste lesuur met een 12-tal stellingen, waarvan mijn leerling moet raden of ze waar of niet waar zijn. Na het eten (zalmsalade in een pot) gaan we verder met het stellingenspel: er resten nog 13 stellingen. Terwijl ik ze op het bord schrijf, leest mijn leerling in de Lego-bijbel. Hij vindt het ook een knap boek. Na het stellingenspel spelen we het ganzenbord van mijn collega-leerkracht. We spelen net zolang tot alle vakjes behandeld zijn. Dan is het ook tijd om te gaan inpakken. Ik breng nog even de pot van de salade terug naar de broodjeszaak en passeer dan nog even langs de Colruyt voor wat proviand. Ik ben om half 6 thuis. Om kwart na 6 begin ik aan het eten: samen met zoonlief verrijk ik de pakken tomatensoep met wat extra verse groente. We stoppen het brood in de oven en om kwart na 7 kunnen we aan tafel. ’s Avonds doe ik weer een wandeltje met zoonlief. De rest van de avond kruip ik in de zetel om te lezen.

Vrijdag 17 februari

Manlief moet vandaag uitzonderlijk naar Brussel en ik vertrek ook vroeg om les te gaan geven. Als ik op school aankom, is mijn leerling er nog niet. Mijn collega’s weten al wel te vertellen dat hij een aangepast rooster heeft, omdat hij op krukken loopt. Als ik op het secretariaat sta te wachten, komt hij aangewandeld. We besluiten om in de leraarskamer te gaan zitten, want met die krukken tot de 3e verdieping komen, is wel erg lastig! Ik heb een Powerpoint gemaakt over godsbeelden met plaatjes, teksten en liedjes. Langzaam maar zeker werken we de les door. Elke dia wordt besproken en elk lied wordt zorgvuldig beluisterd. De les is nog niet helemaal afgewerkt als het belt. Volgende week gaan we verder. Na de les stap ik de schoolpoort uit en zoek een plekje om een kopje thee te drinken. Onderweg passeer ik de Sint Joriskerk, die ik even van binnen ga bekijken. Ik maak ook een paar foto’s. Na mijn thee wandel ik verder naar de Rooseveltplaats waar ik met zoonlief heb afgesproken. Te voet gaan we naar de Chinese supermarkt, waar we boodschappen doen voor het eten van komende zondag. We kopen pindasaus, zoetzure saus, gebakken uitjes, garnaaltjes en surimisticks. Daarna gaat zoonlief naar college en ik neem de bus naar huis. Thuis begin ik alvast met opruimen. Ik pak de cadeautjes voor manlief en schoonzoon in. We zijn maar samen met eten, manlief en ik. We eten Luikse balletjes met aardappelpuree uit de diepvries. Dochterlief komt wat later thuis, want zij heeft lesgegeven. Voor haar heb ik een blikje ravioli met groentevulling gekocht. Als zij gegeten heeft, gaan we een wandelingetje maken. Daarna kijken we wat televisie onder het genot van een kopje koffie met mini-eclairs. Later op de avond zitten we nog even samen met een drankje en een hapje. 

Zaterdag 18 februari

Een druk dagje voor de boeg. Om half 10 word ik opgehaald om naar de zelfverdedigingsles te gaan.We leren weer veel bij, en ook de al geleerde technieken worden nog eens herhaald. Als ik weer thuis ben, gaan we aan de schoonmaak. Zodra dochterlief thuis is van het jureren, maak ik een boodschappenlijstje en gaan we naar de winkel. Daarna maken we verder schoon. Als we daarmee klaar zijn, zetten we het eten op. Terwijl dat opstaat, ga ik onder de douche. Na het eten ruimen we de boel op en stappen op de fiets naar het feestje van de schoonzoon. Het is erg gezellig. We maken uitgebreid kennis met zijn familie. Om kwart voor 12 stappen we op de fiets naar huis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s