Krokusvakantie

Ik heb een weekje vakantie. De rest van het gezin moet werken en naar college, dus ik heb de tijd aan mezelf. Zondag naar de kerk en daarna de verjaardag van mijn moeder gaan vieren. Verder staat er een intakegesprek met het psychologisch centrum op het programma, een dagje Zeeland, een studiedag in Brussel, de wereldgebedsdag, een vergadering en een borrel die manlief nog te goed heeft voor zijn verjaardag.

Zondag 26 februari

Om 9 uur vertrekken we naar de kerk. Het is vandaag tienerclub en bevestiging en afscheid van ambtsdragers. We zetten alles klaar in de jeugdruimte en dan komt de jeugd binnen. Uiteindelijk hebben we er vandaag maar 2. De zoons van een van onze nieuwe kerkenraadsleden zijn onverwacht bij de grootouders blijven logeren. We besluiten toch wel de kerk in te gaan voor de bevestiging, omdat het ook wel in het thema van vandaag past. We gaan het hebben over passie. We praten over de betekenis van het woord, vragen de dames naar hun passie en naar wat ze juist absoluut niet graag doen. Dan lezen we over Saulus/Paulus, wiens passie totaal veranderde na een ontmoeting met God. Als de kinderen naar binnen gaan, gaan wij met ze mee. Het collectedoel van vandaag wordt toegelicht door een van onze jongeren die daar een halfjaar is geweest.  Bij het uitgaan van de dienst is er nog een extra collecte voor de wereldgebedsdag. Na de dienst praat ik met een van onze nieuwe ouderlingen. Dochterlief is inmiddels gearriveerd en ze praat ook nog even bij met deze en gene. We ruimen de jeugdruimte op en dan rijden we weer naar Nederland. Eerst even naar m’n schoonzusje om nog wat wintersportkleding te passen. Daarvandaan rijden we naar mijn moeder. Daar is het rustig: morgen komt er nog wat visite. Mijn broer is er met zijn gezin en wij zijn er met 3. Het is wel gezellig. Na het avondeten rijden we weer naar huis. Daar kijk ik samen met dochterlief en schoonzoon de voorlaatste aflevering van Beau Séjour. Daarna lees ik nog wat.

Maandag 27 februari

’s Morgens wat later wakker dan anders en begonnen met het voorbereiden van mijn lessen. Ook de administratie van januari afgerond. Om 4 uur aan het avondeten begonnen. Als ik met dochterlief moet vertrekken, is dat zo goed als klaar. Ik pak voor de zekerheid een paar mueslikoeken mee. Het is druk onderweg,maar we zijn goed op tijd. We hebben een uitgebreid gesprek over wat de problemen van dochterlief precies zijn. Volgens de deskundige is het wel vrij zeker dat er een diagnose uit de tests gaat komen. Na het gesprek rijden we weer naar huis. Daar is het eten klaar, manlief is intussen thuis en zoonlief is het eten aan het afronden. Na het eten arriveert onze schoonzoon. We gaan met 5 nog iets drinken voor de verjaardag van manlief. Alleen blijken alle gelegenheden in Ekeren gesloten of volgeboekt. We pakken de bus richting cinema en daar vinden we wel een plaatsje. Het is erg gezellig. Na 2 drankjes wordt het tijd om de bus naar huis te pakken. Ik heb de hele avond al wat keelpijn. Ik hoop niet dat dit doorzet…

Dinsdag 28 februari

Een uur voor de wekker van manlief afloopt word ik wakker met een stevige keelpijn, een dikke slijmkoek in mijn keel en wat hoofdpijn. Ik vrees dat ik het te pakken heb. Ik ga er even uit om wat medicijnen te pakken, wat te drinken en iets te eten. Daarna kruip ik weer in mijn bed. Na de middag kom ik uit bed. De hoofdpijn is wat gezakt en ik kruip even achter de laptop. Ik kruip daarna nog een poosje in mijn bed, tot het tijd wordt om het eten te maken. Zoonlief helpt gelukkig een beetje mee. Na het eten hang ik wat in de zetel voor de tv. Als dochterlief terug komt van turnen kijken we nog een aflevering van Beau Séjour. Daarna ga ik weer naar bed. Ik ben bekaf…

Woensdag 1 maart

Als ik (weer veel te vroeg) wakker word, is het nog niet veel beter. Ik pak weer wat te drinken en een pijnstiller en kruip nog even in mijn bed. Ook vandaag doe ik niet veel. Ik ga wel even langs de apotheek voor wat pijnstillers en een slijmoplosser. Dan kruip ik onder een fleece dekentje in de zetel en kijk wat tv. De hoofdpijn wordt erger en rond de middag slik ik een anti migrainepil. Dat is niet zo’n goed idee, want die blijft steken. Het gevolg is dat alles wat ik vandaag gegeten heb, er weer uitkomt. Ik voel me beroerd. Ik drink veel thee en eet zo af en toe een beetje. ’s Avonds eet ik wel warm, samen met manlief. Dochterlief staat in de turnzaal en zoonlief heeft een feestje. Ik ga weer op tijd naar bed..

Donderdag 2 maart

Ik begin me weer een beetje beter te voelen. Nog wel wat keelpijn, maar de hoofdpijn is (grotendeels) weg. Ik voel me goed genoeg om te wassen. In de loop van de dag krijg ik een berichtje van een collega kerkenraadslid, dat ook in Ekeren woont. Zij heeft geen vervoer, want haar man en zoons zijn op skiverlof. Ik stuur manlief een berichtje om te vragen of hij ons naar de kapel kan brengen. Ik voel me wel weer goed genoeg voor een vergadering. We eten stamppot met zoete patatten. Daarna rijden we naar de kapel. Het is een lange, maar goede vergadering. Om kwart voor 12 ben ik weer thuis. Nog even zitten en dan naar bed.

Vrijdag 3 maart

Hoofdpijnvrij! Joepie! Eindelijk goed genoeg voor een boel achterstallig werk. Ik zet mijn lessen voor de komende periode in elkaar en doe de administratie van februari. Als ik beneden kom, zie ik dat mijn fiets (waar zoonlief mee naar t stad is vertrokken) nog niet terug  is. Eens even mijn gsm checken: ja hoor, hij is in de stad blijven slapen. Als hij thuiskomt, voelt hij zich niet super: het was iets te gezellig gisteravond. Ik stuur een mailtje naar de organist van komende zondag met het projectlied en de melodie. Daarna stuur ik een mail naar degene die komende zondag de kinderen heeft. Via messenger heb ik contact met iemand anders van de kindernevendienst. Zij wil het project wel inleiden. Om 4 uur gaan we boodschappen doen. Als die zijn opgeruimd, begin ik aan het eten. Zoonlief heeft nog geen honger, dus we eten met 3. Daarna vertrekken we naar de kapel. Het is Wereldgebedsdag. We zetten alles klaar en dan kan de dienst beginnen. Er zijn niet zo veel mensen, maar we zijn wel content met een opkomst van 16 personen. Dat valt goed mee na een pauze van 2 jaar. Na afloop is er koffie, mango-kokossap met Filippijnse koekjes. Dan ruimen we op en gaan naar huis. Thuis kruip ik nog even voor de tv.

Zaterdag 4 maart

Eindelijk weer eens wat langer geslapen. Wel weer wat hoofdpijn, maar daar neem ik wel iets tegen in. Na het ontbijt zoek ik samen met dochterlief naar een outfit voor ’s avonds: ze heeft een feestje in afterski-thema. Samen komen we er wel uit. Daarna ga ik strijken. Rond de middag eten we nog wat en om 2 uur gaat de bel: er staat een vriendin voor de deur die samen met ons naar de carnavalsoptocht komt kijken. Het is een lange stoet deze keer. Zowel zij als ik maken aardig wat foto’s. Als de stoet gedaan is, drinken we binnen nog wat. Intussen vertrekt zoonlief naar zijn werk en dochterlief naar haar feestjes. Ik maak de lasagne. Om even na 7 uur is die klaar. Het smaakt weer prima! Na het eten kijk ik tv.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s