Paasvakantie

De eerste van twee weken vakantie. De eerste week ben ik samen met manlief en zoonlief. Dochterlief is gaan skiën met de schoonfamilie. Zondag naar de kerk, maandag met zoonlief naar de stad, dinsdag Palmpaasstokken maken en ’s avonds een gespreksavond in de kerk, woensdag nog eens naar de markt en vanaf donderdag beginnen met mijn lesvoorbereidingen voor na de vakantie. Verder allerlei karweitjes, klusjes en hobbydingetjes. Woensdag- en donderdagavond een vergadering. Mijn week is dus goed gevuld!

Zondag 2 april

Vandaag weer naar de kerk: de eerste keer na de gemeentevergadering. We vertrekken op tijd, want we moeten de beamer klaarzetten. Ik tref de laatste voorbereidingen voor de kindernevendienst en begroet de gastpredikant van dienst. Hij speelt in op de actuele situatie in de gemeente, zowel in zijn gebeden als in de preek. Die preek moet ik wel missen, want ik heb de kinderen. Er zijn er 9. De jongste 2 gaan spelen, de rest blijft bij mij. Ik lees het verhaal voor en praat er kort met ze over. Dan zet ik ze aan het werk: ik heb een redelijk kale boom afgedrukt: die mogen ze omtoveren tot lenteboom. Het thema van vandaag is: sterker dan de dood. Ook de lente is sterker dan de winter, waarin alles dor en dood lijkt. Ze doen hun uiterste best en maken er iets moois van, met kleurtjes, veertjes en gekleurd papier. Na de dienst drink ik koffie en praat bij met deze en gene. We zijn betrekkelijk vroeg thuis en drinken eerst nog een borreltje. Daarna ga ik een flink deel van de middag met pen, potlood en papier aan de gang: handlettering oefenen. Ik ben niet helemaal tevreden met het resultaat, maar het gaat al wel beter dan in het begin. Zoonlief vertrekt om te gaan werken. Ik doe nog wat spelletjes op de laptop en dan gaan we de keuken in voor het eten. Het is lasagne vandaag, met tomatensaus, uien en champignons. Het wordt weer lekker! ’s Avonds rond ik de agenda voor de districtvergadering af en stuur hem rond. Daarna nog wat ontspannen.

Maandag 3 april

Op tijd wakker, maar nog even luilakken voor ik opsta. Na het ontbijt de laptop aangezet om mijn planning voor april te maken. Om half 10 gaat de bel: de chauffeur van de voedselteams. Wij zijn vandaag het verdeelpunt voor de groente- en fruitpakketten, want de vaste mensen zijn met vakantie. Om kwart voor 10 maak ik zoonlief wakker. Het duurt nog een dik halfuur voor hij uiteindelijk uit zijn bed komt. Als hij gegeten heeft, maken we ons klaar om naar de stad te gaan. We hebben een aantal zaken op ons lijstje staan. Eerst gaan we uit op All stars voor mij. Dat kost een kwartiertje: ik weet precies in welke winkel ik moet zijn. Een kleur is snel gekozen en de eerste maat die ik pas, is de juiste. Daarna kijken we rond voor schoenen voor zoonlief. Die vinden we nog niet. We gaan wel even De Slegte in om wat rond te neuzen. Ik vind een exemplaar van The Jungle Books van Rudyard Kipling. Zoonlief koopt 3 pockets van een serie die hij ook al eens in de bib gehaald heeft. Dan komen we langs de Lush: daar komen de haarverzorgingsproducten van zoonlief vandaan. Alles is bijna op, dus halen we meteen nieuw. Door naar het shoppingcenter aan de Groenplaats voor de lunch. Zoonlief eet een brood(je) Martino en ik smul van spiegeleieren met brood. Dan nog even de Hema in voor handzeep en (misschien) een fietslichtje. De handzeep wordt gevonden, de fietslichtjes zijn op. We gaan met de metro richting Chinese supermarkt. Daar vinden we niet wat we zoeken, maar we kopen wel een paar andere dingen. Dan is het tijd om naar huis te gaan. Thuis meteen even de complete Lego-bijbel kopen. Zoonlief voegt er nog een boekje van zichzelf aan toe. De rest van de middag ontspannen achter de laptop. Om kwart na 6 begin ik aan het eten: venkelstamppot met gerookte zalm. Het smaakt heerlijk! Intussen wordt het ene groentepakket na het andere opgehaald. Na het eten ga ik met zoonlief wandelen in de Putten. Het is heerlijk weer om te wandelen. Weer thuis kruip ik in de zetel en kijk nog wat tv.

Dinsdag 4 april

Op tijd wakker, maar nog wel een poos blijven liggen. Mijn hoofd doet niet zo fijn vandaag. Na een uurtje toch maar eens opgestaan en ontbeten. Daarna iets tegen de hoofdpijn ingenomen en de laptop aangezet. Eerst de mail checken. Dan nog wat administratieve zaakjes afhandelen. Als om half 12 internet ineens verdwenen is, besluit ik om eerst andere dingen te gaan doen. Even met mijn fiets naar de fietsenmaker, bijvoorbeeld. Ik heb het gevoel dat er aan de voorkant iets los zit, en dat fietst niet fijn. Er wordt meteen naar gekeken, en na dik vijf minuten testen, draaien, wrikken en nog eens testen, zit alles weer vast. Prima service! Dan nog even het Kruidvat binnen voor wat boodschapjes. Thuis alles uitpakken en opruimen. Dan iets eten en even op zolder kijken of we nog geschikt hout voor palmpaasstokken hebben. Niet dus. Zoonlief opgetrommeld en samen naar de Hubo voor latjes. Ter plekke uitgerekend hoeveel we nodig hebben en dat gekocht. Zoonlief pakt meteen een nieuw fietslichtje mee, want het zijne gaat niet meer uit. In de loop van de middag wordt er gebeld: daar is mijn nieuwe bijbel! Daar ben ik heel blij mee!

Intussen bezig met het voorbereiden van mijn lessen voor de volgende periode. Zowel in de A- als de B-stroom behandelen we delen uit het Johannes-evangelie. Met mijn leerling uit het 4e BUSO ga ik komende periode aan de gang met Luther. Om 6 uur rond ik af. Tijd om aan het eten te beginnen. Zoonlief helpt mee, dus dat gaat lekker snel vandaag. Het is pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Als manlief om 10 voor 7 thuiskomt, kunnen we vrijwel meteen aan tafel. Na het eten vertrekken we richting Kapel. Er is vanavond bijbelstudie-avond over het Onze Vader. Het is een heel interessante avond en we leren veel bij. Thuis drinken we nog iets en dan gaan we (veel te laat) naar bed.

Woensdag 5 april

Vanmorgen met zoonlief naar de markt. Niet omdat we iets nodig hebben, maar omdat het leuk is. We nemen iets lekkers voor vanmiddag en gaan ook nog even langs het Kruidvat. Na het eten begin ik aan het filmpje van mijn leerling in Stabroek van de B-stroom. Het is een heel gebruiksvriendelijk programma waar ik mee werk, dus dat gaat vlotjes. Tussendoor maak ik een paar fotootjes van poes en konijn.

Als ik daarmee klaar ben, kijk ik of ik alle documenten voor vanavond bij de hand heb op de laptop. Daarna begin ik aan het eten. Zoonlief is aan het begin van de middag vertrokken om te gaan werken. Hij doet vandaag 2 shiften, dus ik zie hem vanavond pas weer terug. Om half 5 begin ik aan het eten: Burrito’s met bonen, kipfilet, tomatensaus en maïs. Geraspte kaas erover en in de oven. Ik maak een schaaltje klaar om mee te nemen voor in de trein. Dan pak ik mijn zak verder in en ga naar de bus. Op het station kom ik een medebestuurslid tegen en we reizen samen naar Mechelen. Op het station van Mechelen komen we een derde bestuurslid tegen. De vergadering verloopt goed. In de pauze spreek ik een paar mensen. Na de vergadering reizen we met de trein weer terug naar Antwerpen en Ekeren. Ik stuur zoonlief een berichtje dat ik in dezelfde trein zit als vorige week. Hij staat me op het station op te wachten met de fietsen. Ideaal, zo’n zoon! Thuis drinken we nog iets. 

Donderdag 6 april

Op tijd wakker en om half 8 al naar beneden. Verder met het voorbereiden van mijn lessen voor na de vakantie. Vandaag aan de gang met een lessenreeks over Luther voor mijn leerling van vrijdag (4e jaar BUSO type 3). Die komt niet helemaal af vandaag, maar ik verzamel wel een boel informatie. Rond de middag ga ik met zoonlief aan de slag om Palmpaastokken te maken. Eerst afmeten, dan zagen. Zoonlief begint met de handzaag, maar dat gaat niet echt vlot. Dan toch de decoupeerzaag maar van stal halen. Dat gaat een stuk vlotter! Als alles in stukjes op tafel ligt, schuren we de eindjes glad en dan komen de hamers en spijkers te voorschijn. Binnen een halfuurtje hebben we 11 nieuwe kruisen in elkaar gezet. Dat was een snel klusje! Daarna is het tijd om iets te eten. Na de middag verder achter de laptop. Om 5 uur vertrekt zoonlief naar zijn werk en een halfuurtje later zet ik de soep op. Die is mooi op tijd klaar. Manlief eet nog wat burrito’s en ik neem een lekker bordje soep met een broodje. Manlief brengt me naar de Kapel voor de kerkenraadsvergadering. Daar gaat het vooral over het gebeurde van de gemeentevergadering een paar weken geleden en hoe we nu verder moeten. We zijn allemaal doordrongen van het besef dat we verder moeten, maar ook dat het niet gemakkelijk zal zijn. We werken een paar mogelijke pistes uit, maar nemen ook de tijd om alles grondig te verwerken. De rest van de vergadering verloopt rustig. We maken nog wat afspraken voor de zaterdag voor Pasen en na de afwas brengt een collega kerkenraadslid me naar huis. Thuis praten we nog even na. We liggen weer veel te laat in bed.

Vrijdag 7 april

Niet al te laat uit bed vandaag. Manlief werkt thuis en heeft al ontbeten. Voor het ontbijt maak ik eerst de kattenbak schoon en zet de vuilzak buiten. Ook het oud papier gaat vandaag de deur uit. Ik smeer een paar boterhammetjes voor mezelf en zet een potje thee. Na het ontbijt ruim ik de vaatwasser leeg. Daarna begin ik met mijn computerwerk voor vandaag. Ik bekijk wat oude bestanden die op de laptop staan en gooi weg wat ik niet meer nodig heb. Ik verplaats een berg oude foto’s naar de juiste directory en geef ze andere namen, die het makkelijker maken om de dubbele eruit te halen. Leuk om die oude foto’s weer te zien! Ik ga ermee door tot het tijd is om eten te gaan maken. Het zijn pannenkoeken vandaag en zoonlief helpt mee. Na het journaal kijken we met zijn drieën naar de Luther-film. Een indrukwekkend verhaal van een man, die helemaal geen schisma wilde; hij wilde alleen de misstanden in de kerk bestrijden. Na de film nog even nagepraat en dan naar bed.

Zaterdag 8 april

Poetsdag vandaag. Ik ben wel opgestaan met wat hoofdpijn, maar ik zal wel zien wat ik gedaan krijg. Eerst maar eens ontbijten. Ik heb boven al mijn nachtkastje opgeruimd. Na het ontbijt begin ik met het schoonmaken van de lavabo en het plankje in de badkamer. Er staat van alles dat niet in gebruik is. Sommige verpakkingen zijn leeg en kunnen dus weg. Dat ruimt al op. Daarna ruim ik de vaatwasser uit en wat er nog aan afwas op het aanrecht staat, zet ik alvast in het machine. Ik maak het aanrecht schoon en pak daarna de micro aan. Die is ook weer aan een poetsbeurt toe. Na de micro is het kleine bureautje in de living aan de beurt, samen met het prikbord. Die kerstkaarten mogen er wel eens af; het is bijna Pasen! Ik hang de verjaardagskaarten van manlief op het prikbord en geef ook nog wat losse dingetjes een plekje op het prikbord. Dan ga ik verder met het opruimen van het bureautje. De oude computer kan naar boven, net als de toetsenborden die daar bovenop liggen. Dan ruim ik de losse boel op die ik daar vind: kerstcadeautjes van dochterlief, cd-roms die weer in de kast moeten, lege cd’s, een compleet spel van zoonlief en nog wat papierboel van deze en gene. Na nog een stevige stofbeurt ziet het er een stuk beter uit. Daarna is het tijd om iets te eten en toch maar eens wat tegen de hoofdpijn in te nemen. Ik stof de rest van de kamer, zet de vogeltjes terug voor het raam en maak de tralies van de kooi schoon. En passant maak ik nog een paar foto’s van de vogeltjes die in en uit het nestkastje vliegen. Als ik daarmee klaar ben, houd ik een flinke pauze. Aan het eind van de middag ga ik met zoonlief even naar de supermarkt voor een paar flesjes wijn voor morgenavond. We zijn uitgenodigd om spaghetti te gaan eten bij de schoonmama van dochterlief. Daarna begin ik aan het eten: geen quiche, maar een salade met patatjes, veldsla, kropsla, doperwtjes, tomaatjes, diverse tuinkruiden en gerookte zalm. Ik roer er een dressing door van een klein beetje mayonaise, mosterd, olie, peper en zout. Het smaakt lekker fris. ’s Avonds gaan manlief en zoonlief samen de stad in. Ik doe eerst het een en ander achter de laptop. Om 10 uur ga ik douchen en nog een halfuurtje voor de tv. Om even na 11 uur ga ik naar bed. Ik lees nog een stuk in de Lego-bijbel. De mannen zijn om half 12 thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s