Afwisseling

Dit wordt weer een afwisselende week. Zondagmiddag komt onze Zeeuwse vriendin nog voor de verjaardag van dochterlief, maandag de laatste lessen voor de examens van mijn leerlingen in Stabroek, dinsdag de laatste lessen van mijn vervanging op het Kiel, woensdagavond naar de kinesist, donderdag eindelijk het filmpje in Boom afronden en zaterdag met schoonmamma naar de gehandicapte schoonzus. Het begin van de week is behoorlijk warm, daarna valt het wel mee…

Zondag 28 mei

Vroeg naar de kerk, want het is tienerclub en we moeten de spullen nog terugzetten in de oppasruimte. Het thema van deze maand is Geven. We lezen een paar stukjes uit de Bijbel over geven en ik heb een aantal stellingen opgeschreven over geven. Een paar zijn positief en een paar zijn negatiever gesteld en stuiten op wat weerstand. Maar dat was nu net de bedoeling… Na de discussie sluiten we af met gebed. Daarna gaan we de cake en de taart snijden en over borden verdelen. Na de kerkdienst kunnen de mensen iets lekkers voor bij de koffie kopen om Open Doors te steunen. Als iedereen koffie zit te drinken en zit te smullen van de cake, pakt een van onze tieners zijn viool om nog wat te spelen. Zijn broer gaat daarna met de pet rond om nog wat extra op te halen. Uiteindelijk hebben we 200 euro opgehaald. Dat zijn 40 jongerenbijbels! Als alles opgeruimd is, gaan we naar huis. Om 2 uur arriveert onze Zeeuwse vriendin. We praten gezellig bij en snoepen van de cake die ik meegebracht heb uit de kerk. De vriendin maakt ook een paar opzetjes voor wenskaarten. Daar ga ik meteen mee aan de gang. We sluiten de dag af met een barbecue. De nieuwe barbecue werkt goed: hij is veel makkelijker aan te steken. Als alles is opgeruimd, gaat ze weer naar huis.

Maandag 29 mei

De laatste les in Stabroek. Volgende week is het Pinksteren en de week daarna is het examen. Ik overloop met mijn leerlingen wat we de afgelopen periode behandeld hebben en met mijn leerling uit de A-klas bekijken we de powerpoint die ze gemaakt heeft. Ik vertel haar ook wat ze van het examen kan verwachten en vertel haar dat goed lezen haar al een heel eind op weg kan helpen. Tijdens de tweede les lopen we ook door de thema’s van het afgelopen semester en daarna genieten we nog wat van het zonnetje. Na de les fiets ik naar huis. Daar bereid ik mijn lessen voor dinsdag wat verder voor en ik rond mijn blog van vorige week af. ’s Avonds werk ik nog wat verder op de laptop.

Dinsdag 30 mei

De laatste lessen op het Kiel, want volgende week is de vaste leerkracht weer terug. Ik neem de bus en ben precies op tijd binnen. Ik heb twee leerlingen vandaag. Het zijn precies de twee leerlingen die er vorige week niet waren. We overlopen kort de geschiedenis van Mohamed en zijn eerste opvolgers. Na de pauze gaan we verder over de inhoud van de islam. We zien twee korte filmpjes: over het Suikerfeest en het Offerfeest. Ik vertel over de 5 zuilen van de islam en over de moskee. Ook laat ik foto’s zien van de moskee op het tempelplein in Jeruzalem. Met de leerlingen van het 7e praat ik dit keer over manipulatie in de media. We bespreken wat krantenartikelen en ik laat ook een filmpje zien over de aanslag in Manchester. Ik vertel ze dat ook zij kunnen manipuleren: ze zullen aan de vaste leerkracht allebei iets anders vertellen over mijn lessen, omdat ze verschillend zijn en dus andere dingen onthouden. Als ze een bepaald beeld willen overbrengen, kunnen ze dat afspreken met elkaar. Na de les ga ik naar huis. Ik haal in de supermarkt nog een pak ham voor de croques van vanavond. Dochterlief helpt mee met het maken van de croques. Zoonlief is gaan werken, dus hij eet vanavond laat. Manlief is naar de huisarts geweest voor de uitslag van het bloedonderzoek. Hij is thuisgekomen met een resem voedingsadviezen en twee nieuwe medicijnen: een voor de cholesterol en een voor beginnende diabetes. Een beetje beter op zijn voeding letten, dus. ’s Avonds kijk ik tv.

Woensdag 31 mei

Vandaag met de bus naar Burcht. Mijn hoofd en nek doen echt niet fijn vandaag. We hebben 6 leerlingen vandaag. We praten over wat er tijdens een kerkdienst gebeurt en over Pinksteren. Het laatste halfuur krijgen de leerlingen vrije tijd. We spelen een spel met een van de leerlingen. Mijn collega zet me af bij de tramhalte en ik ben om half 2 thuis. Na de lunch zet ik me aan de laptop om een deel van de financiële administratie bij te werken. Daar ben ik de rest van de middag mee bezig. Na het avondeten ga ik naar de kinesist. Eerst wordt mijn nek opgewarmd met een kussentje en daarna slaat hij aan het masseren. Het euvel zit duidelijk rechts. Volgens hem hangt het samen met mijn scoliose. Ik wist niet dat die zo hoog zat… Na de massage gaat hij aan het manipuleren met mijn nek: mijn hoofd wordt alle kanten op gedraaid. Hij waarschuwt me dat ik dat wel zal gaan voelen… Vrijdag mag ik terugkomen. Thuis kijk ik nog wat televisie.

Donderdag 1 juni

Geen lesgeven vandaag: mijn nek en hoofd zijn nog niet gerecupereerd van gisteravond. Rustig aan gestart en na het ontbijt achter de laptop om de administratie bij te werken. Verder doe ik niet veel vandaag. Wel geprobeerd om samen met zoonlief mijn band te plakken, maar dat is niet gelukt. Dan breng ik hem maar weg morgen. ’s Avonds lekker gegeten van de soep met sandwiches. Na het eten tv gekeken, onder andere ‘The secret life of 4 year olds. Schitterend om die kleuters bezig te zien! Op tijd naar bed.

Vrijdag 2 juni

Vandaag rustig aan begonnen. Mijn leerling is nog op stage, dus ik moet niet naar school. Wel wassen, maar dat is zo ongeveer het enige dat ik vandaag moet doen. En voor de tweede keer naar de kinesist. Na het ontbijt wandel ik eerst naar de fietsenmaker om mijn fiets weg te brengen. Daarna door naar de kinesist. Het gaat net als de vorige keer: eerst de boel opwarmen, masseren en dan wordt mijn hoofd weer alle kanten op getrokken, geduwd en gedraaid. Het doet geen pijn, maar voelt raar: hij doet dingen met mijn hoofd, waarvan ik niet wist dat dat kon… Nu krijg ik even rust, want ik moet woensdag pas terugkomen. Op de terugweg langs de Blokker voor knijpers en langs de optieker voor mijn zonnebril. Even wat vaster laten zetten… Thuis aan de gang met de was. Tussendoor houd ik me bezig met onze administratie. ’s Avonds niet veel gedaan.

Zaterdag 3 juni

Een rustige start ’s morgens. Rond de middag vertrekken we naar Rotterdam. We gaan schoonmamma ophalen om naar mijn oudste schoonzus te gaan. Ze vindt het leuk om er weer eens uit te zijn. En ze is ook heel blij dat we weer eens naar Gea gaan. Dat is lang geleden. Het is gezellig, alleen is Gea niet zo gediend van aanraken vandaag. Als we met de knuffels aan de gang gaan, blijkt ze zich wel te amuseren. Ze ziet er sowieso wel tevreden uit. We praten uitgebreid met een van de personeelsleden. Ze werkt er nog niet zo lang en wil graag meer weten over Gea. We proberen schoonmamma een paar keer bij het gesprek te betrekken, maar ze geeft te kennen ons niet te verstaan. Na ruim een uur gaan we weer naar huis. Dan laat schoonmamma blijken dat ze het niet leuk vond dat er langs haar heen gepraat werd. We zeggen dat ze zelf gezegd heeft dat ze ons niet verstond, maar dat is ze alweer vergeten. We zeggen tegen de medewerkster dat ze zich dit niet moet aantrekken, want dat dit voor ons heel herkenbaar is. In Rotterdam gaan we nog even mee naar boven en dan weer richting huis. Onderweg doen we nog boodschappen. Terwijl manlief de boodschappen opruimt, begin ik alvast aan het eten. Na het eten gaan we foto’s inplakken. We gaan op tijd naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s