Pinksteren

Dit wordt een volle week: op zondag heb ik dienst met avondmaal. Maandagavond bestuursvergadering van de turnkring, dinsdag een gespreksavond in de kerk, woensdagavond bestuursvergadering van het district en donderdag kerkenraad. Woensdag, donderdag en vrijdag moet ik lesgeven en zondag vieren mijn broer en nichtje hun verjaardag. En zaterdag is er de bijeenkomst met barbecue van het jeugdwerk van de kerk. Dinsdagmorgen heeft dochterlief een afspraak met een psychiater in Hasselt. Dit in verband met de psychologische testen die ze heeft ondergaan.

Zondag 4 juni

Eerst ontbijten en dan langs de winkel om brood voor het avondmaal, brood voor morgen en toast voor vanavond te halen. Dan rijden we naar de kerk. Met vereende krachten wordt alles klaargemaakt, zodat we op tijd kunnen beginnen met de dienst. Het is een erg mooie kerkdienst. ’s Middags treffen we dochterlief thuis aan: het werk gaat niet door, want ze verwachten niet zoveel mensen. Voor de lunch hebben we twee doosjes Camembert in de oven gezet en we bakken er voor allemaal een broodje bij. Het smaakt erg lekker. De rest van de middag ben ik bezig met het ontwerpen van een paar kaarten. ’s Avonds eten we asperges met (bijna) rauwe zalm en toast met roomboter. Zoonlief krijgt gestoofde selderij, dat vindt hij veel lekkerder. ’s Avonds gaan dochterlief en ik een klein stukje wandelen, want we willen op tijd terug zijn voor de ijskar. Daar halen we vandaag ons dessert vandaan. Daarna lees ik nog wat en kijk ik tv.

Maandag 5 juni

Een rustig dagje thuis. Ik houd me bezig met van alles en nog wat, onder andere het voorbereiden van mijn lessen voor de komende week. Ook ’s avonds ben ik thuis, want de bestuursvergadering gaat niet door.

Dinsdag 6 juni

Vroeg vertrokken op weg naar Hasselt. Vandaag is het gesprek en de test bij de psychiater om te bepalen of dochterlief al dan niet geplaagd wordt door ADHD of iets dergelijks. De heenrit verloopt vlotjes en we zijn mooi op tijd ter plaatse. We gaan eerst met de dokter mee naar boven. Hij praat voornamelijk met dochterlief en zo af en toe kijkt hij eens naar mij voor bevestiging. De uitkomst van het gesprek is bemoedigend: alle kenmerken van iemand met ADHD komen wel bovendrijven. Dan is het tijd voor de EEG. Na een klein uurtje is ook dat gedaan en kunnen we richting Antwerpen vertrekken. Dochterlief heeft voor de zekerheid al voorschriftjes meegekregen. Het is nog even afwachten op de uitslag. Als ze morgen niets hoort, mag ze de medicamenten gaan halen bij de apotheek. We stoppen bij het eerste tankstation om even iets te eten en te drinken. Als we de snelweg weer op willen, staat er een enorme file: er is verderop een vrachtwagen gekanteld en er lekt iets uit. Ze weten nog niet precies wat en voor de zekerheid is de snelweg volledig afgesloten in beide richtingen. Het duurt erg lang voor we op de snelweg zitten en het duurt ook erg lang voor we er weer af zijn. Ook de omleiding gaat natuurlijk niet zo vlot. De lokale wegen zijn niet op zo’n invasie berekend. Het laatste stukje gaat wat sneller, maar dochterlief is uiteindelijk precies op tijd op haar werk. We hebben onderweg ons best gedaan om haar haar zo goed mogelijk van gel te ontdoen, want tijd om naar huis te gaan, is er dus niet meer. Ik pak de bus naar huis. Daar begin ik snel aan het eten. Manlief haalt de auto op en komt dan ook naar huis. Na het eten vertrekken we naar de Kapel. Er is een gespreksavond over de verzoeking in de woestijn. Het is weer zeer interessant en we leren weer het een en ander bij. Na afloop drinken we nog iets en gaan dan naar huis.

Woensdag 7 juni

Mijn eerste werkdag deze week. Ik ga met de bus, want het waait veel te hard om te fietsen. Ik heb een les voorbereid over Abraham en Sarah, die op weg gestuurd worden door God. Ik heb het verhaal herschrijven door het te bekijken vanuit het standpunt van Sarah. Zij houdt een dagboek bij. Ik vertel de leerlingen dat zij ook een dagboekje kunnen bijhouden als ze op reis gaan. Dat kan ook als je niet zo goed kan schrijven, want je maakt vaak wel foto’s en je verzamelt misschien ook toegangskaartjes en dergelijke. Het laatste deel van de les geven we ze vrije tijd. We doen met een aantal een spel. Ik ben wat langer onderweg naar huis. Daar bereid ik de bestuursvergadering van vanavond voor en ook de kerkenraad van morgenavond bereid ik alvast voor. Na het eten pak ik de bus naar de stad. We stellen de agenda vast voor de vergadering van volgende week en bespreken een paar zaken die niet perse op de vergadering moeten komen. Na afloop lopen we met drie richting station. Bij het busstation steek ik over naar mijn bushalte. Ik ben om 11 uur thuis.

Donderdag 8 juni

Vandaag naar Boom. Dat is een hele trip geworden, want ik moet een keer extra overstappen om bij de bus te geraken. Maar ik ben goed op tijd. Het eerste uur maakt mijn leerling het filmpje af. In het tweede uur praten we over van alles en nog wat, terwijl de muziek download. Uiteindelijk speelt het filmpje wel, maar is de muziek niet te horen. De terugweg duurt erg lang: ik moet lang op de bus naar Ekeren wachten en ben pas om half 5 thuis. Ik begin aan het eten en om kwart over 7 word ik opgehaald door de echtgenoot van een collega kerkenraadslid. We blijven niet tot het einde van de vergadering, want om 10 uur staat ons vervoer terug alweer klaar. Misschien ga ik morgen met de fiets naar school.

Vrijdag 9 juni

Als ik ’s morgens wakker word, besluit ik toch maar met de bus te gaan. Het plenst! Ik ontbijt snel en ga naar de bushalte. Op school heb ik nog tijd voor een koffietje. We bekijken het derde deel van de Luther-film en praten daarna over van alles en nog wat. Mijn leerling moet een lastige beslissing nemen en ik geef hem een paar tips om rekening mee te houden bij zijn beslissing. Na de les pak ik de tram en de bus naar huis. Thuis eet ik nog vroeg, want ik moet net na de middag naar de kinesist. Aan het eind van de middag doen we boodschappen. ’s Avonds maak ik een kaart voor zondag en daarna kijk ik nog wat tv.

Zaterdag 10 juni

Redelijk laat wakker geworden en rustig aan de dag begonnen. Ik neem iets in tegen de hoofdpijn. Dan ga ik naar de winkel om nog het een en ander te halen. Weer thuis kook ik eerst de patatjes en maak ik alle pakjes in orde. Dan maak ik de salade af. Ik kijk even hoe laat ik weg moet om ter plaatse te geraken. Dan zie ik dat ik binnen een halfuurtje nog een trein kan halen. Ik pak alles in en vertrek naar het station. De reis verloopt helemaal volgens plan, ik stap alleen een halte te vroeg af. Dan maar een stukje verder stappen. Er is al wat volk als ik arriveer. We zetten mijn salade in de koelkast en ik ga naar buiten om iedereen te begroeten. Als iedereen er is, wordt uitgelegd waarom we hier bij elkaar zijn en er worden papieren uitgedeeld om in te vullen, maar dat mag ook thuis. Dat is dus wat er gaat gebeuren, want het is veel te gezellig… De kinderen spelen en de volwassenen praten met elkaar. Het eten is erg lekker en als alles op is, beginnen de mensen naar huis te gaan. Ik heb een lift naar huis geregeld en ik ben om 9 uur thuis. Ik ben als eerste thuis en doe nog het een en ander achter de laptop. Langzaam maar zeker arriveert de rest van de familie: zoonlief om kwart voor 11 en manlief en dochterlief tegen 12 uur. We drinken nog iets en gaan dan snel naar bed.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s