Lessen, vergaderingen, examens

Deze week wordt echt zo’n einde schooljaar week: een aantal lessen gaat door, andere lessen weer niet. De ene groep heeft al examen, de andere zit in Rome op eindejaarsreis, de derde heeft sportdag. Verder deze week een paar verjaardagen, wat vergaderingen en onze studentjes studeren dapper door.

Zondag 11 juni

Vroeg opgestaan, omdat we de cakes voor in de Kapel nog moeten snijden en over de borden verdelen. We zijn ruim op tijd klaar. Het is weer een mooie kerkdienst. Onze koster is blij met de cake en de felicitaties. Na de koffie vertrekken we richting familie. Mijn oudste broer viert zijn 60e verjaardag en zijn dochter is 15 geworden. Als we daar aankomen, zitten ze gezellig in de tuin. We schuiven aan en leggen uit waar zoonlief en dochterlief zijn. Zoonlief moet studeren en dochterlief is aan het werk. Mijn broer is erg blij met zijn cadeautje. Hij heeft van ons dagje uit voor het hele gezin gekregen. Na het eten gaan we weer naar huis. We brengen eerst oma even thuis. Om 9 uur zijn we weer thuis.

Maandag 12 juni

Vroeg naar school, want ik moet mijn examenrooster nog inzien. Ik ga op de fiets, want het is goed weer. De eerste uren ben ik vrij, maar mijn leerling uit de B-klas heeft wel les vandaag. Ik ga met de bus terug naar huis en draai alvast een was. Als die hangt, pak ik de bus terug naar school. Daar blijkt dat ik nog wel een uurtje later had kunnen komen, want de B-klassen hebben in de voormiddag projectweek en in de namiddag les. Ik blijf dan maar in de leraarskamer en babbel wat met collega’s. Ik kijk met mijn leerling naar het eerste deel van de Luther-film. Hij vindt het wel erg boeiend. Na de les pak ik mijn fietsje weer en rijd naar huis. ’s Avonds is het bestuursvergadering van de turnkring. Die duurt lang: ik ben pas na 11 uur thuis. 

Dinsdag 13 juni

Ik word wakker met een stevige hoofdpijn. Ik eet wat en neem iets in tegen de hoofdpijn. Dan kruip ik nog even terug in bed. Ik doe niet veel vandaag. Wel draai ik nog wat wassen. Die drogen wel lekker met dit weer. Ik draai ook een afwas. Na de middag ga ik naar de kinesist. Voor ik aan het eten begin, neem ik nog een pijnstiller. ’s Avonds maak ik nog een wandeling en daarna ga ik vroeg naar bed.  

Woensdag 14 juni

De hoofdpijn is al iets gebeterd en ik moet vandaag niet naar school. Het grootste deel van de groep is naar Rome en ik heb geen mail gekregen over opvang van de achterblijvers, dus heb ik een dagje vrijaf. Ik doe het nog wel rustig aan, want de hoofdpijn zeurt nog wel wat na en het is weer behoorlijk warm… Op whatsApp krijg ik een berichtje dat de laatste middelbare scholier van onze vriendengroep is geslaagd. Dat is wel een felicitatie waard! Om half 5 eet ik twee hotdogs en dan ga ik naar de bus. Het is vanavond districtsvergadering in Hasselt en we hebben afgesproken om te carpoolen. Daarvoor moet ik naar station Berchem. Het gaat natuurlijk niet zo snel als ik wil, dus ik besluit de trein van centraal station naar Berchem te nemen. Ik heb geen tijd om een kaartje te kopen, dat moet dan maar in de trein. Als de conducteur langs komt, leg ik uit dat ik nog geen kaartje gekocht heb en dat ik er in Berchem alweer uit moet. Hij vindt het prima en laat me zonder kaartje uitstappen. Dat is heel vriendelijk! Na wat gezoek kom ik onze chauffeur tegen en samen lopen we naar haar auto. De heenreis verloopt vlot en we zijn er ruim op tijd. Na een hartelijke ontvangst zoek ik mijn mede bestuursleden op en we hebben nog een korte voorbespreking. Dan kan de vergadering beginnen. Voor 10 uur is het gedaan en we wandelen terug naar de auto. Om 11 uur zijn we terug in Berchem. Ik koop een kaartje tot Ekeren en wacht op de trein. Om half 12 ben ik op het station in Ekeren, waar zoonlief staat te wachten met de fietsen. Thuis drink ik nog wat en dan is het ruimschoots bedtijd.

Donderdag 15 juni

De hoofdpijn is nog altijd niet helemaal weg, maar ik kan wel gaan werken. De reis verloopt niet zo snel, dus als ik in de laatste bus zit, bel ik even naar school dat ik wat later kom. Ik arriveer 10 minuten te laat op school en meld me eerst even op het secretariaat. Dan ga ik op zoek naar mijn leerling, die ik niet vind. Hij is waarschijnlijk met de studiegroep mee. Niemand weet waar ze zitten, dus ik zet me in mijn lokaal en doe alvast wat werk aan de notulen van gisteravond. Dan ga ik eten. Het volgende lesuur meldt mijn leerling zich wel. Ik geef hem de keuze tussen terugkijken naar het afgelopen semester of een stukje van de Lutherfilm kijken. Hij kiest voor de film. Als de les gedaan is, wens ik hem succes met zijn examens. Ik ga naar de bus en ben om half 5 thuis. Geen vergadering vanavond en makkelijk eten, dus ik kan nog even rustig aan doen voor ik aan het eten begin. Ik slik intussen nog maar iets tegen de hoofdpijn, want het voelt niet echt lekker. Ik ga op tijd naar bed na een avondje voor de tv.

Vrijdag 16 juni

Eindelijk weer hoofdpijnvrij, maar toch niet naar school. Mijn leerling heeft sportdag en ik sta niet op de rol om te gaan helpen. Vandaag dan maar eens op zoek naar een praktische oplossing voor mijn bureauhoek. Het oude bureau van manlief gaat weg, mijn bureau gaat naar manlief en ik wil graag een kast om al mijn spullen in op te kunnen bergen. Als het lukt, mag er ook een bureautje bij. Ik bekijk verschillende systemen op de Ikea-website en vind verschillende mogelijkheden. Daarna zoek ik nog wat dingen op. De rest van de dag doe ik verschillende klusjes. ’s Middags maak ik een wandeling met dochterlief en ’s avonds na het eten ga ik met zoonlief ook nog een wandeling doen. Aan het eind van de middag rijden we naar Nederland voor de wekelijkse boodschappen.

Zaterdag 17 juni

Bijtijds opstaan en ontbijten vandaag. Daarna rijden we naar de Ikea om een kast en bureau uit te zoeken. We zien vrijwel meteen het systeem dat ik op internet gezien had, maar manlief heeft wat praktische bezwaren: de muren in ons huis zijn onberekenbaar qua hardheid en dit systeem moet met verschillende schroeven aan de muur bevestigd worden. We houden het wel in ons achterhoofd, maar gaan ook op zoek naar andere oplossingen. We vinden verschillende mogelijkheden, waarvan een aantal ons ook wel aanspreken. Om alles op een rijtje te zetten, drinken we een koffie in het restaurant en een klein taartje helpt ons bij het nadenken. Na wat gepuzzel en gereken nemen we een besluit. Deze gaat het worden: 

We vinden ook nog een secretaire die we er dwars tegenaan kunnen zetten. Als we alles bij elkaar hebben, laden we de auto in en rijden naar huis. Zoonlief helpt de auto uitladen. Daarna vervoegen we ons al snel bij de buren, want het is straatfeest vandaag. Het wordt erg gezellig. Om 3 uur wordt de barbecue aangestoken en om kwart na 4 kunnen we gaan eten. Dochterlief en schoonzoon zijn dan ook gearriveerd en zoonlief komt alleen even eten. Daarna gaat hij weer verder studeren. Dat het feest vroeger begint, betekent zeker niet dat het vroeger afgelopen is. Het betekent wél dat op een gegeven moment het bier op is. Dat hebben we nog niet meegemaakt in de 15 straatfeesten die we meegemaakt hebben. Ik ga om half 12 naar binnen en om kwart na 12 lig ik op bed. Manlief volgt wat later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s