De hittegolf houdt aan…

Het blijft nog bijna de hele week warm tot erg warm. Maar het werk gaat gewoon door: maandag doen mijn leerlingen in Stabroek examen, woensdag en vrijdag nog lesgeven en donderdag toezicht houden op de examenstudie. Zoonlief heeft zijn laatste examen voor deze periode en dochterlief moet een paar keer werken. 

Zondag 18 juni

Op tijd uit bed en buiten ontbijten. We stappen op de fiets naar de kerk, maar nog voor de brug over het spoor voelt manlief zijn band langzaam zachter worden. Hij draait om en gaat de auto halen. Ik fiets maar door. In de kerk leg ik de spullen van manlief in de consistorie. Het is een mooie dienst over ‘geuren en kleuren’. Na de dienst is de verkiezing van nieuwe bestuursleden. Daarna is er koffie… Na de koffie fiets ik weer naar huis. Daar maak ik een middagmaaltje van restjes: stokbrood met olie en kruiden in de oven en een slaatje van tomaten, komkommer, wortel, yoghurt mayonaise en kruiden. Daarbij maak ik nog 2 braadworstjes van gisteravond warm. ’s Middags houd ik mij bezig met het maken van kaartjes. ’s Avonds eten we zomerse spaghetti. Zoonlief is op Graspop en dochterlief is gaan werken. Na het eten druk ik mijn examens voor morgen af en maak ik een lijst met de punten die mijn leerlingen dit jaar behaald hebben.

Maandag 19 juni

Ik stap op de fiets naar Stabroek en heb nog ruim de tijd voor een glaasje water. Daarna ga ik naar het examenlokaal. Ik zet een raam open en houd de gordijnen goed dicht. Na een uur zijn allebei mijn leerlingen klaar. Ik noteer in hun agenda wanneer ze de school verlaten hebben en corrigeer mijn examens. Met mijn leerling van de B-klas kijk ik verder naar de Luther-film. Als ik mijn boterhammen op heb, vul ik samen met een collega mijn puntenboekje in. Het tweede lesuur kijken we de film af en daarna doen we nog een spelletje. Ik fiets op mijn gemak naar huis, want het is intussen erg warm. We zijn weer samen met het avondeten, want dochterlief is bij haar vriendje eten en zoonlief heeft een verjaardagsetentje. ’s Avonds kijk ik tv.

Dinsdag 20 juni

Een vrije dag. Ik zet een was aan en eet mijn ontbijtje. Daarna zet ik mij een poosje buiten onder de parasol met een boekje. Als het te warm is ga ik naar binnen. Dochterlief vertrekt om met een vriendin te gaan zwemmen en zoonlief vertrekt naar zijn examen. Ik was intussen rustig door. ’s Avonds eten we patatjes met bloemkool, prei en een stukje vlees. Na het eten kijk ik samen met manlief naar het journaal en daarna ga ik met dochterlief nog een halfuurtje wandelen. Daarna draag ik alle schone was naar buiten en werk ik de strijk weg.

Woensdag 21 juni

Na wat getwijfel toch maar met de bus naar school. Het wordt me vandaag te warm om te fietsen: 31 graden. Ik vertrek wel iets vroeger om zekerder te zijn dat ik op tijd kom. Dat lukt. Ik heb een creatief lesonderdeel voorbereid en we besluiten om dat uit te voeren. Als de leerlingen binnenkomen, laten we ze eerst vertellen over de reis naar Rome. Dan geef ik ze allemaal een kaartje met de opdracht om zich in te beelden dat ze met vakantie zijn en een kaartje schrijven naar iemand die ze zelf mogen kiezen. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar uiteindelijk krijgt iedereen wel wat op papier. Daarna gaan we naar buiten. Op twee leerlingen na, die graag op de computer willen. Er zijn twee leerlingen die graag willen voetballen, de andere twee willen wandelen. Tijdens het wandelen wordt er druk gebabbeld over van alles en nog wat. Vijf minuten voor het belt, gaan we terug naar de klas. Mijn collega brengt me naar de tram en vertelt dat hij volgende week waarschijnlijk met de fiets komt, omdat zijn auto dan in reparatie is. Dat zal ik, afhankelijk van het weer, ook maar doen dan. ’s Middags thuis eet ik eerst mijn lunch en daarna zet ik me een poosje achter de laptop. Samen met zoonlief maak ik het eten voor vandaag, een salade met rijst, kikkererwten, gebakken groente, garnalen en salami, en voor morgen, gazpacho. De salade is erg lekker. ’s Avonds doe ik niet veel meer.

Donderdag 22 juni

Vandaag naar Boom om toezicht te houden op de examenstudie. Ik heb niet goed in mijn rooster gekeken, dus ik ben veel te vroeg. Ik lees mijn boekje uit en eet om half 12 mijn lunch. Als de leerlingen na hun lunch naar de speelplaats gaan, zet ik me op een bankje om toezicht te houden. Tijdens de studie is het moeilijk om ze rustig te houden. De secretariaatsmedewerkster komt tot 3 keer naar beneden om een donderpreek te houden en ook de kuisvrouw leest ze de les. Uiteindelijk belandt er een op het secretariaat om de rest van de tijd uit te zitten en met het dreigement dat ze nog een uurtje langer mogen blijven als ze niet stil zijn, lukt het om ze in het gareel te houden zonder dat ze de refter uitgebonjourd worden. Om half 4 bedank ik de onderhoudsdames voor hun geduld en op vraag schrijf ik een gedichtje op een geboortekaartje. Daarna wandel ik naar de bus. Mijn sleutel en mijn badge heb ik al ingeleverd. Volgende week moet ik nog wel terug voor de deliberaties, maar dan heb ik mijn badge niet perse meer nodig. De reis naar huis verloopt redelijk vlot, maar al bij al ben ik toch pas om half 6 thuis. Manlief en zijn collega bestuurslid zijn dan al aan de borrel. We steken de oven aan voor het stokbrood en de tafel kan gedekt worden. Na het eten ga ik even langs de turnzaal om een dvd van het gala te kopen. ’s Avonds doe ik nog wat werkjes op de laptop. Als manlief thuiskomt, gaan we nog even buiten zitten om iets te drinken.

Vrijdag 23 juni

’s Morgens vroeg op de fiets naar de stad voor mijn 2 uurtjes les. Daar blijkt de hele klas afwezig te zijn na een fundag. Ik drink nog een cappuccino in de leraarskamer en ga daarna weer naar huis. De terugweg gaat wat vlotter, omdat ik nu in een keer de juiste weg terug heb. Thuis ruim ik nog wat op en ik doe wat administratie. Ik check de reisduur naar Boom en besluit dan om volgende week met de trein te gaan. Dat is toch een stuk sneller momenteel. Dochterlief is gaan werken en zoonlief heeft vanavond een feestje.Aan het eind van de middag gaan we boodschappen doen en daarna maak ik het eten. We zijn voor de afwisseling weer samen. Na het eten doe ik niet veel meer.

Zaterdag 24 juni

Het wordt een vol dagje vandaag. Ik vertrek ’s morgens om even na 9 uur met dochterlief naar Sint Niklaas. Daar is een open dag op de hogeschool waar ze in september misschien gaat beginnen. Het is heel interessant en bijzonder kleinschalig. We hebben er wel een goed gevoel bij. Nadat ze zich via de computer voorlopig heeft ingeschreven, stappen we in de auto richting Berendrecht. Daar heeft ze een interclubwedstrijd op de dubbel minitrampoline. We hebben een klein kwartiertje vertraging door een ongeluk op de ring van Antwerpen. Tijdens de wedstrijd springt ze drie dubbele salto’s en ze landt ook drie keer op haar voeten. Jammer genoeg wordt de val van een van haar concurrenten niet gezien, dus ze valt net naast het podium. Ze had geïnformeerd naar de uitslag, omdat ze ook nog naar de scouts moest, maar de jury wilde het niet zeggen. Dus is ze behoorlijk gepikeerd omdat ze voor niets heeft zitten wachten. We brengen haar naar de scouts. Zoonlief heeft de frietpot net aangezet als we thuis komen. Manlief en zoonlief eten frietjes, ik eet een kom soep met een paar boterhammen. Als ik dat opheb, pak ik de spullen van dochterlief en stap op haar fiets naar de scouts. Ik geef haar spullen af en ga te voet naar het vrijwilligersfeestje van de turnkring. Daar is het erg gezellig. Om half 12 gaan we op huis aan. Daar ga ik al snel naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s