De vakantie is begonnen

De zomervakantie is begonnen. De week start met een rommelmarkt bij ons in de straat. We kunnen ook terug naar de Ikea, omdat er een verkeerd onderdeel bij het bureautje zat. Verder gaan we een dagje naar Pairi Daiza, zal ik woensdag misschien wel naar de markt gaan en moeten alle spullen die zondag zijn natgeregend nog verder drogen. Ik ga op zoek naar een hotelletje voor de laatste dagen van onze vakantie en probeer ik een datum te zoeken dat mijn broer en zijn gezin komen barbecueën. Ik mag deze week ook naar mijn scholen bellen voor het lessenrooster van het komende schooljaar.

Zondag 2 juli

Als we wakker worden, is het droog, maar er is geen garantie dat het dat ook blijft. We ontbijten en gaan dan de spullen buiten zetten. Vanaf dat we buiten komen, zijn er al mensen die naar bepaalde dingen vragen… Ik beloof dingen apart te zetten als ik die vind, maar uiteindelijk vind ik niets. Op een gegeven moment begint het zachtjes te regenen. Als het harder gaat, dekken we toch alles maar af met plastic. Als ik even wegga om spek met eieren te eten, is de ergste regen voorbij. Maar later begint het toch weer te regenen. Ons afdekplastic hangt intussen te drogen, dus dat kunnen we niet weer gebruiken. Dan maar hopen dat het een beetje meevalt. Dat doet het niet echt: het blijft regenachtig tot een uur of half 3. Mijn beurt aan het springkasteel is dan al voorbij. Ik maak broodjes met roerei en katenspek voor de lunch. Die worden half buiten, half binnen opgegeten. Vanaf half 3 is het goed droog. Tussen de bedrijven door doen we allemaal een rondje over de markt. Manlief koopt wat elpees, limonadeglazen en een paar bierglazen. Om 5 uur beginnen we met inpakken. Als dat bijna klaar is, maak ik even een rondje door de straat om te zien dat iedereen alles meeneemt. Dat gaat allemaal goed. Na afloop eten we frietjes met de organisatieploeg. Als het te fris wordt, gaan we naar huis. Ik pak een warme douche en kijk samen met dochterlief naar een film: Mrs Peregrines school for peculiar children. Het is een leuke film. Daarna ga ik naar bed.

Maandag 3 juli

Vandaag begin ik met het drogen van de rommelmarktspullen die te nat waren om in een doos te stoppen. Ook draai ik vandaag al een wasje. Ik leg samen met zoonlief de natte boeken, papieren en dergelijke op de tuintafel in de zon. Zo zal het wel dragen. Dan ga ik met de administratie aan de gang. Tussendoor hang ik de was op en controleer of alles goed droogt. De boekjes die nog niet droog zijn, hang ik aan de waslijn. Als het tijd is om de tafel te dekken, heb ik alles weer in de doos. We eten vandaag wafels en dochterlief helpt met bakken. Na het eten maken we een wandelingetje. Daarna lees ik een boek.

Dinsdag 4 juli

Vandaag gaan we met zijn vieren op uitstap naar Pairi Daiza. Dochterlief heeft ons voor vader- en moederdag een lunch cadeau gedaan en we weven daar een dagje uit omheen. Het is goed weer: niet te warm en droog weer. De lunch is erg lekker: voor mij balletjes in tomatensaus met tomatenpuree. Voor we het park uitgaan, drinken we nog wat. Onderweg eten we een broodje bij een tankstation. Thuis kruip ik nog even voor de tv.

Woensdag 5 juli

Pas om 9 uur wakker vandaag. Ik zal het nodig gehad hebben… Als ik ontbeten heb, ga ik verder met het drogen van de rommelmarktspullen en draai ik nog een trommel was. Intussen doe ik nog wat administratie. Ik bel naar mijn scholen voor mijn rooster, maar de directie is niet op school. Dan morgen maar eens een visje uitgooien. Na de middag ga ik langs de kinesist en op de terugweg doe ik een paar boodschapjes. Dochterlief gaat werken en zoonlief gaat een stukje fietsen, dus we zijn samen voor het avondeten. Het zijn kipshoarmaburgers vandaag. Ze zijn lekker. ’s Avonds kijk ik even tv en daarna ga ik buiten strijken.

Donderdag 6 juli

Vandaag verder met het drogen van de laatste rommelmarktspullen. Ook draai ik nog een paar wasjes. De rest van de dag houd ik mij bezig met de planning van de zomer en het invullen van mijn al bekende lesrooster. Ik bel ook even met mijn moeder. Alles gaat daar goed; ze heeft een nieuwe telefoon en moet nog van alles uitproberen. Na het eten brengen zoon- en dochterlief mij naar de kapel. Zij gaan daarna door om een elektrische fiets voor dochterlief te bekijken en, hopelijk, te kopen. Het is vanavond kerkenraadsvergadering. Er wordt weer van alles besproken. Na afloop brengt de scriba mij thuis. Daar drink ik nog iets.

Vrijdag 7 juli

Vandaag is een rommeldagje. Ik werk de handwasjes weg en verwerk de was die nog in de droger zit: een deel gaat nog eens in de droger en de rest hang ik buiten. Verder doe ik wat administratieve klusjes op de laptop. In de loop van de middag ga ik met dochterlief haar elektrische fiets wegbrengen: de versnelling moet nagekeken worden. Als we thuis zijn, doe ik wat voorbereidend werk voor het eten. Om 5 uur vertrekken we met een van de vogeltjes naar de dierenarts: ze heeft een rood zwellinkje bij haar oog en we willen van de dierenarts bevestiging van ons vermoeden dat teveel en te lang eitjes leggen en broedgedrag vertonen niet goed is voor haar. Het plekje bij haar oog kan geen kwaad en hij vindt het een goed idee om het nestkastje maar eens uit de kooi te halen en een eitje open te maken om te zien of het wel bevrucht was. Na het eten maken we de kooien schoon en het nestkastje wordt verwijderd. We maken de eitjes open: een ervan is rot, maar er zitten wel structuren in. In het goede eitje kan je toch wel duidelijk een embryo en een dooierzakje onderscheiden. Dat betekent dat die twee wel degelijk een manneke en een vrouwtje zijn. Goed om te weten. ’s Avonds is dochterlief bezig met alles in te pakken wat ze morgen mee moet nemen.

Zaterdag 8 juli

Als alles is ingepakt en verzameld is dochterlief klaar voor vertrek. Ze gaat een aantal dagen op bezoek bij het scoutskamp waar haar vriendje leiding geeft. We brengen haar naar het station en rijden dan door naar de winkel voor de wekelijkse boodschappen. Als die opgeruimd zijn, doen manlief en zoonlief de resterende rommelmarktspullen naar zolder. Dat ruimt weer wat op. Dan vraag ik zoonlief om hulp bij het voorboren van de gaatjes in mijn nieuwe kast. Daarna monteer ik de inzetstukken, zodat ik de kast kan gaan inruimen. Ik leg ook de laatste hand aan mijn secretaire. Dan ga ik even naar de bouwmarkt om een contactdoos en een verlengsnoer te halen, zodat ik ook aan mijn bureau kan werken. Ik draai een bolletje in mijn lamp en sluit hem aan. Dan begin ik met het leeghalen van de dozen en het inrichten van de kast. Daar ben ik de rest van de dag mee zoet. Om half 6 steken manlief en zoonlief de barbecue aan. Intussen tref ik nog wat voorbereidingen. We zetten alles klaar en drinken een aperitiefje. Als de barbecue goed brandt, gaat het eerste vlees erop. De laatste stukken vlees en groente leggen we op de tafelgrill, want de barbecue is bijna uit. We gaan niet al te laat naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s