Een wisselvallig weekje

Na een paar warme dagen is het nu wat koeler en er is wat meer kans op regen. Dat zal de hele week zo’n beetje hetzelfde zijn volgens de weerberichten. Manlief moet nog een week werken, dochterlief komt donderdag terug van scoutskamp en ik heb donderdag afgesproken met mijn Zeeuwse vriendin. Wat we gaan doen en bij wie, dat weten we nog niet. Verder staat er niet zoveel op de planning: ik wil de laatste spullen in mijn kast ruimen en proberen een datum te zoeken om met mijn oudste broer en zijn gezin te barbecueën. 

Zondag 9 juli

Op tijd naar de kerk, want ik heb dienst. Het is vandaag een, voor ons, nog onbekende voorganger. Zijn liturgie ziet er goed uit en verder wachten we maar even af. Hij is goed op tijd in de kapel en we leggen hem nog wat details uit over de gang van zaken tijdens de dienst. Het is een hele goede dienst. Het gaat over de sabbatsrust en dat dit niet altijd evident is in de moderne maatschappij met internet ed. Na de dienst heb ik een babbel met een van onze nog betrekkelijk nieuwe gemeenteleden. Hij zat zo alleen aan een tafeltje, dat ik er bij ben gaan zitten. Daarna praat ik nog wat bij met onze goede vrienden, die koffiedienst hebben. De bloemen worden meegenomen door een vriendin van degene die ze krijgt, dus moeten we niet even heen en weer naar Kalmthout. Eenmaal thuis eten we iets en daarna ga ik weer verder met mijn kast. Aan het eind van de middag ben ik al aardig opgeschoten. Om 6 uur beginnen we aan het eten. Kipcurry met rijst. Het resultaat is goed, maar we kunnen de volgende keer wel wat beter afkruiden, want afgezien van de Spaanse peper is het redelijk flauw. Na het eten ruimen we de afwas op en dan stappen we op de fiets naar de kapel om te zien of onze Bijbel toevallig in de kapel is achtergebleven. We vinden een ongestempeld exemplaar. Er staat ook geen andere naam in, dus dat zal dan de onze wel zijn. Aansluitend maken we een fietstochtje door de buurt. We strijken ook nog neer op een gezellig terrasje voor een biertje. Om 11 uur zijn we thuis. We drinken nog iets en gaan dan naar bed.

Maandag 10 juli

Een rustig dagje. Verder met het inruimen van mijn kast en het uitzoeken van alle spullen. Er gaat toch ook wel het een en ander weg… Voor de rest niet zo veel gedaan.

Dinsdag 11 juli

Vandaag met zoonlief een middagje gaan shoppen. Ik wil een paar vestjes kopen en hij heeft wat haarverzorgingsproducten nodig. Ik koop verder nog een gezichtsmasker en hij koopt nog een korte broek. We sluiten af met een ijsje… Daarna weer naar huis. Daar geef ik de vogeltjes vers water en voer en ik ruim nog wat op. We maken samen een lekker maaltje in de wok klaar. Manlief is iets later thuis en eet er ook nog lekker van.

Woensdag 12 juli

Een hoofdpijndagje. Niet zo veel te melden dus. ’s Avonds neem ik mijn bureau in gebruik om alvast wat lesvoorbereidingen te maken. Ik heb komend schooljaar ook een eerste jaar en daar moet ik alle lessen nog voor in elkaar steken. Het is een heel handig hoekje geworden, want ik kan vanaf mijn bureau overal bij…

Donderdag 13 juni

Vandaag een dagje naar mijn Zeeuwse vriendin. De reis verloopt goed: de trein naar Roosendaal is keurig op tijd en ik heb alle tijd voor de overstap. In de trein naar Zeeland raak ik aan de praat met een ouder echtpaar, dat onderweg is van Nijmegen naar Middelburg. In Kapelle wandel ik van het station naar het huis van mijn vriendin. We drinken eerst een kopje koffie en praten uitgebreid bij. Een van haar katten vindt het wel gezellig dat ik op visite kom. Ze komt meteen even buurten. Dan is het tijd voor de boterham. Na het eten gaan we ons klaarmaken voor het zwembad. Tussen het baantjes zwemmen door wordt er nog heel wat gebabbeld. Na het zwemmen rijden we even langs de begraafplaats om het graf van haar moeder te bezoeken. Er staat een mooie steen op. Dan doen we boodVandaagschappen voor het eten. Als we weer bij haar huis zijn, is het zonnetje doorgekomen en kunnen we nog een poosje lekker buiten zitten. Ook de poes komt erbij liggen. We drinken een kopje muntthee en eten er een paar mini eierkoeken bij. Dat smaakt! Het avondeten is makkelijk: tortellini met tapenade, spinazie en salade. Intussen kijken we naar tennis. Om kwart voor 8 arriveren manlief en dochterlief. Manlief eet ook een lekker bordje tortellini, dochterlief is wat ziekjes teruggekomen van scoutskamp en zij heeft geen zin in eten. Na nog een kopje koffie rijden we naar huis.

Vrijdag 14 juli

Laatste werkdag van manlief: dat houdt in dat hij in Brussel werkt. Ik werk nog wat administratie bij en draai de was. Daar ben ik wel de hele dag mee bezig. Verder gebeurt er niet veel bijzonders.

Zaterdag 15 juli

Vandaag naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen. Verder werk ik aan de werkbundel voor het 1e middelbaar. En ik werk de strijk weg.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s