Zomer… bijna op vakantie

Zondag 16 juli

Vandaag heb ik kindernevendienst in de Kapel. We gaan het hebben over vissen en ik heb een aantal visjes geknipt. Als visnetten neem ik oude vitragestof mee en satéprikkers. Er zijn 3 kindjes voor de nevendienst: 2 kleuters en 1 peuter. Ze werken goed mee en vinden de visjes super: vooral de haaien en de dolfijnen. Tijdens de dienst krijg ik 1 netje af en tijdens de koffie maak ik een netje voor de 2 anderen. Ik help met de afwas en met opruimen. Na de koffie rijd ik met 2 collega kerkenraadsleden naar Kalmthout, want we hebben een bezinningsmiddagje gepland. Ter plaatse planten we onze collega op een stoel en bereiden de lunch voor. Om 1 uur arriveert er nog iemand en de laatste komt nog wat later. Wij beginnen alvast maar met eten. Als iedereen er is, beginnen we met de bezinning. We schieten lekker op, maar het is wel een hele lange middag. Om half 8 besluiten we op te breken. Het was een welbestede middag. ’s Avonds thuis eet ik nog wat en de rest van de avond lees ik een boekje.

Maandag 17 juli

De eerste vakantiedag van manlief. We hebben niet veel gepland en maken er een rustig dagje van. Ik werk nog wat verder aan mijn werkbundel voor het 1e BUSO. Die is nu bijna af. ’s Avonds doen we met zijn drieën een wandeling.

Dinsdag 18 juli

Vandaag komt er iemand praten over wat er allemaal is gebeurd rond de afgeketste beroeping van een kandidaat predikant. Het wordt een lang, maar voor alle partijen verhelderd gesprek. We hebben vanavond gereserveerd om te gaan eten aan de Waagnatie. Om 6 uur is het gesprek afgerond en we hebben nog alle tijd om ons klaar te maken voor vertrek. Manlief en zoonlief gaan met de fiets, maar dochterlief is gisteravond lelijk gevallen, dus wij gaan met de bus. De schoonzoon komt met zijn mama en broer ook op de fiets. Het is erg gezellig en het eten smaakt prima!

Woensdag 19 juli

Vandaag gaan we bij schoonmama op bezoek. Het is erg mooi weer en we besluiten om ergens iets te gaan drinken. Dat vindt ze erg gezellig. Als we haar weer thuisgebracht hebben, gaan we nog iets eten met zijn drietjes. Ik krijg een berichtje op mijn telefoon: de fiets van dochterlief is nog niet klaar: er moet een nieuwe versnellingsnaaf in en dat gaat nog wel wat kosten. Ook is hij dan deze week nog niet klaar, want dat onderdeel moet geleverd worden. Dat is niet zo erg, want ze vertrekt toch komend weekend op vakantie. Ik draai vandaag ook al een paar wasjes, zodat vrijdag zeker alles schoon is om in te pakken.

170719 Bergse Bos

Donderdag 20 juli

Wasdag en boodschapjesdag vandaag. ’s Morgens was ik alles wat er nog ligt en hang het buiten. Zo heel af en toe valt er wat gedruppel uit de lucht, maar per saldo zal het wel drogen. We vertrekken eerst naar de supermarkt, terwijl manlief nog wat bankzaken voor de kerk gaat afhandelen. Na de supermarkt gaan we naar de Decathlon. Manlief wil een extra korte broek en ik moet nieuwe sandalen. We vinden vrij snel wat we willen hebben en rijden dan naar huis. Zoonlief helpt de auto uitladen, terwijl ik de was binnenhaal, die nu wel dreigt nat te regenen. Als de boodschappen zijn opgeruimd, vertrek ik met dochterlief en een van de vogeltjes naar de dierenarts. Het beestje is weer afgevallen en de veertjes zijn hier en daar wel erg dun. Maar de dokter stelt haar gerust: het beestje heeft nog altijd last van de spijsvertering en we moeten proberen om de zuurtegraad in de maag wat op te krikken door yoghurt te geven. We landen dan even aan in de Lidl voor yoghurt en wat aanvulling op ons avondeten. Als we thuiskomen, zijn manlief en zoonlief al vertrokken naar de stad. We proberen het beestje wat yoghurt te voeren, maar ze vindt het echt niet lekker. Dochterlief vertrekt voor een activiteit in het park en ik kruip nog even achter de laptop.

Vrijdag 21 juli

De laatste dag voor vertrek: manlief poetst het huis en ik werk de strijk weg. Ook ruim ik nog het een en ander op. Als al het strijkgoed weg is, maak ik een paklijst, die we later samen afmaken.  Ik ruim de was op en begin met het bij elkaar zoeken van bagage. We zijn er wel de hele dag mee bezig. Na het eten pak ik alles in en manlief gaat de auto wassen. Zoonlief is gaan werken en dochterlief heeft een gourmet bij een vriendin. Zij moet vanavond haar laatste spullen nog inpakken. Als alles ingepakt is, speel ik nog wat op de laptop. De schoonzoon wordt met bagage gebracht door de mama en de broer als dochterlief nog niet thuis is. Hij kruipt dan maar voor de tv.

Zaterdag 22 juli

Om kwart over 6 loopt de wekker af en we gaan er vrijwel meteen uit. We ontbijten en manlief gaat de auto inladen en ik zoek de allerlaatste spullen bij elkaar. Dochterlief drinkt een kop koffie en we maken ons verder klaar voor vertrek. Ik wek zoonlief, die even afscheid komt nemen en daarna weer snel in zijn bed kruipt. Om kwart voor 8 rijden we weg. Na anderhalf uur stoppen we voor een kop koffie en een plaspauze. Dat herhaalt zich ruim een uur later nog eens. Om 1 uur stoppen we voor de lunch. Het is daar erg druk, maar we vinden wel een plekje. Als we van de snelweg af zijn, zoeken we een plekje voor een laatste stop. Het traject wordt steeds bekender naarmate we dichterbij de camping komen. Daar is na 7 jaar niet zo veel veranderd. We krijgen de sleutel van ons huisje en de tent wordt opgezet. Dan gaan dochterlief en de schoonzoon nog even zwemmen en als ze terug zijn, wordt het tijd om de lasagne op te warmen. ’s Avonds doen we nog een kleine wandeling over de camping en de directe omgeving. Daarna doen we ieder ons ding.

170722 Ons plekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s