Weer thuis

Het ‘normale’ leven herneemt zo stilaan zijn loop weer. Maandag gaat manlief weer aan het werk, dochterlief is een weekje thuis tussen haar vakantieweken door en de vakantiewas wordt weggewerkt. Ik ben van plan om een nieuwe laptop te gaan kopen en de beestjes zullen wel blij zijn met weer wat extra volk in huis.

Zondag 6 augustus

Vanmorgen fietsen we op tijd naar de kapel. Manlief is lector vandaag en het is avondmaal. Dan is het altijd prettig om op tijd in de kerk te zijn. Alles verloopt goed, alleen is de voorganger niet voor iedereen even goed te verstaan. Dat is spijtig, maar soms is daar niet veel aan te doen. Tijdens de koffie spreek ik verschillende mensen. Met een collega-kerkenraadslid spreek ik af om volgende week maandag de kindernevendienstruimte aan te passen, zodat we de groep makkelijker kunnen opsplitsen in +8 en -8-jarigen.  Dan stappen we op de fiets terug naar huis. Ik doe nog het een en ander op de laptop. We gaan vanavond barbecuen. Dit is onze kokkerelbeurt van deze maand, dus we maken wat gerechtjes om op de barbecue te leggen, of erbij te eten. We maken spiesjes met garnalen en ananas, spiesjes met zelfgekruide kebab, spiesjes met kipfilet, paprika en mango en een salade van veldsla met watermeloen. Verder hebben we er natuurlijk de nodige sausjes en stokbrood met kruidenboter bij. Manlief maakt samen met zoonlief de barbecue aan, terwijl ik de laatste hand aan de gerechtjes leg. Het smaakt allemaal uitstekend. Na het eten ruimen we de boel op en de rest van de avond doe ik niet veel meer.

Maandag 7 augustus

Vandaag doe ik allerlei klusjes op de laptop. Ik zet de laatste vakantiefoto’s op de laptop en ga verder met de Powerpoint van de vakantie. Verder werk ik nog wat vakantieboel op en stofzuig ik de slaapkamer en verschoon het bed. ’s Morgens is de groente al gebracht. Na het avondeten ga ik met dochterlief wandelen. Intussen wordt er een aantal keer aan de deur gebeld door mensen die de groente komen halen. Om 9 uur is alles weg.

Dinsdag 8 augustus

’s Morgens doe ik wat werkjes op de laptop. Ik zie dat ik de orde van dienst voor zondag al in de mailbox heb zitten, dus daar moet ik niet meer voor mailen. Tegen 11 uur stap ik met zoonlief op de bus om in de stad een laptop te gaan kopen. We doen eerst wat inkopen bij het Kruidvat en gaan dan naar de Mediamarkt. We laten ons uitgebreid voorlichten over een kleinere laptop met touchscreen in de prijsklasse die ik opgeef. Als ik gekozen heb, vraagt de verkoper om mijn ID-kaart. Ik wil mijn handtas opendoen, maar die blijkt al open te staan en mijn portemonnee is weg. Vandaag geen nieuwe laptop dus, want mijn bankkaart zat daar ook in, net als een aardige som contant geld. Ik baal verschrikkelijk, bedank de verkoper voor zijn moeite en ga nog even terug naar het Kruidvat om te zien of ik mijn portemonnee daar per ongeluk heb laten liggen. Maar daar hebben ze niets gevonden. Dan mijn bankkaart maar meteen blokkeren. Ik meld ook bij de klantendienst van de Mediamarkt dat mijn portemonnee is gestolen tussen het Kruidvat en de Mediamarkt en ook daar is nog niets gevonden. Dan maar naar de politie om de diefstal aan te geven. Door de stromende regen gaan we naar het politiebureau bij het Stadspark. Daar is het erg druk, maar we kunnen er wel een afspraak maken voor aangifte op het politiekantoor in Ekeren. Dat doen we dan maar. Terugwandelen naar het busstation dan maar. Thuis trekken we even iets droogs aan en dan gaan we naar het politiebureau. Daar nemen ze de aangifte op en ik krijg een tijdelijke ID-kaart. Om een nieuwe aan te vragen, moet ik een week wachten. Ik kan wel een nieuwe bankkaart aanvragen. Dat moet dan morgen. Zoonlief haalt wat geld voor me van de bank. Hij moest toch nog wat aan ons betalen, dan haal ik het daar wel vanaf. Na het eten doe ik niet veel meer.

Woensdag 9 augustus

’s Morgens ga ik naar de markt en daarna langs de bank om een nieuwe bankkaart aan te vragen. Ik krijg een tijdelijke bankkaart mee, zodat ik in elk geval voorlopig uit de voeten kan. ’s Middags doe ik dan ook meteen wat betalingen die er nog liggen. ’s Avonds na het eten ga ik met zoonlief een uurtje naar Muziek in de Wijk. Dat is wel even gezellig. Om kwart na negen zijn we weer thuis.

Donderdag 10 augustus

Vanmorgen eerst naar de kapper. Ik probeer eerst ook even geld af te halen met mijn tijdelijke bankkaart. Dat lukt niet… Als ik thuiskom, is zoonlief aan zijn ontbijt toe. Als hij daarmee klaar is, gaan we eerst even langs de Q8 om te zien of de kaart wel werkt om betalingen te doen. Dat lukt, dus we kunnen met een gerust hart een laptop te kopen. Deze keer gaat alles goed. Ik koop er ook een externe harde schijf en een muismat bij. We drinken koffie en thee met iets erbij om dit te vieren. Daarna nemen we de bus naar huis. Thuis ga ik er meteen mee aan de slag. Ik ben er de rest van de dag wel mee bezig. Tussendoor doe ik de was. Dan is alles weer schoon als dochterlief morgen haar koffer inpakt. 

Vrijdag 11 augustus

Vandaag doe ik weer wat laptopklusjes. Ook ga ik weer verder met mijn lesvoorbereidingen. Ik stuur de orde van dienst door naar de koster, de lector en de organist. Ook doe ik nog wat betalingen. Ik lamineer 2 tekeningen van dochterlief, zodat die mooi blijven. Ik ben ook nog druk met het downloaden van de nodige programma’s op mijn laptopje, dus daar kruipt ook nog wel wat tijd in. Aan het eind van de middag gaan manlief en zoonlief met een oud bureau naar het stort. Verder nemen ze nog wat kleine dingen mee die ook nog wel in de auto passen. Ik ga nog even langs de apotheek voor wat medicijnen die opgegaan zijn. ’s Avonds zit ik voor de tv.

Zaterdag 12 augustus

Vandaag help ik dochterlief een beetje met het schoonmaken van de vogelkooien en als ze vertrokken is, gaan we naar de supermarkt. Daarna doet manlief allerlei klusjes in huis. Oorspronkelijk zou hij vandaag een dag met vrienden op stap zijn, maar dat is niet doorgegaan. Nu heeft hij zomaar een halve dag over voor allerlei werkjes. Ik werk verder op mijn laptop. Ik druk onder andere de papieren voor de dienst van morgen af. ’s Avonds krijg ik een berichtje van dochterlief dat ze goed zijn aangekomen in Zuid-Frankrijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s