Examentijd

De examens komen stilaan dichterbij. Zoonlief begint in de studeermodus te komen. Dochterlief is nog een weekje op vakantie, maar ze heeft haar samenvatting wel meegenomen. Manlief heeft een korte werkweek en mijn lesvoorbereidingen zijn bijna klaar. Komend weekend is het Bollekesfeest, waar we zeker wel een keer naar toe zullen gaan.

Zondag 13 augustus

Een drukke zondagmorgen: we hebben van vrienden de kosters- en koffiedienst overgenomen en ikzelf ben ook ambtsdrager van dienst. We zijn tegen negen uur in de Kapel. Eerst de koffiemachine maar eens aanzetten. En de vaatwasser, want er is een stroomstoring geweest en de koster heeft ‘m nog niet aangezet. De eerste pot koffie wordt gezet en manlief begint met het klaarzetten van de kopjes en schoteltjes. Ik schenk melk in de kannetjes en zet de suikerpotjes op tafel. Als de tweede container doorloopt, begin ik aan mijn taak als ambtsdrager: liederen en lezingen checken op de borden, papieren klaarleggen, kaarsje op de tafel zetten, en de voorganger ontvangen als hij arriveert. Ik laat hem de kapel zien en leg de gang van zaken uit. Voor de dienst begint, valt de stroom nog een keer uit en tijdens de dienst ook nog een keer of 4, 5. Gelukkig hebben we een hele rustige voorganger die zich hierdoor niet uit het veld laat slaan. Hij gaat gewoon verder met de dienst, en als tijdens het zingen de stroom uitvalt, en dus ook het orgel, zingen we rustig a capella verder. Het is wel duidelijk dat er iets moet gebeuren, want dit kan natuurlijk niet. Na de dienst werk ik de administratie af en babbel ik tijdens de koffie met deze en gene. We werken de afwas weg en ruimen de keuken op. Gelukkig valt nu de stroom even niet meer uit, zodat het afwasmachine zijn werk kan doen. Als alles klaar is, stappen we in de auto naar huis. Na het eten maken we ons klaar om terug te fietsen naar Brasschaat. We gaan op bezoek bij een gemeentelid dat naast de kerk woont. Het is een gezellige middag. Aan het eind van de middag fietsen we terug naar huis. Daar eten we met zijn drieën. Na het eten doe ik wat spelletjes op de laptop.

Maandag 14 augustus

Vandaag ga ik samen met een mede kerkenraadslid de kindernevendienstruimte aanpakken. Manlief en zoonlief gaan naar de Ikea om twee kasten en wat bakken te kopen en zij zullen die ook in elkaar zetten. Intussen gaan wij de kasten die er staan leeghalen en de spullen uitzoeken. Het is een boel werk, en er kan veel weggegooid worden. We hebben de containers maar naar binnen gehaald, zodat alles meteen in de container kan. De zoontjes van mijn collega zijn lekker aan het spelen en haar oudste komt helpen als hem dat gevraagd wordt. Hij mag bijvoorbeeld de viltstiften testen en alles wat het niet doet, mag hij weggooien. Dat vindt hij wel een leuk werkje. Later vraag ik aan hem of hij de legpuzzels wil maken om te zien of ze nog compleet zijn. We verplaatsen zelf een kast naar een van de bergruimtes, zodat we verder kunnen met opruimen. De andere laten we staan voor de mannen. Als die met de kasten komen, zijn we al een heel eind opgeschoten. Als de kasten in elkaar zitten, gaan we een broodje eten. Na het eten verder met opruimen en reorganiseren. Als de kasten helemaal klaar zijn en de oude kast verplaatst is, gaan de mannen weer naar huis. Wij gaan verder met opruimen, schoonmaken en inruimen van de nieuwe kasten. Om  5 uur zetten we er een punt achter. Ik heb een paar foto’s gemaakt van de ‘nieuwe’ ruimte. Ik stap op mijn fietsje naar huis. Na het eten is het tijd om te ontspannen.

Dinsdag 15 augustusE

Vandaag is het OLV Hemelvaart in België en moederkesdag in Antwerpen. Een feestdag dus. Ik doe vandaag niet veel nuttigs, lekker een beetje ontspannen.

Woensdag 16 augustus

Vanmorgen ga ik naar de markt. Ik koop kersen, aardbeien, hummus en stokjes. Thuis ga ik verder met het voorbereiden van mijn lessen. Verder zet ik de foto’s van maandag online. Poes ‘viert’ vandaag haar 13e verjaardag, dus ze krijgt een extra snoepje. Ik post een foto van haar op Facebook en krijg een heleboel reacties. ’s Avonds eten de mannen pitta en ikzelf eet een eitje met champignons en kaas.

Donderdag 17 augustus

Ik begin de dag met het doorsturen van vogel- en poezenfoto’s naar dochterlief. Daarna begin ik aan de administratie. Ik heb een achterstand van een paar maanden, die zal ik nu eens wegwerken. Ik ben er de hele dag mee bezig. De pastasalade ’s avonds smaakt prima.

Vrijdag 18 augustus

Verder met de administratie en nog wat details aan mijn lessen aanpassen. De heren moeten vandaag naar de tandarts. Alles is in orde. ’s Avonds gaat manlief met een vriend naar het Bollekesfeest. Dochterlief en haar vriendje  passeren daar ook nog als ze in Antwerpen aankomen. Ik blijf thuis. We gaan komend weekend nog wel een keertje samen. Zoonlief en ik eten pannenkoeken.

Zaterdag 19 augusuts

Boodschappendag vandaag. Verder houd ik me bezig met het voorbereiden van de kindernevendienst van de maand september voor de oudste groep. Ik ga ook met dochterlief naar de stad, op zoek naar een pennenzak. Die vinden we niet, maar we komen wel thuis met een portemonnee. ’s Avonds eten we lasagne.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s