Rommelweekje

Dit wordt een echt ‘rommelweekje’: flyers en boekjes voor de turnkring rondbrengen, een zoon met herexamens, een modeltreinenbeurs, een familiefeestje, voorbereidingen voor het nieuwe jeugdseizoen in de kerk, planning van de maand september…

Zondag 20 augustus

Op tijd naar de Kapel, want we hebben een berg boodschappen bij ons, omdat we volgende week niet in de kerk zijn. Met een collega-kerkenraadslid overleg ik even over de kinderen. We zullen het samen doen: zij de kleintjes en ik de groten. Zij blijft achter om wat werkjes uit te zoeken en na te denken over de indeling, ik kom met de kinderen mee naar achteren. Een ander kerkenraadslid leidt vandaag de dienst. Zij is dit jaar afgestudeerd als theoloog. Ik ga de preek dus missen, dat is wel spijtig. Maar tijd met de kinderen vind ik ook heel waardevol. In de kindernevendienst praten we eerst over de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Waarom staat die nieuwe kast daar? En waarom zijn er twee tafels? We leggen uit dat we in het vervolg de groep weer opsplitsen in -8- en +8-jarigen. We starten wel gezamenlijk met het verhaal, het praatje, het gebed en eventueel een liedje. Daarna gaan we uit elkaar, zodat ieder een werkje of spelletje op eigen niveau kan krijgen. Vandaag gaat het over stil zijn. Waarom moet je stil zijn in de kerk? Kan je naar iemand luisteren als er doorheen gepraat wordt? We besluiten met zijn allen dat dat veel lastiger is dan wanneer het stil is. In de kerk is het zo, dat mensen zich voor de dienst begint, leeg willen maken van binnen, zodat ze goed naar Gods woord kunnen luisteren. Daarna gaan we bidden en lezen we het verhaal. De kinderen maken vandaag een voorblad voor hun eigen kaft. In die kaft zullen het hele jaar hun werkjes bewaard worden. Daar zijn ze een hele tijd mee bezig. Sommigen moeten het nog afmaken als we weer opgehaald worden. Dat moet dan na de dienst gebeuren. Na de koffie gaan we naar huis en ’s middags doe ik het rustig aan.

Maandag 21 augustus

Vandaag is het wasdag. Ik werk alle was weg en tussendoor doe ik wat administratie. Ook schrijf ik een stukje voor de Kapelbode, dat ik meteen doorstuur. Verder is het een rustig dagje. ’s Avonds na het eten ga ik met dochterlief een wandeling maken. Op de terugweg halen we de groente op.

Dinsdag 22 augustus

Ik kijk vandaag nog even naar mijn lesvoorbereidingen en controleer of mijn bundels compleet zijn. Nog wat papieren inscannen en een mailtje naar de coördinator van de opleiding tot leerkracht protestantse godsdienst over inschrijving voor de cursus. Per kerende mail krijg ik een inschrijvingsformulier. Dat meteen even ingevuld. Nog even naar buiten voor wat boodschapjes en informatie gevraagd over een theaterproject in Maastricht, waar we op 10 september heen willen om onze trouwdag te vieren. 

Woensdag 23 augustus

Niet naar de markt wegens te laat op gang gekomen vandaag. Wel een paar boodschapjes gedaan. Manlief heeft vandaag zijn overuren opgenomen en is dus thuis. We gaan na de middag een poos in de tuin aan de slag. Ik knip de struik achter de tuintafel bij en zaag een paar dode takken uit de sering. Dan maak ik een deel van de terrastegels schoon, tot mijn rug zegt dat het genoeg geweest is. Ik ruim mijn rommel op en ga wat zittend werk doen. Na het eten gaan we naar Muziek in de Wijk. Dochterlief gaat mee. We vinden een plekje en genieten van de muziek onder het genot van een drankje. Na afloop fietsen we met zijn tweeën naar huis, want dochterlief slaapt bij haar vriendje vannacht. 

Donderdag 24 augustus

Nog wat wassen vandaag en met dochterlief naar de dierenwinkel om wat boodschappen voor de vogeltjes te doen. We rijden ook even langs de fietsenmaker om te zien of haar elektrische fiets klaar is, maar die blijken op donderdag sluitingsdag te hebben. ’s Avonds al het afval buitengezet. Dat is vooral nog veel karton, want de verpakkingen van mijn kast stonden er nog. Nu is al het papier en karton weg. Dat ruimt lekker op!

Vrijdag 25 augustus

In de voormiddag doe ik eerst wat administratie. Om 11 uur vertrek ik om te gaan flyeren voor de turnkring. Daar ben ik tweeëneenhalf uur mee bezig. Daarna rijd ik langs het clubhuis om de boekjes op te halen die naar de post moeten. Ik neem ook alvast de boekjes uit mijn wijk mee. Als ik met de boekjes op het postkantoor kom, blijken die te moeten worden dichtgeplakt. Dat wist ik dus niet. Ik koop postzegels en stuur een berichtje naar de voorzitter om te vragen of hij wist dat dit moest gebeuren. Bij hem was dit bekend, maar hij wist niet dat ik daar niet van op de hoogte was. Ik kan bij hem etiketten halen om ze dicht te plakken. Als ik thuiskom, maak ik een boodschappenlijstje en vertrekken we naar de winkel. Het is erg druk onderweg. Als we thuiskomen, ruim ik op wat in de koelkast en de diepvries moet. De rest doet manlief, terwijl ik het eten maak. Na het eten vertrekken we naar Ekeren zingt. We vinden geen bekenden, dus blijven we maar samen staan. We staan eigenlijk niet goed, want er wordt om ons heen te veel gekletst en te weinig gezongen. Als het afgelopen is, gaan we weer naar huis. Daar drinken we nog wat en bespreken hoe we morgen alles in het vat gaan gieten. Als we daar uit zijn, gaan we naar huis.

Zaterdag 26 augustus

Vroeg uit bed, want het is een vol dagje vandaag. Eerst zorgen we dat de boekjes van de turnkring naar de post kunnen: 98 boekjes dichtplakken en frankeren. Als dat klaar is, kunnen we ontbijten. Daarna pakken we alles bij elkaar en rijden we naar het postkantoor. Dan rijden we door naar Houten, waar een modelspoorbeurs is. Het is er erg druk: de parkeerterreinen van de expo zijn vol en we staan bij een bedrijf op de parking. Dat kan wel, want die zijn op zaterdag gesloten. Het aanbod is heel gevarieerd en er is onverwacht veel spoor N te vinden. Eerst drinken we een kopje koffie en daarna gaan we rondkijken. Het wordt nog moeilijk kiezen wat wel en wat niet te kopen. Om 12 uur gaan we iets eten en op een rijtje zetten wat we gezien hebben. We gaan naar huis met een bevredigende aankoop: een aantal goederenwagentjes, een locomotief, wat personenrijtuigen en een tankwagentje voor een kennis, die autootjes verzamelt van bedrijven waar hij werkt en gewerkt heeft. Dit is wel geen autootje, maar vindt hij waarschijnlijk ook wel leuk. Dan rijden we naar schoonmama. Ze is blij verrast dat we zeggen haar mee te nemen naar een familiedag. We rijden naar haar jongste broer, die een paar maanden geleden verhuisd is naar een appartement. Het is een hele gezellige middag. Mamma wil ook graag mee uit eten, dus dat doen we dan maar. We zullen wel zien hoe het gaat. Dat verloopt dus prima. Manlief helpt haar met kiezen wat ze wil eten en drinken en het smaakt haar allemaal prima! Aan het eind geeft ze aan wel graag naar huis te willen, omdat het wel erg laat wordt. Maar als we haar naar haar kamer brengen, zegt ze niet moe te zijn, maar wel snel naar bed te gaan en de volgende dag lekker uit te slapen. Ze ligt dan ook bijna 3 uur later in bed dan ze gewend is! Thuis drinken we nog iets en dan gaan we zelf ook liggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s