Verlaging frequentie

Doordat mijn leven sinds begin oktober een stuk drukker is geworden, ga ik wat minder frequent schrijven en publiceren. Waarschijnlijk om de 2 weken. Kwestie van mijn tijd een beetje efficiënter te moeten indelen. De afgelopen 2 weken waren vooral gevuld met les geven en les volgen. Hieronder een update van de voornaamste gebeurtenissen.

Zondag 15 oktober

Vroeg naar de kerk, want ik ben ambtsdrager van dienst. De voorganger van vandaag is een goede vriendin van ons. De dienst verloopt vlotjes. Na de dienst handel ik de bijbehorende administratie af en ik praat met deze en gene bij onder het genot van een kopje koffie. Vanuit de kapel rijden we naar Rotterdam. Onderweg eten we een broodje. Het is heerlijk weer, eigenlijk veel te warm voor de tijd van het jaar. We rijden eerst naar mijn moeder, waar we een kopje koffie drinken en even bijpraten, ook met onze neef. Hij staat in de jongerenkrant van Rotterdam met een reportage over de pompoenen en sierkalebassen die hij met zijn zus kweekt en verkoopt. Het is een leuk artikel. Dan rijden we door naar schoonmamma. We gaan met ze naar buiten. Eerst een stukje wandelen in het park: schoonmamma in de rolstoel. Dan gaan we iets drinken in het cafetaria van het zwembad. Daarna brengen we mijn moeder weer naar huis. Daar drinken we nog iets voor we terug naar huis gaan.

Maandag 16 oktober

Niet werken vandaag: ik ben ziek. Er zit duidelijk een verkoudheid te broeien en de linkerkant van mijn gezicht doet zeer. Tot een uur of 12 lig ik in bed, daarna gaat het ietsje beter. ’s Avonds ga ik op tijd naar bed.

Dinsdag 17 oktober

Buiten de was en wat administratie niet veel gedaan vandaag. Ik voel me wel weer een stuk beter dan gisteren. 

Woensdag 18 oktober

Weer opgeknapt, dus op tijd naar school. De les gaat vandaag over problemen die je in de kerk kan tegenkomen en wat je daar aan kan doen. Na de les door naar het station. In de trein drink ik mijn soepje op en eet ik nog wat. De les gaat vandaag over het Nieuwe Testament. Weer heel interessant en leerzaam. 

 

Maandag 23 oktober

Vandaag voor het eerst les gegeven aan mijn nieuwe leerling. Na een maand is het eindelijk gelukt. We wandelen samen naar het andere gebouw. Dat is beter, want hij is nogal gevoelig voor prikkels van buitenaf. Dus hoe kleiner de groep, hoe beter het voor hem is. We maken kennis met elkaar en starten met de les. Het is een aangename jongen om les aan te geven. We praten over uitsluiting, en constateren dat Jezus daar niet aan doet. Jezus is juist gekomen voor mensen aan de rand van de samenleving. Voor hem hoort iedereen die dat wil erbij. Even voor 10 uur sluiten we de les af en wandelen we terug. Ik lever hem af bij het secretariaat, waar hij wacht tot de pauze begint. Ik ga door naar mijn tweede school. Mijn leerlingen zijn niet bij de collega, die ze zou opvangen: ze is het vergeten. Dan begint de zoektocht. Uiteindelijk vind ik ze bij mijn collega katholieke godsdienst. Ze vinden het jammer dat ik er ben. De rest van de les zijn ze erg druk. Ik laat duidelijk merken dat ik dit geen puber- maar kleutergedrag vind: je achter een deur verstoppen en hopen dat de leerkracht je niet ziet… Na de les ga ik naar huis. Daar doe ik nog wat administratie. Rond etenstijd ga ik even naar de turnzaal om brieven voor de lekkernijslag uit te delen. Dan naar huis om te eten en door naar het clubhuis voor de bestuursvergadering.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s