Februari

Een nieuwe maand: de examens zijn voorbij, zoonlief geniet van een weekje vakantie, dochterlief gaat in de krokusvakantie een paar dagen weg. De taken voor mijn opleiding raken stilaan weggewerkt en er zijn een aantal verjaardagen te vieren. Op een van de scholen is een schrijfactie voor Valentijnsdag en op de andere school is het milieuweek. In de kerk start het Veertigdagentijdproject en beginnen de voorbereidingen voor een jeugddienst. 

Donderdag 1 februari

’s Avonds is het kerkenraadsvergadering. Het is redelijk weer, dus we gaan met twee op de fiets. Het is een productieve vergadering, waar we een aantal dingen grondig doorpraten. Ook de dienst van zondag wordt goed doorgesproken. 

Zondag 4 februari

We zijn vroeg in de kerk, want het brood en de wijn voor het avondmaal moet nog klaargemaakt worden. Alles staat ruim op tijd klaar. In de consistorie praten we nog even door wie wat doet met brood en wijn en hoe alles normaal gezien verloopt. Tijdens de dienst worden de herkozen kerkenraadsleden geïnstalleerd en onze nieuwe diaken wordt bevestigd. Het is een mooie dienst. Na de dienst houden we een korte vergadering om te beslissen wie er in de nieuwe beroepingscommissie komen. Tijdens de vergadering drinken we koffie. Thuis is er even tijd om iets te eten. Zoonlief is intussen vertrokken naar Vilnius. Hij is met de studentenvereniging op reis. In de loop van de middag vertrekken we naar de trampolinewedstrijd van dochterlief. Haar eerste reeks springt ze erg goed, maar de tweede gaat minder. Dat is jammer.

Maandag 5 februari

Vanavond na het eten vertrek ik naar mijn vriendin in Zeeland. Morgen gaan we een reisje boeken om onze 40-jarige vriendschap te vieren. We drinken nog iets en kijken wat tv.

Dinsdag 6 februari

We staan om 8 uur op. Eerst even douchen en dan lekker ontbijten. Na het ontbijt stappen we in de auto naar Goes. Daar stappen we klokslag 10 uur het reisbureau binnen. We boeken een reisje van 4 dagen naar Stockholm: we gaan daar onder andere het Abba-museum bezoeken. Verder wordt alles goed overlopen. Daarna gaan we een beetje shoppen. Mijn vriendin koopt nog wat kleding en daarna is het etenstijd. We eten een lekkere pannenkoek. Na de middag ‘doen’ we nog wat winkels. Thuis drinken we nog een kop thee en kijken we nog wat televisie. Na het eten brengt ze mij naar het station. Ik moet niet lang wachten op de trein. Alles verloopt vlotjes en ik ben om half 11 thuis.

Woensdag 7 februari

Vanmorgen is het Valentijns schrijfactie op school. Ik help mijn leerling met het schrijven van zijn briefjes. Zelf schrijf ik ook een aantal briefjes voor collega’s en leerlingen. Dan gaat het door naar het station, waar ik iets te eten haal: een beker soep met brood. Vandaag hebben we de tweede les didactiek en we gaan verder met de lesvoorbereiding. Na de les blijf ik nog even in Brussel hangen, want het is bestuursvergadering van het district. Het ziet er naar uit dat we een korte agenda hebben volgende week. 

Donderdag 8 februari

Niet naar school vandaag: ik heb veel buikpijn. Dan maar een dagje rustig aan thuis. 

Vrijdag 9 februari

Gelukkig voel ik me vandaag weer wat beter. Ik vertrek vroeg naar school en heb nog tijd voor een kop koffie voor de les begint. Ik praat met mijn leerlingen over de verschillende christelijke kerken. Een van mijn leerlingen heeft een droom gehad, waardoor hij alle wereldse muziek uit zijn telefoon gegooid heeft. Hij luistert alleen nog mar naar christelijke muziek. Hij probeert zijn medeleerling ervan te overtuigen om dat ook te doen, maar zij vindt dat je ook mag ontspannen. Ik geef haar gelijk en probeer uit te leggen dat ieder zijn eigen overtuiging mag hebben en dat je niet mag oordelen over anderen. ’s Middags thuis doe ik nog wat administratie. ’s Avonds maak ik een wandeling met dochterlief.

Zondag 11 februari

Niet naar de kerk vandaag: we gaan op bezoek bij schoonmamma. Ze is vorige week gevallen met de rollator en heeft een paar gekneusde ribben. Daarvan heeft ze veel pijn. Omdat naar het toilet gaan pijnlijk is, hebben ze een catether gestoken en nu heeft ze ook een blaasontsteking. Door de pijnstillers en de antibiotica is ze erg suf en ligt haar dag-nachtritme overhoop. Als we binnenkomen, zit ze in de rolstoel te slapen. Ze is niet wakker te krijgen. Pas als de soep komt,Z wordt ze wakker. Met moeite lepelt ze de soep naar binnen. Daarna valt ze weer in slaap. We lunchen in de naastgelegen bistro. Daarna rijden we naar manliefs jongste zus. Daar komt ook een vriend van hun. We hebben een boeiend en geanimeerd gesprek, onder andere over mijn werk en geloofsoverdracht. We blijven ook eten. Na de koffie rijden we weer naar huis. Manlief heeft een berichtje gekregen van zoonlief: of we hem vannacht in de stad komen ophalen. Manlief belooft dat hij dat zal doen.

Maandag 12 februari

Zoonlief is weer terug van zijn reis naar Riga en Vilnius. Het was erg mooi. 

Zaterdag 17 februari

Vandaag vieren we de verjaardag van manlief. Het wordt een gezellig drukke avond. Iedereen blijft eten; ze smullen van de erwtensoep, de tomatensoep en het brood. Manlief wordt overladen met cadeautjes. Na het eten drinken we nog een kopje koffie met een stukje taart. Vrij snel daarna is iedereen weer vertrokken.

Vrijdag 23 februari

Na een gemiddeld drukke werkweek is het vandaag weer tijd voor een feestje. De schoonzoon viert zijn 22e verjaardag. Het is een gezellig avondje bij zijn moeder thuis. Hij is erg blij met zijn cadeautje: een shelterdoek en grondzeil om met zijn maten te gaan kamperen. We zijn met de bus gekomen en rijden met de bonnie en de bompi mee naar huis. 

Zaterdag 24 februari

’s Morgens eerst boodschappen doen. In de loop van de middag arriveert de schoonzoon. We hebben een etentje voor de 80e verjaardag van mijn moeder. We hebben een tafel in een apart zaaltje. Het is erg gezellig en lekker. Voor de moeilijke eters hebben ze rekening gehouden met speciale wensen. Voor dochterlief wordt een speciaal vegetarisch gerecht gemaakt en de dochter van mijn broer krijgt ribbetjes, omdat ze dat erg lekker vindt. Na afloop rijden we weer naar huis.

Zondag 25 februari

’s Morgens naar de kerk voor de tienerclub. Het gaat deze keer over de inhoud van de Bijbelboeken. Mijn compagnon heeft een speciale versie van Jenga gemaakt, waarbij op ieder blokje één of twee Bijbelboeken staan. Degene die aan de beurt is, moet in zijn of haar Bijbel het boek opzoeken en opzoeken waar het over gaat. Zo leren ze iets over de inhoud én ze raken weer wat beter thuis in de Bijbel: welk boek staat waar en tot welke groep boeken behoort het? Ze vinden het een leuke manier om iets te leren. Het is ook elke keer spannend welk blokje ze moeten pakken. Na de kerk rijden we door naar Rotterdam. Mijn moeder viert nu haar verjaardag voor buren en andere familie. Ook dat is erg gezellig.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s