Het staartje van de vakantie

De vakantie loopt op zijn einde. Er zijn nog een aantal zaken die gedaan of geregeld moeten worden voor het schooljaar weer begint. Dat zal nog wat inspanning kosten om het allemaal rond te krijgen, maar het zal wel lukken. 

Zaterdag 18 augustus

De dag begint rustig: ik slaap een beetje uit en maak daarna het ontbijt klaar. Na het eten doe ik wat administratie en ik maak een boodschappenlijstje. In de loop van de middag vertrekken we voor de wekelijkse boodschappen. Als die zijn opgeruimd, doe ik wat huishoudelijke werkzaamheden. Om kwart na 6 begin ik aan het eten: gebakken patatjes met boontjes en gebakken kipfilet. Om half 7 komt onze Brabantse vriend. Een halfuur later arriveert de Zeeuwse vriendin. We gaan vanavond naar het Bollekesfeest. We gaan met de bus, maar moeten wel lang wachten. Eenmaal in de stad aangekomen, vervolgen we onze reis met de metro tot op de Groenplaats. Daar gaan we eerst op zoek naar een bakkie koffie. Dan trekken we naar kaaien om daar onze bollekes te drinken. Eerst een oplaadkaart kopen en dan kan het feest beginnen. De heren nemen een bolleke en wij kiezen voor een kruidig blond biertje: Lost in Spice. Dat smaakt! Omdat alle tafeltjes bezet zijn, zetten we ons op een muurtje aan de Schelde. Na een tweede rondje gaan we op zoek naar iets te snacken. De vriendin wil een wafel met chocolade en slagroom, de heren gaan voor een frietje en ik koop een bakje kibbeling. Daarvoor moet ik wel een stukje terug en in het gedrang mis ik een stoeprandje. Gelukkig valt de schade nog wel mee: een klein schaafwondje op mijn knie. Als al dat lekkers op is, gaan we weer naar de metro. Om half  1 zijn we thuis. De vriendin wil nog een bakkie koffie en daarna gaan ze weer naar huis. Wij gaan slapen.

Zondag 19 augustus

Opstaan valt niet mee vandaag. We eten snel iets en rijden dan naar de kerk. Ik voorzie de aanwezige +7-jarigen van een werkblad en de enige -7-jarige gaat met mij mee naar de kindernevendienst. We hebben een heel interessant en goed gesprek naar aanleiding van de genezing van de doofstomme man. Want hoe kan het nu dat Jezus die man kan genezen? Wie is Jezus eigenlijk? Via de schepping komen we bij de meest fundamentele vraag die een kind kan stellen: ‘Wie heeft God eigenlijk gemaakt?’ Na wat heen en weer gepraat heb ik hem gezegd dat ik dat echt niet weet. Na de kerk een kopje koffie gedronken en even gepraat met de mevrouw die ik vorige zondag de bloemen ben gaan brengen. Ik ben echt blij dat ze nu alweer in de kerk is na een stevige rugoperatie. Daarna naar huis en op kraamvisite bij de buurtjes. Hun tweede zoontje is echt een knap gastje van 6 weken. Ze zijn echt blij met het superman pakje. Het pakje voor hun oudste zoontje laten ze dicht tot hij wakker is. Tegen 2 uur gaan we weer naar huis. De rest van de middag ontspannen met een leesboek. Om 6 uur aan het eten begonnen: couscoussalade met tomaatjes, vegetarische worstjes, ijsbergsla, appel en een dressing van avocado, yoghurt, barbecuesaus en tuinkruiden. Het was erg lekker! ’s Avonds met manlief het fotoalbum van 2013 afgemaakt.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Joke Verweij, lachende mensen, bril, boom en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, inclusief Jan van der Linden en Joke Verweij, lachende mensen, drinken en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, wolk en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, nacht, lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, inclusief Joke Verweij en Jan van der Linden, lachende mensen, staande mensen en buiten

Maandag 20 augustus

Vandaag een rustig dagje. Wat administratie gedaan, een beetje opgeruimd en gelezen. Op het menu stond aardappeltortilla met champignons, tuinkruiden en veel kaas. In de loop van de avond kwamen dochterlief en haar vriendje thuis. Ik heb tv gekeken: Groeten van Max en We zijn er bijna. Daarna de keuken opgeruimd en verder gekeken naar Laat op Een. 

Dinsdag 21 augustus

Om 9 uur opgestaan en ontbeten. Geprobeerd de dierenarts te bellen voor de medicijnen van Poes, maar ze zijn in verlof tot september. Dan maar naar de vervanger gebeld. Zij heeft een flesje medicijnen apart gezet. We gaan het morgen ophalen. Rond de middag begonnen met wassen. Het is veel vandaag. Verder het fotoboek nog een keer goed nagekeken en besteld. Een berichtje gestuurd naar Hoge Fronten of dochterlief nog mee kan komen, want haar weekendje weg met de scouts gaat niet door. Vanavond antwoord gekregen dat het geen probleem is. Om half 7 aan het eten begonnen: pasta met pesto-roomsaus, passata, champignons en vis. Voor dochterlief een portie zonder vis gemaakt. Twee porties apart gezet voor haar en haar vriendje. Zij eten niet thuis. Dochterlief heeft een bespreking op de turnkring en haar vriendje gaat alvast naar huis. Ze slapen daar. Na het eten is manlief vertrokken naar een vergadering van Groen. Met zoonlief de keuken opgeruimd en de laatste was afgehaald en opgehangen. Om half 10 even samen naar de turnzaal gewandeld om het eten van dochterlief af te leveren. Ook bezig geweest met een nieuwe manier om mijn blog te delen via Facebook. Via mijn profiel lukt niet meer, maar ik heb nu een FB-pagina gemaakt. Zo te zien kan men op die manier wel mijn posts lezen. Nu nog een beetje relaxen en op tijd naar bed.

Woensdag 22 augustus

De laatste was buiten gehangen en net na de middag met dochterlief naar de stad vertrokken. Ze moet morgen gaan werken en heeft nog wat zwarte kleding nodig. Als we geslaagd zijn met onze aankopen, gaan we iets drinken. Daarna weer met de metro terug naar de auto. Doorgereden naar de vervangend dierenarts in Brasschaat om druppeltjes voor Poes te halen. Dan nog een brief van de kerk bij een gemeentelid in de bus gestoken en verder naar huis. Om half 7 aan het eten begonnen: rijstnoedelsalade met doperwtjes, munt, gemberdressing, komkommer en een gekookt eitje. ’s Avonds eerst nog wat administratie gedaan en daarna zitten lezen.

Vrijdag 24 augustus

’s Morgens rustig opgestaan en het een en ander opgeruimd en uitgezocht. Tussen de middag boodschappen gedaan. ’s Avonds knödel met peultjes, maïs en kip gegeten. Daarna met dochterlief naar de Thirsty Friday in de turnzaal geweest. In de loop van de avond gaan helpen achter de toog. Was heel gezellig. 

Zaterdag 25 augustus

Vandaag de strijk weggewerkt. Manlief vertrekt ’s middags naar het bierfestival in Roosendaal, dochterlief is gaan helpen op de klusjesdag van de turnkring en zoonlief heeft een activiteit van de studentenvereniging. Na de middag nog een paar boodschapjes gedaan. ’s Avonds film gekeken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s