Alles start weer op

Alles herneemt zijn normale loop: mijn rooster op school begint zijn definitieve vorm aan te nemen, de turnkring is opgestart en dochterlief is de meeste avonden bezig met lesgeven, trampolinespringen, dansen, turnen… Zoonlief heeft zijn studieprogramma besproken met de studiebegeleiding, de eerste vergaderingen dienen zich aan en de verkiezingsstrijd barst los.

Zondag 9 september

We vertrekken vroeg, want we halen de voorganger van vandaag op. Zij heeft geen auto tot haar beschikking en haar fiets is weg, want werd nooit gebruikt. Op zondagmorgen met de bus van Deurne naar Brasschaat geraken is niet evident, vandaar. In de kapel schrijf ik mijn babbeltje voor de kinderen uit. Normaal doe ik dit niet, maar vandaag is speciaal: er gaan twee tieners over van de kindernevendienst naar de tienerclub. Ik praat eerst met de kinderen en spreek daarna de tiener aan. Ja, tiener in enkelvoud, want tiener 2 is niet in de kerk. Spijtig, maar het is niet anders. Daarna steken de kinderen hun kaarsje aan en zingen we ‘Lees je Bijbel’. Na de dienst drinken we nog een kopje koffie en gaan dan naar huis. Na de boterham stap ik op mijn fiets naar de stad. In Antwerpen-Zuid is een nieuwe dominee en die wordt vandaag bevestigd. Ik zet mijn fiets daar aan een hek vast, stap de kerk binnen en zoek een plaatsje. Het is een erg mooie dienst. Na afloop is het receptie met een hapje en een drankje. Na afloop fiets ik weer naar huis, waar ik tegelijk met manlief en zijn beste vriend thuis kom. Zij hebben friet gehaald, maar daar heb ik niet veel zin in. Niet veel later komt dochterlief thuis van cursus en zij heeft ook nog niet gegeten. We besluiten voor haar een pizza en voor mij lookbroodjes te bestellen. Een dik halfuur later is het dan etenstijd voor ons. Zoonlief heeft intussen een berichtje gestuurd dat hij eerder thuiskomt van Manifiesta. Manlief voelt zich niet zo goed en gaat op tijd naar bed.

Maandag 10 september

Vandaag is onze trouwdag, of zoals ze het hier in Vlaanderen zo mooi zeggen: onze huwelijksverjaardag. 32 jaar inmiddels. Maar een feestje zal het niet worden. Manlief is ziek. Hij heeft koorts en belt naar de dokter voor een huisbezoek. Ook belt hij naar kantoor om zijn vakantiedagen om te zetten in ziektedagen. Als ik met dochterlief de deur uitstap voor de boodschappen van vandaag, komt de dokter juist aanrijden. Het verdict: een urineweginfectie. Hij krijgt antibiotica en sterke pijnstillers. In 3 dagen moet het beter zijn, anders moet hij terugkomen. Dat ga ik dan meteen maar even halen bij de apotheek. Intussen werk ik ook de was weg. Zoonlief ruimt zijn bagage op en legt het eerste tentje te luchten. ’s Avonds eten we zelfgemaakte frietjes met een zalmburger, doperwtjes en appelmoes. Dochterlief eet later, want zij is vanavond gaan lesgeven, springen en dansen. Wij drinken na het eten een kopje koffie met macarons. Ik stuur een mailtje rond naar de afgevaardigden van het district dat de vergadering van woensdag niet doorgaat. Aan het eind van de avond heeft manlief flinke koorts.

Dinsdag 11 september

Manlief is ’s nachts kletsnat van het zweet wakker geworden en zijn temperatuur is flink gezakt. Toch nog maar rustig aan doen vandaag. Ik vertrek om half 10 op de fiets naar school. Met mijn leerling praat ik over ‘Gelukkig zijn’. We lezen het verhaal van de bramenplukker en praten over het verhaal na. Na de les fiets ik weer naar huis. Na de lunch ga ik met dochterlief naar de winkel voor de wekelijkse boodschappen. Terug thuis haal ik de was af. Manlief zit buiten een beetje rustig te hobbyen. Hij voelt zich niet doodziek, maar wel slapjes. Na het eten (wortelstoemp met Italiaanse kipfilet) en het journaal krijgt hij toch weer rillingen en een uurtje later is de koorts er weer. Hij maakt het niet laat. Dochterlief is gaan lesgeven en turnen. Ik bereid mijn lessen van morgen voor. Verder werk ik de strijk weg. 

Woensdag 12 september

Wakker geworden met een lichte hoofdpijn en een verstopte neus. Vroeg naar school om les te geven. Ik heb twee van mijn drie leerlingen en mijn collega’s hebben ook geen complete klas. We passen onze lessen een beetje aan, zodat de afwezige leerlingen niet te veel missen. Na de les ga ik naar mijn andere school. Daar vind ik mijn leerlingen bij mijn katholieke collega. Ik val midden in het babbelrondje en schuif nog even aan. Daarna neem ik ze mee naar boven. We beginnen aan onze lessenreeks over de Bijbel. We praten over de rode draad die door de verhalen loopt. Het zijn geen losse boeken die voor het gemak in één band zijn gestopt, maar ze houden allemaal verband met elkaar. Na de les ga ik naar huis. Na de lunch help ik dochterlief met haar kamer opruimen. Zij heeft ruimte nodig in haar kledingkast en doet veel kleren weg die zij al lang niet meer draagt. Die zal ik binnenkort sorteren op verkoopbaar en niet verkoopbaar. Ik draai een trommel met beddengoed en ander witgoed, want afgelopen nacht is manlief weer 2 x zwetend wakker geworden en zijn T-shirt en onderlaken zijn weer kletsnat. Manlief en zoonlief eten pitta, ik een restje van gisteren. Ik doe niet veel meer, want ik heb veel last van mijn verkoudheid. Manlief voelt zich langzaam maar zeker beter en is lekker bezig.

Donderdag 13 september

Manlief is vertrokken naar de sportdag; hij is dus weer genezen. Ik ben intussen behoorlijk verkouden, maar voel me alweer beter dan gisteren. Ik vertrek op tijd naar school, maar in de tramtunnel is de bovenleiding beschadigd en dus ligt het hele tramverkeer overhoop. Ik kom een halfuur te laat op school aan. Mijn collega heeft mijn leerling zo lang opgevangen. Ik neem hem mee naar boven en we beginnen vlug aan de les. We zijn zo intensief bezig, dat het zomaar opeens tijd is. We ruimen  alles op en gaan naar beneden. Thuis doe ik nog wat administratie en ik check mijn les voor morgen. ’s Avonds is het kerkenraadsvergadering. Ik kan met een medekerkenraadslid meerijden. Na de vergadering weer snel naar huis. Ik ga op tijd naar bed.

Vrijdag 14 september

Vroeg naar school. Ik heb maar één leerling; zijn groepsgenoot mag mee met de sportdag van het 3e. We besluiten aan te sluiten bij mijn katholieke collega voor de start van de les, want zij heeft er ook nog maar 1 van de 3 of 4. Na een tiental minuten komen 2 leerlingen binnen. Zij zijn te laat, want de tramdienst is nog altijd verstoord. Na de babbelronde ga ik met mijn leerling naar boven. We besluiten een alternatieve les in te lassen. Volgende week zijn ze weer met 2 en kunnen we verder met de les. Na de les ga ik nog even de stad in om cadeautjes te kopen. Ik ben om 12 uur thuis. Na de lunch ruim ik mijn spullen op. Aan het eind van de middag doen we boodschappen. We vertrekken om half 6 richting cinema. We gaan vanavond eerst eten en dan naar Mama Mia 2, nog voor onze huwelijksverjaardag. Het eten is erg lekker, maar wel veel. We krijgen het restant mee in een doosje. Dan gaan we door naar de film. We nemen alleen iets te drinken voor tijdens de film. Die is fantastisch! Echt een ongecompliceerde musical. Na afloop drinken we nog een biertje/cocktailtje. Daarna fietsen we naar huis.

Zaterdag 15 september

We staan op tijd op en pakken onze spullen in. Na het ontbijt pakken we de laatste dingen. Intussen zijn dochterlief en haar vriend wakker. We laden de bagage in de auto en dochterlief kruipt achter het stuur. Zij zal ons in Stadskanaal brengen. Onderweg stoppen we 1 keer om koffie te drinken. Even na de middag zijn we bij onze vrienden. We drinken een kop koffie met een tompoes. Daarna trekken we onze jassen aan en wandelen naar de STAR. We hebben nog wat tijd om rond te kijken en iets kleins te eten. Daarna kijken we nog wat rond en wandelen naar de trein die ons in Veendam zal brengen. Het is een leuke rit. In Veendam kijken we ook wat rond terwijl de locomotief omloopt naar de andere kant van de trein. Na een kwartiertje vertrekken we weer. We eten op het station. Daarna wandelen we terug. We drinken koffie en bier, fris, wijn. We gaan niet te laat slapen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s