September loopt op zijn einde

De laatste week van september is aangebroken. De kinderen beginnen deze week weer met de colleges en ik krijg er nog 2 uren bij. Ik start na een pauze van 10 jaar weer met sporten en we krijgen stilaan inzicht in de weekstructuur die het komend schooljaar ons ritme zal bepalen.

Zondag 23 september

Op tijd naar de kerk, want als er genoeg kinderen zijn, neem ik de kindernevendienst over van een lid van de leidingsploeg die onverwacht is uitgevallen. Er zijn maar 2 kinderen, dus het is niet nodig. Na de dienst gaan we met een aantal jeugdwerkers samenzitten om het jeugdwerk te bespreken. We praten  vooral over het adventsproject, de musical, het rooster en het verloop van de kindernevendienst. Na een klein uurtje ronden we af. Na de lunch maken manlief en ik de griesmeelpudding voor vanavond, want die moet geruime tijd afkoelen en opstijven. ’s Avonds eten we tomaat-mozzarella en meloen met rauwe ham. Vrij standaard gerechtjes, maar door ze even op de grill te leggen, smaken ze net even anders. 

Maandag 24 september

Maandag, wasdag. Ik verzamel de was en begin er bijtijds aan. Het moet wel binnen hangen, want het is vandaag echt herfst: fris en regenachtig. Verder bereid ik mijn lessen voor en bekijk mijn weekplanning om te zien wanneer ik bij een mede kerkenraadslid op ziekenbezoek kan. Zij ligt in de kliniek na een hartinfarct. Ze hebben een paar stents geplaatst en nu gaat het langzaam beter. ’s Avonds maak ik pasta pesto. 

Dinsdag 25 september

2 uurtjes les vandaag. De les gaat over de zaligsprekingen. Ik lees het voor uit 3 verschillende vertalingen en mijn leerling vindt de Bijbel in gewone taal het makkelijkst te begrijpen. Hij is het wel met me eens dat de tekst ‘platter’ is: minder poëzie. Ik leg hem uit waarom die vertaling gemaakt is en hij begrijpt het wel. Na de les ga ik weer naar huis. ’s Avonds ga ik voor het eerst in 10 jaar sporten. De opwarming valt goed mee, maar de oefeningen zelf zijn wel wat zwaarder. Ik pak mijn pauzes wel als het nodig is, want ik mag niets forceren. Na afloop drink ik nog iets met de turners van de volwassen recreatieve groep.

Woensdag 26 september

Vroeg naar school. De eerste twee uur zijn we bezig met uiterlijke verzorging: één van de meisjes moet vanavond op date met haar vriendje en ze is wat onzeker over haar uiterlijk. We gaan met haar aan de slag en de andere leerlingen helpen wat mee. Op mijn andere school oefenen we een liedje voor het afscheid van een leerkracht. Het gaat erg goed en ze is ontroerd als ze toegezongen wordt. Na afloop snel naar huis. Gelukkig geen spierpijn van gisteren.

Donderdag 27 september

Met mijn leerling van vandaag praat ik over Bijbelvertalingen, indeling oude en nieuwe testament en waarom mensen in de Bijbel lezen. Na de les naar huis. Thuis werk ik de strijk weg en doe ik wat administratie.

Vrijdag 28 september

Mijn twee leerlingen van vandaag werken in eerste instantie goed mee. Na een uurtje krijgen ze pauze. Het valt niet mee om ze daarna weer bij de les te krijgen. We hebben gepraat over pesten, spijt en vergeving. Thuis doen we boodschappen en ’s middags ruim ik wat op.

Zaterdag 29 september

’s Morgens na het ontbijt pakken we onze bagage voor het weekend in. We gaan een weekendje naar Haarlem met de zussen van manlief. Eerst gaan we nog een uurtje naar mijn schoonmoeder. Daarna rijden we door. Onderweg eten we een broodje. We zijn er vroeger dan gepland, maar kunnen toch al inchecken. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, gaan we naar de bar om iets te drinken. Stilaan druppelen de anderen binnen. Vandaag gaan we eten in de Jopen-kerk. We nemen een taxi naar het centrum. Het eten is erg lekker en het is een bijzondere locatie. Na afloop gaan we terug naar het hotel en drinken we nog iets in de bar.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s