September 2019

De zomervakantie is voorbij en zo stilaan begint alles weer: het schooljaar, de vergaderingen, de turnkring en de hogescholen starten ook weer. Ik vlieg er meteen in met vier vergaderingen in de eerste twee weken. Het weer blijft mooi tot ver in de maand. In de weekends soms nog temperaturen tot rond de 25 graden. Zoonlief schrijft zich in voor zijn nieuwe studie en dochterlief gaat haar laatste jaar in.

Zondag 1 september

Scheppingszondag vandaag. De kinderen in de kerk werken graag mee aan de dienst. Ze brengen van alles naar voren om te laten zien wat er allemaal bij de schepping hoort.

Afbeelding kan het volgende bevatten: staande mensen en binnen

Maandag 2 september

In de voormiddag ben ik op school, maar ik heb nog geen leerlingen. Op maandag staan de observatieklassen ingepland, maar die hebben de eerste twee weken een inloopprogramma. Na de middag ga ik een nieuwe gsm kopen. Daarna bel ik met de bank om nieuwe bankkaarten te bestellen. Ook maak ik een afspraak om een nieuwe ID kaart aan te vragen. Thuis begin ik aan de was.

Dinsdag 3 september

Eerste echte werkdag vandaag. De eerste twee uur heb ik drie leerlingen: twee uit het derde en één uit het tweede. Het zal even wennen worden aan de nieuwe klasdynamiek. Het tweede blok heb ik een vierdejaarsleerling. Na de les hebben we een vakvergadering met de LBV-leerkrachten om te bespreken wat we morgen met de OBS leerlingen gaan doen. Daarna ga ik naar de Groenplaats voor een nieuwe mobib-kaart en dan naar huis. Na de lunch ga ik naar het districtshuis om een nieuwe ID kaart aan te vragen. Dan verder met de was.

190903 Nieuwe pas aanvragen

Woensdag 4 september

Vanmorgen hebben we als LBV-leerkrachten de eerste twee uur met de OBS leerlingen. We spelen eerst een levensbeschouwingenspel met hen. Ze krijgen een aantal vragen, waarvan ze moeten kiezen bij welke levensbeschouwing het antwoord past. Ze doen goed mee en vinden het erg leuk. Daarna stellen we onszelf kort voor. Als ons programma rond is, gaan we naar buiten en spelen Schipper mag ik overvaren? Na de les ga ik naar de bank voor een tijdelijke kaart. Aan het eind van de middag pak ik de bus naar de stad voor een vergadering met het districtsbestuur.

Donderdag 5 september

Eerste lesdag aan de Schoolstraat. Mijn leerling van de eerste lesuren is er niet, dus ik zet me in de leraarskamer. Als de les gedaan is, ga ik even een boodschapje doen. Om 12 uur ga ik naar het Oude Badhuis om met collega’s te lunchen. De laatste 2 uur heb ik een leerling die voor Duaal leren heeft ingeschreven. We praten wat over de vakantie en daarna over het thema Sport. Hij geeft aan ook wel wat tijd voor zichzelf te willen en dat is geen probleem. 

Zondag 8 september

Met de fiets naar de kerk. Na de dienst staat een goede vriend op de stoep om samen naar de Bierpruversfeesten te gaan. Het is erg gezellig. Aan het eind van de middag rijdt er een militaire stoet voorbij in het kader van de Bevrijdingsfeesten.

 

Maandag 9 september

Pedagogische studiedag over Smartschool en de inspectie. Sommige dingen van Smartschool weet ik al, maar toch is het een interessante dag. In de uren die men in groepjes uiteengaat om specifieke dingen over de inspectie te bespreken, zetten we ons apart om de les van morgen op punt te zetten.

Woensdag 11 september

Vandaag hebben we iets anders bedacht voor de OBS leerlingen: een ‘leer de LBV leerkrachten kennen’-spel. We hebben kaartjes gemaakt van ieders lievelingskleur, -eten, -drank, hobby, sport, iets bijzonders, leeftijdscategorie… We delen de kaartjes uit en de leerlingen moeten eerst voorlezen wat er op staat en het dan bij een van ons vieren leggen. Na afloop mogen ze allemaal nog één vraag aan ons stellen. Ze doen weer enthousiast mee. Na afloop spelen we nog even Schipper mag ik overvaren? op de speelplaats. Ik heb intussen aangegeven dat ik mijn leerling(en) bij voorkeur op woensdag heb. ’s Avonds ga ik met de trein naar Mechelen voor de districtsvergadering. Ik heb met de dominee afgesproken om samen naar het station te fietsen. Zij gaat in de pauze naar huis om nog een beetje op tijd thuis te zijn. Ik rijd terug mee met het busje van het Bijbelhuis. De afgevaardigde van één van de Antwerpse kerken brengt me thuis. De fiets mag in het station blijven.

Zaterdag 14 september

Na de middag rijden we met zijn vieren naar Duitsland voor een barbecue met vrienden. Het is een eind rijden en ook best druk. We zijn de laatsten die arriveren. Het is erg gezellig om elkaar weer te zien na de zomervakantie en het eten is lekker. Na afloop rijden we weer naar huis.

Woensdag 18 september

Voor de derde week op rij een vergadering op woensdag. Deze keer is het in Brussel. Het is een vergadering van de stuurgroep van het jeugdwerk in Vlaanderen. We praten over de afgelopen maanden en over wat er in de planning zit. Daarna praten we over de bezinningsperiode die we nu ingaan. We spreken af om ieder in zijn of haar regio bij de verschillende kerken te informeren naar de verwachtingen van het jeugdwerk en wat ze missen. Na afloop met de trein naar huis.

Vrijdag 20 september

Na mijn lessen pak ik de trein naar Sint Niklaas. Dochterlief en ik gaan een weekendje naar Londen. We rijden naar Eindhoven. Daar zetten we de auto op een langparkeerplaats. Daarvandaan wandelen we naar de vertrekhal. De vlucht verloopt voorspoedig. Als we naar het loket van de transfer trein gaan, komen we erachter dat we in het zak gezet zijn, want er zijn geen tickets voor ons besteld. Dan kopen we maar nieuwe tickets. In Londen gaan wandelen we wat rond en daarna gaan we op zoek naar iets te eten. Dan nemen we de underground naar het hotel. In de lobby van het hotel drinken we nog iets. 

Zaterdag 21 september

Niet te laat opgestaan en lekker ontbeten. Daarna maken we ons klaar om te vertrekken. We wandelen naar de metro en rijden naar Green park. We wandelen langs Buckingham Palace naar Victoria Coach Station. Zo zien we nog wat van de stad. We rijden met de bus naar de Harry Potter Studio Tours. Daar kijken we eerst rond in de winkel. Dan is het tijd om aan te schuiven voor de ingang. We krijgen eerst een uitgebreide uitleg en gaan dan door naar een cinemazaaltje. Vandaar gaan we door de deur ‘Hogwarts’ binnen. We bekijken alles en schuiven hier en daar aan voor een speciale foto. Er is echt van alles te zien, maar de foto’s spreken voor zich. Na afloop weer met de bus naar de stad. We wandelen richting Piccadilly Circus en gaan op zoek naar het restaurant van Jamie Oliver. Dat blijkt gesloten te zijn. Dan zoeken we iets anders. In een taverne eten we veggie fish and chips: gefrituurde halloumi. Vooraf hebben we gefrituurde calamari-sticks en warme camembert met toast. Het smaakt allemaal heerlijk. Na het eten pakken we de metro naar de Theems. Aan de rivieroever drinken we nog een glaasje cider. Daarna gaan we terug naar het hotel, waar we nog een drankje drinken voor we naar bed gaan.

Zondag 22 september

We staan weer vroeg op en genieten van een lekker ontbijtje. Op onze kamer pakken we de laatste dingen in en gaan uitchecken. We kunnen onze bagage achterlaten. Met de metro naar de stad: eerst op zoek naar papegaaien in Kensington Gardens. We vinden vooral eekhoorns en halsbandparkieten. Maar de parkieten komen niet naar ons toe. Ze vinden appels lekkerder dan pompoencrackers. We kunnen wel een paar leuke foto’s maken. Vervolgens naar Kings Cross/St Pancrass Station. Daar gaan we nog even de winkel aan perron 9 3/4 in om nog wat cadeautjes te kopen. Dan met de metro naar de Theems, waar we de bruggen bekijken. Het marktje waar we hopen eten te kopen voor onderweg, blijkt gesloten op zondag. Dat is wel spijtig. Dan terug naar het hotel om onze bagage op te halen en met de metro naar Liverpool Street Station, waar we tickets voor de transfer naar het vliegveld kopen. Op het vliegveld eerst langs het loket om de naamstelling van het ticket aan te passen. Daarna kunnen we nog wat tax free shoppen. Ik koop nog een laatste cadeautje en dan gaan we eten. Aan de gate gaat het allemaal redelijk vlot. In Eindhoven moeten we lang aanschuiven voor de paspoortcontrole. Dan met de auto naar Turnhout, waar we een pizza eten. Als we een klein halfuurtje thuis zijn, komt ook zoonlief thuis van zijn weekendje Manifiesta. We delen de cadeautjes uit en ploffen in de zetel.

Maandag 23 september

De dag begint niet fijn: na een botsing gisteravond tussen zoonlief en dochterlief is zoonlief vanmorgen boos de deur uitgestapt. Uiteindelijk hebben ze het via berichtjes zo ver opgelost dat ze weer met elkaar communiceren, maar toch… De rest van de dag doorgebracht met wassen en andere huishoudelijke bezigheden. Als zoonlief ’s avonds thuiskomt, vertelt hij over zijn voornemen om in het nieuwe jaar met een aantal kameraden samen een huis te huren in Antwerpen. Aangezien dochterlief in die periode stage gaat lopen in Brugge, zitten we dan ineens een aantal maanden samen thuis, in elk geval door de week. Dat zal een hele verandering zijn!

Zaterdag 28 september

Vanavond gaan we naar het Sportpaleis: Cher komt daar optreden. Het voorprogramma is niet denderend, vooral de dj die als tweede op het podium staat, kan ons niet echt bekoren. Maar Cher zelf is fantastisch, zeker als je in aanmerking neemt dat ze al 73 is. Alle grote hits passeren de revue… Na afloop gaan we te voet naar de bushalte aan de Noorderlaan. Er gaat zoveel volk de metro in, dat we dit niet zo zien zitten…

Zondag 29 september

Vanmorgen naar de kerk. Het is weer een mooie dienst. Na afloop hebben we een bespreking over de kerstdienst. Het belooft iets heel bijzonders te worden, met medewerking van jong en oud. Dan naar huis. Ik word door een deel van de visite thuisgebracht. Zij eten een boterhammetje mee. Als dat allemaal is opgeruimd, haal ik voor de kinderen een zakje Lego tevoorschijn. Vanaf twee uur druppelt de visite binnen. Ik vier vanmiddag mijn verjaardag voor familie en vrienden. Het wordt lekker druk en ik krijg leuke cadeautjes. Een deel van de visite blijft voor het avondeten. Ik heb wraps en pannenkoekjes met gehakt, knakworstjes, sla, tomaatjes, komkommer en een pan tomatensoep. Als iedereen weg is, ruimen we de boel op.

Maandag 30 september

Een dagje op stap vandaag. We gaan met de Thalys naar Keulen. Op het station drinken we koffie met gebak. Dan nemen we de interlokale tram naar Bonn, waar we wat rondkijken. In een tearoom gebruiken we de lunch. Daarna weer met de tram terug naar Keulen. Daar bezichtigen we de Dom en we lopen wat rond door de stad. De ICE heeft 25 minuten vertraging, dus we hebben nog wat tijd om treinen te kijken. In de ICE genieten we van een heerlijk dinertje. Tot slot drinken we nog een biertje op de Keyserlei en dan gaan we naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s