Mei 2020

Vrijdag 1 mei

Dag van de Arbeid vandaag. Ik maak er een pseudo huishoudelijk dagje van: wassen, beetje schoonmaken… 

Zaterdag 2 mei

Vandaag weer eens verder met het opruimen van de commode waar al mijn hobbyspullen in steken. Veel uitgezocht en het een en ander weggegooid wegens gedateerd. ’s Avonds eten we tomatenpizza, met veel kaas. Dochterlief loopt vandaag een mooie afstand in een geweldige tijd. Ik maak er een fotocollage van.

Zondag 3 mei

Weer een Zoom kerkdienst met koffie na. Vandaag gaat het over de gelijkenis van de talenten.

Maandag 4 mei

Vandaag een verjaardagskaartje bezorgd bij een meisje van de turnkring. Ik doe dat te voet, dan heb ik meteen een mooie wandeling door het dorp. Maar eerst ga ik naar de kinesist. Ik moet echt op mijn houding letten: borst vooruit, hoofd niet te ver naar achter. Duidelijk werkpuntje voor mij. Eenmaal weer thuis werk ik de strijk weg.

Dinsdag 5 mei

Vandaag een Team-vergadering met mijn collega LBV-leerkrachten. Even bijpraten: hoe gaat het met iedereen en wat kunnen/mogen we voor onze leerlingen doen? De uitkomst: geen lessen, wel zo af en toe iets leuks op Facebook plaatsen. De rest van de dag aan de studie.

Woensdag 6 mei

Vanmorgen een lange wandeling gemaakt met dochterlief. Aansluitend naar de kinesist. Alweer de laatste keer vandaag. En daarna weer aan de studie.

Vrijdag 8 mei

Rond de middag weer op wandel om een kaartje te bezorgen. Dit keer samen met dochterlief. De rest van de dag wordt besteed aan wassen, studeren en boodschappen doen.

Zaterdag 9 mei

Het is feest vandaag! 25 jaar geleden werd ik moeder van een fantastische dochter! In de loop van de ochtend rijd ik samen met dochterlief naar de bakker waar we een verjaardagstaart besteld hebben. We maken het gezellig en ’s avonds halen we een lekker Italiaans dinertje voor 5 personen. Het is heel erg lekker.

Zondag 10 mei

We beginnen de dag weer met een online kerkdienst. Rond de middag weer een korte chat met de tieners. Daarna op wandel in de natuur. ’s Avonds na het eten hebben we een Skype verjaardagsfeestje met familie en een paar goede vrienden. Iedereen vindt het heel gezellig.

Maandag 11 mei

Vanmorgen is er infomoment op school voor het ondersteunend personeel. Omdat er geen lessen LBV worden gegeven, zijn wij ingedeeld in de groep toezichthouders, samen met de sportleerkachten. We krijgen instructies over wat wel en niet mag, waar moeten de leerlingen zich aan houden en waar moeten we extra op letten. Na de middag werk ik de administratie bij. ’s Avonds weer met dochterlief meefietsen terwijl zij jogt.

Dinsdag 12 mei

Dagje studeren. Over iets meer dan twee weken heb ik examen judaica en het boek is nog lang niet uit. Na de middag te voet naar de oogarts.

Woensdag 13 mei

Vanmiddag online les kerkgeschiedenis. Veel bijgeleerd in twee uurtjes. ’s Avonds gaan we een cadeautje brengen bij onze ‘bubbeluitbreiding’ die vandaag 40 wordt. Hij is er erg blij mee en het wordt een gezellig avondje.

Donderdag 14 mei

Vandaag een dagje met manlief op stap. We gaan wandelen in de buurt van Berlare, waar manlief daarna een modelspoorwinkeltje bezoekt.

Vrijdag 15 mei

Een vol dagje vandaag: wassen, studeren, boodschappen doen en iets ludieks maken om op de FB pagina van school te zetten.

Zaterdag 16 mei

Vandaag snoei ik de struik in de tuin. Er gaat aardig wat van af. Daarna vul ik de container. Ook de strijk wordt weggewerkt vandaag.

Zondag 17 mei

Ook vandaag een online kerkdienst met babbel na. Geen chat met de tieners dit keer. Ik had geen inspiratie afgelopen week.

Maandag 18 mei

Studeerdagje vandaag. Tussendoor wel wandelen en ’s avonds meefietsen met dochterlief.

Woensdag 20 mei

Een hele middag aan de laptop voor een les geloofsleer. Na de pauze is mijn aandacht er niet echt meer bij. Als ik een les over het laatste thema wil maken, zal ik goed in het boek moeten kijken. Vanmorgen niet moeten werken, want er zijn geen leerlingen in de opvang.

Vrijdag 22 mei

Een lang weekend, dus lekker veel tijd om te studeren. Geen filmpje voor de kinderen, wel een ‘papieren’ voorbereiding. De opdracht voor de tieners is doorgestuurd. Ik schiet lekker op in mijn boek over de geschiedenis van het jodendom.

Zondag 24 mei

Na de online kerkdienst bespreek ik met de tieners hoe we de korte tienerclub van volgende week gaan inrichten. Ik maak een korte inleiding over Pinksteren en een paar stellingen waar ze over kunnen nadenken.

Maandag 25 mei

Vroeg uit bed vandaag, want ik moet toezicht doen op school. Er zijn een paar leerlingen in de noodopvang en 3 klassen 5e jaars. We moeten ze een aantal keren wijzen op de anderhalve meter regel en de mondmaskers die correct gedragen moeten worden. Na de middag weer aan de studie.

Woensdag 27 mei

Weer naar school om toezicht te doen. Tussendoor nog de laatste dingetjes nazien voor vanmiddag. Mijn collega katholieke godsdienst begint aan een muurschildering op de speelplaats. Ik ben benieuwd hoe het er volgende week uitziet. Om half vier ben ik aan de beurt. Ik moet twee vragen ‘trekken’. De eerste vraag gaat over de verhouding tussen jodendom en islam door de geschiedenis heen. En de tweede vraag gaat over de christenen die in de late middeleeuwen nogal tegen de joden tekeer zijn gegaan. Met wat nadenkwerk weet ik mij aardig uit de slag te trekken en ik haal 16/20. Daarna zet ik mij aan de taak voor kerkgeschiedenis. Na wat zoekwerk besluit ik te gaan voor Bonifatius. Ik zoek informatie op internet en ontdek van alles over de beste man. Na een paar uurtjes schrijfwerk dien ik mijn opdracht in en een halfuurtje later heb ik een reactie van de docent. Hij was juist bezig achterstallig werk te doen en taken te quoteren. De mijne heeft hij dan maar meteen meegenomen. Resultaat? Een 8/10. Dat gaat lekker vandaag!

Donderdag 28 mei

Met dochterlief naar Limburg om een grotere vogelkooi op te halen. Na de kooi half uit elkaar gehaald te hebben, past hij in de koffer. We rijden naar Bokrijk om te gaan wandelen. We maken eerst een rondgang door het museum en wandelen daarna naar het kasteeltje en het arboretum. Op de terugweg begint het stuur plots hard te trillen en er klinkt een raar geluid. Dochterlief zet de auto stil op de vluchtstrook en na een rondgang om de auto blijkt de rechtervoorband plat te zijn. We bellen de pechverhelping en na een drie kwartier wachten komt er een vriendelijke meneer die eerst probeert de reserveband los te krijgen. Als dat niet lukt, sleept hij ons naar Lier om daar een vervangwagen op te halen. Dat blijkt een hybride met automatische versnellingsbak te zijn. Omdat dochterlief daar nog nooit mee gereden heeft, besluiten we binnendoor naar huis te rijden. Ondanks dat ze het eng vindt, gaat het allemaal prima. Na een beetje te zijn bekomen van de rit, halen we iets te eten.

Vrijdag 29 mei

Tijd om de kerkbode te maken. Daarna maak ik het verslag voor de Synodevergadering. Ik mis nog een paar gegevens, dus ik kan het nog niet doorsturen.

Zondag 31 mei

De online kerkdienst gaat natuurlijk over Pinksteren vandaag. Rond de middag een korte tienerbijeenkomst. De meesten mogen dit schooljaar niet meer naar school. We praten met elkaar over Pinksteren. Ik beloof ze dat ik komende week met de andere jeugdleiding zal overleggen over de afsluiting van het seizoen. ’s Avonds draaien we een klein dinertje in elkaar: een visbordje vooraf, Welsh rarebits (kaasbroodjes met Cheddar en donker bier) als hoofdgerecht een ijs als dessert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s