September 2020

De scholen gaan weer beginnen. Met ingang van dit jaar heb ik er een nieuwe school bij: het KA in Kapellen. Weer eens iets anders dan BUSO. In mijn grootste school heb ik dit jaar 12 lesuren, in de andere twee scholen allebei 2 lesuren. Mijn rooster zit aardig in elkaar: wel elke dag uren. Verder opstartvergaderingen, de overdracht van mijn bestuursmandaat op districtsniveau en het op punt zetten van het nieuwe beleidsplan voor het Vlaamse jeugdwerk. Ik schrijf opnieuw in voor een van de modules van de zomerschool en voor één vak in Brussel. Heverlee stel ik een jaartje uit. Dochterlief studeert af en zoonlief kan aan zijn tweede jaar beginnen. Iedereen gaat goed vooruit dus.

Dinsdag 1 september

De eerste schooldag in de Schoolstraat is een inloopdag. Ik ben de hele dag aanwezig en ben ingedeeld bij 2/3 Hoeklassen om te assisteren. Eerst geeft de klastitularis algemene informatie en wordt de agenda ingevuld. Daarna doen we in 2 groepen een aantal spellen, onder andere om een aantal vaardigheden van de leerlingen te testen. Na de middag volgen nog een aantal spellen.

Woensdag 2 september

Vandaag de eerste les aan de Begijnenvest. Ik begin wat vroeger, want ik heb een nieuw lokaal dat ik nog in orde moet brengen. Om half elf begint mijn eerste les en ik heb een nieuwe combinatie van 2 bekende leerlingen. Eén van de twee is blijven zitten en daar is hij niet blij mee. Ook als ik het aan hem uitleg, is hij het er nog niet mee eens. Ik ga verder niet in discussie. ’s Avonds is het kerkenraad.

Donderdag 3 september

Vanmorgen eerst 2 lesuren aan de Begijnenvest. Na de middag fiets ik naar Kapellen voor mijn eerste les aan mijn nieuwe school. Het is een vriendelijk meisje uit het 2e jaar. Na de les fiets ik naar dochterlief. Ze heeft haar eindwerk ingeleverd en wil graag iets gaan drinken om dat te vieren. Dus spreken we om half acht af om een cocktailtje te gaan drinken.

Vrijdag 4 september

Normaal gezien heb ik vandaag 2 x 2 lesuren, maar mijn leerling van het eerste lesblok is niet op school. Waarschijnlijk gaat ze de komende tijd ook niet komen in verband met veiligheid, zowel voor haar als voor de leerkrachten en leerlingen op school. Het tweede lesblok heb ik twee jongens, waarvan ik er eentje nog niet ken. Destiny is een Nigeriaanse jongen die vers uit de OKAN klas komt. Ik zeg hem dat ik vind dat hij al heel goed Nederlands praat voor iemand die nog niet zolang in België woont. Georgi heb ik al sinds hij in OBS zat, dus hem ken ik al. De lessen deze week draaien allemaal rond kennismaking, klasafspraken en terugblik op de lockdown van voor de zomer. ’s Middags thuis heb ik vergadering met de stuurgroep van het jeugdwerk via Zoom. We moeten een nieuw beleidsplan opstellen en daar maken we vandaag een begin mee.

Zaterdag 5 september

Vandaag zou normaal de jaarlijkse barbecue met vrienden bij ons thuis doorgaan, maar door corona gaat dat niet door. We spreken af op Zoom en praten een uurtje bij.

Zondag 6 september

Bijtijds naar de kerk, want ik heb dienst. Daarna rijden we naar Puurs. Daar is een tentoonstelling over het 150-jarig bestaan van het station. Maar die gaat door in het cultureel centrum dat nu gesloten is. We waren daar al een beetje op voorzien, dus maken we een knooppuntwandeling, maar eerst gaan we goed lunchen. Als we in de buurt van het eindpunt van de wandeling komen, landen we op een terrasje voor een welverdiend biertje.

Maandag 7 september

Vandaag de laatste inlooples met mijn tweedejaars leerlingen. In de eerste groep zit ook weer een nieuwe leerling: Michael. Hem heb ik samen met Endurance. We beginnen na de kennismaking ook al met de eerste reguliere les: het verhaal van de Rijke Bramenplukker. In de pauze heb ik toezicht en daarna geef ik dezelfde les aan Amara. Daarna is het vakvergadering. We hebben twee nieuwe collega’s in de vakgroep: Yoke vervangt de vaste leerkracht zedenleer: zijZ zit thuis omdat haar dochter zwaar risicopatiënt is. En Ibrahim is de vervanger voor islam. Ook hij zit thuis in verband met corona.

Donderdag 10 september

Vandaag is onze huwelijksverjaardag: 34 jaar alweer. Vandaag doen we er niet veel aan, want ik moet werken. We wachten tot zaterdag: dan gaan we er lekker voor eten. Het vriendje van dochterlief is dan ook weer terug van zijn missie. ’s Avonds drinken we er ene en we eten iets lekkers. Dochterlief is ook blij, want ze heeft gehoord dat ze cum laude afgestudeerd is. We zijn heel trots op haar.

Zaterdag 12 september

Vanavond gaan we uit eten: voor onze huwelijksverjaardag en ook al een beetje voor het afstuderen van dochterlief. Het smaakt allemaal uitstekend.

Zondag 13 september

Vandaag rijden we na de kerk door naar Harmelen, waar vrienden van vroeger wonen. Ze zijn allebei pas jarig geweest en we gaan dat vieren. We combineren dat met mijn verjaardag. Zo moeten ze binnen een paar weken niet onze kant uit komen. Ze wonen heel paradijselijk aan een sluisje. We kletsen bij en maken een mooie wandeling. ’s Avonds rijden we weer naar huis.

Zaterdag 19 september

Ik ben intussen volop met oude foto’s in de weer, onder andere voor een project op de oude slaapkamer van dochterlief. Ik wil daar een levensmuur maken met allemaal foto’s van ons leven. Vandaag schilder ik de eerste muur wit.

Zondag 20 september

Vandaag na de kerk ga ik verder op de kamer van dochterlief. Ik meet uit hoe groot de vakjes per jaar moeten zijn en schilder de achtergronden. ’s Avonds pak ik mijn cursus Nieuwe Testament er maar eens bij: komende woensdag heb ik eindelijk mijn uitgestelde examen.

Maandag 20 september

Woensdag 23 september

Na de les zoek ik een terrasje om iets te eten. Na het eten fiets ik in de richting van de kerk waar het examen doorgaat. Vlak daarvoor strijk ik nog even neer op een bankje om voor de laatste keer mijn papieren door te nemen. Terwijl ik daar zit, zie ik zoonlief passeren met een paar makkers. Hij wenst me succes voor hij verder gaat. Ik ben te vroeg en zet me nog even op een stoel. Als het mijn beurt is, vraagt de docent of het goed is dat we buiten zitten. Dat is prima, want het is nog altijd lekker weer. Het eerste dat ik voor mijn neus krijg, is een blinde kaart van Palestina… ‘Shit! Daar heb ik niet meer aan gedacht, dat die er ook bij hoort!’ Ik bekijk de plaatsnamen, denk even na en begin ze in te vullen. Van de meesten ben ik vrij zeker. Daarna krijg ik allerlei vragen, waar ik doorgaans redelijk goed en zinnig op kan antwoorden. Uiteindelijk blijk ik het goed gedaan te hebben, want ik krijg een 8.5. Ik fiets heel tevreden naar huis.

Zondag 27 september

Maandag 28 september

Woensdag 30 september

Vandaag vier ik mijn 58e verjaardag. Mijn Facebook wordt overstelpt met felicitaties en met mijn leerling vier ik een klein feestje. Na school fiets ik met een Velo’ke naar het werk van dochterlief: ze wil graag naar huis joggen. Ik fiets dan op haar elektrische fiets mee. Het lopen gaat niet zo goed, maar ze zet wel door tot 9 km. Het laatste stuk fiets ik even door, want ik heb om 2 uur een online onthaalmoment. Als ik thuiskom, staat er een grote doos in de gang. Daarin zit een boeket bloemen van mijn schoonzusje. Na de meeting ga ik een taartje kopen. ’s Avonds maken we het gezellig met zoonlief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s