November 2020

Zondag 1 november

’s Morgens kekrkdienst via Zoom in plaats van een weekendje Mons. Door Corona hebben we besloten dit niet door te laten gaan. Het is het begin van een lockdownchallenge Bible Journaling. Dat houdt in dat je elke week een werkstuk maakt met een andere techniek. Deze keer is het acrylverf. Ik maak een schilderijtje over Psalm 23. ’s Avonds gaan we verder met foto’s.

Maandag 2 november

Het is herfstvakantie. Ik maak vandaag mijn opdracht voor wereldchristendom. Ik moest nog het een en ander toevoegen over de dienst die ik bezocht heb. ’s Middags zit ik samen met zoonlief aan tafel: een mini collectieve blok. Dit proberen we elke dag te doen.

Dinsdag 3 november

Vandaag de opdracht voor hermeneutiek over Jona gemaakt en ingediend. Mijn werk voor het Hipgo is voorlopig even klaar. Vanaf morgen aan de slag met Grieks en Hebreeuws.

Donderdag 5 november

Ik maak een begin met de afbraak van het konijnenhok. Dat wordt nog een heel karwei! Het drinkflesje en het speelgoed gaat naar de konijnen van de buren, net als het hooi en een zak voer.

Zondag 8 november

Lockdownchallenge week 2: aquarel deze keer. En een andere Psalm: Psalm 149.

Maandag 9 november

De herfstvakantie is verlengd tot het eind van de week. Vorige week niets gedaan voor school, maar nu begin ik aan mijn lessen voor de tweede periode, aangepast aan zelfstandig werk. Verder begin ik vandaag al heel voorzichtig met de kerstverlichting. Ik hang lichtjes voor de voordeur en boven aan het slaapkamerraam. Een beetje licht in deze donkere tijden.

Woensdag 11 november

Vandaag gaan we wandelen. We doen een groene haltewandeling. We wandelen van Holleken naar Halle. Een leuke, gevarieerde wandeling. Koffiedrinken en lunchen doen we op een muurtje en de trappen van een kerk. Heen en terug met de trein vanaf Antwerpen Centraal. We gebruiken hiervoor de railpass van de NMBS. Van en naar het station gaan we met de fiets.

Donderdag 12 november

Dochterlief doet mee aan de challenge van de trampoline: loop het logo van de turnkring. Ze heeft een route uitgezet in park Hof de Bist. Ik fiets met haar mee.

Zaterdag 14 november

De coronachallenge van deze week is met aquarel. Ik kies voor Psalm 149 en gebruik aquarelpotloden.

Zondag 15 november

Vanaf vandaag zijn de kerken weer gesloten en volgen we kerkdiensten via Zoom.

Dinsdag 17 november

Vandaag stuur ik de challenge van deze week in: kleurpotloden is het materiaal en Psalm 8 de tekst die ik gebruik.

Donderdag 19 november

Ik stuur vandaag nog eens wat foto’s van de vogeltjes naar dochterlief. Verder doe ik niet veel, want ik heb migraine.

Woensdag 25 november

Zonder dat ik het wist, heb ik vorige week de laatste foto van Liesje gemaakt: ze wandelt ’s morgens heel vroeg de deur uit, zoals ze wel vaker doet de laatste tijd, en ze komt niet meer thuis. We zetten een oproep op de Facebookgroep van de straat en in ‘Je bent van Ekeren’, maar we zullen niets meer van haar horen. Vermoedelijk heeft ze zich een plekje gezocht om te sterven. Ze is 16 jaar en al een aantal jaren ziek. Ik vul een formulier in van de dierenbescherming van Antwerpen en krijg een mail met een flyer in bijlage. We zijn er een aantal dagen serieus van ontdaan. Wat kan je zo’n beestje hard missen!

Maandag 30 novemer

Vandaag weer een lekker maaltje bereid: pasta met spinazie-ricottasaus en gebakken visjes. En een foto van de challenge van afgelopen week. Techniek: fineliners, tekst: een aantal verzen uit Psalm 119.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s