December 2020

Een vrijwel geheel poesloze maand. Pas aan het einde van de maand komen er nieuwe poesjes in huis. De lessen op school verlopen nog altijd volgens het protocol van code oranje. Op de school die ik momenteel niet bezoek, krijg ik een nieuwe leerling, die ik dankzij mijn collega een keer digitaal ontmoet. Diezelfde collega komt een keer wandelen met man en kind, de dominee van Dendermonde maakt weer twee fietsrondes langs alle Vlaamse protestantse kerken en er zijn de nodige digitale vergaderingen. De vakvergaderingen zijn gelukkig nog altijd fysiek. Ik bezoek de oogarts, die constateert dat ik staar heb in mijn rechteroog en ze past mijn glazen drastisch aan.

Donderdag 3 december

Vandaag gaan Agua, Nyari, Luwawi en Merengi naar de vogelarts, de eertse omdat er een eitje dwars lijkt te sitten en de andere drie om nageltjes te laten knippen.

Vrijdag 4 december

De coronachallenge gaat verder: deze week zijn het puntjes en fijnschrijvers. De tekst behoeft geen toelichting, denk ik.

Zondag 6 december

Nog eens een eetfoto: taco’s met kip in tomatensaus en allerlei heerlijkheden erbij.

Woensdag 9 december

Ook de stamppot met gehaktballen van vandaag mag op de foto.

Vrijdag 11 december

We sluiten de challenge af met pastels, olie en poederpastels en een echte bijna Kerst tekst. ’s Avonds eten we een thuisbezorgd driegangendiner ter gelegenheid van onze veertigjarige relatie.

Zaterdag 12 december

Ter gelegenheid van ons jubileum gaan we naar het vernieuwde Diamantmuseum. Mooie collectie! We sluiten af met een lekker warm hapje: poffertjes voor Joke en smoutebollen voor Jan. ’s Avonds heb ik een workshop Bible journaling. Leuk om te doen!

Zondag 13 december

Vandaag maken we twee puzzelwandeltochten: na ons feestontbijtje maken we eerst een ronde door Schoonbroek en Rozemaai. Thuis drinken we koffie met iets lekkers erbij en dan fietsen we naar Hof de Bist om de wandeling van Mariaburg te maken. We zullen beide wandelingen nog af moeten maken, want we missen nog een paar vragen en foto’s in beide wandelingen. Het was wel leuk om te doen. In Hof de Bist is een kunstproject aan de gang: een kunstenares heeft gevraagd om t-shirts, bloezen en truien waar ze een lapje uit mag knippen op de plaats van het hart. Daar maakt ze een vlag van verbondenheid van. Op de plaats van het uitgeknipte lapje komt een wit lapje met ‘Danku’. Na onze wandeling kunnen we onze kledingstukken weer ophalen.

Woensdag 16 december

Vanavond is eindelijk de proclamatie van dochterlief! We gaan er eten: ze heeft zelf ravioli gemaakt en het smaakt heerlijk! De online proclamatie is goed in elkaar gezet. Ze is geslaagd met grote onderscheiding en zo zijn er maar drie dit jaar!

Donderdag 17 december

Voor het kunstproject moesten er nog foto’s gemaakt worden. Dat hebben we nu gedaan.

Zaterdag 19 december

Ik maak foto’s van de vogeltjes voor dochterlief, van de kerstboom voor onszelf. ’s Avonds zou het jaarlijkse kerstdiner met vrienden zijn, maar door corona gaat dit niet door. We hebben een kerstchat aan de hand van cartoons van Fokke en Sukke. Goed om elkaar weer even te zien en te spreken.

Zondag 20 december

Vanmiddag ben ik bezig met bible journaling, ik maak een nieuwjaarswens en voor het kerkblad maak ik een collage van de uitspraken van onze tieners over dankbaarheid.

Maandag 21 december

Ik handletter een kaartje over dankbaarheid en dochterlief vraagt om foto’s van de vogeltjes.

Dinsdag 22 december

Op verzoek van één van onze tieners maak ik een kerstfoto van mezelf. Niet slecht, al zeg ik het zelf!

Donderdag 24 december

Tegen de avond brengt manlief me naar de kapel. Er gaat een kleine kerstavondbijeenkomst door. Ik ben ouderling van dienst. Het is een verwarmend en intiem samenzijn. Het doet ontzetten goed om samen een aantal kerstliederen te zingen. Het eten had ik op voorhand klaargezet en als we bij de kerk wegrijden, bel ik zoonlief die de oven aanzet. Als we thuiskomen kunnen we vrijwel direct aan tafel.

Vrijdag 25 december

Vanmorgen is er een zoom kerstdienst. Er wordt een klein stukje van gisteravond gedeeld. Aan het eind van de middag komt dochterlief. Ze is wat vroeger gekomen om mijn haar te knippen. Dat lukt weer prima! Haar vriend komt wat later. We zetten ons met vijf in de woonkamer om te borrelen en de cadeautjes uit te wisselen. De kinderen zijn verrast door de cadeautjes: ik heb voor allebei een schoolfotoboekje gemaakt en een album van de vakanties en uitstapjes die we met elkaar gemaakt hebben. En er zijn nog andere cadeautjes ook. Daarna maken we het eten af en gaan aan tafel. Na het eten trekt zoonlief zich terug in zijn kamer om nog wat te studeren.

Zondag 27 december

Na de middag stappen we in de auto naar Genk. We gaan nieuwe poesjes halen! Na een paar duo’s bekeken te hebben, gaan we voor de kittens: ze zijn bijna 4 maanden oud en na rijp beraad noemen we ze Rosa en Donna. Ze gaan voorzichtig op ontdekking.

Maandag 28 december

De stoelen de krabpaal zijn al snel ontdekt als lekkere slaapplekjes. Ze ravotten dat het een lieve lust is en de keuken en de bijkeuken worden al snel tot hun domein bestempeld.

Dinsdag 29 december

Voor het eerst in de woonkamer! De vogeltjes zijn machtig interessant! En een foto van mijn andere kersttrui en kortgeknipt koppie erboven.

Donderdag 31 december

Foto’s van de vogeltjes en de poesjes. Vandaag is ook de nieuwe transportmand geleverd. Tegen de avond rijden we naar Zeeland. We gaan oud en nieuw vieren bij mijn Zeeuwse vriendin. Het wordt een gezellig avondje. Om 12 uur videobellen we met de kinderen, zodat we gezamenlijk het nieuwe jaar ingaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s