Maart 2021

Deze maand is de corona-crisis een jaar bezig. Nog altijd is het virus niet onder controle, er zijn nog altijd beperkingen, het onderwijs verloopt niet normaal en her en der is mondmaskerplicht. Het leven gaat wel gewoon door, zoals het al een jaar gewoon doorgaat. Er zijn vergaderingen, online lessen, noem maar op… Dochterlief begint aan een deeltijds job en zoonlief heeft een studentenjob voor één dag in de week. De poesjes groeien en ontdekken de wereld.

Maandag 1 maart

Het is complimentendag vandaag. Ons rumoerig klasje van maandagochtend lijkt geleerd te hebben van de 2 weken strafschrijven. We zullen zien, maar ik kan ze vandaag oprechte complimenten geven, net zoals de tweede klas. Na de vakvergadering naar huis, waar ik om 5 uur nog een online werkgroepvergadering heb. Onze volgende actie is de week van het verkeer. We gaan zorgen voor themalessen per graad.

Dinsdag 2 maart

De poezendametjes zijn voor het eerst wat langer buiten. Ze vinden het reuze spannend!

Woensdag 3 maart

Na een middagje Bible Journaling heb ik een zoom vergadering over een tienerdag aan zee, die we in april hopen te kunnen houden.

Donderdag 4 maart

Mijn leerling van vanmiddag krijgt een onverwachte toets, zodat ik punten in haar rapport kan zetten. Ze mag wel haar cursus gebruiken. Mijn nieuwe elektrische fiets rijdt heerlijk! Ik ben er echt blij mee! ’s Avonds is het online Kerkenraad.

Vrijdag 5 maart

Vanavond is het Wereldgebedsdag in onze kapel. Er zijn 15 mensen aanwezig. Het is een mooie, intieme samenkomst.

Zondag 7 maart

Na de kerkdienst vertrek ik met dochterlief naar een stockverkoop van Very Important Animals. Deze organisatie verkoopt kleding en accessoires om stroperij tegen te gaan. Daarna blijf ik nog wat bij haar hangen en ook manlief komt naar haar toe. Het is een gezellig middagje. ’s Avonds maken we een lekker potje eten klaar in het kader van onze maandelijkse kokkerelbeurt.

Maandag 8 maart

Vanaf vandaag kunnen we onze wandelingen en andere loopactiviteiten bijhouden voor onze vriendengroep. Zij hebben zich aangemeld bij de ‘Ommetjes-app’, maar deze is alleen in Nederland beschikbaar. Wij doen het dus op alternatieve wijze. In het kader van Internationale Vrouwendag ga ik aan het eind van de middag naar de stad, waar ik actie voer op het Operaplein voor beter en toegankelijkere zorg en onderwijs. Het is een goede actie.

Woensdag 10 maart

Met de tram naar school in verband met de storm. Ik start vandaag een kookblog.

Donderdag 11 maart

Vandaag wandel ik van mijn school in Kapellen naar huis. Onderweg maak ik een paar leuke foto’s. Om kwart over 5 doe ik mee met het eerbetoon aan George Kooijmans van Golden Earring door het draaien van Radar Love.

Vrijdag 12 maart

Druk bezig met de ommetjes. Verder eten we vandaag pasta met romige champignonsaus.

Zaterdag 13 maart

Zaterdag 20 maart

Zondag 21 maart

Vandaag wandelen we rond het drieprovinciepunt. De plaats waar Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg bij elkaar komen, ligt bij de abdij van Averbode. Jan zet een knooppuntroute uit.

Zaterdag 27 maart

Zondag 28 maart

Dochterlief en haar vriend doen een trailrun bij Zandhoven. Wij gaan mee om daar te wandelen.

Maandag 29 maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s