April 2021

En de corona woedt voort. We geven nog altijd les in code oranje. De paasvakantie is met een week vervroegd, wat betekent dat de leerlingen 3 weken pauze hebben. De leerkrachten worden wel verwacht stand-by te zijn. Ik volg een paar bijscholingen over digitale leermiddelen. Verder wordt er veel gewandeld, We hebben ons tweede lente-thuisje met vrienden, op Witte Donderdag gaan we naar de kerk en dit doe ik ook op Paasmorgen, maar dan ben ik er vooral voor de kinderen. Na de paaspauze ga ik weer aan het werk, maar de eerste vrijdag ben ik alweer thuis met migraine. De poesjes groeien en ontdekken de wereld buiten. Tegen het einde van de maand breek ik de trampoline af en de tuin ligt vol met roestig stof, wat onze poezenmeisjes oranje kleurt…

Donderdag 1 april

Vandaag ga ik met dochterlief wandelen in de Ekerse Putten. Het is mooi weer. We maken een paar leuke foto’s. Verder werk ik aan een boekje over de stille week. De dominee heeft voor elke dag een tekst doorgestuurd met een korte overdenking. Dit verwerk ik in woord en beeld. ’s Avonds ga ik naar de kapel voor de Witte Donderdagdienst. Ook manlief en een vriend komen naar de dienst. Zij met de auto en ik met de (elektrische) fiets Het is een mooie intieme dienst.

Zaterdag 3 april

Ik maak een ommetje door het Rozemaaipark en ik werk verder in mijn boekje. Hier een foto van Goede Vrijdag: Jezus sterft en de aarde schudt. Het voorhangsel in de tempel scheurt doormidden en het is drie uur lang volledig donker in het hele land.

Zondag 4 april

Om half tien stap ik op de fiets naar de kerk. Daar luister ik naar de dienst, alleen in de jeugdruimte. Maar eerst verstop ik de briefjes voor de paaseitjes. Tijdens de Paasdienst in de kapel neem ik de kinderen mee naar buiten om de briefjes te zoeken. Als ze ze allemaal gevonden hebben, blijven we buiten staan babbelen. ’s Middags maken we er een rustige zondagmiddag van en ’s avonds eten we lamskoteletjes met notenrijst en gemengde groente.

Maandag 5 april

Op de krokodil…

Vanmiddag haalt manlief de kinderen van een zieke vriendin op. We gaan een stuk wandelen. Tijdens de wandeling begint het te sneeuwen. Maar ze hebben er niet zo veel last van. Terug thuis spelen ze met Lego, ze kijken een film en we sluiten af met een lekkere pan Chili con carne. Manlief brengt ze weer naar huis.

Woensdag 7 april

Vrijdag 9 april

Zaterdag 10 april

Zondag 11 april

Maandag 12 april

Dinsdag 13 april

Woensdag 14 april

Donderdag 15 april

Heel langzaamaan werk ik de voorbewerkte kaartjes weg. Vandaag weer een aantal bloemenkaarten en kinderkaarten gemaakt.

Mijn ommetje van vandaag gaat naar het Rozemaaipark.

Vrijdag 16 april

Ook vandaag een aantal kaarten gemaakt. En een verwerking van de tekst waarin Jezus Petrus aanstelt als hoeder van zijn schapen.

Zaterdag 17 april

Om elf uur zitten we klaar aan de laptop voor het lente-thuisje met vrienden. Het is weer gezellig om elkaar te zien en te spreken. En de einduitslag van de ommetjes. Later op de dag maak ik nog een pagina over Psalm 1

Zondag 18 april

Vanmiddag stappen we op de fiets om de ‘Ronde van Ekeren’ te rijden: een uitgezette fietstocht van 22 kilometer. De tocht voert ons door bijna alle uithoeken van Ekeren en door de haven. Leuk om te doen! ’s Avonds eten we een ovenschotel met vis en spinazie.

Maandag 19 april

Al deze ingrediënten samen maken een hartige taart met tonijn, zonder bodem.

Dinsdag 20 april

Vanmiddag fiets ik mee met dochterlief die de ronde van Ekeren hardloopt. Een hele prestatie!

Woensdag 21 april

Vrijdag 23 april

Zaterdag 24 april

Zondag 25 april

Manlief heeft weer een paar knooppunt wandelingen uitgezet. Dit keer in de buurt van Willebroek, tussen Antwerpen en Mechelen. Het zijn weer mooie routes.

Dinsdag 27 april

Donderdag 29 april

Ik schrijf een verhaaltje over Jona, maar dan interlevensbeschouwelijk. Het wordt een leuk verhaaltje over een duif die zijn opdracht verzaakt en in de problemen komt. Het eindigt met de vraag of het toch nog goed komt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s